Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2018 12:16
Dymusha

XXX.XXX.152.233

Dobrý den, prosím znáte někdo odborníky, jestli jsou, na léčení ztraceného varlete? Jako malé štěně ho měl, ale kolem 4 měsíce zmizelo. Slyšela jsem o možnostech léčení, ale asi ne každý veterinář se tím zabývá odborně.

Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2018 12:24

Na možnosti léčení nevěřte, to je placebo. Někdy se varle zase objeví. Samo. Do jiných je možné napíchat tolik hormonů, že by z toho zabřezl a otelil se velkokapacitní kravím, a nic.

29.8.2018 12:25

Pokud je ten pes třeba osmiměsíční roční, tak je prostě kryptorchid. Jak se začne blížit puberta, varle se zvětší a zůstane definitivně tam, kde je.

29.8.2018 12:27
Bonička

XXX.XXX.237.53

Dobrý den, mám 8-mi měsíčního jezevčíka a on má jen jedno varle. Je možné, že to druhé ještě sestoupí? Nejde mi o to, že bych ho chtěla množit (stejně je bez papírů), ale spíš o to, že kdybych někdy uvažovala o kastraci (třeba ze zdravotních důvodů), tak to musí normálně na operaci břicha, že? Aby byl vykastrovaný komplet.
Děkuji.

29.8.2018 12:31

Bonička napsal(a):
Dobrý den, mám 8-mi měsíčního jezevčíka a on má jen jedno varle. Je možné, že to druhé ještě sestoupí? Nejde mi o to, že bych ho chtěla množit (stejně je bez papírů), ale spíš o to, že kdybych někdy uvažovala o kastraci (třeba ze zdravotních důvodů), tak to musí normálně na operaci břicha, že? Aby byl vykastrovaný komplet.
Děkuji.

kryptorchida každopádně kastrujte, ono ty zdravotní důvody se časem pak rády objevují a o to je to horší.

no a pokud má varle v břiše, tak půjde na operaci břicha. pokud je varle v třísle, tak třeba ne. ale nehledejte v tom velký zádrhel. počkejte, až doroste, a pak půjde.

29.8.2018 13:03
Bonička

XXX.XXX.237.53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kryptorchida každopádně kastrujte, ono ty zdravotní důvody se časem pak rády objevují a o to je to horší.

no a pokud má varle v břiše, tak půjde na operaci břicha. pokud je varle v třísle, tak třeba ne. ale nehledejte v tom velký zádrhel. počkejte, až doroste, a pak půjde.

moc děkuji!

29.8.2018 13:11
Dymusha

XXX.XXX.152.233

Takže ani konzultace s odborníkem nemá cenu? Stačí jakýkoliv veterinář?
To je hrozný . Za šedesát tisíc má člověk doma gaučáka. Jasně, že ho milujeme, ale chtěli jsme výstavy a chov. Já věděla, že si mám vzít pejska z útulku, jak jsem původně chtěla. Dobře mi tak.

29.8.2018 13:13
burunduk

XXX.XXX.202.146

Dymusha napsal(a):
Takže ani konzultace s odborníkem nemá cenu? Stačí jakýkoliv veterinář?
To je hrozný . Za šedesát tisíc má člověk doma gaučáka. Jasně, že ho milujeme, ale chtěli jsme výstavy a chov. Já věděla, že si mám vzít pejska z útulku, jak jsem původně chtěla. Dobře mi tak.

Tak řeště s chovatelem kompenzaci. Řešila jste to s ním?

29.8.2018 13:32
Dymusha

XXX.XXX.152.233

Chci nejprve navštívit nějakého odborníka, jestli už je to hotová věc a není možnost to ve 4 měsících zvrátit. Dnes jdeme k obyčejnému veterináři, proto jsem psala příspěvek, jestli někdo nezná veterináře, který se tím "častěji" zabývá. Jak se ke tomu postaví chovatel pak uvidím.

29.8.2018 13:36
burunduk

XXX.XXX.202.146

Dymusha napsal(a):
Chci nejprve navštívit nějakého odborníka, jestli už je to hotová věc a není možnost to ve 4 měsících zvrátit. Dnes jdeme k obyčejnému veterináři, proto jsem psala příspěvek, jestli někdo nezná veterináře, který se tím "častěji" zabývá. Jak se ke tomu postaví chovatel pak uvidím.

