Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme sedmiměsíční štěně velkého psa.
Nemáme ho úplně od malička, od začátku je hodně bojácné a plaché, dětmi zrazené a ze špatných podmínek, nesocializované.
Je to těžké, ale rovná se, snažíme se dohnat socializaci. NA naše děti reaguje v pohodě, na cizí obezřetně a těch hlasitějších a živějších se hodně bojí.
Opravdu se téměř sesype, začne se klepat, v očích smrt a štěká, vrčí, ustupuje.
Co s tím?
Bojí se i cizích dospělých, ale většinou se nechá utáhnout na pamlsek a je v klidu, z dětí má opravdu velký strach.
K nám chodí hodně dětí, mám strach aby se časem nestalo neštěstí, přece jenom to není žádná tryskomyš, ale pes jak stodola.
Na cvičák docházíme a dělá opravdu velké pokroky, ale s tímto neporadili, rada, aby ji děti dávaly pamsky nefunguje, za prvé se bojím, že strachy po dítěti vyletí a za druhé je v takovém stavu, že pamsky nechce.
POkud si ho děti nevšímají, leží pár metrů od nich a je v klidu, problém, je když se nějaké dítě přiblíží.
Máte nějakou radu? Děkuji.
Musíte ho postupně na děti navykat - tedy zkracovat vzdálenost mezi psem a dítětem. Ale opravdu postupně, pokud pes bude ok, je vzdálenost dobrá a můžete ji zkrátit, pokud ne, musíte ji prodloužit. Bude to na delší dobu, ale pes musí pochopit, že mu nic nehrozí, takže musíte zároveň hlídat i děti, aby se chovaly adekvátně - nedělaly směrem ke psu prudké pohyby a vůbec aby se chovaly tak, aby pes zůstal v klidu. Když bude pes v klidu, odměňte ho za to, že je v klidu. On si zvykne, ale chce to čas. Pes ve stresu pamlsky jíst nebude, takže je zbytečné,aby se děti pokoušely mu je dávat, když se jich bojí. Až bude tolerovat jejich přítomnost opravdu zblízka, můžete začít s pamlsky od dětí a teprve až bude i v tomto ok, tak přidat postupně hru dětí se psem. A porozhlédněte se po cvičáku, kde mají zkušenosti s reaktivními psy a pozitvní motivací. Měli jsme podobný problém - pes takto reagoval na jiné psy. Trvalo to půl roku, dneska už ok. Držím palce :)

Děkuji, přesně toto tvrdí manžel, já jsem prostě z toho strachu z dětí nervní.
Popravdě mi rozum velí "vraťte to zvíře, je s ním až moc problémů" ale to nejde, není kam a je náš.
Dobrý den,
já mám a vždy jsem měla psy co s dětmi neměli problém.K nám chodí také za našimi mnoho kamarádů,ale psa vždy zavřu. Jednou to neuhlídáte a bude zle. Ono psi také své děti chrání,náš když chodil se psem ven a hráli si s děckama na honěno když ho někdo dohnal a plácl,tak po něm fenka vyjela(prostě ho chránila),ale byla vždy s košem.
Určitě nějak vymyslete,aby byla někde bokem a ať se dívá do ničeho ji nenuďte.
Souhlasím s výše uvedeným, my třeba se štěndem chodili "koukat" okolo dětského/školního hřiště. Prostě tam, kde bylo dětí hodně a hlasitě se projevovaly. Postupně jsme vzdálenost od hřiště zkracovali (podle projevů štěnda) a pak jsem si tam i sedala na lavičku (ne na hřišti ale u něj, před plotem) a nechala štěndo pozorovat ten mumraj a chaos přes plot a už zvládá děti opravdu s klidem. Zvlášť když dodržujeme, že si ji dítě smí pohladit (samozřejmě pod dohledem) až když přijde ona k dítěti. Naštěstí máme kolem vychované děti s rozumnými rodiči.

