Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2018 19:40
lumpajs

XXX.XXX.208.130

Máme dva JRT.Oba typičtí akčňáci,prošli školkou,základní poslušnost umí.Potřebovala bych u mladšího /2,5r/poradit.Začíná být vzteklý,vrčí,cení zuby,občas i vyjede.Mám pocit,že ho někdo,když byl v kleci v autě vydráždil.
A od té doby štěká i na lidi,psy,do klece nechce ani omylem.Jinak je šikovný,mazlivý,ale občas má v hlavě blikanec
a je úplně jiný.Nemá s tím někdo zkušenost.Cvičák mi prosím neraďte, u nás jsme ho navštěvovali,není ale zaměřen přímo na poslušnost.Dojíždět někam pravidelně zatím nemůžu.Potřebovala bych jen nějaký tip,co dělat...
Pokud mi někdo bude psát,že JRT takoví jsou...Musím oponovat,staršímu je 6let,je také akční,ale tohle od něj neznám .......Děkuji

18.10.2018 08:10
impact

XXX.XXX.195.92

Odkud jste?

Dávat tip, co dělat, jen tak přes internet, může být dost nebezpečné..

I když jeden Vám dám - hlavně ho za to vrčení nebijte a netrestejte. Ale snažte se takovým situacím předcházet tak, aby vrčet a vyjíždět nemusel. Jinak to povede do pekel.

Například: vrčí, když ho chci shodit z gauče -> psa z gauče nesundávám, ale odvolávám. Tak nemusí vrčet, ale můžete ho odměnit.

A ne, JRT takoví opravdu nejsou. Ty psy člověk utáhne na vařené nudli. Když ví jak.. Ale existují i vyjímky, zpravidla namixovaní labilní bezpapíráci, u kterých je tohle fakt dost velkej problém. A není jich zrovna málo....

18.10.2018 10:03
davidka

XXX.XXX.14.251

Tady vám bohužel nikdo poradit nemůže, když nechcete nikam za výcvikářem chodit. Reakce psa, jeho celkové chování, by musel někdo zkušený vidět. I vaše chování ke psovi.
Ono to není tak jednoduché, jak si někteří myslí. Pes může vrčet ze 100 různých důvodů, nemusí to být jen přímočará agrese nebo strach.

18.10.2018 12:19
lumpajs

XXX.XXX.146.10

Děkuji za odpověď.Jsme z okolí Pardubic.Budu muset na něj asi úplně jinak,než na staršího psa /ten reaguje na slovo,pamlsek minimálně,hlavně ,že má spoustu pohybu/Mladý je paličák,samozřejmě,že se budu muset poradit,ale spíš individuálně,ne cvičák a deset psů na jednoho výcvikáře.Zkusím hledat....

18.10.2018 16:56
impact

XXX.XXX.20.60

lumpajs napsal(a):
Děkuji za odpověď.Jsme z okolí Pardubic.Budu muset na něj asi úplně jinak,než na staršího psa /ten reaguje na slovo,pamlsek minimálně,hlavně ,že má spoustu pohybu/Mladý je paličák,samozřejmě,že se budu muset poradit,ale spíš individuálně,ne cvičák a deset psů na jednoho výcvikáře.Zkusím hledat....

Pokud Vam nekdo rekne "musite mu ukazat, kdo je doma panem", tak vemte nohy na ramena a utikejte...

7.9.2019 09:59
lumpajs

XXX.XXX.146.10

Opět po roce zkouším na tomto portále sehnat nějakého šikovného výcvikáře z okolí Pardubic.
Jedná se opět o našeho mladšího JRT,bohužel ke změně téměř nedošlo,vyjíždí po nás stejně.
Můžete mi někdo poradit????Děkuji

7.9.2019 10:09
Terven

XXX.XXX.110.159

Já bych tenhle problém zkusila pořešit s dr. Šustou. Myslím, že konkrétně s tímto by poradit uměl, pravidelně jezdím na jeho semináře, i praktické, a podobné věci tam řeší často.
Dělá akce po celé republice, koukněte, co je pro vás nejvýhodnější, vzneste dotaz nebo se ideálně přihlašte někam i se psem.
Případně Frantu zkuste oslovit soukromě, ale to jsem nikdy nedělala, tudíž zkušenost nemám.
https://www.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/Franti%C5%A1ek-%C5%A0usta-Zaobzor-os-528727567139092/

7.9.2019 10:23
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Potřebovala jste mít 2 ?

7.9.2019 10:30
lumpajs

XXX.XXX.146.10

Děkuji za info,bohužel pán z časových důvodů už nedělá po mejlu,zkusím najít nějaký jeho seminář v blízkosti.Děkuji

7.9.2019 10:31
lumpajs

XXX.XXX.146.10

Myslíte dva psy?