To Vám, pokud chcete, mohu na 99 % říct, jak se k tomu postaví :)

Obávám se, že toto už se nikterak nezvrátí. Resp. jde operativně přichytit varle, stáhnout a zafixovat ho, kde má správně být uloženo, ale i tak to samozřejmě ze zvířete pak nedělá psa, který je vhodný do chovu.
S chovem už se rozlučte.
Orchidopexe se jmenuje ten zákrok mnou výše popsaný - to kdybyste to chtěla probrat s tím obyč. vetem.

A uvádíte - kolem 4. měsíce zmizelo. Teď je tedy psovi kolik měsíců?

29.8.2018 13:48
Dymusha

XXX.XXX.152.233

burunduk napsal(a):
To Vám, pokud chcete, mohu na 99 % říct, jak se k tomu postaví :)

Obávám se, že toto už se nikterak nezvrátí. Resp. jde operativně přichytit varle, stáhnout a zafixovat ho, kde má správně být uloženo, ale i tak to samozřejmě ze zvířete pak nedělá psa, který je vhodný do chovu.
S chovem už se rozlučte.
Orchidopexe se jmenuje ten zákrok mnou výše popsaný - to kdybyste to chtěla probrat s tím obyč. vetem.

A uvádíte - kolem 4. měsíce zmizelo. Teď je tedy psovi kolik měsíců?

4 měsíce a 3 týdny. Zmizelo mezi 3 a 4 měsícem. Nekontrolovala jsem ho denně. Jako 8 týdenní měl obě.

29.8.2018 14:04
burunduk

XXX.XXX.202.146

Dymusha napsal(a):
4 měsíce a 3 týdny. Zmizelo mezi 3 a 4 měsícem. Nekontrolovala jsem ho denně. Jako 8 týdenní měl obě.

Blbý no.
Někdy se to stane.

A co máte zakotveno ve smlouvě ohledně této věci? (když zvíře nebude vhodné do chovu).

29.8.2018 14:15
Dymusha

XXX.XXX.152.233

burunduk napsal(a):
Blbý no.
Někdy se to stane.

A co máte zakotveno ve smlouvě ohledně této věci? (když zvíře nebude vhodné do chovu).

Hádejte: že chovatel nezodpovídá za další vývoj štěněte.
Je i toto "zmizení" vadou, jež by neměla být otcem pejska předávána, tedy být chovným ?
Nebudu nikomu dělat problémy, jen mne napadá, jestli by to tak mělo být. Kdyby se mi někdo ozval jako chovateli, že má krypto pejska. Pochybuji, že kdokoliv svého šampiona vyloučí.

29.8.2018 14:33
burunduk

XXX.XXX.202.146

Dymusha napsal(a):
Hádejte: že chovatel nezodpovídá za další vývoj štěněte.
Je i toto "zmizení" vadou, jež by neměla být otcem pejska předávána, tedy být chovným ?
Nebudu nikomu dělat problémy, jen mne napadá, jestli by to tak mělo být. Kdyby se mi někdo ozval jako chovateli, že má krypto pejska. Pochybuji, že kdokoliv svého šampiona vyloučí.

Otcem i matkou se toto předává.
To není automaticky vina otců.

Nebo se ptáte, jestli by to tento Váš psék předával dál? Tak samo. A samozřejmě ho to vylučuje z chovu, když je kryptorchid. Bohužel.
Chovatele o tom každopádně informujte. Správně by stejné spojení dvou jedinců už neměl opakovat.
Tu smlouvu bych nepodepsala s takovou formulací.
No teď už je to fuk. Příště buďte chytřejší.
"Nebudu nikomu dělat problémy". Jak to myslíte - je oznámení chovateli a žádost kompenzace obdobou dělání problémů?

29.8.2018 15:01
Dymusha

XXX.XXX.152.233

burunduk napsal(a):
Otcem i matkou se toto předává.
To není automaticky vina otců.

Nebo se ptáte, jestli by to tento Váš psék předával dál? Tak samo. A samozřejmě ho to vylučuje z chovu, když je kryptorchid. Bohužel.
Chovatele o tom každopádně informujte. Správně by stejné spojení dvou jedinců už neměl opakovat.
Tu smlouvu bych nepodepsala s takovou formulací.
No teď už je to fuk. Příště buďte chytřejší.
"Nebudu nikomu dělat problémy". Jak to myslíte - je oznámení chovateli a žádost kompenzace obdobou dělání problémů?