Takovehle stene bych kontaktu nijak nenutila - ani s dospelymi, ani s dětmi. Byla bych spokojena, ze ma rado a neboji se svoji rodiny. Cvicila bych s nim, provozovala spolecne aktivity a ukazovala mu, ze když je u me, nikdy se mu nic nestane.
A ted to myslim i tak -ze nebude mit negativni zážitky, strach.
Proto pisu, ze bych ho nijak do niceho nenutila. Ono když jste u toho a nechavate ho bat se - ztrácíte duveru, vracíte se o krok zpet vždycky.
Když se na Vas navaze, prestanou ty spatne zážitky - casem se to stene zacne otrkávat a třeba zacne vyhledávat i ty cizi samo. Pak ano - nabidnout mu v tu chvili pamlsek, hracku. ale nevnucovat se mu...
A i kdyby nikdy ty cizi nevyhledávalo -i ignorace a nevsimani si lidi je nakonec reseni.
Konkretne s temi dětmi -jak uz se tu psalo - zavírat stene do bezpeci. Nenechat ho v te situaci samotne, at se s tim nejak popere - ale umožnit mu dřív nez stres zacne odchod na mistecko, ke ho nikdo nebude otravovat.
Ono je to vždycky problematické, nechávat psa s cizími dětmi. Měli jsme u malých dětí obříky a zvlášť NF hlídají člověka. Nejsou agresivní, ale svou velikostí mohou i dětem ublížit. Když jsme nebyli doma, žádné děti k nám nesměly a pokud jsme byli doma, jistili jsme to tím, že jsme si psa brali k sobě. A to naši psi byli s námi stále. Je to problém, který na 100% nikdy neeliminujete, vlastní děti budou vědět, jak se k psovi chovat, cizí ne. Navíc může se stát, jak bude dospívat, přestane se dětí tolik bát, ale stejně to není zcela bezpečné s cizími dětmi

inusanka
napsal(a):
Ono je to vždycky problematické, nechávat psa s cizími dětmi. Měli jsme u malých dětí obříky a zvlášť NF hlídají člověka. Nejsou agresivní, ale svou velikostí mohou i dětem ublížit. Když jsme nebyli doma, žádné děti k nám nesměly a pokud jsme byli doma, jistili jsme to tím, že jsme si psa brali k sobě. A to naši psi byli s námi stále. Je to problém, který na 100% nikdy neeliminujete, vlastní děti budou vědět, jak se k psovi chovat, cizí ne. Navíc může se stát, jak bude dospívat, přestane se dětí tolik bát, ale stejně to není zcela bezpečné s cizími dětmi
No, je mu sedum měsíců, už to není mimino, u nás je dva měsíce, už by si mohl tročku zvyknout, ale je to jeden krok do předu a dva do zadu. Jeden den v pohodě, druhý den je z něj uzlíček nervů.
My jsme právě vždy měli psy mouly, s dětmi nikdy nebyl problém, naopak je vyhledávali. Toto je hlavně pro mě dost těžké, manžel to vidí podobně jako padlo zde, zvykat postupně, on se otrká.
Je to těžké, jak tu padla rada s kennelkou. To nepřipadá v uvahu, má panickou hrůzu z uzavřených prostor.
A je toho více z čeho má hrůzu. Chovatele, co nám ho prodal jako vhodného do rodiny a milujícího děti bych nejradši roztrhla.
Jinak děkuji za všechny nápady a rady.
Měli jsme podobný problém s fenou čuvače. Taky se dětí bála, štěkala na ně a utíkala od nich pryč.
Brala se mezi děti a problém postupně vyšuměl. Je jí rok a s dětmi je v pohodě. Možná až moc, krade jim jídlo.
Ale mám psa, který děti nemusí. Jak s nimi nebyl od mládí v kontaktu, tak je prostě nechce. On si jich nevšímá, jde od nich pryč. Vypadá to, že se jich trochu bojí, protože nechce, aby na něj sahaly. Respektuji to a děti k němu nepouštím.
mojipsi
napsal(a):
Nemusí se otrkat, ne každý pes snese děti, chovají se divně-z jeho pohledu.Rozhodně bych ho nenutila do kontaktu, naopak bych postavila kotec nebo ho v době přítomnosti dětí zavřela do jiné místnosti.
To je pravda. Můj pes se neotrkal. Takže do budoucna bude taky kotec. Pro jistotu.
napsal(a):
Takovehle stene bych kontaktu nijak nenutila - ani s dospelymi, ani s dětmi. Byla bych spokojena, ze ma rado a neboji se svoji rodiny. Cvicila bych s nim, provozovala spolecne aktivity a ukazovala mu, ze když je u me, nikdy se mu nic nestane.
Proto pisu, ze bych ho nijak do niceho nenutila. Ono když jste u toho a nechavate ho bat se - ztrácíte duveru, vracíte se o krok zpet vždycky.
Když se na Vas navaze, prestanou ty spatne zážitky - casem se to stene zacne otrkávat a třeba zacne vyhledávat i ty cizi samo. Pak ano - nabidnout mu v tu chvili pamlsek, hracku. ale nevnucovat se mu...
A i kdyby nikdy ty cizi nevyhledávalo -i ignorace a nevsimani si lidi je nakonec reseni.
Konkretne s temi dětmi -jak uz se tu psalo - zavírat stene do bezpeci. Nenechat ho v te situaci samotne, at se s tim nejak popere - ale umožnit mu dřív nez stres zacne odchod na mistecko, ke ho nikdo nebude otravovat.
Svatá pravda!

"Je to těžké, jak tu padla rada s kennelkou. To nepřipadá v uvahu, má panickou hrůzu z uzavřených prostor."
tohle ale nejde svadet na chovatele donekonečna. Tohle jde naucit uplne každý pes - i ten se spatnou zkusennosti.
a mel by to uplne každý pes umet.
nebo vy třeba nejezdite autem?

mojipsi
napsal(a):
Nemusí se otrkat, ne každý pes snese děti, chovají se divně-z jeho pohledu.Rozhodně bych ho nenutila do kontaktu, naopak bych postavila kotec nebo ho v době přítomnosti dětí zavřela do jiné místnosti.
To zatím není možné, je na nás až nezdravě fixovaný, chytá ho amok pokud se vzdálíme na pár metrů. Vyje a snaží se proskočit oknem, když je chvilu doma sám. Vyvádí i když ho hlídají naše děti, které má jinak rád. Za ty dva měsíce, co ho máme, stačil zničit vchodové dveře.
Možná časem bude kotec, kéž by, taky bych byla jistější, ale teď to nejde.
To zvíře je fakt hromádka nervů.
Zatím to probéhá tak, že ho všude musíme brát sebou, což zas není špatné pro socializaci. V případě nejvyšší nutnosti ho zavírám do prádelny, je tam zvyklí běžně chodit, dám mu tam jeho pelíšek, má tam druhého psa (klidného staříka, vychází spolu výborně), ale aj tak vyje a vyvádí. Teď si pravděpodobně ze stresu z odloučení (byli jsme pryč asi hodinu) natolik rozlízal packu, že musí nosit límec a brát ATB.

napsal(a):
"Je to těžké, jak tu padla rada s kennelkou. To nepřipadá v uvahu, má panickou hrůzu z uzavřených prostor."
tohle ale nejde svadet na chovatele donekonečna. Tohle jde naucit uplne každý pes - i ten se spatnou zkusennosti.
a mel by to uplne každý pes umet.
nebo vy třeba nejezdite autem?
Jezdíme, auto celkem zvládá, už nevyje, jen se klepe.

