Grifonci - belgický, bruselský a brabantský
Vývoj grifonka Malí belgičtí pinčové byli známí již ve středověku. Lépe řečeno, již ve středověku existovali psi, pinčové, jejichž výška se pohyb......
Pokračujte ve čteníZdravím,Mám 6 měsíčního belgického grifonka, je to pěkný přezubující puberťák, umí základní povely, např. sedni, lehni, ke mně apod. Ale mám tu jiný problém. Poslední dobou začal hrozně štěkat a až agresivně kousat. Na štěkání prscujeme, ale s tím kousáním si nevím rady, nepřijde mi, že by to bylo kvůli zubům, ale přibližuje se to k agresivitě, nevíte někdo co s tím?
já mám dvě možná řešení: buď rychle seženu něco, do čeho kousat může - ideál jsou hračky v kapse, nebo když jsme venku, tak třeba i vhodný klacek, a pokračujeme ve hře s povoleným předmětem. to má výhodu, že už se to v hlavě trochu spojuje a občas ten předmět vyhledá a nabídne i sama.
no a když už je moc divoká, tak odcházím, prostě "takhle si s tebou nechci hrát" a nazdar.
Any123
napsal(a):
Zdravím,Mám 6 měsíčního belgického grifonka, je to pěkný přezubující puberťák, umí základní povely, např. sedni, lehni, ke mně apod. Ale mám tu jiný problém. Poslední dobou začal hrozně štěkat a až agresivně kousat. Na štěkání prscujeme, ale s tím kousáním si nevím rady, nepřijde mi, že by to bylo kvůli zubům, ale přibližuje se to k agresivitě, nevíte někdo co s tím?
Hrajte si méně divoce, hodně mazlete. Když začne kousat, odveďte pozornost na jinou činnost, dejte mu povel, který zná a za ten ho pochvalte.
scylla
napsal(a):
Hrajte si méně divoce, hodně mazlete. Když začne kousat, odveďte pozornost na jinou činnost, dejte mu povel, který zná a za ten ho pochvalte.
to u nás nefunguje. když je kousací nálada, tak se dá chňapat za oblečení i při mazlení. a v okamžiku pochvaly za správně provedený povel aby člověk opravdu dával pozor na hlavu, jestli není moc blízko psí tlamě. povely jsou fajn, ale pes celý vibruje a tlamu má jak past na medvěda, nemůže si pomoct. kousací nálada se prostě musí vykousat na předmětech, které to nebolí, nebo vyběhat přinášením. nebo nejlépe v kombinaci, přines to a budeme se o to tahat.
bodlinka
napsal(a):
to u nás nefunguje. když je kousací nálada, tak se dá chňapat za oblečení i při mazlení. a v okamžiku pochvaly za správně provedený povel aby člověk opravdu dával pozor na hlavu, jestli není moc blízko psí tlamě. povely jsou fajn, ale pes celý vibruje a tlamu má jak past na medvěda, nemůže si pomoct. kousací nálada se prostě musí vykousat na předmětech, které to nebolí, nebo vyběhat přinášením. nebo nejlépe v kombinaci, přines to a budeme se o to tahat.
Souhlas. Pes zadavatelky je prostě rozdivočený a potřebuje vybít energii kousáním. Nejlepší na to je měkký hadr typu malý ručníček, hadr na podlahu, stará mikina...Tahat se s ním, škubat se o něj, dokud pes sám nedá najevo, že už nemůže
jenom je trošku rozdíl, jestli ho rozdivočí hrou člověk, nebo jde o výron energie zevnitř (jak je vlastní razantním pastevcům). Takže za prvé prevence - předcházet, hru včas převést na klidnější činnost,ukončit, psa vychodit do klidu.....a když už se stane, tak ho nechat vykousat na něčem kousacím, vytahat a jít třeba uběhat.....a jak platí asi vždy a všude, tak mu dát činnost, neboli cvičit cvičit a cvičit (funkční poslušnost cokoliv), chodit ven do cizích prostředí a tak......
Vývoj grifonka Malí belgičtí pinčové byli známí již ve středověku. Lépe řečeno, již ve středověku existovali psi, pinčové, jejichž výška se pohyb......
Pokračujte ve čteníHistorie těchto malých belgických pinčů, kteří byli známí již ve středověku, není příliš podrobně zachycena. Je to dáno tím, že již ve středověku exis...
Pokračujte ve čtení