Dobry den,Mame doma krizence kolie a ovcaka.Elince je 9mesicu a mam s ni problem o kterem se tu hodne diskutuje.
Je to nicitelka...
Nejdrive to odnesly 4ry matrace a nyni se pustila do gauce...
Abych to shrnula,vybehana je (pred praci jsme 2h venku) aportuje,hraje si se psy,cvicime povely,doma ma snad milion hracek vsech druhu od plysaku az po syrove vetvicky ze stromu.Zkouseli jsme i odpuzovac kousani... Do klece ji davat nechci ponevac vim,ze by plakala a nejsem zastance kleci.doma je sama cca 9h.Nechci ji davat do chodby (je tam tma) ma jeste nekdo nejakou radu prosim?krom toho to vydrzet nez ji ta puberta prejde?? :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

já bych klidně dala do chodby. pes vidí i ve tmě a beztak po ní chcete, aby tu dobu spala.

Já jsem v době "ničícího období" pesany nikam nezavírala.....osvědčili se mi krabice se zmuchlanejma novinama, proložené granulkama...asi by šel použít i nějakej ten míček, ze kterého granule vypadávají (nemám zkušenost), na zemi pečlivě složené staré ručníky (ty co byly pohozené, tak neměly takový úspěch) a velké hovězí kosti, se kterými si nemohli pesani ublížit, všude na zemi staré deky a povlečení (máme koberce), než z toho postavili pesani "tajemný hrad v Karpatech", tak se taky trochu unavili).........no bordel při příchodu jak v tanku, ale zničeného nic....ale u nás toto období trvalo cca od 4. do 6. měsíce, pak byl klid.....teda nepočítám dosud trvající příležitostné vybrakování odpadkového koše a vyrabování tříděného odpadu....
Prave,ze ta nase potvora ma i takove hlavolamy,krabice,suche klacky,syrove vetve,pysaky,piskaci balonky atd... Mozna ma toho tolik,ze ji to nebavi... Nechci ji nikam zavirat,drzet v kleci atd...je to silna pubertacka... Venku je "vzorna"... Asi je to na ni moc dlouha doba.Vestsina lidi mi rika prezit to.. Meli jsme problem se stekanim a to uz jsme zvladli (dokazala probulet i 6h)a kdyz si clovek rekne huraaaa,tak zase najde neco jineho.

Lucik13
napsal(a):
Dobry den,Mame doma krizence kolie a ovcaka.Elince je 9mesicu a mam s ni problem o kterem se tu hodne diskutuje.
Je to nicitelka...
Abych to shrnula,vybehana je (pred praci jsme 2h venku) aportuje,hraje si se psy,cvicime povely,doma ma snad milion hracek vsech druhu od plysaku az po syrove vetvicky ze stromu.Zkouseli jsme i odpuzovac kousani... Do klece ji davat nechci ponevac vim,ze by plakala a nejsem zastance kleci.doma je sama cca 9h.Nechci ji davat do chodby (je tam tma) ma jeste nekdo nejakou radu prosim?krom toho to vydrzet nez ji ta puberta prejde?? :-)
...nádherná.....

Lucik13
napsal(a):
No ja se hlavne bojim,ze by skrabala dvere,nebo si otevrela vestavenou skrin,mozna to zkusim nejdiv po kratsi dobe..dekuji za odpovedi... Mimo to,zacala jsem krmit acanou a od te doby ji strasne tece z oci,je mozne,ze je to granulema?
Jo, možné to je, spíš to tím bude, zkuste granule bez kuřecího masa, tuku a vajec. Já krmím Wolfsblut, příchuť koza je super i pro alergiky.

Lucik13
napsal(a):
Je to nicitelka...
Pokud je řádně vyvenčená, o zábavmá má postaráno, a přesto po vaší nepřítomnosti ničí a kvílí(už tedy ne) trpí "separační úzkostí" to kvílení přesměrovala na ničení, štěňata ničí tak do výměny zubů a když nemají zábavu. Zkuste nechat puštěné rádio, telku, jako že tam s ní někdo je...... natočte si co dělá, když nejste doma...
https://www.zverokruh-shop.cz/informace-a-akce/ve-znameni-dobre-rady/pes-separacni-uzkost
...na še buli je naštěstí, musím to zaklepat, v tomto směru velice velice ukázněná....
Sousedka mi taky rika "prezit to" ja chapu,ze je to pro ni dlouha doba,taky kdyz prijede pritel treba v 19h a eli je doma sama od 12 tak je doma cisto a nic neudela... Je to proste z nudy,to chapu.... Jen kdyby nekdo mel par rad,co jeste by tu nasi pubertandu mohlo zabavit...jinak je vazne zlata,ucime ji pritimnosti jinych zvirat (kocek,koni..)
Lucik13
napsal(a):
Sousedka mi taky rika "prezit to" ja chapu,ze je to pro ni dlouha doba,taky kdyz prijede pritel treba v 19h a eli je doma sama od 12 tak je doma cisto a nic neudela... Je to proste z nudy,to chapu.... Jen kdyby nekdo mel par rad,co jeste by tu nasi pubertandu mohlo zabavit...jinak je vazne zlata,ucime ji pritimnosti jinych zvirat (kocek,koni..)
Zkuste ten plnící kong.

