Pořízení dítěti psa - postřeh z venčení.

Border kolie
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2018 07:40

Zdravím všechny, jen taková postřeh z víkendového venčení.........máme na sídlišti psí louku, sice nám ji trochu ořízli z důvodu výstavby jakéhosi kafe - zázemí pro kolemjdoucí a nás venčitele psů - nechápu smysl, ale budiž - respektive chápu - postupně o tuto louku přijdeme - je to velmi lukrativní pozemek.........ale abych moc neodbočovala......tedy přišla jsem onoho rána na tuto louku a tam už byla známá s šeltinkou a asi desetiletá holčina s borderákem - štěnětem cca 4 měsíce starým - netuším zda s PP či produktem množky..........štěně krásné, hravé, mazlící, nicméně stále lítající s klackem v tlamce a na všechny dorážející za účelem hraní a házení onoho klacku..........začaly jsme se všechny tři bavit a holčina nám sdělila, že ona jenom venčí (kamarádka sdělila, že onehdá na této louce byla prý zhruba tři hodiny aby se prý štěně vlítalo), ale že pes je její sestry - tou dobou hnípající doma (bylo asi 8 hodin), že ona má kroužků dost, ale sestra je bez jakéhokoli koníčku a tak rodiče seznali, že bude fajn pořídit jí psa a vrazit je společně na cvičák na agility aby holčina konečně nějaký ten koníček a zábavu měla........tak mi z toho bylo tak trochu smutno, že malá holčina s mnoha zájmy a koníčky maže se psem - údajně kdykoli ji ráno olízne, ven, a je schopna být s nim docela dlouho venku a ta starší, pro kterou byl pes pořízen - nevím zda její přání anebo jenom jejích rodičů - zaktivizovat onu slečnu, vyspává a nehne brvou, když se chce štěněti ven........a nejvíc je mi líto tohoto štěněte zrovna tak aktivního plemene.....ale třeba se mýlím a nakonec to vyspávající slečnu chytne a ledacos s borderákem dokáže.........

28.9.2018 10:33
Atheira

XXX.XXX.50.119

To už jiné nebude. Já takhle po sestře přebírala morčata a křečky. Někdo se aktivně starat chce, jiný ne. Myslím, že když se holka stará, tak je to jedině dobře, štěně netřeba litovat, vždyť parťáka má... A zdá se, že dobrého. Řada lidí není schopná vyletět kdykoli je štěně olízne a ani třeba nechce trávit tři hodiny někde jen proto, aby se vylítalo. Navíc si myslím, že aktivní děcko může být bordeře častokrát mnohem lepším společníkem než dospělý. (To vlastně platí u velkého množství psů) Když ji to bude i dál držet, dobře pro štěně a třeba ona najde další zájem, který jí třeba bude bavit už napořád. Kdoví.

28.9.2018 20:56
karo2702

XXX.XXX.172.116

Jak si to rodiče zařídí. Pokud jí z toho baráku nevykopou, tak se psem asi nepůjde. Ono celkově je rozumnější, ať si psa koupí člověk sám, až ho chce a vážně se rozhodne. A ne dítě dnes vidělo agi a chce taky borderu nebo nehýbe se, tak jí dáme psa. Ale to je blbost jiných. Aspoň ten pes chodí ven. Osobně znám 5 border a na každodenní procházku chodí 1. Takže takové lituji.

28.9.2018 21:11

karo2702 napsal(a):
Jak si to rodiče zařídí. Pokud jí z toho baráku nevykopou, tak se psem asi nepůjde. Ono celkově je rozumnější, ať si psa koupí člověk sám, až ho chce a vážně se rozhodne. A ne dítě dnes vidělo agi a chce taky borderu nebo nehýbe se, tak jí dáme psa. Ale to je blbost jiných. Aspoň ten pes chodí ven. Osobně znám 5 border a na každodenní procházku chodí 1. Takže takové lituji.

..obávám se, že ono dítě nevidělo agi a borderu či jiného psa už nechtělo vůbec.....tak snad to chytne tu mladší, zatím venčí .......

25.8.2019 13:01
lenocka

XXX.XXX.60.146

@chameleonHugo: náhodou jsem natrefila na tohle skoro rok staré vlákno a nedá mi to nezeptat se - jak dopadlo štěně a jeho "majitelky"?

30.8.2019 07:07

....omlouvám se, ale byla jsem na dovolené a na netu velice sporadicky.......venčí obě holky, většinou je potkávám na psí louce, ze psa vyrostl trochu nerudný pes, který holky moc neposlouchá........jestli s ním něco dělají nevím, už jsem se jich neptala, ale se psem chodí hodně často, občas je na střídačku potkávám i mimo psí louku.......

Přidejte reakci

Přidat smajlík