Border kolie s PP (rodokmenem)

Prodám Border kolii - Štěňátka s vyšetřením zraku a sluchu. Socializovaná,...
30000 KčMáme již dva měsíce štěně Border kolie. Do teď byla jak andílek a kdykoliv jsme odešli, tak byla moc hodná, nic nekousala, neštěká ani nekňučí. Učili jsme postupně hned od začátku. Nejdříve jsme jen na pár minut odešli a pak postupně dobu prodlužovali. Hračky, míček s pamlsky, kostičku na kousání - všeho má doma dost a dostává tyto hračky jen když je doma sama, aby se na ně těšila. Když jsme doma má na hraní hračky jiné. Při odchodu jsme se neloučili a při příchodu jsme se nevítali - vždy až po pár minutách jsme se jí začali věnovat. Byla doma už 5-6 hodin sama a bylo to bez problému. Ven chodíme několikrát denně, věnujeme se jí. Měli jsme radost, jak to krásně zvládla.....Teď najednou se asi začala doma nudit a začala ničit nábytek i když je doma třeba jen hodinu. Chceme to utnout hned v počátku, aby si nevypěstovala návyk a aby si nemyslela, že je to takto v pořádku. Prosím o rady, jak jí vysvětlit, že se to nedělá, když zrovna nejsme doma. Po našem příchodu je už asi zbytečné nějakým způsobem trestat, asi by to zpětně nepochopila... Předem děkuji za všechny rady a zkušenosti....
Uživatel s deaktivovaným účtem
myslíte, že to dělá schválně ? zlobíte se pak ?
nemůže jí to dřevo jenom chutnat ? přezubuje ?
za hodinu nemůže vylítaný pes, který aj cvičil, jíst nábytek přece, jen tak
klacek na kousání
Je to štěně bordery, no. Stinná stránka toho, že to je pejsek, který se rychle naučí mnoho cviků, ochotně a rychle je provádí nebo dokáže celý den pást ovce je právě to, že bez té práce či organizované zábavy má tendenci hledat si zábavu samo. Kousání nábytku je švanda.
Nevysvětlíte jí, že se to nedělá. Musíte jí před odchodem unavit natolik, aby jí to třeba nenapadlo, nebo nenapadlo tak moc.
Nevím....neměla jsem nikdy tak "akční" plemeno jako je bordera, ale zato z vlastní zkušenosti vím, že po nějaké době - ve 3-4 měsících se najednou z šikovného, hodňoučkého štěňátka, stane demoliční četa....neměla jsem nikdy psa, co by ničil nábytek, ale zato mi štěňata udělaly ze zahrady tankodrom, doma rozcupovaly letáky, co jsme zapoměli na stolku, rozcupovaly pyšáky (svoje), se kterými do té doby zacházely "slušně"....atd atd.....takže se jim člověk snaží v době nepřítomnosti nechat doma něco na ničení (krabici se zmuchlanáma novinama, kde se skrývají granulky, velkou hovězí kost)....na zahradě jsme udělali hromádku písku, aby měly kdy hrabat (moc to nepomohlo).....no a pak mi z toho tak nějak vyrostly....stejně jako z kousacího období....ať dělám, co dělám, tak mi přijde, že to nepadá na úrodnou půdu a najednou sami od sebe kousat přestanou...
velká hovězí kost je fajn... nevyrábí se ještě něco většího, mimochodem?
větší je hovězí z většího hovězího :-)
pštrosí ?
pak už leda žirafa
já bych potřebovala nějaký mega kousadlo. ta hovězí noha i s kopejtkama je dobrá, že vydrží déle než na chramst, ale na celodenní zábavku to není.
\
ale pokud nic většího není, tak se hold bude muset zvednout kvantita těch useklých údů.
:-) vždyť tak hovězí má snad dvě kila (Mapes), to nestačí ? :-)
pštrosí má kolem půl metru
napsal(a):
já bych potřebovala nějaký mega kousadlo. ta hovězí noha i s kopejtkama je dobrá, že vydrží déle než na chramst, ale na celodenní zábavku to není.
\
ale pokud nic většího není, tak se hold bude muset zvednout kvantita těch useklých údů.
Domluvte se přímo s řezníkem a kupte celou dlouhou hovězí kost, třeba stehenní. Ta vypadá jak z dinosaura a i dost drsným psům vydrží hodně douho.