Ahoj všem,
potřebuju si postěžovat a zároveň se poradit :)
Dřív jsme s naší útulkovou fenkou mívali docela problém s blechama - nikdy extra zablešená nebyla, ale stačilo, aby na ni někde jedna nebo dvě ty mrchy skočily, kously ji a ona se pak drbala ještě měsíc. Podle veta pravděpodobně alergie na bleší kousnutí, prý docela běžný..
Tak jsme se vždycky trápili s různýma pipetama, šamponama proti svědění atd., až jsme loni vyzkoušeli Bravecto a to nás zachránilo, od té doby pohoda. Letos jsme dali někdy v dubnu, zhruba do srpna byl klid, pak se zase začala drbat, tak jsme v srpnu dali druhou, a byl zase klid.
No a tento týden, tedy ani ne měsíc po podání, se začla zase okousávat a drbat, a včera jsem jí na hlavě chytil dvě živý blechy... Od té doby jsem pořád ve střechu a kdykoli se začně drbat, skáču po ní s baterkou a hledám, ale už jsem žádnou neobjevil.. ani žádnej bordel v srsti, žádná vyrážka, všechno vypadá cajk..
Takže otázka č.1 - jak po ní mohly lízt ty dvě živý svině? To už ani to Bravecto, naše poslední spása, nefunguje? To by byl pro nás konec světa
Otázka č.2 - nevim jak postupovat, když už žádný blechy nemůžu najít.. jestli mám spoléhat na to, že to byly nějaký dva superodolný jedinci a teď se třeba drbe jen následkem toho, že ji jednou dvakrát kously? Asi je blbost teď aplikovat ještě nějaký další antiblechum, že? Možná ji vykoupat tim antisvědicím šamponem co máme od veta?
Dík za rady!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klidně může Bravecto nefungovat, mně se to stalo loni po dvouletém používání obojku Foresto, i tam byla pak alergická reakce na to. Takže možné to určitě je.
Vykoupejte v antiparazitárním šamponu a nakapejte Fenistil kapky. A uvidíte.

a když se bojuje s blechami, tak se boj vede v celé domácnosti a ne jen na psu.

napsal(a):
a když se bojuje s blechami, tak se boj vede v celé domácnosti a ne jen na psu.
To je pravda.
Díky za rychlý reakce :)
Já si právě nemyslím, že bychom byli nějak zamoření.. V bytě se ani moc nemají kde schovávat, maximálně tak v gauči, všude jinde jsou plouvoučky, koberce nemáme, pelech ta naše princezna nepoužívá Tož gauč můžu raději vystříkat biokillem, pro jistotu..
Spíš mi fakt přijde že to bylo nějakých pár zbloudilých blech který nestačily chcípnout dřív než jsem je chytil.. snad.. dneska prohledávám kožich celej den a nic.. No ale koupelí s antibleším šamponem asi nic nezkazím

bravecto NEMÁ ŽÁDNÝ REPELENTNÍ EFEKT.
takže ano, je možné vidět živé blechy nebo živé klíště na ošetřeném zvířeti, uhynou až po nasátí krve. a pokud máte zvíře s alergií na blechy, může se drbat i po několika málo kousnutím. na alergiky potřebujete něco repelentního.
napsal(a):
bravecto NEMÁ ŽÁDNÝ REPELENTNÍ EFEKT.
takže ano, je možné vidět živé blechy nebo živé klíště na ošetřeném zvířeti, uhynou až po nasátí krve. a pokud máte zvíře s alergií na blechy, může se drbat i po několika málo kousnutím. na alergiky potřebujete něco repelentního.
to zní logicky :) díky za radu..

Sunnik
napsal(a):
Je pravda, že by Bravecto nemělo mít žádný repelentní efekt, ale já když ho dala psovi, tak za ty 3 měsíce neměl klíště, možná jedno, ale mrtvý. I když se pohyboval na místě kde je jich normálně dost. Takže něco v tom asi bude. U blech teda nevím.
já mám teda bravecto na kočkách a ten repelentní efekt mi tam chybí pořád. prostě sice nemusím tahat klíšťata, ale lezoucí mi je domů klidně přinesou.
Bravecto dávám našim fenám třetí rok. Zjara, když jsou klíštata hodně aktivní, po návratu z lesů a luk po nich živé lezou. Zemřou po zákusu. A přesně tak je i popsán účinek. Také mi chybí repelentní působení. Letos přes léto klíštata nějak nebyla. Nyní už zřejmě Bravecto přestává působit. Tak dvě klíštata za týden.
Blechy holky nikdy neměly. Myslím, že blešky přeskočí ze psa na psa, když spolu venku dovádějí.
Mám Bravecto pipetu na psa. Klíště na něm sem tam najdu lezoucí nebo mrtvé a přicuclé, ale nenasáté. Vzhledem k huňatosti psa a velikosti nenapitých klíšťat jich najdu fakt málo. Za 12 let jeho života jsem na něm neviděla blechu (jestli špatné oči nebo co, nevím), ale že to není repelent, můžu z praxe potvrdit.