Zdravím všechny, mám 3 měsíční štěně krmeno Proplanem senzitiv s jehněčím bez obilovin, omylem jsem koupila kuřecí s pšenicí. Všimla jsem si až po otevření pytle, tak jsem zkusila z původní dávce trochu přimíchat, včera dobré, dnes si štěně okusuje tlapky mezi prsty, svědí ho vnitřní strana stehen... je možné, že se objevila alergie na obilovinu nebo kuřecí? Po jednom dni? Máte někdo zkušenost? Moc díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

netrápí ho sametky?

bor124
napsal(a):
Nevidim nic. Myslíte ty červené mini broučky?
jo, přesně ty.

Ano, ty malé červené mrchy. Jednou mi pes na podzim lítal půl dne v mokrém listí a po 2 h doma málem zešílel, jak ho svědily tlapky. Nic jsem neviděla, ve vaně umyla tlapky pečlivě mýdlem a do hodiny byl klid, tak se na pohotovost nejelo. Ale může to být cokoliv, třeba jen shoda náhod, která může mylně ukazovat na cokoliv. Tuhle jsem řešila podezření na potravinovou alergii s relativně typickými projevy a vylezl z toho streptokok jako komplikace při poranění tlapky + kontaktní alergie na průmyslovou chemii na čištění podlah. Perfektně se to v pár dnech sešlo.
napsal(a):
Ano, ty malé červené mrchy. Jednou mi pes na podzim lítal půl dne v mokrém listí a po 2 h doma málem zešílel, jak ho svědily tlapky. Nic jsem neviděla, ve vaně umyla tlapky pečlivě mýdlem a do hodiny byl klid, tak se na pohotovost nejelo. Ale může to být cokoliv, třeba jen shoda náhod, která může mylně ukazovat na cokoliv. Tuhle jsem řešila podezření na potravinovou alergii s relativně typickými projevy a vylezl z toho streptokok jako komplikace při poranění tlapky + kontaktní alergie na průmyslovou chemii na čištění podlah. Perfektně se to v pár dnech sešlo.
Děkuji, už je to lepší i v noci spal a teď vypadá v pohodě, tak snad ho opravdu otravovala jen nějaká breberka. Taky proletěl kopřivama, možná i to vadilo...tak uvidíme.