Vitamíny pro černobílé psy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

19.10.2018 08:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.176

Ahojte.

Používáte někdo nějaké doplňky pro černobílé psy? Pigmentové skvrny na bílé jsou jak předvídám nejspíš geneticky dané, ale i tak, bych ráda "podržela" ohraničení mezi černou a bílou, aby bílá bílá byla
Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.10.2018 08:08

tohle je neovlivnitelné stravou. je možné bílé chlupy zabarvit slinami, nebo karoteny z potravy, stejně tak černé chlupy. vitamíny pro černobílé psy se od vitamínů pro psy barevné liší právě tím, že karoteny neobsahují, nebo jen velmi málo.

k ohraničení černých a bílých ploten se používají nůžky, černý pudr, bílý pudr, fiksky s vymývatelnou barvou černé nebo bílé nebo rovnou barva, prostě plejáda psí kosmetiky.

19.10.2018 08:20

myslíte chlupy nebo skvrny na kůži ?

19.10.2018 09:31

Mam teda jen ciste cernou fenu -ale ještě jsem neprisla na nic v krmeni, co by tu barvu dokázalo ovlivnit.

19.10.2018 09:44

zdá se, že hladkosrstým se to neděje, také jsem to nikdy neviděla, jen dlouhosrsté a malé psy typu bišon
neslintají na sebe
a asi to mají více malí psi, ale nevím proč.. možná schopnost využití/přemíra železa atp., ale to si teď vymýšlím
dlouhosrstí z krmení a slunce, rozdíl se pozná podle kde je chlup světlejší, obarvený

attilo, chlupy barvu nezmění, tedy obrazec nezmění tvar, nezmizí, leda by vypadaly :-) ani barvu nezmění, maximálně se barví mezi prsty (krmení, kvasinky)
a jestli myslíte skvrny pod kožichem, tak těch se věkem objeví i víc.. zkuste psa namočit, bude z něj dalmatin naruby

19.10.2018 10:09

"zdá se, že hladkosrstým se to neděje"

jestli pisete o zmene barvy -tak deje.
jen na to nemá vliv krmeni zadny...

Neregistrovaný uživatel

19.10.2018 10:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.176

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
myslíte chlupy nebo skvrny na kůži ?

Myslím skvrny na kůži co prosvítají přes bílé chlupy

Neregistrovaný uživatel

19.10.2018 10:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.176

zdá se, že hladkosrstým se to neděje, také jsem to nikdy neviděla, jen dlouhosrsté a malé psy typu bišon
neslintají na sebe
a asi to mají více malí psi, ale nevím proč.. možná schopnost využití/přemíra železa atp., ale to si teď vymýšlím
dlouhosrstí z krmení a slunce, rozdíl se pozná podle kde je chlup světlejší, obarvený

attilo, chlupy barvu nezmění, tedy obrazec nezmění tvar, nezmizí, leda by vypadaly :-) ani barvu nezmění, maximálně se barví mezi prsty (krmení, kvasinky)
a jestli myslíte skvrny pod kožichem, tak těch se věkem objeví i víc.. zkuste psa namočit, bude z něj dalmatin naruby

No právě Chiquitka byla hodně flekatá. Ovšem viděla jsem psy co byly krásně Black/White bez skvrn, ale je možný že fakt byli obarvení....na další foto je co jsem našla na google, ale buď asi bude obarvený a nebo Photoshop...

19.10.2018 11:02

attilo, a to je vada ? víčka, tlama, nos musí být vybarvené, aj uši trochu.. já nevím, výstavní nemám..myslím, že vadí jen albíni, tricolor by tam také neměl co dělat a víc než 80% bílé
by mě zajímalo, jak to počítají.. povrch kvádru ? :-)

pokud je psáno black and white nebo black, tak to má být černá, případně s bílými znaky, a černé oči, říkají tomu solid black , true black - jako že fakt černá
pak ještě je seal - zdá se černá, ale většinou je pes takto na kůži flekatý a na místech, kde není moc špeku, je vidět (někdy dost obtížně) takové jako stínování... i hodně tmavě hnědá se může zdát jako černá

modrá je také těžko rozeznatelná od černé, dokonce i od červené, i tito jsou často dost flekatí
dá se poznat podle nosu, když postavíte psa s černým nosem (třeba bígla) vedle tohoto modrého, uvidíte ten rozdíl
nebo na slunci
také se téměř kdekoli u kohokoli objevuje silnější či slabší brindle ...

