Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na pár informací ohledně francouzského buldočka.
Bratr s přítelkyní mají francouzského buldočka o kterého se často starám a nehorázně jsem si ho oblíbila a chtěla bych si FB taky pořídit.
Za 1. Hodně cestuji, jezdím autem na schůzky po ČR a často cestuji i do zahraničí (především Evropa). Bratrovo FB jsem měla na starost přes 14. dní, jelikož byl na dovolené a tak se mnou pejsek jezdil, absolutně mu to nevadilo, naopak mi přišlo že si to užíval. Bohužel nevím jak je to u štěňátek, nechtěla bych "štěňátko" nějakým způsobem trápit. Jinak samozřejmě celý den pejsek není v autě, v autě měl pelíšek, ve kterém ležel a vždy po 2-3h byla zastávka aby se prošel, napil, vyčural atd..
za 2. Vím že má FB problém s dýcháním a většinou i s očkama. Je lepší zajít k veterináři a nechat si předepsat přímo nějaké kapky do očíček + nějaký přípravek na dýchání, nebo stačí něco obyč. ze zverimexu? Bratr má na pejska přímo od veta, ale četla jsem, že stačí obyčejné kapky ze zverimexu.
za 3. jak jsem psala ohledně dýchání, slyšela jsem, že se dá i zabránit tomu aby pejsek "chrápal" nebo dýchal těží pomocí nějakých kapiček, je to pravda?
a poslední otázka 4. koukala jsem na bazoš + sbazar atd. ale přijde mí že je hrozně štěňátek bez pp. Nevíte tedy kdo, nebo kde se dá FB sehnat s pp. Nerada bych pejska koupila z množírny nebo poté koukala jak má pejsek zdravotní problémy, přece jen pejsek s papíry je více "posichrovaný"
Děkuji za odpověď a za rady.
Hledejte tady - http://www.msbmk.cz .