Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.9.2018 10:16
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Zdravím😊Jdu mezi vás hledat inspiraci
Jaké jméno pro psího kluka na CH. NĚJAKÉ DŮSTOJNÉ :) A pak ještě na jakékoliv jiné písmenko 😂co máte za jména vy? Dekuju za inspiraci

26.9.2018 12:16
evis

XXX.XXX.74.184

Chosé , Cheep, Chartan, Chris.. ;-)

26.9.2018 13:47
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mně se líbí francouzská slova, například Chevalier, Charmeur, Charmant.
Taky znám skotského teriéra Chlupa a bišonka Chomáčka.
A to druhé jméno - má se hodit k tomu prvnímu?

26.9.2018 14:05
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Varaxi napsal(a):
Mně se líbí francouzská slova, například Chevalier, Charmeur, Charmant.
Taky znám skotského teriéra Chlupa a bišonka Chomáčka.
A to druhé jméno - má se hodit k tomu prvnímu?

Dekuju za tipy😊 Já mám ráda jméno z něhož jde udělat zdrobnelina. Mám v top výběru třeba Chandler a zkráceně Čendí
😂Nebo třeba Chester Čeští. Druhé jméno by mělo být do zásoby když se mi žádné na CH nebude líbit a budeme mu doma říkat úplně jinak 😀
Třeba se mi líbí Muf, Ben, Ed
😊

26.9.2018 14:43
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ohledně jmen platí taková ta obecná pravidla, která samozřejmě nemusíte dodržovat, např. že jméno má být krátké, obsahovat pro psa dobře slyšitelné hlásky (ty, které vrčí nebo syčí, r, s, z, ž, š, č, ř, c, x...) atd.
Ono je to strašně individuální, já nechci používat jména, která mám s někým spojená, např. Chandler z Přátel, Chester z Linkin Park, někomu to nevadí a někdo to naopak přímo vyhledává.
Pro mě je též důležité, co to slovo znamená, tj. Chevalier - rytíř, Charmeur - čaroděj, nebo aby nějak charakterizovalo svého nositele, proto jsem Vám psala jména jako Chlup, Chomáček. Nebo mám ráda, když to jméno pro mě něco znamená, např. ze středoškolského okouzlení španělštinou mi zůstalo jméno Amory, z opravy televize a televizního kabelu koaxiálu vzniklo jméno mého psa Axi.
Jestli Vás nic z toho netrápí, pak bych psa pojmenovala tak, jak se Vám líbí, a s domáckou podobou bych si nedělala starosti - stejně mu budete říkat, jak Vám to zrovna přijde na jazyk, třeba šikulko, čumáku, slinto, zlobidlo...

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2018 15:00

Varaxi napsal(a):
Ohledně jmen platí taková ta obecná pravidla, která samozřejmě nemusíte dodržovat, např. že jméno má být krátké, obsahovat pro psa dobře slyšitelné hlásky (ty, které vrčí nebo syčí, r, s, z, ž, š, č, ř, c, x...) atd.
Ono je to strašně individuální, já nechci používat jména, která mám s někým spojená, např. Chandler z Přátel, Chester z Linkin Park, někomu to nevadí a někdo to naopak přímo vyhledává.
Pro mě je též důležité, co to slovo znamená, tj. Chevalier - rytíř, Charmeur - čaroděj, nebo aby nějak charakterizovalo svého nositele, proto jsem Vám psala jména jako Chlup, Chomáček. Nebo mám ráda, když to jméno pro mě něco znamená, např. ze středoškolského okouzlení španělštinou mi zůstalo jméno Amory, z opravy televize a televizního kabelu koaxiálu vzniklo jméno mého psa Axi.
Jestli Vás nic z toho netrápí, pak bych psa pojmenovala tak, jak se Vám líbí, a s domáckou podobou bych si nedělala starosti - stejně mu budete říkat, jak Vám to zrovna přijde na jazyk, třeba šikulko, čumáku, slinto, zlobidlo...

Třeba Chrudoš a můžete mu říkat Dušinko nebo Dušane.

26.9.2018 15:22

Spoustu jmen na ch je vlastně jméno na č. Třeba Chip.
Dobrý je, když je ve jméně r nebo z. Dobře se to říká, když je potřeba důraz, když pes zrovna něco vyvádí.
Třeba Dušinko by se mi těžko říkalo nad rozkousanýma botama

26.9.2018 15:34
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý je, když je ve jméně r nebo z. Dobře se to říká, když je potřeba důraz, když pes zrovna něco vyvádí.

To je taky pravda 😂mě ještě napadá CHAR dá se na něj dobře zavolat 😀

26.9.2018 16:57

Jo, Char je takové příjemně úderné. A zdrobňovat se dá vždycky.

27.9.2018 13:50
evis

XXX.XXX.74.184

Nemáme sice úderné jméno, zvykli jsme si na to, co dostal, je to Quimm ( jinak taky lumpačidlo, zlobidlo, slinto..)
a děti na něj volají Kmíne :-D

27.9.2018 20:17
Domik047

XXX.XXX.38.11

evis napsal(a):
Nemáme sice úderné jméno, zvykli jsme si na to, co dostal, je to Quimm ( jinak taky lumpačidlo, zlobidlo, slinto..)
a děti na něj volají Kmíne :-D

Kmín. To je naprosto skvělý jméno Mě se zase líbí jméno Kaštan, ale to přítel zatrhl

27.9.2018 20:41

A tak samozřejmě člověk pak volá různě. Dnes jsem šla z procházky mezi chatama, za plotem ženská hrabe listí a já volám na psa, co se začuchal vzadu, "Držtičko!" Paní teda trochu koukala, co se vynořilo

27.9.2018 21:01
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Chuck (Čak)
Jinak jmeno takto vybirat, to je ponekud prazdné, kdyz clovek nezna plemeno, temperament, povahu, vlastnosti.......jmeno se vybira srdcem

27.9.2018 21:03
Atheira

XXX.XXX.50.119

A tak samozřejmě člověk pak volá různě. Dnes jsem šla z procházky mezi chatama, za plotem ženská hrabe listí a já volám na psa, co se začuchal vzadu, "Držtičko!" Paní teda trochu koukala, co se vynořilo

Někdy je to s lidmi, co jsou náhodou na ráně, docela sranda. Mamka takhle ráda vytahuje historku k pobavení. Venčila ve vsi psa, který se jí taky začuchal, tak mu řekla "kam to jdeš, dědku, starouši jeden plesnivej?" Pána, co zrovna coural po své zahradě se to prý dotklo.

28.9.2018 12:38

Jo tak to máme podobně....já na pesany volám "štěňatáá"...no lidi taky docela čuměj, co se vynoří

29.9.2018 21:13
Caty

XXX.XXX.75.188

Máme labradora s důstojným jménem Chap. Vyslovovat by se to mělo tedy Čap. Poté co jsem se štěnátkem prvně vyšla před dům a zavolala na něj "čapí, čapí", ztichlo a ohlédlo se po mě celé osazenstvo předzahrádky přilehlé restaurace. Tak jsem pochopila, že jeho jménem mu asi opravdu říkat nemůžeme :-)

29.9.2018 22:17

Chip(nevím jak to napsat po anglicku?)- ano taky mě to napadlo- "čip-čipe", je zvučné, dá se intonovat, (přitlačit na hlase, zjemnit na hlase- zkrátka říct to mile i výhružně jako napomenutí .....
Nebo Chosé- Pepiku, Pepino pro fenku.....
Naše je Ronja(ronina, roňa, roní, krucipísektyhajzlekemě)- každý hned dodá, dcera loupežníka.....

30.9.2018 20:47
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Caty napsal(a):
Máme labradora s důstojným jménem Chap. Vyslovovat by se to mělo tedy Čap. Poté co jsem se štěnátkem prvně vyšla před dům a zavolala na něj "čapí, čapí", ztichlo a ohlédlo se po mě celé osazenstvo předzahrádky přilehlé restaurace. Tak jsem pochopila, že jeho jménem mu asi opravdu říkat nemůžeme :-)

Teď jsme se opravdu od srdce zasmála 😂s těmi jmény jsme Kamo pejskari ostatním "smrtelníkům" občas pro smích.
Já měla kdysi dávno jako malinká parťáka jménem Chuck. Je to super jméno asi i vyhraje.

30.9.2018 20:50
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Fakt se tu bavím

😂
Já budu mít kluka plemeno vlčího špice. Vrh CH ale zároveň přemýšlím nad úplně jiným domackym jménem kdyby se mi žádné na CH nelíbilo do pusy. 😃
Top výběr je Chuck, Chester, Chandler ale zároveň se mi líbí obyčejná jména jako Ben, Bart, Eddie
😃😃
Pište dal jak to máte se jmény doma vy

1.10.2018 09:37
assil

XXX.XXX.84.76

VENULEE napsal(a):
Fakt se tu bavím

😂
Já budu mít kluka plemeno vlčího špice. Vrh CH ale zároveň přemýšlím nad úplně jiným domackym jménem kdyby se mi žádné na CH nelíbilo do pusy. 😃
Top výběr je Chuck, Chester, Chandler ale zároveň se mi líbí obyčejná jména jako Ben, Bart, Eddie
😃😃

Tak od CH neporadím, ale kdybyste chtěla být originální, tak si ho můžete pojmenovat podle vcelku známého vlčího špice z 50. let Bimbo of Puch.
Starý jména vlčounů a keesů jsou pěkný, se mi líbí Texel alias Texík nebo tak nějak, jak jsem se teď nedávno dozvěděla, je to holandský ostrov.

1.10.2018 11:24
Atheira

XXX.XXX.50.119

assil napsal(a):
Tak od CH neporadím, ale kdybyste chtěla být originální, tak si ho můžete pojmenovat podle vcelku známého vlčího špice z 50. let Bimbo of Puch.
Starý jména vlčounů a keesů jsou pěkný, se mi líbí Texel alias Texík nebo tak nějak, jak jsem se teď nedávno dozvěděla, je to holandský ostrov.

Texel je i morčecí plemeno. Kundrnatý smeták.

1.10.2018 14:04
lupus4

XXX.XXX.18.231

VENULEE napsal(a):
Fakt se tu bavím

😂
😃😃

dejte Charlie, prostě Karel

1.10.2018 14:38
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

VENULEE napsal(a):
Fakt se tu bavím

😂
😃😃

Jeste Chico ( Čiko) se mi libi

1.10.2018 15:06
VENULEE

XXX.XXX.191.113

lupus4 napsal(a):
dejte Charlie, prostě Karel

Karel je můj táta ten by měl hnal
😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík