Vyzná se někdo v krevních výsledcích

Americký pitbulteriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2018 21:31
Svetluska1

XXX.XXX.154.216

Dobrý večer, mám 8letou fenku, před 4roky mi řekli, že má spondylozu. Dva a půl roku měla trocoxil, ted je rok a půl na Rimadylu. Včera mi rekl, ze uz ma játra v háji. Byla jsem tak šoku že už jsem nevnímala nic dalšího. Opravdu je to tak špatně. Moc děkuji za odpověď a přeji hezký večer.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2018 21:43

jeden ze tří jaterních enzymů je velmi mírně zvýšený.

moje definice v "háji" leží někde úplně jinde.

29.8.2018 21:47
Svetluska1

XXX.XXX.154.216

Nee, děkuji moc. Me totiž vyděsila ta červená barva.. Dekuji

29.8.2018 21:56

Svetluska1 napsal(a):
Nee, děkuji moc. Me totiž vyděsila ta červená barva.. Dekuji

nekoukejte na barvu, koukejte na čísla. když máte referenční hodnoty 0-50 a naměřenou hodnotu 55, je to velká nebo malá odchylka? 55UI/L je nějakých 0,9 ukat/l, přičemž mnoho laboratoří má referenční hodnoty do 1 ukat/l.

A hlavně AST je jen jeden parametr funkce jater. Dalším jsou ALT a ALP. A ty jsou v pořádku.

Navíc zvýšení AST může doprovázet i fyzickou námahu, onemocnění svalů, srdce nebo hemolýzu, rozpad červených krvinek včetně rozpadu už nabraného vzorku.

29.8.2018 21:57

Prostě jedna věc je mít mašinku a úplně jiná věc je vědět, co ukazuje

30.8.2018 06:32

a na játra máš dobrý "regenerant" - ostropestřec mariánský (já dávala psu jako pilule silymarin).

30.8.2018 07:41

a fenka ma takove bolesti celou dobu?
spondylka by nemela byt takhle bolestiva...

30.8.2018 08:27
janaa

XXX.XXX.3.204

Jestli vám tohle okomentoval vet jako játra v háji, tak jděte k jinýmu, protože to je nesmysl.Takhle mírně zvýšená jedna hodnota nemusí znamenat vůbec nic, zítra by jí mohla mít v pořádku, nebo může souviset s něčím úplně jiným. Každopádně nasaďte kůru z ostropestřce a dalších bylinek a za měsíc nechte krev odebrat znova. Prakticky po téhle stránce je fena zdravá.

30.8.2018 13:07
Svetluska1

XXX.XXX.179.100

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a na játra máš dobrý "regenerant" - ostropestřec mariánský (já dávala psu jako pilule silymarin).

Ja dostala Legaphyton 200mg..ten obsahuje extrakt z ostropestřce.. Staci to tedy nebo mam koupit i ostropestřec mariánský?

Přidejte reakci

Přidat smajlík