napsal(a):
Jezdíme, auto celkem zvládá, už nevyje, jen se klepe.
tak vydrzet a vazne ho na to zavirani posupne naucit
ulevi se vam vsem...
napsal(a):
To zatím není možné, je na nás až nezdravě fixovaný, chytá ho amok pokud se vzdálíme na pár metrů. Vyje a snaží se proskočit oknem, když je chvilu doma sám. Vyvádí i když ho hlídají naše děti, které má jinak rád. Za ty dva měsíce, co ho máme, stačil zničit vchodové dveře.
Možná časem bude kotec, kéž by, taky bych byla jistější, ale teď to nejde.
To zvíře je fakt hromádka nervů.
Zatím to probéhá tak, že ho všude musíme brát sebou, což zas není špatné pro socializaci. V případě nejvyšší nutnosti ho zavírám do prádelny, je tam zvyklí běžně chodit, dám mu tam jeho pelíšek, má tam druhého psa (klidného staříka, vychází spolu výborně), ale aj tak vyje a vyvádí. Teď si pravděpodobně ze stresu z odloučení (byli jsme pryč asi hodinu) natolik rozlízal packu, že musí nosit límec a brát ATB.
Už jste ten kotec měla mít dávno. Pořiďte ho co nejdřív (ať už v domě nebo venku). A jakmile bude, začněte psa navykat na pobyt v něm, i kdyby to znamenalo, že první noci tam prospíte s ním. Na to, dát psa do venkovního kotce teď před zimou natrvalo, je již pozdě, o víkendu babí léto končí a ani byste ho už ohledně samostatnosti a pobytu v samotě nestihla nic naučit tak, aby to k něčemu bylo. Takže spíše kotec do domu/bytu, a postupně a důsledně navykat.
Váš pes je labil a nechávat ho nyní navolno s dětmi, co přicházejí na návštěvu, je velká nezodpovědnost a koledování si o veliký průšvih.

Takovehle stene bych kontaktu nijak nenutila - ani s dospelymi, ani s dětmi.
nenutit do kontaktu, ale musí se to pro něj stát normálním okolím
Byla bych spokojena, ze ma rado a neboji se svoji rodiny. Cvicila bych s nim, provozovala spolecne aktivity a ukazovala mu, ze když je u me, nikdy se mu nic nestane.
tohle v každém případě ano. Ale má to jedno ale, viz dále
s tím nemohu zcela souhlasit, je to klasický trojúhelník stresu. Pes musí být vystavován negativnímu podnětu ale tak, že stres je malý a umožňuje mu posouvat se dál. Tlak musí být, ale přiměřený.......a o tom je například ty výše a opakovaně zmiňovaná vzdálenost.
Když se na Vas navaze, prestanou ty spatne zážitky - casem se to stene zacne otrkávat a třeba zacne vyhledávat i ty cizi samo.
tak nemusí být, může se ve svém strachu zakonzervovat a bude hůř. Takovému štěněti bych volila pomoc aktivní.
samozřejmě ano, upřímně pro mě to je normální stav
ideální by byla třeba oddělená část zahrady,odkud by na děti viděl a měl je pod kontrolou, ale měl zajištěnu bezpečnou vzdálenost. Doma to místo, zase lépe aby viděl, fyzicky oddělené, děti poučené.....
Janae, opět doporučím minimálně knihu F.Šusty Trénink je rozhovor, podumat nad trujúhelníkem stresu : http://www.treninkjerozhovor.cz/data/trojuhelnik_stresutxt15047.pdf
pokud by Ostrava nebyl velký problém, tak koiru
a osobně bych s pesanem nejspíš začala pracovat s klikrem, ony to jsou dost dobré berličky.....
Co je to za plemeno?

napsal(a):
Byla bych spokojena, ze ma rado a neboji se svoji rodiny. Cvicila bych s nim, provozovala spolecne aktivity a ukazovala mu, ze když je u me, nikdy se mu nic nestane.
s tím nemohu zcela souhlasit, je to klasický trojúhelník stresu. Pes musí být vystavován negativnímu podnětu ale tak, že stres je malý a umožňuje mu posouvat se dál. Tlak musí být, ale přiměřený.......a o tom je například ty výše a opakovaně zmiňovaná vzdálenost.
Když se na Vas navaze, prestanou ty spatne zážitky - casem se to stene zacne otrkávat a třeba zacne vyhledávat i ty cizi samo.
tak nemusí být, může se ve svém strachu zakonzervovat a bude hůř. Takovému štěněti bych volila pomoc aktivní.
ideální by byla třeba oddělená část zahrady,odkud by na děti viděl a měl je pod kontrolou, ale měl zajištěnu bezpečnou vzdálenost. Doma to místo, zase lépe aby viděl, fyzicky oddělené, děti poučené.....
Janae, opět doporučím minimálně knihu F.Šusty Trénink je rozhovor, podumat nad trujúhelníkem stresu : http://www.treninkjerozhovor.cz/data/trojuhelnik_stresutxt15047.pdf
a osobně bych s pesanem nejspíš začala pracovat s klikrem, ony to jsou dost dobré berličky.....
Co je to za plemeno?
Píšu vám soukromou zprávu,
nechci se až tak moc odkopávat nebo zaplétat do problematiky špatných CHS.
I když je jasný, že kdo mě zná, tak už poznal, je jen málo tak labilních psů a málokdo za ně zaplatí.

