Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2018 11:16
Danka96

XXX.XXX.127.227

Ahojte.ako som nedavno pisala nasli sa vyhodene steniatka a jedno ostalo u nas. Ma cca 9 tyzdnov. Zatial je vnutri, ale kedze byvame v dome, bola by som rada keby sa naucilo na dvor.dom nemame oploteny. Neviem ako postupovat aby som mu neublizila, ale obavam sa ze ak bude dlho dnuka, tak vonku ho nedostaneme ani parom volov :).

6.9.2018 11:30
assil

XXX.XXX.84.76

A to ho jako ani nevenčíte? Jinak to bez plotu kolem domu musíte holt dělat jako lidi v bytě.

6.9.2018 11:40
Danka96

XXX.XXX.127.227

Samozrejme, ze ho vencime to je snad pochopitelne. Chodime von niekolko krat za den, aj na dlhsie prechadzky, zahrat sa. Pred touto malou, sme mali psika 16 rokov, krizenec spica, a ten sa naucil na dvor pekne, neutekal, vedel kde je jeho domov :) len si nepamatam ako sme sa k tomu dopracovali kedze som bola vtedy este decko :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2018 11:49

Danka96 napsal(a):
Samozrejme, ze ho vencime to je snad pochopitelne. Chodime von niekolko krat za den, aj na dlhsie prechadzky, zahrat sa. Pred touto malou, sme mali psika 16 rokov, krizenec spica, a ten sa naucil na dvor pekne, neutekal, vedel kde je jeho domov :) len si nepamatam ako sme sa k tomu dopracovali kedze som bola vtedy este decko :).

U špiců se to učit nemusí, mají to v krvi.

6.9.2018 12:34
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Já bych tedy nikdy nenechala psa na neoploceném pozemku. Stát se může cokoli - pes může utéct a způsobit třeba nehodu - přemýšlela jste nad tím takto? Přes neoplocený pozemek může někdo jít a pes ho může rafnout, atd..

Buď bych teda pozemek oplotila a nebo bych pořídila kotec (případně výběh) a nebo pro mě nejlepší řešení mít psa doma a ven s ním chodit pod mým dohledem.

Jinak dřív to bylo celkem časté, třeba sousedi měli nonstop otevřená vrata a měli psa, který maximálně došel před vrata se vyvenčit a nikam dál nechodil. Ale osobně si myslím, že dřív to bylo prostě jiné a dnes bych psa takto nenechala. To je asi i na povaze člověka, já bych o psa měla hrozný strach, takhle ho tam nechat. Kdybych měla psa na neoploceném pozemku tak bych nemohla být v klidu.

6.9.2018 12:41
assil

XXX.XXX.84.76

Danka96 napsal(a):

To naučit nejde, to ten pes buď v sobě má a nebo ne.

6.9.2018 16:17
Čajda

XXX.XXX.44.117

Jééééje, co já si takhle užila s našima dvěma hafanama, když jsme ještě neměli plot Chodila jsem "pást psy" - vzala jsem si knížku a lehátko, uvelebila jsem se na zahradě u cesty a hlídala jsem naše dva bassety, aby nelezli mimo náš pozemek. Nikoli proto, aby někoho nekousli, ale spíš proto, aby jim někdo nešlápl na ucho nebo o ně nezakopl Tisíckrát jsem je ručně vracela z cesty na zahradu a beztak tam vylezli po tisícíprvé. Dobráci od kosti. Báječní psi. Plot se za pár měsíců postavil a byl klid.

6.9.2018 17:37

assil napsal(a):
To naučit nejde, to ten pes buď v sobě má a nebo ne.

To je přesně ono.Znala jsem jen dva takové psy.Jednu kolii, ta byla u domu kde byly dva byty, zpola uzavřený prostor domy okolo.Pes býval venku a šel jen mezi pomyslnou bránu, nikdy tam nebyla, a zase se vrátil.A jednoho berňáka na polosamotě.Ten vždy běžel po příjezdové cestě a štěkal.Na určitém místě se zastavil, přestal štěkat a vrátil se.Ani jednoho psa to nikdo neučil.

7.9.2018 09:48
LájošM

XXX.XXX.14.251

A proč nemůžete aspoň část pozemku oplotit?

7.9.2018 12:43
Danka96

XXX.XXX.127.227

Nemame klasicky dvor.je sucastou hospodarstva ktore je oddelene plotom, ale na polia sa vychadza popri dome.takze to nieje jednoduche oplotit kvoli strojom.ale vymyslim jej na terase nejaky vybeh :) paci sa jej byt vonku, len bozechran ostat sama na 10 minut.

Přidejte reakci

Přidat smajlík