dobry den, poprosim chovatelov a skusenosti. bola som na kryti s fenou malej rasy. Doma sa fena domacemu psovi ponukala dva dni, pes reagoval. sli sme na krytie, Ku kryciemu psovi sa ale velmi nehrnula, krytie vsak prebehlo. Po navrate domaci pes ( kastrat ale na plodne dni reaguje ) dva dni nereagoval, fenu odmietal a na treti den po kryti uz bol ochotny nakryvat, co trvalo asi tri dni. Je mi zvlastna ta dvojdnova pauza po kryti. Potom uz boli akcni obaja az prilis. Asi sme isli skoro, aj ked vytok uz nebol krvavy, bol to osmy den harania. je mozne, ze ak bola fena nakryta prilis skoro tak stenata budu? alebo bude mensi pocet steniat? Idealne by bolo prekryt na 10 den, zial nebolo to mozne. tak ma zaujima ci byvaju plne vrhy aj z krytia tak tri styri dni pred ovulaciou, pripadne menej pocetne, alebo vobec. Momentalne je 13. den cyklu, vytok uz iba slaby a ciry. dakujem za nazory.
Čtyři dny před ovulací krýt? Ale to je jen vaše domněnka, že to bylo 4 dny před ovulací, nebo se dělal progesteron? Proč jste kryli takto? Nejlépe se řídit ZKUŠENÝM krycím psem. Pokud takového psa nemáte k dispozici, tak udělat cytologii, popřípadě progesteron.
A abych odpověděla: štěňata mohou být i nemusí, to vám nikdo neřekne.
Spermie přežívají klidně 3-4 dny, takže se mohlo zadařit i přes brzké krytí. Běžte 26. den po krytí na ultrazvuk a uvidíte.
burunduk
napsal(a):
Čtyři dny před ovulací krýt? Ale to je jen vaše domněnka, že to bylo 4 dny před ovulací, nebo se dělal progesteron? Proč jste kryli takto? Nejlépe se řídit ZKUŠENÝM krycím psem. Pokud takového psa nemáte k dispozici, tak udělat cytologii, popřípadě progesteron.
A abych odpověděla: štěňata mohou být i nemusí, to vám nikdo neřekne.
Spermie přežívají klidně 3-4 dny, takže se mohlo zadařit i přes brzké krytí. Běžte 26. den po krytí na ultrazvuk a uvidíte.
Zadařit se muže..já ted po dlouhé době u své feny která má celkem krátké hárání nechala dělat progesteron 8 den kdy byl celkem vysoký takže jsem ještě ten den kryla a překryla druhý den...Další krytí už nebylo možne a nebo spíš po více dnech nepřekrývám... ale dle chování feny a její aktivity byla ovulace tak o 3-4 dny později, takže jsem měla krýt (a bez progesteronu bych tak kryla ) 11-13 den.Fena je březí, sono od prvního krytí 26 den, nic neukázalo s tím že není březí, další sono 33 den už bylo pozitivní a i štěnata šla nahmatat palpačně.Dle sona zabřezla až o ty 3 dny později, a počet štěnat bude slabší než je u tohoto plemena normál.
Takže i u krytí před ovulací je možnost březosti, jen záleží na životnosti spermii psa a spoustě dalších okolnosti
keissa
napsal(a):
Zadařit se muže..já ted po dlouhé době u své feny která má celkem krátké hárání nechala dělat progesteron 8 den kdy byl celkem vysoký takže jsem ještě ten den kryla a překryla druhý den...Další krytí už nebylo možne a nebo spíš po více dnech nepřekrývám... ale dle chování feny a její aktivity byla ovulace tak o 3-4 dny později, takže jsem měla krýt (a bez progesteronu bych tak kryla ) 11-13 den.Fena je březí, sono od prvního krytí 26 den, nic neukázalo s tím že není březí, další sono 33 den už bylo pozitivní a i štěnata šla nahmatat palpačně.Dle sona zabřezla až o ty 3 dny později, a počet štěnat bude slabší než je u tohoto plemena normál.
Takže i u krytí před ovulací je možnost březosti, jen záleží na životnosti spermii psa a spoustě dalších okolnosti
Dakujem za odpoved, myslim ze sme prave tento pripad ze ovulacia bola o tri az styri dni podla spravania feny, alebo domaceho psa. Takze bude zrejme menej steniat alebo nic. No som sama zvedava. Tiez mam feny s kratkym haranim, pripadne skrytym haranim. Len tentokrat ma pomylila ta dvojdnova pauza, tak neviem, necham sa prekvapit. Progesteron nerobim, cytologiu obcas, vzdy som sa riadila spravanim feny a psa a krytia boli uspesne.