Dobrý den prosím o radu jak odnaučit psa efektivně v noci štěkat je to venkovní pes sousedce se to nelíbí a chce si stěžovat na úřadě. Přes den je klidný a v noci ožije, chodíme snim na procházky ale sotva přijde domu, štěká. Když mu dame povel že nesmí přestane jen na chvili budu moc vděčná za pomoc děkuji.
Jak je ten pes starý? Nám tohle začal dělat starouš před časem taky. Chodí po zahradě a štěká na nic. Někdy i jenom sedí a prostě si jen tak štěká. Už dlouho je téměř hluchý, tak jsme mysleli, že to je tím. Řešila jsem to tady a pak i s vetem a potvrdilo se nám, co říkali někteří zde, že se tak s největší pravděpodobností projevuje rozvíjející se stařecká demence.
Pomáhá zavírat ho na noc do kotce, tam je v klidu, ale jakmile se pustí ven, tak se prochází a řve u toho na všechny strany a skoro nevnímá. A když už zaregistruje, tak si je stejně ve svém světě, kouká na mě a štěká, s pohledem tak nějak v pohodě, jako "štěkám si, štěkám, tralala" prostě úplně mimo.
bublinka007
napsal(a):
Dobrý den prosím o radu jak odnaučit psa efektivně v noci štěkat je to venkovní pes sousedce se to nelíbí a chce si stěžovat na úřadě. Přes den je klidný a v noci ožije, chodíme snim na procházky ale sotva přijde domu, štěká. Když mu dame povel že nesmí přestane jen na chvili budu moc vděčná za pomoc děkuji.
Vzít ho domů a on se přestane bát a řvát.
Uživatel s deaktivovaným účtem

no, pokud to je soumračný hlídač, tak začal hlídat, a nemusí to být přímo o "bát se", ale opět a jako vždy o temperamentu a navíc, v tomto věku, o absenci zkušeností...oni ti soumrační hlídači mají nějaké to preventivní štěkání (a obecně štěkání) v popisu práce...
Ale, jaksi, bez vlivu člověka na psa to nepůjde, tak buď ho vzít domů, nebo se s ním odstěhovat na zahradu...
Naučit nějaký ten povel pro "ticho", nějaký ten povel pro "je to v pořádku"=nic se neděje, obecně se psem pracovat, konat společnou činnost, spojovat to "ticho" s projíždějícími auty, kolemjdoucími a tak nějak podobně...
"Je to velice velký pes má přístup jen do kotelny a tam taky nechce být celou noc když je někde zavřeny taky řve. "
velikost psa není překážkou pobytu v domě
a i to je ilustrace toho, jak dobré je naučit od štěněte na ten pobyt doma...

Tohle dělala naše tibetská doga. To je typický soumračný hlídač.Jak se sešeřilo, začal poštěkávat a jen se něco hnulo už řval.Chodila jsem ho po nocích usměrńovat, občas jsme ve 2,3 hodiny ráno museli ven, projít se okolo plotu, že se nic neděje.Třeba když dělali kanalizaci a díry označili páskami a ony ve větru začaly šustit, tak jsme se ve 2 ráno šli podívat, co to je.Pes si to očichal, označil si hromadu hlíny, a byl klid.Chvíli to trvalo, ale naučil se, že štěká jen když jde někdo až k plotu nebo se zastaví u plotu.Pokud dlouho štěká, že něco někde v dálce slyší, to už poznám podle štěkotu, stáčí z okna říci, že se nic neděje, a je klid.

