Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.53
Ahojte :-)
Jdu se zeptat, mám měsíc venkovní kočku a má blechy. Blechy skočili už i na naše tří měsíční štěně. To jsem o víkendu okoupala, ale ráda bych koupila pipety všem. Normálně žádné přípravky nedávám, tak se zeptám. Beaphar je nějaký přírodní? A nebo mi doporučíte něco jiného? Můžu dát kočce antiparazit obojek a psům pipetu?
Nechci mít doma psy s obojkem. Potřebuji abx nejdéle byla chráněna kočka díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

vykašlete se na cokoliv přírodního a vlastně nekupujte ani nic volně prodejného ze zverimexů nebo lékáren, protože tomu se blechy vysmějí.
zajděte za veterinářem. pokud nechcete obojek, pak pipetu nebo tabletu. stronghold, advantage, vectra, comfortis, bravecto, nexgard... účinných přípravků je hodně, ale koupíte u veta.

Já kočkám obojky proti blechám nedávám. Když má obojek bezpečnostní sponu, brzy ho ztratí. Když má pevnou sponu, je riziko uškrcení. A u venkovní kočky předpokládám, že proleze kde co.
Já dávám obyč. "ozdobný" obojek mourkům, mám pocit, že jsou tak označkovaný a na první pohled někomu patří, ale nestačím obojky dokupovat, neustále je ztrácí.
Nevím, jestli je Beaphar přírodní nicméně blechy jsou nezničitelné potvory, šla bych na jistotu nepřírodního. Jeden rok jsou po mnoha nefunkčním pipetách (a to nepíšu kolik to stálo zbytečných peněz) dávala Comfortis a druhý rok jsem všem koupila Bravecto - oboje fungovalo na jedničku.
Jo a psu jsem nedávala Comfortis, ale byla mi doporučeno něco ve formě žvýkacích tablet, náš pes to nechtěl, byl očistec to do něj nějak dostat. To už bych nevolila.
Jsme ted v nedeli taky nasla na Valce blechy, tri... Mno tak rychel vse vyprat a zatim jsme v lekarne koupila sperj Arpalit (chtela jsme sampon prodala mi tohle, ja si toho vsimal az doma) tak jsme je vystrikala, vystrikala pelech (na vyprane deky jsme taky trosku splichla).
Prirodni veci nedavam protoze se neosvedcili, ale na jare mati koupila z lekarny jakesi pipety nepipetky. jen jako repelent to je, splicha se to jendou za 14 dni, na klistata to nefungovalo vubec, ale nasi meli an zahrade jezka a presto jejich Ammy nedotahala ani belchu... takze zkusim tohle. jmeno te nevim. az koupim napisu :) snad nam to zabere. a snad jsme jich doma nemeli moc.
Mno a pochopitelne vytrit co nejvrelejsi vodou vsechny podlahy a tak.. Udajen na psu (kocce) zijenencca 20% toho co je v okolnim prostredi!
K vetovi se dostanu az pristi tyden, tak snad bude klid, kdyz ne tak asi koupim Bravecto. Na posled y jsme s blechama bojovala pred tremi-ctyrmi lety a nepomohl ani Scalibor! takze pokud nebude stacit vyseuvedene jdu do ni.. Je to sice svinstvo,a le jinak nevim co uz a tenkrat to byl des, pracka se skoro nezastavila, vytirala jsme jak o zivot, psi meli vse mozny i nemozny na sobe a nic nic nic nezabiralo.
Z dovolenim se musím smát tomu “nepřírodnímu” řešení. Nechcete vědět, co je v pipetách nebo obojcích za “mňamky”, které se aplikací vstřebávají do krevního řečiště.
My máme v bytě dva psy (jezevčíka a čsv) a venku na dvorku klasické vesnické kočky, které 100% blechy mají. Naši psi jsou bez blech a v životě neměli ani obojek ani pipetu. Jediné co používám jsou mycí oleje s neemem a dezinfekci s thymolickými složkami, které případné blechy sice nehubí, ale narušuje jejich rozmnožovací systém a napada i ruzná vývojová stádia. Je to o péči... chápu, že navléknout obojek nebo kápnout pipetu je v sekundě hotové, ale za jakou cenu. Nehledě na to, když máte děti!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
Co jsou, prosím, mysí oleje s neemem?
Poraďte konkrétní desinfekci s thymolickou složkou?
Já letos boj s blechami několikrát prohrála. Přírodní preparáty nefungují vůbec a bohužel, už ani některé pipety jako je Frontline. Comfortis na kočky taky nic moc, obojky Scalibor na psy vůbec efekt žádný, obojky Bolfo taky nula.
Přestože jsem si předtím říkala, že bych nikdy nechtělal použít Bravecto tablety, tak jsem to nakonec v zoufalství udělala a efekt naprosto úžasný! Dostali to všichni. I psi s mutací MDR1, staří psi i březí fena.
Negativní reakce vůbec žádná, nemáme jedinou blechu. Zřejmě to přechází i do mléka, protože nemají blechy ani štěňata a prospívají výborně.
Nejsem díler Bravecta!

