Dobrý den,
mám na Vás všechny velkou prosbu ohledně krmení pejska.
Zachránili jsme od nejmenovaných nepřízpusobivých již druhého pejska, tentokrát ohaře.Veterinář nám řekl, že má 10kg min. podváhu a nám se nedaří, aby začal na váze nabírat!Víme, že je to běh na dlouhou trať, ale on nám co sní hladem zhltá, jakoby se bál, že mu jídlo vezmeme a tím pádem to dopadá často zvracením.
Poraďte nám prosím jak na něj, aby začal přibírat nějakou přirozenou formou, než do něj cpát chemii!
Níže Vám přidávám foto v jakém stavu jsme si jej odebrali.
Předem děkuji za každou radu a pomoc.Fabiánová.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejlépe bude nabírat na mase, uvažovala jste nad tím?
Když krmení pes rychle sežere a hned vyzvrací, má tendenci to znova sežrat? V tom případě ho nechte.
Veterinář nedoporučil nic? Vyloučil alespoň zdravotní problém, který může mít za následek zvracení?
Pokud je pes v rámci možností zdravý a je problém jen v tom, že hltá porce a pak je zvrací, rozdělte krmnou dávku do pěti či šesti porcí během dne. Podvyživená zvířata obecně je třeba krmit opatrně, po malých dávkách s kratšími časovými prodlevami a hlavně - kvalitním krmením.
To ve vašem případě znamená žádné granule, ale vařené či jemně mleté syrové kvalitní maso, vejce, dušenou nebo vařenou zeleninu, masové vývary a vhodné nezatěžující přílohy (vařená rýže, vařené brambory, těstoviny, vločky apod). Struktura krmení by měla být spíš kašovitá, bez větších kousků. Malé, často podávané objemy porcí by zvracení vyvolávat neměly.
Chce to čas, nesnažte se ho přecpávat a dopřávat mu kvanta jídla.
Hannah88
napsal(a):
Dobrý den,
Zachránili jsme od nejmenovaných nepřízpusobivých již druhého pejska, tentokrát ohaře.Veterinář nám řekl, že má 10kg min. podváhu a nám se nedaří, aby začal na váze nabírat!Víme, že je to běh na dlouhou trať, ale on nám co sní hladem zhltá, jakoby se bál, že mu jídlo vezmeme a tím pádem to dopadá často zvracením.
Poraďte nám prosím jak na něj, aby začal přibírat nějakou přirozenou formou, než do něj cpát chemii!
Poraďte se s veterinářem a důkladně ho odčervěte, pak přejděte pomalu na maso s přílohami, dávejte mu menší porce několikrát denně.
Děkuji za rady, každopádně informačně veterinář pouze konstatoval, že je podvýživený a že je na nás ho dát do kupy, bo jinak je zdravotně v pořádku.Doočkovaný a samozřejmě odčervený.To víte, že po záchraně první cesta byla směr veterina!Navrch Coudy není náš první zachráněný pes, ale na druhou stranu první s takovými problémy!Zkusím to co říkáte, rozdělit jídlo na víckrát za den, bo vývary jim vaříme, ale dostávají ho jednou za den jako hlavní teplou stravu...logicky mluvíte dobře a mě to blbcu nedošlo!Pes nevěděl co to je teplé jídlo a možná proto hltá...vyzkouším a určitě se ozvu...moc děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě teda podle fotky podvyživený nepřijde, deset kilo určitě ne. Kolik váží? A kolik mu odhadem je? Jinak na to zvracení co bylo napsáno výše, vařené a malé dávky, nepřehánět s přílohami. Krásnej pes.
Hannah88
napsal(a):
Dobrý den,
Nemáte lepší fotku? Na této fotce mi podvyživený nepřipadá. To kdybych sem dala fotku mého psa, tak vypadá hubenější.