to jsou jen tak postřehy, ale jak zajistit čistě black and white bez flíčků na kůži, nevím.. má souvislost barva/ředění s pigmentací kůže ?
myslím jako jestli v případě černého zbarvení bude na kůži skoro bez fleků a pokud to bude pes modrý, tak prostě určitě nějaké fleky budou ?

bodlinka to určitě ví

19.10.2018 11:04

"zdá se, že hladkosrstým se to neděje"

jestli pisete o zmene barvy -tak deje.
jen na to nemá vliv krmeni zadny...

a tedy jak, sluncem, věkem, línáním ?

Neregistrovaný uživatel

19.10.2018 11:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.176

attilo, a to je vada ? víčka, tlama, nos musí být vybarvené, aj uši trochu.. já nevím, výstavní nemám..myslím, že vadí jen albíni, tricolor by tam také neměl co dělat a víc než 80% bílé
by mě zajímalo, jak to počítají.. povrch kvádru ? :-)

pokud je psáno black and white nebo black, tak to má být černá, případně s bílými znaky, a černé oči, říkají tomu solid black , true black - jako že fakt černá
pak ještě je seal - zdá se černá, ale většinou je pes takto na kůži flekatý a na místech, kde není moc špeku, je vidět (někdy dost obtížně) takové jako stínování... i hodně tmavě hnědá se může zdát jako černá

modrá je také těžko rozeznatelná od černé, dokonce i od červené, i tito jsou často dost flekatí
dá se poznat podle nosu, když postavíte psa s černým nosem (třeba bígla) vedle tohoto modrého, uvidíte ten rozdíl
nebo na slunci
také se téměř kdekoli u kohokoli objevuje silnější či slabší brindle ...

to jsou jen tak postřehy, ale jak zajistit čistě black and white bez flíčků na kůži, nevím.. má souvislost barva/ředění s pigmentací kůže ?
myslím jako jestli v případě černého zbarvení bude na kůži skoro bez fleků a pokud to bude pes modrý, tak prostě určitě nějaké fleky budou ?

bodlinka to určitě ví

Nedozvěděla jsem se nikde, že pigmentové skvrny jsou vada, asi ne... Vše co jste psala jsem našla taky... Jde mi o to, jestli je to vůbec možné, mít takto "čistého" psa...

19.10.2018 11:13

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nedozvěděla jsem se nikde, že pigmentové skvrny jsou vada, asi ne... Vše co jste psala jsem našla taky... Jde mi o to, jestli je to vůbec možné, mít takto "čistého" psa...

myslím, že ano, protože před sto lety photoshop neměli :-)

19.10.2018 11:19
Bílej tesák

XXX.XXX.85.84

Většinou "vitamíny" pro černobílé psy jsou v zásadě mikroprvky z řas a k tomu nějaký ten biotin, zinek a karotenoidy. Většinou se podávají spíše kvůli línání, nebo kondici/pigmentaci kůže... Srst se samozřejmě vlivem stravy zbarvit může - ale plošně, ne bodově. Výrazně třeba právě beta-karotenem viz například řasa Spirulina :)

Na srsti je také dobře patrné nejen co tráví, ale i jak (zdravě) tráví. Popravdě, pokud srst vypadá zdravě, tak bych ohraničení skvrnek neřešil a hladil ho po srsti přes všechny hranice, skvrna neskvrna

19.10.2018 11:40

plošně, jako celý pes ?
používá to tady někdo ?
když dám hodně železa, tak bude mít zrzavé fousy, pod očima..
viděla jsem cosi z bezu a kopřivy - dává se přes zimu kvůli ztrátě pigmentu z nedostatku sluníčka (růžový nos)
tak já nevím, co když se obarví to, co nechceme ?

19.10.2018 14:45

a tedy jak, sluncem, věkem, línáním ?