Hlasitějších a živějších dětí se bojím i já, kdyby se to mohlo, tak bych po nich někdy s chutí skočila
........neměla jsem psa s takovou povahou, přesto jsem NIKDY nenechávala naše psy ve společnosti mých dětí, pokud si přivedli kamarády.....už jen z toho důvodu, že já mám děti ve vztahu ke psu vychované, ví co můžou, ví co nesmí a pes se s nimi cítí bezpečně, nikdy jsem neměla strach, že by můj pes "svému" dítěti něco udělal, ale vím já, co napadne cizí dítě, jaká bejkárna, jak na to zareaguje pes?? a vzhledem k tomu, že máme vždycky velké psy, tak by to fakty nemuselo dopadnout dobře...takže pokud jsem s nima byla na zahradě, tak tam byl pes taky, protože já psa, před dětmi ubráním, pokud jsem odešla do domu, šel pes se mnou......to samý doma....děti si přivedly kamarády, zalezly k sobě do pokoje bez psa nebo pokud chtěly třeba být v obýváku, tak psa zavřely na chodbu, kde měl pesan (v té době chrt) gauč a měl tam klid. K ovčandě nesměli vodit nikoho bez dozoru, tam bych měla strach, že cizí dítě do "jejího" dítěte šťouchne" moje dítě řekne bolestivě "auu" a ovčanda to půjde vyřešit.....což je opět problém....ani nemusí kousnout, stačí, když toho malého "agresora" pořádně seřve, vyjede po něm i když k fyzickému kontaktu nedojde, dítě to řekne doma, což je logické a dá se to předpokládat a rodiče už k nám logicky dítě nikdy nepustí a hned máme o kamaráda míň......a my budeme mít pověst agresivního psa-magora, co hrdlí děti a je zralej na uspání, protože normální pes přeci dítěti neublíží

Hlasitějších a živějších dětí se bojím i já.
Psa s takovouhle povahou jsem neměla nikdy, přesto jsem NIKDY nenechávala psa, bez mého dozoru (já psa před dětmi ubráním, případně zkoriguju jejich chování) když u nás byly na návštěvě cizí děti. Moje děti jsou vychované, se psem socializované, ví co můžou, co nesmí. Ale vim já, co cizí dítě napadne...jaká bejkárna?? Jak na to zareaguje pes...v našem případě velký pes??
Když si moje děti přivedli kamarády a my rodiče jsem nebyly doma, tak si zalezly bez psa k sobě do pokoje...nebo když byly v obýváku, tak psa zavřely na verandu, kde měl svůj gauč a svůj klid...jednalo se o chrta, který měl děti rád. K ovčandě nesměly bez dozoru pustit nikoho, protože si myslím, že by stačilo, aby cizí dítě do "jejího" dítěte šťouchlo...její dítě by bolestivě řeklo "auuu" a ovčanda by to šla okamžitě řešit....ani by nemusela kousnout, stačí, že by vystartovala a malého "agresora" pořádně seřvala a už by byl problém.
Současní pesani na děti nejsou vůbec zvylí, není důvod, v rodině žádné malé dítě nemáme a ani nikdo ze známých děti nemá (resp. má, ale dospělé),takže tam je situace jasná, pokud by přišla návštěva s dětmi, tak pesany zavřu, už s ohledem na psa, který je bázlivka........

napsal(a):
Co je to za plemeno?
Bad, diky za podrobny rozbor mého prispevku
Ale je to jaksi muj názor, rada k dotazu. Avim co pisu, stojim si za tim.
Pokud s tim nesouhlasíš -staci když napises to napises do svého prispevku, není třeba delat podrobny rozbor toho mého

Omlouvám se za dva téměř totožné příspěvky viz výše...po odeslání mi naskočil eror, tak jsem myslela, že se neodeslalo a snažila se to sesmolit znovu