bublinka007
napsal(a):
Je to velice velký pes má přístup jen do kotelny a tam taky nechce být celou noc když je někde zavřeny taky řve. Začal to dělat cca před 14 dny jinak byl klid. Ale děkuju.
Jsou dlohotrvajici vedra. Psi přes den lezi, nejsou aktivni a jak se ochladi - ozivaji. Zkuste ho vice unavit. Je to mladoch, potřebuje zabavu.
bublinka007
napsal(a):
Děkuji za reakci pes má 11 měsíců.
Náš je a vždycky byl v klidu, výjimky byly tři:
Když jsem přijela z práce v neobvyklou dobu. Na to stačilo se s ním přivítat.
Když se děly neobvyklé zvuky (petardy, nízko letící vrtulník...) či pachy (sousedům kvetla nějaká neobvyklá kytka, která mu strašně smrděla). Na to většinou stačilo se za ním přijít podívat, kouknout se na ten vrtulník nebo si poslechnout tu ránu a říct mu, že děkuju za upozornění a že jsem naznala, že je vše v pořádku. Na kytku nefungovalo nic, leda počkat, až odkvete.
Když hárala v okolí nějaká fena. Na to nám pomohlo ho přes noc zavřít na venkovní verandě (pes je venkovní, doma se cítí nesvůj; veranda je prosklená, tak se mu tam líbí).

assil
napsal(a):
No právě, soumračného hlídače mám taky a zavření v kotci ho umlčí spolehlivě, tam lehne a chrápe. Ale jinak jsem četla, že někdy i zabírá, že se od štěněte musí brát po setmění na procházku, ale ozkoušeno nemám.
Tak na našeho tibeťáka tohle nefungovalo, ten štěkal i doma.Ikyž čuvači byli zticha a leželi, tibeťan štěkal, jakmile něco zaslechl.Musela jsem ho naučit klid i doma.
Můj pastevec je od malička zvyklý trávit většinu "nočního klidu" doma. Když je v noci venku, zaštěká na kolemjdoucího (máme před domem poměrně úzkou cestu, lidé chodí kousek od plotu) nebo na kočku a bohužel se to tady dost rozhléhá. Neštěká dlouho v kuse, ale několikrát do hodiny se ozve (prostě podle počtu procházejících) a nerada bych měla problémy se sousedy. Takže po desáté jde domů a před šestou ho pouštím ven. Doma chrápe a neštěká, pouze občas vyletí jak střela s hlasitým štěkotem, když zaslechne něco ze zahrady. Pustím ho, aby si překontroloval rajón a jde zase dom. Není co řešit, je to jeho práce.
manbea
napsal(a):
Jaké je to plemeno? Někteří pastevci preventivně proštěkají celou noc, je to pro ně normální chování.
Povahově vyrovnaní pastevci by určitě neměli prořvat celou noc bezdůvodně. Mám 2 feny šarplanince -jsou to sice miláčci rodiny, ale jejich primárním úkolem je hlídání našeho pozemku, domu, nás i všech ostatních našich zvířat. V pubertě, než holky získaly sebejistotu, taky dost štěkaly. Nikdy mě nenapadlo je zavírat do kotce nebo domů, jak by pak mohly hlídat? Sousedům jsem to vysvětlila. V dospělosti feny štěkají pouze, když se něco skutečně děje - kolemjdoucí opilci, divočáci 5 m od plotu apod. Např. srny, kočky (ani cizí), auta prostě neřeší. Za tmy ohlásí každého chodce i cyklistu jedním až dvěma blafnutími, pokud jsou v pohodě a pokračují v cestě, tím to končí.11 měsíční štěně bych prostě neřešila a dala mu čas, aby samo zjistilo, že nemá cenu vyřvávat půl noci na nic. Já nekárám, nechválím. Dnes už poznám, kdy je důvod se jít podívat, co se děje (tak 2x do měsíce).V kotci nebo doma je vám hlídací pes na co?

"11 měsíční štěně bych prostě neřešila a dala mu čas, aby samo zjistilo, že nemá cenu vyřvávat půl noci na nic."
spíš se v tom řvaní jenom a jenom utvrdí, ono to totiž pro psa cenu má - oznamuje celému světu, že tam je, je to prevence
a co ho necháš dělat = správně děláš
"Povahově vyrovnaní pastevci "
to je něco jako průměrný plat...