7.9.2019 10:31
Terven

XXX.XXX.110.159

rapotacka11 napsal(a):
Potřebovala jste mít 2 ?

Já vás obvykle přeskakuju jako reklamu, ale náhodní návštěvníci vás třeba neznají ...
proč ne dva?
JRT je malej pes, první zadavatelčin evidentně bezproblémovej - školka, cvičák, poslušnost..co je divnýho na tom, pořídit k němu ještě jednoho? Celkem běžně mají lidi dva psy i víc a to i tu na ifauně.
A vyskytnul se problém, což se stane i v lepších rodinách a zadavatelka má snahu řešit.

Fakt divnej sport, tohleto pouštění jedů na netu...ještě i po létech mě to překvapí.

7.9.2019 10:42
lumpajs

XXX.XXX.146.10

Aha,omlouvám se,asi jsem nepochopila,jak se tu řadí odpovědi.Chtěla jsem jen poprosit,o někoho zkušeného...Asi problém...
Takže opravdu máme dva JRT, myslím,že to nebyl problém.Nejsem na ně sama,jsou součástí rodiny, starší je v poho,proto jsme mu pořídili parťáka.Kdyby to bylo obráceně,druhého psa bych k problémovému nepořizovala.
Jelikož se nechci pejska zbavit,hledám informace /opakuji cvičákem jsme prošli,zkusili agility,coursing,knižky mám načtené,úplně blbá taky nejsem/jen jsem chtěla radu...
Tak opakuji kdyby tu byl nějaký šikula se zkušenostmi s JRT..ozvěte se mi,budu ráda.

7.9.2019 10:47
Terven

XXX.XXX.110.159

lumpajs napsal(a):
Aha,omlouvám se,asi jsem nepochopila,jak se tu řadí odpovědi.Chtěla jsem jen poprosit,o někoho zkušeného...Asi problém...
Takže opravdu máme dva JRT, myslím,že to nebyl problém.Nejsem na ně sama,jsou součástí rodiny, starší je v poho,proto jsme mu pořídili parťáka.Kdyby to bylo obráceně,druhého psa bych k problémovému nepořizovala.
Jelikož se nechci pejska zbavit,hledám informace /opakuji cvičákem jsme prošli,zkusili agility,coursing,knižky mám načtené,úplně blbá taky nejsem/jen jsem chtěla radu...
Tak opakuji kdyby tu byl nějaký šikula se zkušenostmi s JRT..ozvěte se mi,budu ráda.

Odpovědi se tu řadí normálně jedna za druhou, kdo dřív píše, ten dřív mele
doporučuju se nenechat rozhodit výkřiky rapotačky, je to zbytečné.

7.9.2019 12:34
vetřelec

XXX.XXX.224.254

lumpajs U někdejších módních plemen se může ve zvýšené míře vyskytovat vrozená labilita- Tím jsou míněny odlišné reakce psa při srovnatelných vnějších podmínkách. Běžně lze u norníků narazit také na zvýšenou ostrost- To je offenzivní chování. Jen zřídka se ale u norníků setkáváme s agresivním projevem vůči lidem. Problém s majitelem mohla způsobit, společně s predispozicemi, snaha o výcvik psíka. Jistějším ukazatelem by potom byla loajalita k cizím (což ovšem není zaručeno). Dresura se u norníků nikdy dříve nepraktikovala a jen málokdy se v dobrých chovech praktikuje dnes. Norníci se obhospodařují takřka výhradně výchovou, případně nácvikem. V ideálním případě agresivita pomalu odezní, ve chvíli kdy zvířeti dopřejete práci kterou potřebuje. Doporučuji flirtpole, springpole, přetahování, nácvik norování, norování, ratting a podobně. Na takových společných aktivitách se potom zakládají kvalitní vztahy s norníky.

7.9.2019 12:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):
Potřebovala jste mít 2 ?

To je ta rada, co paní pomůže?
Když budu mít pět dětí a jedno z toho bude kriminálník a ostatní slušní lidé, taky mi řeknete, to jste jich musela mít pět?

7.9.2019 12:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

lumpajs napsal(a):
Opět po roce zkouším na tomto portále sehnat nějakého šikovného výcvikáře z okolí Pardubic.
Jedná se opět o našeho mladšího JRT,bohužel ke změně téměř nedošlo,vyjíždí po nás stejně.

Napadlo mě. Nemůže mít nějakou bolest? Neznám ho,neznám vás, tak jen hádám.
Já když mám migrénu,jsem neskutečná. A jinak v pohodě. Nemá pejsek něco podobného?