Slušnou formou to zkusím řešit. Byla jsem hloupá, nepředpokládala jsem, nikdy jsem totiž neměla problémy se psy.
A Myslela jsem to tak, že když má chovatel tuto informaci od majitele štěněte, jestli by to měl vzít v potaz a jak říkáte, nekombinovat toto spojení.

Nicméně vám mockrát děkuji za diskuzi a informace a váš čas.

29.8.2018 15:02
hn..

XXX.XXX.245.252

já bych při této ceně štěněte chtěla finanční kompenzaci. A v každém případě bych štěně předvedla na svodu nebo na výstavě. Tak budete mít jistotu, že se vada nezatají. jde o informaci důležitou i pro ostatní chovatele, nejen pro Vás.

29.8.2018 15:09
burunduk

XXX.XXX.202.146

Dymusha napsal(a):
Slušnou formou to zkusím řešit. Byla jsem hloupá, nepředpokládala jsem, nikdy jsem totiž neměla problémy se psy.
A Myslela jsem to tak, že když má chovatel tuto informaci od majitele štěněte, jestli by to měl vzít v potaz a jak říkáte, nekombinovat toto spojení.

Nicméně vám mockrát děkuji za diskuzi a informace a váš čas.

Ano, slušný chovatel to vezme v potaz a toto spojení neopakuje.
A slušný chovatel dá i část ceny zpět. Nebo jiné štěně, už starší, odrostlé, vhodné pro chov. Vždy jde něco vymyslet.
Ale jak jsem už psala výše - v drtivé většině případů v ČR chovatel dá ruce od toho.
Tak mu dnes zavolejte a řešte to s ním/ní. Pak nám sem můžete hodit, jak to dopadlo.
Nejedná se náhodou o pomeraniana?

29.8.2018 16:33

"Tu smlouvu bych nepodepsala s takovou formulací."
si myslím, že je skoro jedno, co je ve smlouvě, neb zákon hovoří něco takového, že pokud se vada vyskytne do půl roku od koupě, pak se má za to, že se jedná o "vadu výrobní"...

kopíruju něco k reklamaci štěněte dle NOZ:

"...Prodávající vždy odpovídá pouze za vady, které má zvíře při převzetí kupujícím. Pokud se vada projeví do šesti měsíců od převzetí, má se za to, že zvíře bylo vadné již při převzetí a je na prodávajícím, aby případně prokázal, že tomu tak nebylo. „Práva z vad je možné uplatnit po dobu dvou let. Po uplynutí šesti měsíční lhůty je však na kupujícím, aby prokázal, že zvíře bylo vadné již při převzetí, “ upřesňuje advokát.

Mezi nároky, které si může spotřebitel při reklamaci zvolit, patří odstranění vady (dodáním nové bezvadné věci či opravou), sleva z ceny (bez odstranění vady), nebo odstoupení od smlouvy (s následným vrácením vzájemných plnění). Výměna zvířete za jiné však kvůli citové vazbě není obvyklá..."

Zdroj: https://finance.idnes.cz/reklamace-stenete-0mq-/viteze.aspx?c=A150826_204843_viteze_frp.

29.8.2018 20:26
burunduk

XXX.XXX.38.17

"Tu smlouvu bych nepodepsala s takovou formulací."
si myslím, že je skoro jedno, co je ve smlouvě, neb zákon hovoří něco takového, že pokud se vada vyskytne do půl roku od koupě, pak se má za to, že se jedná o "vadu výrobní"...

kopíruju něco k reklamaci štěněte dle NOZ:

"...Prodávající vždy odpovídá pouze za vady, které má zvíře při převzetí kupujícím. Pokud se vada projeví do šesti měsíců od převzetí, má se za to, že zvíře bylo vadné již při převzetí a je na prodávajícím, aby případně prokázal, že tomu tak nebylo. „Práva z vad je možné uplatnit po dobu dvou let. Po uplynutí šesti měsíční lhůty je však na kupujícím, aby prokázal, že zvíře bylo vadné již při převzetí, “ upřesňuje advokát.

Mezi nároky, které si může spotřebitel při reklamaci zvolit, patří odstranění vady (dodáním nové bezvadné věci či opravou), sleva z ceny (bez odstranění vady), nebo odstoupení od smlouvy (s následným vrácením vzájemných plnění). Výměna zvířete za jiné však kvůli citové vazbě není obvyklá..."