napsal(a):
Pokud je řádně vyvenčená, o zábavmá má postaráno, a přesto po vaší nepřítomnosti ničí a kvílí(už tedy ne) trpí "separační úzkostí" to kvílení přesměrovala na ničení, štěňata ničí tak do výměny zubů a když nemají zábavu. Zkuste nechat puštěné rádio, telku, jako že tam s ní někdo je...... natočte si co dělá, když nejste doma...
https://www.zverokruh-shop.cz/informace-a-akce/ve-znameni-dobre-rady/pes-separacni-uzkost
...naše buli je naštěstí, musím to zaklepat, v tomto směru velice velice ukázněná....
dneska uz se říká separacni uzkost uplne vsemu Aktivni stene proste nici -protoze muze, protože ho to bavi. Bud ho mechanicky zavrit nekam, kde nemá co -nebo to vydrzet. Nejsou jiné moznosti. Tady je porad cela zahrada prekopana -a to uz ma mlada 3,5.
napsal(a):
dneska uz se říká separacni uzkost uplne vsemu Aktivni stene proste nici -protoze muze, protože ho to bavi. Bud ho mechanicky zavrit nekam, kde nemá co -nebo to vydrzet. Nejsou jiné moznosti. Tady je porad cela zahrada prekopana -a to uz ma mlada 3,5.
Asi tak,prdlajs separacni uzkost :-D ja bych nejradsi nasla nejaky postrik kery ji OPRAVDU odpudi alespon od te sadacky :-D

Mám asi štěstí na psy , mám a měla jsem velmi aktivní psy v bytě bez toho, aby se mi pouštěli do nábytku a vybavení- to jsme si vysvětlili hned do přezubení, na hraní má současná i minulá fena své hračky, obdobné jako zadavatelka (se kterými je mimochodem také nutné si se psem hrát, aby věděl , na co to je, sám od sebe to dělat nebude a aby o ně pes měl zájem) To že psa něco baví, neznamená, že to může, naší buli by taky bavilo hopsat po gauči a dělat skopičiny a hrabat- bohužel, na gauči se jen hajdá, v rámci soužití to bude podle mě. Prostě si tam vleze a ulehne, netoleruju ani zkoušení si udělat pepech- hrabání....

napsal(a):
Mám asi štěstí na psy , mám a měla jsem velmi aktivní psy v bytě bez toho, aby se mi pouštěli do nábytku a vybavení- to jsme si vysvětlili hned do přezubení, na hraní má současná i minulá fena své hračky, obdobné jako zadavatelka (se kterými je mimochodem také nutné si se psem hrát, aby věděl , na co to je, sám od sebe to dělat nebude a aby o ně pes měl zájem) To že psa něco baví, neznamená, že to může, naší buli by taky bavilo hopsat po gauči a dělat skopičiny a hrabat- bohužel, na gauči se jen hajdá, v rámci soužití to bude podle mě. Prostě si tam vleze a ulehne, netoleruju ani zkoušení si udělat pepech- hrabání....
v moji pritomnosti tohle všechno plati a pravidla se dodrzuji. ale když u toho nejsem? zacina anarchie

To nemůžu sloužit, erdela(nebožka) i bulina se válely dokud někdo nepřijde domu(maximálně sežere volně ložené jídlo, to se přiznám, mám erdelu natočenou jak ochutnává vánoční cukroví- bylo to nastražené, pár kousků, koukala na dveře na stůl na dveře na stů, a opatrně si vzala, pak dlouho koukala na dveře a obešla stůl, koukala a vzala si, docela zábavné pokoukání....) , jo mám pro psa taky skoro v každé místnosti pelech- chodba, obývák, ložnice, v pokojíku spí s holkou v posteli (se mnou ne) v kuchyni používají psiny moje nohy a nebo žebrají, pokud tam nikdo není (tudíž nic nepadá od linky) ony taky ne....takže pes během dne i v noci střídá ležení....v létě jsme byli neteři na svatbě, psina byla doma od dopoledne do pěti( hodinové vyvenčení) a opět až do noci doma sama, nic se nestalo, dva roky jí byly minulou neděli.