7.9.2019 17:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Impact píše, že toto chování není u JRT normální, já jich znám dost a u valné většiny normální je. Nutno podotknout, že jak dodává, ani jeden není papírový, takže jsou to ,,něco jako JRT". Jak postupovat? Jak často píše Sardullah(je na dovči či co?) psa umazlit, tak tady bych to asi zkusila praktikovat. Když někdy samík neměl náladu a vrknul, taky jsem na něj začala: ale, ale, co? Ty jsi vstal dneska levou nožkou mimi, copak si brbluša, máš problémek? Vrrr, vrrr pokračuje...,,Tak to tě nebudeme zlobit, když jsi brbla" a jdu opodál něco dělat. Za chvíli se došourá a lísá. Něco podobného bych zkusila i na vzteklého JRT. A proč jsi takový brbla? Ty nebudeš už náš hodný pejsek, naše mimíno? Budeš a dáš mi pacinku na to? No jak chceš, tak si dělej, jak umíš...a nevšímám si ho dál. Vím, že někdo namítá, že ignorace je špatně, ale nám to vždycky funguje. Ale musí to být v klidu, milým hlasem. Jsi vztekloun nevadí, i tak tě máme rádi...

7.9.2019 17:57
vetřelec

XXX.XXX.224.254

lesnížínka napsal(a):
Impact píše, že toto chování není u JRT normální, já jich znám dost a u valné většiny normální je. Nutno podotknout, že jak dodává, ani jeden není papírový, takže jsou to ,,něco jako JRT". Jak postupovat? Jak často píše Sardullah(je na dovči či co?) psa umazlit, tak tady bych to asi zkusila praktikovat. Když někdy samík neměl náladu a vrknul, taky jsem na něj začala: ale, ale, co? Ty jsi vstal dneska levou nožkou mimi, copak si brbluša, máš problémek? Vrrr, vrrr pokračuje...,,Tak to tě nebudeme zlobit, když jsi brbla" a jdu opodál něco dělat. Za chvíli se došourá a lísá. Něco podobného bych zkusila i na vzteklého JRT. A proč jsi takový brbla? Ty nebudeš už náš hodný pejsek, naše mimíno? Budeš a dáš mi pacinku na to? No jak chceš, tak si dělej, jak umíš...a nevšímám si ho dál. Vím, že někdo namítá, že ignorace je špatně, ale nám to vždycky funguje. Ale musí to být v klidu, milým hlasem. Jsi vztekloun nevadí, i tak tě máme rádi...

Spíš bych se s ním bavil normálně, jako třeba: Seš hovado?! Co na mě vrčíš ty magore zasranej. Tak tebe se teda ani nedotknu ty idiote. Rád tě mám, ale pěkně mě sereš. Hajzle jeden... :) Jdi do hajzlu ty svině zasraná, tys mě kousnul! No já tě snad kopnu do hlavy... A tak..

7.9.2019 18:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

vetřelec napsal(a):
Spíš bych se s ním bavil normálně, jako třeba: Seš hovado?! Co na mě vrčíš ty magore zasranej. Tak tebe se teda ani nedotknu ty idiote. Rád tě mám, ale pěkně mě sereš. Hajzle jeden... :) Jdi do hajzlu ty svině zasraná, tys mě kousnul! No já tě snad kopnu do hlavy... A tak..

No, zní to hrozně, ale na druhou stranu aspoň konečně používáte vlastní slova, a nepíšete jak Wikipedie přeložená do staročeštiny😜

7.9.2019 19:11
Petras111

XXX.XXX.96.1

lumpajs napsal(a):

Není to v okolí Pardubic, ale pokud už rok bez úspěchu řešíte problémové chování, asi bude fajn prostě dojet za někým, kdo vám opravdu pomůže. Velmi doporučuju Evu štemberovou, viděla jsem mraky psů, co jí prošli rukama (včetně mého vlastního) a opravdu problémy řeší, ne jen okecává... Má individuální konzultace v Pesoparku - snadno si to najdete přes Google, včera jsem viděla, že ještě některé hodiny jsou volné. Kdybych potřebovala něco vyřešit, vůbec bych neváhala za ní přijet do Pardubic (jsem z Prahy) :)

7.9.2019 19:19
impact

XXX.XXX.195.92

lesnížínka napsal(a):

Ano, impact psala o JRT. Vy píšete o křížencích pofiderního původu.

U JRT tohle opravdu normální není.

U flekatých vořechiérů je to až nepříjemně časté.

PS: Tím "umazlovacím" postupem toho psa nejspíš vytočí ještě víc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2019 19:59

vetřelec napsal(a):

Kde je admin ??? :-))

7.9.2019 20:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

vetřelec napsal(a):

Jak se vám podařilo to protlačit s tolika neslušnými slovy? Mě to blokuje i zadek.

7.9.2019 20:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):
Jak se vám podařilo to protlačit s tolika neslušnými slovy? Mě to blokuje i zadek.

Možná je ten Váš zadek moc velký soubor

... né, pardon, omlouvám se, za svůj nevkusný humor, vám i vašemu zadku🌷

7.9.2019 20:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Inspektor Pišišvor napsal(a):

A víte, že nejste daleko od pravdy?!

7.9.2019 20:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):
A víte, že nejste daleko od pravdy?!

Jee, tak to jsem nechtěla, ale zase - pokud někomu projde třeba pinďour, tak to znamená, že to není nic velkého... 😂

... a teď bloknou mě 🤫

7.9.2019 20:35
impact

XXX.XXX.43.246

Inspektor Pišišvor napsal(a):

8.9.2019 08:04

lesnížínka napsal(a):

No Sardullah se nechce moc zapojovat a to z jednoho prostého důvodu, že se malých psů bojí a JRT patří mezi top ten a to přesto, že moje kamarádka má velmi hodnou a kontaktní fenečku tohoto plemene.

Umazlení většinou doporučuju zkusit u "agresivních" štěňat, u dospělýho psa??
Tak myslím, že je tady známo, že vrčení beru jako způsob komunikace....že si moji pesani zavrčet klidně můžou....a můžou to dělat proto, že se nikdy necítím ohrožena, že to vrknutí není varování "bacha já tě kousnu", ale "hele, tohle je mi nepříjemný", vrčení když se přetahujeme o hračku...to vrčíme všichni psi i já nebo když si pes něco kouše a já mu řeknu "ty máš kostičku??" a on si jí chytne, začne vrčet, ale zároveň začne vrtět ocasem....no a pak je nejšťastnější, když ho začnu JAKO honit.

Prostě se nebojím, že by po mě můj pes tzv. vyjel.....i když mi třeba fena podrží něžně ruku v tlamě, tak se nebojím, že mě kousne. Nikdy jsem se necítila ohrožena svým vlastním psem.

Osobně bych teda asi zkusila resp.přistoupila ke striktnějšímu režimu a maximální důslednosti, žádné velké projevování emocí, tím myslím, třeba i přehnaným způsobem psa chválit. Nevím jak to říct...prostě aby pes měl pocit, že má vedle sebe vůdce, který všecičko zvládne a pes už nemusí nic řešit a ví, co má kdy dělat. Nicméně je to opravdu jen teorie a navíc si neumím představit, jak tohle dělám s malým psem.

5ekla bych, že je potřeba odborník, ale ne proto, aby "opravil" psa, ale aby majitelce poradil jak na to.

8.9.2019 09:48
Terven

XXX.XXX.110.159

Ještě k tomu, že Impact píše, že toto chování není u JRT normální...já bych to asi poopravila, že by nemělo být normální.
JRT je hodně temperamentní teriér. Bohužel mám pocit, že málokdo si ho pořizuje s vědomím, že bude potřebovat důkladnou výchovu a fůru zaměstnání. Co tak vidím, hodně lidí se nechá zlákat tím, že je to moderní roztomilej pejsek bez nutnosti péče o srst, je malej a přitom má psí vzhled na rozdíl od různých placatek a chlupatých kreatur, což každej nemusí- v podstatě zapláclá díra na trhu. Pak si ho pořídí a zjistí, že pejsek je problematičější než čekali, nezná slova pocem a nesmíš. Takže to vyřeší tím, že ho doživotně omezí vodítkem anebo ho začnou laicky umravňovat a ukazovat mu, kdo je šéf. Čímž se psí temperament snadno obrátí proti nim a troufám si tvrdit, že PP v tom nehraje roli. Možná mě impact opraví.

8.9.2019 10:09
impact

XXX.XXX.195.92

Terven napsal(a):
Ještě k tomu, že Impact píše, že toto chování není u JRT normální...já bych to asi poopravila, že by nemělo být normální.
JRT je hodně temperamentní teriér. Bohužel mám pocit, že málokdo si ho pořizuje s vědomím, že bude potřebovat důkladnou výchovu a fůru zaměstnání. Co tak vidím, hodně lidí se nechá zlákat tím, že je to moderní roztomilej pejsek bez nutnosti péče o srst, je malej a přitom má psí vzhled na rozdíl od různých placatek a chlupatých kreatur, což každej nemusí- v podstatě zapláclá díra na trhu. Pak si ho pořídí a zjistí, že pejsek je problematičější než čekali, nezná slova pocem a nesmíš. Takže to vyřeší tím, že ho doživotně omezí vodítkem anebo ho začnou laicky umravňovat a ukazovat mu, kdo je šéf. Čímž se psí temperament snadno obrátí proti nim a troufám si tvrdit, že PP v tom nehraje roli. Možná mě impact opraví.

