Zdravím,Mám 6 měsíčního belgického grifonka, je to pěkný přezubující puberťák, umí základní povely, např. sedni, lehni, ke mně apod. Ale mám tu jiný problém. Poslední dobou začal hrozně štěkat a až agresivně kousat. Na štěkání prscujeme, ale s tím kousáním si nevím rady, nepřijde mi, že by to bylo kvůli zubům, ale přibližuje se to k agresivitě, nevíte někdo co s tím?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co kouše, jak kouše, při jakých situacích kouše?

lol. na to mám "povel" "to je ruka, pozor!" případně "doprdele norino!!" když se moc rozdivočí a opravdu visí na mikině a vrčí jak pitbul.
do obličeje teda nekouše, ale možná jen proto, že to už jsme si vzhledem k velikosti mého psa vysvětlili dávno.

já mám dvě možná řešení: buď rychle seženu něco, do čeho kousat může - ideál jsou hračky v kapse, nebo když jsme venku, tak třeba i vhodný klacek, a pokračujeme ve hře s povoleným předmětem. to má výhodu, že už se to v hlavě trochu spojuje a občas ten předmět vyhledá a nabídne i sama.
no a když už je moc divoká, tak odcházím, prostě "takhle si s tebou nechci hrát" a nazdar.
Any123
napsal(a):
Zdravím,Mám 6 měsíčního belgického grifonka, je to pěkný přezubující puberťák, umí základní povely, např. sedni, lehni, ke mně apod. Ale mám tu jiný problém. Poslední dobou začal hrozně štěkat a až agresivně kousat. Na štěkání prscujeme, ale s tím kousáním si nevím rady, nepřijde mi, že by to bylo kvůli zubům, ale přibližuje se to k agresivitě, nevíte někdo co s tím?
Hrajte si méně divoce, hodně mazlete. Když začne kousat, odveďte pozornost na jinou činnost, dejte mu povel, který zná a za ten ho pochvalte.

scylla
napsal(a):
Hrajte si méně divoce, hodně mazlete. Když začne kousat, odveďte pozornost na jinou činnost, dejte mu povel, který zná a za ten ho pochvalte.
to u nás nefunguje. když je kousací nálada, tak se dá chňapat za oblečení i při mazlení. a v okamžiku pochvaly za správně provedený povel aby člověk opravdu dával pozor na hlavu, jestli není moc blízko psí tlamě. povely jsou fajn, ale pes celý vibruje a tlamu má jak past na medvěda, nemůže si pomoct. kousací nálada se prostě musí vykousat na předmětech, které to nebolí, nebo vyběhat přinášením. nebo nejlépe v kombinaci, přines to a budeme se o to tahat.
napsal(a):
to u nás nefunguje. když je kousací nálada, tak se dá chňapat za oblečení i při mazlení. a v okamžiku pochvaly za správně provedený povel aby člověk opravdu dával pozor na hlavu, jestli není moc blízko psí tlamě. povely jsou fajn, ale pes celý vibruje a tlamu má jak past na medvěda, nemůže si pomoct. kousací nálada se prostě musí vykousat na předmětech, které to nebolí, nebo vyběhat přinášením. nebo nejlépe v kombinaci, přines to a budeme se o to tahat.
Souhlas. Pes zadavatelky je prostě rozdivočený a potřebuje vybít energii kousáním. Nejlepší na to je měkký hadr typu malý ručníček, hadr na podlahu, stará mikina...Tahat se s ním, škubat se o něj, dokud pes sám nedá najevo, že už nemůže

jenom je trošku rozdíl, jestli ho rozdivočí hrou člověk, nebo jde o výron energie zevnitř (jak je vlastní razantním pastevcům). Takže za prvé prevence - předcházet, hru včas převést na klidnější činnost,ukončit, psa vychodit do klidu.....a když už se stane, tak ho nechat vykousat na něčem kousacím, vytahat a jít třeba uběhat.....a jak platí asi vždy a všude, tak mu dát činnost, neboli cvičit cvičit a cvičit (funkční poslušnost cokoliv), chodit ven do cizích prostředí a tak......