U tehle konkretni - harani. To ve zmene kvality srsti a tim i barvy hraje největší roli.
Proto to asi ani nereaguje na zmenu stravy
( i jiné zdravotni priciny jsem nechala vyloucit)

Vim ze nejdou porovnávat jen dve feny -ale třeba u hnede prouzkate to neznam, jen u te ciste cerne.

19.10.2018 20:29

U tehle konkretni - harani. To ve zmene kvality srsti a tim i barvy hraje největší roli.
Proto to asi ani nereaguje na zmenu stravy
( i jiné zdravotni priciny jsem nechala vyloucit)

Vim ze nejdou porovnávat jen dve feny -ale třeba u hnede prouzkate to neznam, jen u te ciste cerne.

s jídlem to souviset může, ale protože se neví, čeho má nedostatek, tak se to nezjistilo .. ale tipuji železo
k využití různého jsou potřeba i nerozblázněné hormony
že druhá fena je ok, znamená jen, že si s tím organismus poradil jinak, šikovněji
zatímco ta "problémová" poslala vitaminy, minerály,..na důležitější místa - kompenzace
přesně ten mechanismus nepopíšu, ale představím si to tak např.: shodí krásný kožich, aby se nestalo něco horšího
u lidí padání vlasů, lámavost nehtů,.. bude to podobně

19.10.2018 20:45

"čeho má nedostatek, tak se to nezjistilo .. ale tipuji železo"

ma za sebou rozbory krve - a mj. ne, anemicka není.
resila se jednou tvorba cervenych krvinek - po uprave krmeni na kontrolním odberu vse ok., stav srsti ale nezmenen.

nevim, co se deje. mozna je to i u tech zihanych zvirat podobne, jen to není tolik videt jako u tech ciste cernych?

uz to neresim -nechala jsem ji vysetrit a nic spatneho se na ni nenaslo - tak i ja se s temi hnedymi chlupy na par tydnu v roce smirim.
jen proste vim, ze nic z doporucovanych krmných doplnku pro CB psy tomu nezabrani

19.10.2018 21:01

:-) já to snad koupím :-)
ale tak asi jo, žíhání, možné to je, tam se to ztratí.. ale já to fakt nikdy neviděla
megína pelichala jak když sněží, měsíc vždy určitě
vše u vet samozřejmě v pořádku.. říkali, ať dávám lososák, no ale já dávala a aj ryby a i ona sama dobrovolně jedla vnitřnosti
tak nevím, no, prostě to vše dávají na potřebnější pochody než kožíšek
protože když ne, tak anemická bude ;-)
přestalo to věkem

20.10.2018 11:13
saola

XXX.XXX.160.90

Pro Attila8:
Pokud si opravdu přejete (vaše pohnutky mne nicméně nijak nezajímají), aby se bílé plochy srsti vašeho zvířete alespoň přiblížily tomu amstaffovi (který napudrovaný a našminkovaný dle mne evidentně je), tak zkuste tento pudr, je skutečně vynikající a velmi dobře kryje:
https://www.veterinarnikosmetika.cz/150gr-grooming-pudr-psh/

Žádný přípravek na světě vám ale pigmentaci srsti a kůže výrazně nezmění, vše má jen kosmetický a dočasný efekt.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 10:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.155

Pudrování a přibarvování je podvod a nesportovní chování na výstavě, s tím se absolutně neslučuji. Jen mě zajímalo zda někdo kdo má černobílé psy, zda existuje nějaký doplněk stravy, který používá a dal by typ. Zvláštní je, že pigmentové skvrny se třeba na mé feně objevovali vyloženě na těle, nikoliv na hlavě, nohách či ocase, vesměs na předhrudí, hrudi a břichu. Jinak zbytek těla měla do svých dnů bílé.

22.10.2018 00:26

Nám třeba to ohraničení mezi bílou a žíhanou na hlavě věkem mizí...+ přibyly 3 černé "pihy", dobarvil se nos.

Srovnejte foto v profilu- fena jako štěně a rok a půl fena s vnučkou...

22.10.2018 23:52

verun: máte pravdu, musí to nějak jít
něco jak dalmatin .. narodí se bílý a najednou takový bordel
ale že by barva mizela ?

23.10.2018 07:47

Barva nemizí jen v pigmentových granulých vylejzá nahoru....

Přidejte reakci

Přidat smajlík