Zdroj: https://finance.idnes.cz/reklamace-stenete-0mq-/viteze.aspx?c=A150826_204843_viteze_frp.

Ano, máš pravdu. A zákon je nadřazen smlouvám chovatelským. Takže cajk. Akorát že často chovatel umlati majitele slovně, že nemá nárok, právo, blabla...a tak tyto případy koncivaji jen nastvanim a konec kontaktu.

30.8.2018 08:02
aneleh

XXX.XXX.128.43

Těžko se takhle radí, ale... Moje blízká kamarádka má zkušenost s NO - přivezla si ho ze zahraničí, pes úplně nepříbuzný, po super rodičích. ve třech měsících na očkování obě varlata dole, kolem čtvrtého měsíce jedno fuč. Dle pana doktora Lázničky, ke kterému jsem ji tenkrát poslala, hodně záleží na plemeni (velikosti, atd) kdy varlata sestoupí.
Protože hormonální léčbu, orchidopexi atd zavrhli (což chápu), jediná možnost byla fyziologická - najít varle v kanálku a stahovat ho fyzicky dolů. Vím, že to dělali opravdu snad co dvě hodiny, ale výsledek to mělo - po několika dnech varle sestoupilo do šourku a už se neodstěhovalo. Tenhle pes se nakonec neuchovnil z úplně jiných důvodů, ale kulky měl obě :D
Je samozřejmě diskutabilní, zda takové zvíře použít či nepoužít v chovu - za mě nepoužít, protože pokud varle nesestoupí "dobrovolně samo" pak by nesestoupilo vůbec...
Co se smlouvy a chovatele týče - nechala bych si potvrdit sonem, kde varle je, podepsat od dvou veterinářů a dojela za chovatelem. Nejdřív osobně, pokud je to možné a požadovala bych snížení ceny na cenu mazlíka, případně pokud máte možnosti, pak nové štěně (jenže to je další diskutabilní věc, protože nové štěně z jiného spojení nemusí být tak kvalitní, můžete na něj čekat xy měsíců či let, atd). Pokud by tohle nepomohlo, pak právník a dopis a nenechat se odradit...

30.8.2018 22:09
Majka14

XXX.XXX.96.224

Jako chovatel, kterému se ve vrhu s největší pravděpodobností kryptak vyskytne určitě počítám s tím, že slevu na štěne poskytnu. Otázkou je v jaké výši. Přece jen při koupi štěněte nemůžete automaticky počítat s tím, že budete mít chovneho jedince. Varlata jsou jen jednou z mnoha věcí.. Já osobně se chystám poskytnout slevu 5000 Kč, protože mám představu, že tak nějak by se mohly pohybovat náklady za kastraci psa. Pravdou tedy je, že těch 5000 je čtvrtina pořizovací ceny u mého štěněte.. U štěněte za 60 000 fakt nevím..

31.8.2018 09:10
janaa

XXX.XXX.3.204

Mimo téma, štěňata jakého plemene se tady pořizují za 60 tisíc? Dvacet, třicet chápu, ale šedesát? To jsou rodiče světový šampioni a na krytí se bylo v Americe?

31.8.2018 09:14

Tipnu pomíka nebo thajského ridgebacka, pokud je řeč o průměru.

Pokud se krylo v Emerice a rodiče září na Crufts, pak jakékoliv jiné plemeno

1.9.2018 16:49
impact

XXX.XXX.195.92

Tipnu pomíka nebo thajského ridgebacka, pokud je řeč o průměru.

Pokud se krylo v Emerice a rodiče září na Crufts, pak jakékoliv jiné plemeno

Thajec to urcite neni. Pokud teda neni import ze zeme puvodu. Ty uz tady prakticky nikdo nechova, protoze to nikdo nechce. Ani zadarmo, ne tak za sedesat tycek.

1.9.2018 17:04

impact napsal(a):
Thajec to urcite neni. Pokud teda neni import ze zeme puvodu. Ty uz tady prakticky nikdo nechova, protoze to nikdo nechce. Ani zadarmo, ne tak za sedesat tycek.

...znám paní která má fenku přivezenou ze země původu v této cenové relaci, ale fence je už 11 let a je slepá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík