Zdravím všechny,
po přestěhování nám psisko začalo štěkat na procházející lidi, případně ptáky za dveřmi/okny. Má prostě pocit, že je to už u nás doma. On obecně štěká velmi málo a spíš jen ze strachu (právě z lidí). Zkouším ho na to přivykat a když je v klidu, tak dávám dobrůtky, ale přijde mi, že se to vůbec nezlepšuje. Bohužel nemá nějakou svou milovanou hračku, kterou by místo štěkání přinesl a stejně tak, když mu řeknu ať jde na místo, tak si štěká po cestě. Tím, jak je v novém, tak mi přijde neustále ve stresu. Zkoušela jsem i aby přítel/známý chodil za dveřmi, ale ty pozná. Když je se mnou zavřený někde v místnosti, tak taky štěká (třeba v noci). Nenapadá vás prosím ještě nějaký způsob, jak by šlo tohle štěkání odnaučit, respektive naučit, že je ok, že nám někdo chodí za dveřmi? Díky moc, začínám mít strach, že nás z bytu vyhodí
scylla
napsal(a):
Zvyšovat sebevědomí psa, naučit ho, že on může upozornit, ale pak vše přebíráta vy. Dávání dobrůtek, když neštěká, nic neřeší a nemůže fungovat, vy musíte řešit podstatu problému a tím je nízké sebevědomí a strach a to se cpaním psa pamlsky opravdu vyřešit nedá.
Na tom samozřejmě pracujeme a od té doby co ho máme se neskutečně zlepšil. Tohle se ale spustilo po přestěhování a nevím teda, jak konkrétně mu ukázat, že je to v pohodě. Pamlsek dostane, když mu řeknu klid, ne že by ho dostával jen tak. Každopádně díky.
Domik047
napsal(a):
Na tom samozřejmě pracujeme a od té doby co ho máme se neskutečně zlepšil. Tohle se ale spustilo po přestěhování a nevím teda, jak konkrétně mu ukázat, že je to v pohodě. Pamlsek dostane, když mu řeknu klid, ne že by ho dostával jen tak. Každopádně díky.
Není třeba řešit projevy problému, ale jeho podstatu, dovolit psovi, aby se o vás opřel, Na dálku se radí těžko, ale tohle se na pamlscích nestaví.
scylla
napsal(a):
Není třeba řešit projevy problému, ale jeho podstatu, dovolit psovi, aby se o vás opřel, Na dálku se radí těžko, ale tohle se na pamlscích nestaví.
Chápu, co je podstata a i s tím pracuji. Ale nemohu ho "nechat upozornit" a já to pak přebrat, protože pak nejsem doma a pes štěká.