Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2018 11:32
Any123

XXX.XXX.248.35

Zdravím
Potřebovala bych prosím poradit
Mám belgického grifonka, je mu 5 měsíců a začal vstávat v noci. Nikdy takhle nevstával, jenom vyjímečně, když potřeboval na záchod. Vstává okolo 3. hod. ráno, potom okolo 6. hod. ráno a potom už normálně v 7:30-8:00. Když vstává tak nic nepotřebuje, nechce na záchod, nemá hlad, nic. Jenom mě vzbudí a pak si jde zase lehnout. Zkoušela jsem mu dávát víc granulí k večeři, venčím ho těsně před spaním, což je kolem 22-23 hod., taky přezubuje, tak je to možná tím. Nevíte někdo co s tím? Nebo aspoň omezit to vstávání ve 3 ráno?

30.8.2018 11:39
burunduk

XXX.XXX.202.146

Zavřít se v ložnici, aby Vás nemohl vzbudit, Vás nenapadlo? :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2018 11:40

Předstírat co nejpřesvědčivěji, že spíte.

30.8.2018 11:40
burunduk

XXX.XXX.202.146

A jak reagujete, když k Vám v noci přileze? Jak to probíhá? Komunikujete s ním, když k Vám dojde a vzbudí Vás, nebo se otočíte na bok a spíte dál nebo jak?

30.8.2018 11:43

krom zavřít je možné nezavírat ale důsledně ignorovat a tvrdě spát (sice si tím člověk koleduje, že někdy to nemusí být jenom tak, ale že za tím je "musím...")

jinak , znám znám, a to bude mít pes v prosinci 6 let, a jaro až podzim volný přístup ven, stejně mě přijde vzbudit

30.8.2018 13:01

Tak mě občas přijde pes v noci do postele...někdy si jen vedle mě lehne a spí...někdy stojí u postele a zakňourá, tak mu jen řeknu ať udělá "hopinky", pohladim a spinkáme...lehne si a spí...když chtějí pesani ven, tak si řeknou přímo...mám devítiletý pesany, to už člověk ví, kdy říkají "chci ven" a kdy se přijdou jen přitulut...

30.8.2018 14:03
Atheira

XXX.XXX.50.119

Já mám teda rozmazlenou mrchu, ale ta na mě takhle, když už je k ránu chladněji (a ona ráda jen pekelný vedro) uprostřed noci čumí, když mě neprobudí důsledným zíráním, tak do mě šťouchá, jen abych jí zvedla peřinu a ona se mohla jít stočit pod zahřátou. Umí si zalézt pod volně loženou deku, ale tu nikdo nevyhřál, že ano, tak mě občas takhle vzbudí a jde spát dál.

30.8.2018 14:25
Čajda

XXX.XXX.44.117

Taky se přidávám k majitelům budiče Ten můj zase přiběhne z venku, oňufá mi obličej čumákem jakože "Spíš? To je dobře, spi dál, já hlídám!" a metelí zase ven Nic nechce, nic nepotřebuje, jen ujištění, že jsme všichni na svých místech

30.8.2018 14:55
Nera

XXX.XXX.92.193

Čajda napsal(a):
Taky se přidávám k majitelům budiče Ten můj zase přiběhne z venku, oňufá mi obličej čumákem jakože "Spíš? To je dobře, spi dál, já hlídám!" a metelí zase ven Nic nechce, nic nepotřebuje, jen ujištění, že jsme všichni na svých místech

Nemůžu si pomoct, ale tohle zní fakt roztomile

30.8.2018 20:23
Markéta80

XXX.XXX.176.2

taky máme 5m belgickou grifonku Ona spí teda u syna v posteli. A je v klidu, na zemi to by se nikdo nevyspal. Nemá hlad? Já venčím naposled kolem 23h, v 18h má večeři ale po poslední vycházce jí do misky přihodím hrst granulí a vyluxuje a jak se pak zhasne lehne si. Ale oproti starší mění prý místa v ležení ale syn je jako já takže ho nic nevzbudí Pak mne jí přinese mezi 7-8h že ho budí tak s ní jdu ven. Spíš jí probudí hlad, ona je při chuti teda pořád

30.8.2018 20:59

Čajda napsal(a):

nás chodí takhle kontrolovat fena...ale neňufe...jen chvíli postojí a kouká, ale vzhledem k tomu, že to koukání provozuje pár centimetrů od obličeje, tak mě to stejně vzbudí...buď dělám, že spím a ona za chvíli odejde a nebo řeknu "já spinkám, dobrou" takže vše ok, panička v pořádku a může se jít spát...

31.8.2018 07:06
Andrýsek3

XXX.XXX.158.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
nás chodí takhle kontrolovat fena...ale neňufe...jen chvíli postojí a kouká, ale vzhledem k tomu, že to koukání provozuje pár centimetrů od obličeje, tak mě to stejně vzbudí...buď dělám, že spím a ona za chvíli odejde a nebo řeknu "já spinkám, dobrou" takže vše ok, panička v pořádku a může se jít spát...

Pes spí jako zabitý celou noc, za to kocour. To se takhle ve 3:15 probudíte a kocour sedí na nočním stolku a upřeně na vás kouká. Děsivý...

31.8.2018 08:14

Andrýsek3 napsal(a):
Pes spí jako zabitý celou noc, za to kocour. To se takhle ve 3:15 probudíte a kocour sedí na nočním stolku a upřeně na vás kouká. Děsivý...

jo, jedna moje kočičí babuška přijde a dá mi nos na nos...

31.8.2018 21:08

Andrýsek3 napsal(a):

Na nočním stolku je to ještě ok...ale když se člověk vzbudí a na hrudi mu leží kocour, tak to se kouká z oka do oka na vzdálenost pár cenťáků ...to byla specialita mýho peršánka...to je potom kontrolní dohled velkého psa úplná lebeda

1.9.2018 09:12
Čajda

XXX.XXX.44.117

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na nočním stolku je to ještě ok...ale když se člověk vzbudí a na hrudi mu leží kocour, tak to se kouká z oka do oka na vzdálenost pár cenťáků ...to byla specialita mýho peršánka...to je potom kontrolní dohled velkého psa úplná lebeda

No a když se v noci vzbudíte (ve své oblíbené pozici na boku s pokrčenýma nohama), protože v nohách spí pes, na kyčli jeden kocour a pod rukou druhý kocour, samosebou všichni na peřině, takže se nemůžete ani hnout... taky fajn A přitom moje hlavní myšlenka v té chvíli je - jak se otočit, abych je nevyplašila Ano, budí nás to, ale je to krásný, no ne?

1.9.2018 11:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):

Tak toto velmi dobře znám. A je to mimochodem zajímavé, protože můj kocour je úplně potichu, přijde v noci k posteli, sedne si vedle ní a "jen" mě hypnotizuje - a mě to přesto často vzbudí. Asi na mě vysílá nějakou svoji energii .

1.9.2018 11:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Čajda napsal(a):
No a když se v noci vzbudíte (ve své oblíbené pozici na boku s pokrčenýma nohama), protože v nohách spí pes, na kyčli jeden kocour a pod rukou druhý kocour, samosebou všichni na peřině, takže se nemůžete ani hnout... taky fajn A přitom moje hlavní myšlenka v té chvíli je - jak se otočit, abych je nevyplašila Ano, budí nás to, ale je to krásný, no ne?

Jj, souhlasím!

1.9.2018 11:49
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Čajda napsal(a):

Ještě bych dodala - často spím v "oblíbené" pozici na úplném krajíčku postele, neboť některé ze zvířat leží komplet napříč postele a nemíní uhnout ani o centimetr!

1.9.2018 14:19

fikovnice napsal(a):
Ještě bych dodala - často spím v "oblíbené" pozici na úplném krajíčku postele, neboť některé ze zvířat leží komplet napříč postele a nemíní uhnout ani o centimetr!

Tak já mám pesany ukázněný...každý máme v posteli svoje místo...fena má sice tendenci lehat si na mě, ale to je ještě před spaním...zato oběma kocourům co jsem postupně měla se v noci nějak povedlo ulehnout tak nějak doprostřed na peřinu a jak píše Čajda...každá změna pozice byl potom problém...respektive by nebyl, kdybych byla normální, kočku zvedla a dala na stranu, ale přeci to hezky spinkající zvířátko nebudu budit...to raději oželím svoje pohodlí ...no něco mi říká, že jsem blázen...že to není normální...a někdy si říkám, že mají pravdu ti, kteří říkají "zvíře do postele...nikdy!"...no já radši ty zvířata v posteli

Přidejte reakci

Přidat smajlík