Uživatel s deaktivovaným účtem

Nic se jí nestane.
Yanika91
napsal(a):
Zdravím, dnes mi fenka sezrala kolečko čokoládové rolády, myslíte že by se jí mohlo něco stát?, Váží cca 18 kg... Snažila sem se vyvolat zvracení ale nepovedlo se... Je to asi 10 hodin a žádné příznaky nějake otravy nepozoruji...
Já myslím, že ta naše dnešní čokoláda má s opravdickou čokoládou společný jen název. Takže buďte v klidu. Nicméně vzpomínám si, že když jsem byla ještě malá a blbá, normálně jsem psa krmila čokoládou a dožil se 14 let, a to ještě čokoláda byla myslím kvalitní. Tak nevím...

eli22
napsal(a):
Já myslím, že ta naše dnešní čokoláda má s opravdickou čokoládou společný jen název. Takže buďte v klidu. Nicméně vzpomínám si, že když jsem byla ještě malá a blbá, normálně jsem psa krmila čokoládou a dožil se 14 let, a to ještě čokoláda byla myslím kvalitní. Tak nevím...
Ona smrtelná dávka čokolády na psa větší než mikročivava je dost velká, tolik čokošky lidi doma prostě nemívají. pes se spíš pokadí s přemíry tuku

lesnížínka
napsal(a):
Toho blba, co vypustil pitomou hlášku o čokoládě bych nakopala někam. Naši psi se cpali čokoládou vždycky a nikdy jim nic nebylo. Teď pes sní kolečko čokoládové rolády(která čokoládu ani neviděla) a nutí ho zvracet a nevím co ještě...bože
ale tak on theobromin pro psa jedovatý je. respektive je jedovatý i pro člověka, ale u člověka má velmi krátký poločas rozpadu, takže prostě patřičnou dávku na 70 kg do sebe nemůžete dostat. občas se ale někdo přiotráví kofeinovými tabletami. u psa je možné toxické dávky dosáhnout. o menšího psa. a pokud čokoláda opravdu obsahuje theobromin :D takže zase, pokud malý pes sežere kvalitní kakao, může to být problém. z mléčný čokolády nebo z nějakejch čokoládovejch dortíků si tak max užene průjem. nebo může být průjem jediný příznak otravy. ale to už spíš hrozí zánět slinivky z přemíry tuků.

lesnížínka
napsal(a):
Tak stačilo by napsat, že není pro psy vhodná...a páníčci by neustále nešíleli.
ale tak to se říká o spoustě věcí, že není pro psy vhodná, a lidi to vesele krmí

honzapm
napsal(a):
Hlavně mi přijde divné při podezření na otravu vyvolávat zvracení.
Normálně se má víc pít a přidat uhlí. Zvracením se to akorát zhorší.
ale tak pokud se nejedná o pozření leptavé látky, blitíčko je fajn detoxikace. teda do max dvou hodin po požití, čím dřív, tím líp.

no a samozřejmě když už má něco příznaky otravy, hlavně nějaký křeče, tak zvracení už je škodlivé.
honzapm
napsal(a):
Hlavně mi přijde divné při podezření na otravu vyvolávat zvracení.
Normálně se má víc pít a přidat uhlí. Zvracením se to akorát zhorší.
Žiju v domnění, že u většiny jedů včasné vyblití v podstatě vyřeší problém, pokud se náhodou nejedná o leptavou látku, což se většinou nejedná.
Ono i na veteriě, když tam dorazíte včas po požití potenciálního jedu, vyvolají zvracení.
Terven
napsal(a):
Žiju v domnění, že u většiny jedů včasné vyblití v podstatě vyřeší problém, pokud se náhodou nejedná o leptavou látku, což se většinou nejedná.
Ono i na veteriě, když tam dorazíte včas po požití potenciálního jedu, vyvolají zvracení.
Ano, proto se člověku v prvé řadě vypumpuje žaludek...a neřeší se nějaké vyvolávání zvracení.
lesnížínka
napsal(a):
Ano, proto se člověku v prvé řadě vypumpuje žaludek...a neřeší se nějaké vyvolávání zvracení.
I u lidí se vyvolání zvracení používá jako laická první pomoc, protože cesta do nemocnice s následným zavedením sondy do žaludku může být zbytečná časová prodleva. Pokud dítě spolyká tubu léků v domnění, že to jsou lentilkya je přistiženo, určitě je na místě zkusit vyvolat zvracení, krom zavolání záchranky.

lesnížínka
napsal(a):
princip stejný, ale vyvolání zvracení je u psa nebo kočky mnohem jednodušší než vypumpování žaludku.
už prostě proto, že pes na rozdíl od člověka spolupracovat nebude, takže potřebujete anestezii a zaintubovat.