No já docela chápu že se to sousedům nelíbí, ne každý má totiž tak tvrdý spánek že ho štěkot psa nevzbudí, a pokud je to celou noc po delší dobu, tak trvalé nevyspání dokáže udělat i z jinak mírumilovného souseda nepřítele psů.
Lidem, kteří spí tvrdě a celonoční štěkot jim nevadí, se to obvykle špatně vysvětluje.

conie
napsal(a):
Povahově vyrovnaní pastevci by určitě neměli prořvat celou noc bezdůvodně. Mám 2 feny šarplanince -jsou to sice miláčci rodiny, ale jejich primárním úkolem je hlídání našeho pozemku, domu, nás i všech ostatních našich zvířat. V pubertě, než holky získaly sebejistotu, taky dost štěkaly. Nikdy mě nenapadlo je zavírat do kotce nebo domů, jak by pak mohly hlídat? Sousedům jsem to vysvětlila. V dospělosti feny štěkají pouze, když se něco skutečně děje - kolemjdoucí opilci, divočáci 5 m od plotu apod. Např. srny, kočky (ani cizí), auta prostě neřeší. Za tmy ohlásí každého chodce i cyklistu jedním až dvěma blafnutími, pokud jsou v pohodě a pokračují v cestě, tím to končí.11 měsíční štěně bych prostě neřešila a dala mu čas, aby samo zjistilo, že nemá cenu vyřvávat půl noci na nic. Já nekárám, nechválím. Dnes už poznám, kdy je důvod se jít podívat, co se děje (tak 2x do měsíce).V kotci nebo doma je vám hlídací pes na co?
No tak u nás už by byl problém i s tím blafnutím párkrát za noc...myslím, že to už by měla sousedka problém-vadí jí to i přes den-...má okno ložnice do našeho dvora a při otevřeném okně nic moc...
Mám pesany na noc doma...pokud začnou štěkat i tam, tak už k tomu důvod je...teda většinou se jedná o dupajícího ježka.
Vyjímečně se mi stane, že fena, která se mnou spí část noci v posteli, začne zničeho nic "dunět"...naposledy to bylo proto, že byl nějaký ožrala opřenej o naší branku...a to ani nedělal kravál...
Je pravda, že si člověk že člověk má hlídacího psa na hlídání...ale zase u nás venku není co ukrást...pokud by někdo lezl do garáže, tak plechová vrata drhnou o zem takovým způsobem, že v noci by nás to stopro vzbudilo všechny...a já primárně chci, aby psi hlídali nás v baráku, takže svojí funkci plní...vím, že se do baráku nikdo nezvaný nedostane...resp. kdyby se mu tam povedlo vlézt třeba sklepním okýnkem, tak hned za dveřma do sklepa by narazil na psy - možná i dřív, protože dveře do sklepa si pesani umí otevřít.
Standa17

XXX.XXX.146.173
Do guláše! Já mám kolem sebe tři idioty kteří mají kriply, kteří za 24 hodin, 365 dní v roce nezavřou hubu! Můžu vám po sedmi letech s jistotou říct, že k tomuto tupýmu tvoru necítím vůbec nic a mé nervy jsou již dávno v hajzlu! Ovšem nejlepší je ta jejich nadutost, těch ''páníčků! To jsou v první řadě zkurrvený dementi! Horší než blbej pes, je blbej pán! A tam nepořídíte, jedině tyčí rozsvítit mozek! A to nikomu za to nestojí!
Standa17
napsal(a):
Do guláše! Já mám kolem sebe tři idioty kteří mají kriply, kteří za 24 hodin, 365 dní v roce nezavřou hubu! Můžu vám po sedmi letech s jistotou říct, že k tomuto tupýmu tvoru necítím vůbec nic a mé nervy jsou již dávno v hajzlu! Ovšem nejlepší je ta jejich nadutost, těch ''páníčků! To jsou v první řadě zkurrvený dementi! Horší než blbej pes, je blbej pán! A tam nepořídíte, jedině tyčí rozsvítit mozek! A to nikomu za to nestojí!
Napsal jste to drsně, ale plně Vás chápu. Byla jsem u kamarádky, mají taky psa, velkou zahradu, prťavá vesnice. Taky mají půlrok nové sousedy a ti mají dva střední psy. A ty řvou na každý pohyb na straně mé kamarádky. Zahrady i dvory sousedí, jen jsme vešly do zahrady, už nás merčili a řev u plotu. V noci bylo teplo, tak psi venku a zas jekot na každého brouka. Domluva po dobrém nic nevyřešila, stížnost taky ne. Tak snad ten guláš...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!