Nejsem díler Bravecta!
tohle je presne ten pripad, když tvrdím nikdy nerikej nikdy -ani u B.
Nez blechy tak jakakoliv brutalni chemie je lepsi...
Já používám konkrétně Hy-fleu od AromaFauny. Je to mycí olej, který se ředí s vodou. Neem obsažený v mycím oleji sice blechy nezabíjí, ale odpuzuje. Suprovou výhodou je to, že nemusím psiska koupat. Olej mám pořád smíchaný v rozprašovači a psi tím jen bez oplachu prostříkávám (tak jednou za 2-3 dny).
Všechno ostatní sříkám dezinfekcí Fauna Desinf. Ta obsahuje thymolické složky. Ty pak napadají rozmnožovací systém blech, takže se nemůžou dál množit a narušuje i různá vývojová stádia blechy. Jak říkám, žiju na vesnici. Pořádně ani nevím, kolik máme venkovních koček, se kterýma psiska denně přijdou do styku a psi nemají jedinou blechu. Moje máti taky používá nějaké pipety. Funguje jí to pár dní a pak zase nadává, že se kocour zase drbe.

Jasmine, vidím, že se snažíte propagovat a propagovat, ale je potřeba taky říct, že stříkat na kočku esenciální oleje nemusí být úplně dobrý nápad. Ono to vypadá, že to "není chemka", protože je to přece kytička, ale kočky se tímhle dají krásně trávit. Jasně, ne všechny, ale nežádoucí reakce prostě existují a nebývají pěkné. Zrovna v případě neemu klidně křeče.

napsal(a):
Jasmine, vidím, že se snažíte propagovat a propagovat, ale je potřeba taky říct, že stříkat na kočku esenciální oleje nemusí být úplně dobrý nápad. Ono to vypadá, že to "není chemka", protože je to přece kytička, ale kočky se tímhle dají krásně trávit. Jasně, ne všechny, ale nežádoucí reakce prostě existují a nebývají pěkné. Zrovna v případě neemu klidně křeče.
Jo, naprostý souhlas, jsem taky zastáncem přír. kosmetiky ALE.... příroda to je hodně velká chemie. Např. já si potřít kůži nebo obličej levandulovým olejem, opláchnout heřmánkem, tak mám reakci jako hrom. Nesnáším geraniol, citronelol (součást éter. olejů, hlavně v růžovém oleji), když jen projdu v obchodě kolem citrusů, začnou mě štípat oči a je mi až mdlo. Proto je ani nejím. Takže všechno má své pro a proti.

JasmineSDK
napsal(a):
Propaguju, protože používám a vím :) Stejně jako vy propagujete různé přípravky, které jste zkoušeli. Neříkám, že nezabírají, ale ty následky používání můžou být kolikrát dost drsné.
Třeba Arpalit je pro kočky jedovatý a přesto se k němu lidi rádi přiklání.
To je fajn že jste se registrovala, abyste nám otevřela oči a nejedná se o reklamu.
Já našla toto, asi bych to dlouhodobě na zvířata nepoužívala a to jsem celkem otrlý chovatel.
"Neem není vhodný pro dlouhodobé pravidelné užívání. Většinou se doporučuje držet 2- 3 týdenní kúru, poté na čas přerušit a podle potřeby opět pokračovat. Při dlouhodobějším užívání by totiž mohlo dojít k dysfunkci jater a ledvin. Neem není vhodný ani pro těhotné ženy, u kterých by mohl vyvolat potrat, a nedoporučuje se ani kojícím ženám a malým dětem."
Nevím, proč vytahujete Arpalit a kočky, o tom se snad nikdo nebavil. Je to všeobecně známe a na letáku psané.

JasmineSDK
napsal(a):
Propaguju, protože používám a vím :) Stejně jako vy propagujete různé přípravky, které jste zkoušeli. Neříkám, že nezabírají, ale ty následky používání můžou být kolikrát dost drsné.
Třeba Arpalit je pro kočky jedovatý a přesto se k němu lidi rádi přiklání.
Arpalit je pro kočky jedovatý, ano.
A řeknu vám tajemství, ju? účinná látka je derivát přírodního insekticidu z květů kopretiny starčkolisté. i původní přírodní substance je pro kočku jedovatá a ta jedovatost zhruba odpovídá možné toxicitě toho neemu.

napsal(a):
To je fajn že jste se registrovala, abyste nám otevřela oči a nejedná se o reklamu.
Já našla toto, asi bych to dlouhodobě na zvířata nepoužívala a to jsem celkem otrlý chovatel.
"Neem není vhodný pro dlouhodobé pravidelné užívání. Většinou se doporučuje držet 2- 3 týdenní kúru, poté na čas přerušit a podle potřeby opět pokračovat. Při dlouhodobějším užívání by totiž mohlo dojít k dysfunkci jater a ledvin. Neem není vhodný ani pro těhotné ženy, u kterých by mohl vyvolat potrat, a nedoporučuje se ani kojícím ženám a malým dětem."
Nevím, proč vytahujete Arpalit a kočky, o tom se snad nikdo nebavil. Je to všeobecně známe a na letáku psané.
Ale přece je to z kytičky takže to nemůže být chemka!