Impact uz nema silu na to se porad opakovat.

JRT a jakobyJRT jsem ve svem zivote potkala spousty, troufam si tvrdit, ze mi jich rukama proslo urcite nad tisicovku (adopce, vycvik, poradenstvi, hotelaci) a ty pretocene JRT s PP bych spocitala na prstech jedne ruky. Na labilni bezpapose by mi nestacily prsty vsech lidi v teto diskuzi...

8.9.2019 10:55
Terven

XXX.XXX.110.159

impact napsal(a):
Impact uz nema silu na to se porad opakovat.

JRT a jakobyJRT jsem ve svem zivote potkala spousty, troufam si tvrdit, ze mi jich rukama proslo urcite nad tisicovku (adopce, vycvik, poradenstvi, hotelaci) a ty pretocene JRT s PP bych spocitala na prstech jedne ruky. Na labilni bezpapose by mi nestacily prsty vsech lidi v teto diskuzi...

Jasně, no. Ale abych se vrátila k zadavatelce, které obecné plky o JRT stejně jsou k ničemu...souhlasím, že po netu se moc řešit nedá. Nicméně, pokud byste zkusila popsat situaci, ve které je pes agresivní, troufám si tvrdit, že tu je pár diskutujících - namátkou hmn - kteří by možná dokázali navést správným směrem.
Výcvikář naživo je samozřejmě nejlepší, ale pokud neseženete fakt dobrého, má to jedno veliké úskalí. Je-li ten člověk sympatický a přesvědčivý, klient má sklon mu věřit bez výhrad, nelustrovat informace...prostě, v diskuzi je snadný pochybovat nebo nesouhlasit, naživo už je to horší.

8.9.2019 12:40
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Handling rozčílených psů vzájemným vztahům prospívá, je-li jejich pozornost řádně zacílena. Východiska z takových šlamastyk bývají založena na precizní aplikaci prostého principu ochočení.

18.9.2019 22:00
lumpajs

XXX.XXX.146.10

Děkuji všem za příspěvky,bohužel v okolí nikoho na výcvik neznám.Tak jsem to zkusila sama.Každý den,pravidelně a důsledně...změna je....Sice po10dnech jen troška,ale je... Díky všem

19.9.2019 07:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

vetřelec napsal(a):
Handling rozčílených psů vzájemným vztahům prospívá, je-li jejich pozornost řádně zacílena. Východiska z takových šlamastyk bývají založena na precizní aplikaci prostého principu ochočení.

Pište, jak vám zobák narostl, jinak si své přemoudřelé plky nechte od cesty.

19.9.2019 07:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

lumpajs napsal(a):
Děkuji všem za příspěvky,bohužel v okolí nikoho na výcvik neznám.Tak jsem to zkusila sama.Každý den,pravidelně a důsledně...změna je....Sice po10dnech jen troška,ale je... Díky všem

Bůh svět taky nestvořil lusknutím prstů, ale trvalo mu to 6 dní.Nemůžete být lepší.

20.9.2019 19:21
vetřelec

XXX.XXX.224.254

sisi58 napsal(a):
Pište, jak vám zobák narostl, jinak si své přemoudřelé plky nechte od cesty.

Poradil jsem tu třikrát! Nejméně dvakrát dobře, a poprvé dokonce i konstruktivně. Nemůžu za to, že Vy máte v hlavě želé! Musíte se snažit, pak z Vás možná bude snesitelná cukrovinka..

20.9.2019 21:07
fikovnice

XXX.XXX.135.155

vetřelec napsal(a):
Poradil jsem tu třikrát! Nejméně dvakrát dobře, a poprvé dokonce i konstruktivně. Nemůžu za to, že Vy máte v hlavě želé! Musíte se snažit, pak z Vás možná bude snesitelná cukrovinka..

...takže máte 30%ní úspěšnost konstruktivních rad! Gratuluji!

20.9.2019 21:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

vetřelec napsal(a):

Vaše hodnocení pro mě nic neznamená. Nejste pro mě důležitý.
Myslím, že vaše příspěvky budu přeskakovat. Píší sem lidé, kteří toho ví víc,než vy a navíc umí psát česky hezky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík