Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2018 20:23
Luciien

XXX.XXX.213.242

Zdravím, mám 10 měsíčního retrívra a je to taková klasická popelnice..sežere faakt vše a fakt se to nedá kontrolovat. Jako malej byl citlivej, furt jsme hledali vhodné granulky, protože mu téměř žádné nesedly. Pak se to uklidnilo. Včera toho ale nejspíš sežral nějak moc, protože od rána máme problémy. První měl normální stolici ale dost objemnou a pak už jen průjem.. ze začátku takový typický dále už jen voda. Sem tam i taková nažloutlejší. K tomu všemu začal zvracet, zvracel asi 3x a to žlutou štávu.. nic k jídlu dnes nedostal, ale zřejmě se mu nějak povedlo si najít malou lopatku, protože před chvilkou zvracel znovu a už to bylo takové bílé a v tom malé kousíčky z lopatky. Volala jsem na veterinu, doktorka nám poradila dietu, tedy jen navečer hrstičku rýže, dát smectu a heřmánkový čaj. V případě, že se to nějak zhorší, tak přijet. Je fakt, že se zdá v pohodě..chut k jídlu evidentně má, venku běhá posakuje..ale i tak mám strach. Loni nám odešel vcelký mladý retrívr a ted jsem více paranoidní ohledně všeho. Máte s tímto někdo zkušenosti? Je to tím, že mu prostě něco nesedlo a má podrážděný žaludek, nebo může jít i o něco jiného? Zítra bych pro jistotu i na tu veterinu zajela.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2018 21:18

Možné to je, pro jistotu mu nechte zítra udělat rtg.

2.9.2018 05:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Luciien napsal(a):
Zdravím, mám 10 měsíčního retrívra a je to taková klasická popelnice..sežere faakt vše a fakt se to nedá kontrolovat. Jako malej byl citlivej, furt jsme hledali vhodné granulky, protože mu téměř žádné nesedly. Pak se to uklidnilo. Včera toho ale nejspíš sežral nějak moc, protože od rána máme problémy. První měl normální stolici ale dost objemnou a pak už jen průjem.. ze začátku takový typický dále už jen voda. Sem tam i taková nažloutlejší. K tomu všemu začal zvracet, zvracel asi 3x a to žlutou štávu.. nic k jídlu dnes nedostal, ale zřejmě se mu nějak povedlo si najít malou lopatku, protože před chvilkou zvracel znovu a už to bylo takové bílé a v tom malé kousíčky z lopatky. Volala jsem na veterinu, doktorka nám poradila dietu, tedy jen navečer hrstičku rýže, dát smectu a heřmánkový čaj. V případě, že se to nějak zhorší, tak přijet. Je fakt, že se zdá v pohodě..chut k jídlu evidentně má, venku běhá posakuje..ale i tak mám strach. Loni nám odešel vcelký mladý retrívr a ted jsem více paranoidní ohledně všeho. Máte s tímto někdo zkušenosti? Je to tím, že mu prostě něco nesedlo a má podrážděný žaludek, nebo může jít i o něco jiného? Zítra bych pro jistotu i na tu veterinu zajela.

Na veterinu je lepší jet na vyšetření a ne tam volat a jste příkladem toho, jak hokuspokusy s granulemi dokážou rozhodit psovi zažívání na dlouhou dobu.

2.9.2018 12:05
Luciien

XXX.XXX.213.242

scylla napsal(a):
Na veterinu je lepší jet na vyšetření a ne tam volat a jste příkladem toho, jak hokuspokusy s granulemi dokážou rozhodit psovi zažívání na dlouhou dobu.

Na pohotovosti už večer nikdo nebyl, proto jsem tam volala smajlík Co se týče granulí, bylo to v jeho třech měsících a měnili se dvakrát s tím, že o tom vet veděla a ty granule měl jen jednou.. a nemyslím si, že je to vina toho, navíc po půl roce. Já teda zbožnuji lidi, co neporadí ale stejně se musí vyjádřit s pár jedovatýma názorama smajlík

2.9.2018 19:15
dark

XXX.XXX.248.68

Pokud se jinak chova normalne, ridila bych se radou veterinare.
Mam se svym retrivrem spoustu takovych zkusenosti a taky mel dlouho citlive zazivani, reagoval prujmy na kaudou drobnou zmenu. Nakonec to vyresilo prechod z granuli na varenou stravu. Pak jsem si akorat nadavala, ze me to nenapadlo drive. Po nejake dobe byl krmen vsim i granulemi a vse bylo ok.
Pouvazujte nad tim. Nez patrat po granulich ktere sednou a pri prujmech varit dietu... to uz rovnou varit nebo davat syrove maso nebo zvyknout na vse.

2.9.2018 22:03

To vůbec nemusí být granulemi, ale mohl venku cokoliv olíznout. Tomu nikdy spolehlivě nezabráníte. Nepodléhejte panice, dejte mu smectu, ráno další, a uvidíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík