Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2018 22:40
Pejskarak

XXX.XXX.212.127

Dobry den v patek si jedu pro stenatko border kolie (pejsek) a chci se zeptat jak jste to delali se stenetem vy kdyz pracujete. Zjistil jsem ze si nemuzu prvni tyden vzit dovolenou, takze na stene budu mit prvni dny poradne cas jen patek, sobotu a nedeli. Od pondeli do patku musim chodit na 9h do práce, jak stene pripravit aby to zvladlo? Nechat ho v kleci nebo na volno po pokoji? Diky vsem vsem

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2018 22:45

To není úplně nejlepší situace.
V kleci radši ještě ne, může si ublížit. Ideálně místnost, kde nemůže nic zničit, nic nevhodného pozřít, zranit se atd.

18.9.2018 23:20

...jak pise Ollie... "Neni to nejlepsi situace".
Co pozadat kamarady, pribuzne, aby se pres den stavili a chvili se se stenem prosli venku, pohrali si... by neslo?
9 hodin o samote je pro "cerstve" stene vazne hodne dlouha doba :(.
Nebo psi skolka? Nemate v okoli?

Kazdopadne je smutny, ze si porizujete stene a uz na nej vlastne nemate cas....

19.9.2018 07:10
inusanka

XXX.XXX.98.58

No a nemohlo by ještě zůstat u chovatele? Já tedy týden považuji za vhodnou dobu, pokud není jiná kontrola a nějaký ten bavič venčič. Vždyť se ani nenaučí, že může být samo.

19.9.2018 08:08
Pejskarak

XXX.XXX.212.127

Je tu mala sance ze si ho budu moct brat sebou do prace, ale tam by stejne muselo byt zavrene v kleci a nevim jestli je dobre stendo takhle tahat kdyz je jeste male.. Zrovna to tak blbe vyslo ze si nemuzu vzit dovcu.. takze rikate radsi nez klec ho nechat v mistnosti navolno? Spoustu lidi co jsem se bavil taky muselo hned po porizeni do prace a pry to bylo v pohode, radsi se ale jeste ptam..

19.9.2018 09:29

,,,,tohle si opravdu nedokážu představit, přinést mimi domů a odejít na takovou dobu pryč - nevím, zda do toho počítáte i cestu, což jsou cca dvě hodiny navíc.....do práce jsem si psa brala a beru, dělám dvanáctky a mám tu možnost, jinak bych si psa pořídit nemohla.....měla jsem ho u v přenosce pod stolem, jak postupně rostlo, tak pak už bylo jen uvázané u nohy stolu a v zhruba půl roce jsem ho začala nechávat na šatně, kde už bylo na volno, mělo tam svůj pelíšek.....měla jsem a mám ale venčící tetu, která ho hodinu vylítá s aporty a na psí louce a do práce a z práce chodím pěšky, což vydá tak zhruba na hodinku jedna cesta....

19.9.2018 09:40
blazour

XXX.XXX.93.78

taky se tedy rovnou zeptám, budu to mít dost podobně - pořídím si štěndo a vezmu si volno, budu s ním první týden, pak začnu chodit do práce na 8 hodin denně. Dá se to ? Nějaké rady jak postupně přes týden volna štěndo připravovat na to, že páníček bude chodit do práce?

19.9.2018 11:48
macomb

XXX.XXX.219.4

Když jsem si přivezla domů štěně ,vzala jsem si na 2 týdny neschopenku. V průběhu jsem i přesto odcházela z domu ,třeba na 10 minut aby si zvykal ,že s ním nebudu neustále a že o nic nejde, intervali jsem postupně prodlužovala a když jsem se vrátila po pracovního procesu tak musím říct,že byl v klidu (teda aspoň podle sousedů :-D ) , žádnej bordel nedělal a když jsem došla domů tak ležel za dveřma a čekal :-) On byl takový hodný miminko :-P

19.9.2018 12:46
bobina65

XXX.XXX.197.59

No, není to úplně ideální, ale budete doma tu sobotu a neděli.Pejska dejte tam, kde bude bydlet.Ať má pelíšek, vodu a žrádlo. Na hraní tak malému bez dozoru dát jen velkou kost. Musíte počítat s nějakou tou loužičkou.Určitě to doma sám vydrží a co mám zkušenosti kňučet nebude.

19.9.2018 12:56
Atheira

XXX.XXX.50.119

Když jsem si brala štěně, dovezla jsem si ho ve čtvrtek odpoledne, pátek volno, víkend a pak jsem šla rovnou do práce. A všechno v pohodě. I se brzy naučila venčit se venku a nehod bylo málo. Měla jsem ale domluvené venčení. Na druhou stranu se režim nijak nezměnil od dočasky, kde skončila už jako hodně mrňavá. Tři štěňata v ohrádce, máma není, paní je pak, kdy už byla víc samostatná, nechávala v pracovní době v té ohrádce samotné, takže to asi nebyla taková novinka a nedělala z toho vědu. Postupně jsme si ustálily loučící rituál a všechno jsme zvládly bez nějakého stresu.
Teď mám jinou práci, takže jsem s ní v podstatě pořád, ale normálně umí zůstávat doma, když je to potřeba. Já zase nechtěla zůstávat dva týdny s ní, aby pak nevznikla situace, kdy budu muset odejít do práce a ona z toho bude celá vedle...

19.9.2018 14:36
Estrella

XXX.XXX.146.252

bobina65 napsal(a):
No, není to úplně ideální, ale budete doma tu sobotu a neděli.Pejska dejte tam, kde bude bydlet.Ať má pelíšek, vodu a žrádlo. Na hraní tak malému bez dozoru dát jen velkou kost. Musíte počítat s nějakou tou loužičkou.Určitě to doma sám vydrží a co mám zkušenosti kňučet nebude.

Ježiš, ty jsou nádherný!
Jinak já osobně měla celý týden dovolenou, protože jsem čekala, že bude štěnda z nového prostředí hodně vyplašená a chtěla jsem být na blízku. No opak byl pravdou, vystrašená nebyla vůbec, takže jsem se zhruba po dvou/třech dnech začala pomalu vzdalovat. Intervaly jsem postupně prodlužovala a když jsem po týdnu nastoupila do práce, obešlo se to bez větších problémů (sem tam maličká loužička atp.)
Aspoň že pejskovi věnujete ty první tři dny, poté byste ideálně mohla zkusit domluvit nějakou "hlídací babičku", která by v průběhu dne zaskočila. :) držím palce, ať vše proběhne v klidu!

Přidejte reakci

Přidat smajlík