Zdravím,
tak nějak začínám uvažovat o pořízení druhého psiska a chci mít na vše dost času. Hledala jsem po netu, ale celkem marně. Zajímalo by mě, zda víte o nějakém krátkosrstém psu ~10-20 kg, který by měl minimální lovecký pud, ale byl aktivní? Buldočky, mopse, a další moderní ne-e (jo, ty 10 kg nemívaj, ale stejně :D ). Zatím mě zajímá, jestli vůbec existuje a je nějaký v dobré kondici dostupný v ČR a okolí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

corgi, německý pinč, australský honácký pes

Nebo i osrstěného mexického naháče.

terven myslí staffbulla, dobrá volba
UK národní poklad, je jich tam na každém rohu kopa
neplést se staffordem
the kennel club má pod sebou 20 klubů staffordshire bull terrier
Crufts = kolie a.. stafbulíci
https://www.youtube.com/watch?v=sGzk2Agpn88&list=PLq-moO5LC2-nX8ZX0v7gK9kWcg5xwmr09
napsal(a):
terven myslí staffbulla, dobrá volba
UK národní poklad, je jich tam na každém rohu kopa
neplést se staffordem
the kennel club má pod sebou 20 klubů staffordshire bull terrier
Crufts = kolie a.. stafbulíci
https://www.youtube.com/watch?v=sGzk2Agpn88&list=PLq-moO5LC2-nX8ZX0v7gK9kWcg5xwmr09
teďka jsem teda zmatená.... každopádně aspoň tam, kde žiju, nejsou obecně bul plemena vnímaný dobře – lidi si držej odstup, nenechaj ani očuchat apod. takže toho bych tu fakt nechtěla.

Když Anglie tak Bedlington, ale nesplňuje prakticky nic, než váhu
Co nějaký kříženeček z útulku?
Šiperka, Manchesterský terier, Basenji
...no loví to všecko
napsal(a):
Když Anglie tak Bedlington, ale nesplňuje prakticky nic, než váhu
Co nějaký kříženeček z útulku?
Šiperka, Manchesterský terier, Basenji
...no loví to všecko
Útuláka máme teď, vybranej bez rozmyslu, ale je to skvělej a víceméně bezproblémovej pes ( dalo to ale zabrat :D). U druhyho se bojim, že bychom neměli takový štěstí a radši chci vsadit na větší jistotu, I když je mi jasný, že nic není 100%

...asi Vas nepotesim..., jiste lovecke pudy ma snad kazdy pes.
Ted sem napisu neco, co bych si sama nikdy nevybrala, protoze mam rada psy, co vypadaji jako psi...
Pudl?
Dobrý den,můžete se mrknout i na krátkosrstou kolii, ty jsou v UK běžně k sehnání a menší fenka se do 20kg vleze (ikdyž tuto váhu v UK bude asi problém mít i u fen).Pokud budete důsledný ,jejich lovecký pud není tak silný a dá se v pohodě zvládnout (každý pes bude reagovat na pohyb, pokud mu vyskočí třeba zajic před nosem),v porovnání s loveckými plemeny fakt lovecký pud nemají.

napsal(a):
...asi Vas nepotesim..., jiste lovecke pudy ma snad kazdy pes.
Ted sem napisu neco, co bych si sama nikdy nevybrala, protoze mam rada psy, co vypadaji jako psi...
Pudl?
Pudl je hezký pes(hlavně velký)- pokud není ostříhaný jako kreténeček....u chovatelů to má asi nějaký význam, pro mě je to šaškárna.
Edit-kre*tén neprošel, ale kreténeček jo, to je taky cirkus

...tak jsou i stredni a toy. Strihat na magora neni podminkou... :). Ja osobne bych si ho opravdu nevybrala, ale "nelovce" by splnoval. Stejne tak pozici "druhy pes" by mohl brat vsema deseti.
Nevim jak je to v Anglii aktualne, ale uz i par let zpet se ve meste nic moc vic nez "spolecensky pes" nenosilo...
Muslimove...
Toy pudlík by se mi líbil, je rozkošnej, akorát by nejspíš neprošel přes přítele a hlavně by s námi nezvládl chodit naše túry přes jaro/léto. Představa, že ke krosnám táhneme ještě po pár km psisko...
Tady mají hodně lidi chrty, labradory a pracovní kokry. Sem tam nějakej malej bílo-srsťák.

Ja s pudlama nemam zkusenosti. Mela jsem jednu "krizenku" co v ni kazdej videl co chtel (maltezacek, pudl...no kazdej si v tom nasel svoje), co to bylo opravdu, uz se nikdo nedovi.
Muz ji na oko nenavidel, ale tajne ji mel rad, protoze byla povahove skvela.
Vyslapy zvladala statecne i v 15 letech. Pokud ji nestacil dech a sila, sla tedy do baglu..., to jo.
Ale u mladocha to nebude treba. Pokud nejsou rozmazlovani, chovaji se jako psi.
Chrt, labrador, kokr... Tak to se moc nezmenilo. To jsou stalice.
Jak je to pri prochajdach? Krom psich parku stale na voditku a nekde i s nahubkem?
napsal(a):
Ja s pudlama nemam zkusenosti. Mela jsem jednu "krizenku" co v ni kazdej videl co chtel (maltezacek, pudl...no kazdej si v tom nasel svoje), co to bylo opravdu, uz se nikdo nedovi.
Muz ji na oko nenavidel, ale tajne ji mel rad, protoze byla povahove skvela.
Vyslapy zvladala statecne i v 15 letech. Pokud ji nestacil dech a sila, sla tedy do baglu..., to jo.
Ale u mladocha to nebude treba. Pokud nejsou rozmazlovani, chovaji se jako psi.
Chrt, labrador, kokr... Tak to se moc nezmenilo. To jsou stalice.
Jak je to pri prochajdach? Krom psich parku stale na voditku a nekde i s nahubkem?
A kolik km jste cca chodili? Náš bývá děsně utahanej, že ani neloudí u večeře a dožaduje se stanu/příbytku/spacáku a to je děsný torpédo,15 km pro něj nic neni, takže chodíme většinou víc. Nevim, jak by to zvládal pudlík :)
Nene, nevím jak v Anglii, o tom jsem četla hrůzy, ale tady ve Skotsku většina psů chodí na volno i v běžných parcích, na pláži.... a s náhubkem vídám snad jednoho.? Lidi tu k nim maj pozitivní vztah – možná i víc než u nás, až jsem byla překvapená, po tom co jsem četla na netu.

O vikendu chodime jednodenni vylety kolem 15 km. Po 15 se ozyvaji klouby - lidi starci :).
Ale taky jezdime na chodici vikendy do lesu. To pak tahnem v baglech stan, spacaky, jidlo... A to za cely den ujdem kolem tricitky. Mame pauzy. Vyrazime brzo rano. Mame pauzy.
Pudlice/maltezacka/vorech uz je par let po srmti. Ted to davame s novejma....
Kdyby byla nebozka ziva, urcite da aspon ctvrtku po svych (mela jsem ji od cca 13 let) a zbytek v baglu. Ta skvela povaha chybi.... I kdyz mam ted dva super jiny psy...