Americký pitbulteriér

Prodám Amerického pitbulteriéra - Nabízím štěňátka APT narozena 7.4. 2025 K...
18000 KčDobrý večer, mám 8letou fenku, před 4roky mi řekli, že má spondylozu. Dva a půl roku měla trocoxil, ted je rok a půl na Rimadylu. Včera mi rekl, ze uz ma játra v háji. Byla jsem tak šoku že už jsem nevnímala nic dalšího. Opravdu je to tak špatně. Moc děkuji za odpověď a přeji hezký večer.
Uživatel s deaktivovaným účtem
jeden ze tří jaterních enzymů je velmi mírně zvýšený.
moje definice v "háji" leží někde úplně jinde.
Svetluska1
napsal(a):
Nee, děkuji moc. Me totiž vyděsila ta červená barva.. Dekuji
nekoukejte na barvu, koukejte na čísla. když máte referenční hodnoty 0-50 a naměřenou hodnotu 55, je to velká nebo malá odchylka? 55UI/L je nějakých 0,9 ukat/l, přičemž mnoho laboratoří má referenční hodnoty do 1 ukat/l.
A hlavně AST je jen jeden parametr funkce jater. Dalším jsou ALT a ALP. A ty jsou v pořádku.
Navíc zvýšení AST může doprovázet i fyzickou námahu, onemocnění svalů, srdce nebo hemolýzu, rozpad červených krvinek včetně rozpadu už nabraného vzorku.
Prostě jedna věc je mít mašinku a úplně jiná věc je vědět, co ukazuje
a na játra máš dobrý "regenerant" - ostropestřec mariánský (já dávala psu jako pilule silymarin).
a fenka ma takove bolesti celou dobu?
spondylka by nemela byt takhle bolestiva...
Jestli vám tohle okomentoval vet jako játra v háji, tak jděte k jinýmu, protože to je nesmysl.Takhle mírně zvýšená jedna hodnota nemusí znamenat vůbec nic, zítra by jí mohla mít v pořádku, nebo může souviset s něčím úplně jiným. Každopádně nasaďte kůru z ostropestřce a dalších bylinek a za měsíc nechte krev odebrat znova. Prakticky po téhle stránce je fena zdravá.