Štěňata ze zahraničí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2018 22:23
Guest

XXX.XXX.189.249

chci se zeptat jestli myslíte, že to je reálné nebo podvodná nabídka prý je z Německa a jsou schopni poslat štěně letecký a platit se má na letišti. Zajímaly by mě nějaké zkušenosti s tímto nebo jestli už někdo z vás na to zareagoval...:).…..https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3358529/stafordsirsky-bulterier-s-pp/ Děkuji za odezvu

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.10.2018 22:29

Guest napsal(a):
chci se zeptat jestli myslíte, že to je reálné nebo podvodná nabídka prý je z Německa a jsou schopni poslat štěně letecký a platit se má na letišti. Zajímaly by mě nějaké zkušenosti s tímto nebo jestli už někdo z vás na to zareagoval...:).…..https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3358529/stafordsirsky-bulterier-s-pp/ Děkuji za odezvu

Za 6 tisíc nekoupíte ani vořecha a lá amstaff bez PP. Tak začněte šetřit a vykašlete se na tyhle podvodné evergreeny.

24.10.2018 22:33
Guest

XXX.XXX.189.249

To mi řekněte proč to ty lidi teda takhle dělají jako, že to sem dávají a mají to zapotřebí oblbovat. Někdo s tím třeba nemá zkušenosti. Tak proto se ptám zejo.

24.10.2018 22:57

Guest napsal(a):
To mi řekněte proč to ty lidi teda takhle dělají jako, že to sem dávají a mají to zapotřebí oblbovat. Někdo s tím třeba nemá zkušenosti. Tak proto se ptám zejo.

protože vydělávají na blbosti lidí, kteří pořád a dokola věří tomu, že jim někdo z dobroty srdce za pár korun pošle ze zahraničí čistokrevné štěně populárního plemene.

a kdo se ozve, tak ten zaplatí tuhle zálohu a tamten poplatek a to tak dlouho, dokud mu nedojde, že žádný pes neexistuje.

25.10.2018 04:51
impact

XXX.XXX.195.92

Guest napsal(a):

Protoze je to solidni byznys. Neveril byste, kolik hlupaku se najde. Vy jste se aspon pris zeptat predem, ale objevuji se tu i pripady, kdy se lidi prijdou zeptat v polovine procesu, kdy uz zaplatili stene. Pak museli zaplatit poplatek na letisti. Pak karantenu. Takze uz jsou na x desitkach tisic. A jeste maj plati dalsi tisice, ale uz jim to "prijde divny".

25.10.2018 08:16
eli22

XXX.XXX.58.37

impact napsal(a):
Protoze je to solidni byznys. Neveril byste, kolik hlupaku se najde. Vy jste se aspon pris zeptat predem, ale objevuji se tu i pripady, kdy se lidi prijdou zeptat v polovine procesu, kdy uz zaplatili stene. Pak museli zaplatit poplatek na letisti. Pak karantenu. Takze uz jsou na x desitkach tisic. A jeste maj plati dalsi tisice, ale uz jim to "prijde divny".

Je to tak, nedávno to bylo v TV, paní zaplatila už cca 40 tis a neměla ani chlup.

25.10.2018 09:55
Guest

XXX.XXX.232.94

To totiž nejde jen o psy, ale celkově jak se obchoduje na čem dokáží vydělávat dělat z lidí blbce i ze starých důchodců když to tak řeknu. Spousta lidí naivních třeba s dobrým srdce a tyhle individua toho zneužívají. Je to hrozný. Hned bych takové věci mazala nebo aspoň zčásti to hlídala, protože je toho čím dál víc. Samozřejmě, že si spojíme hodně věcí dohromady cena, neposílám jentak prachy někomu na účet. To si nejdřív ověřím strašně moc věcí. Ale spíš mě to zajímalo celkově jestli existuje takhle někdo od koho to fakt vyšlo. A byl čestný. :)

25.10.2018 10:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Guest napsal(a):
To totiž nejde jen o psy, ale celkově jak se obchoduje na čem dokáží vydělávat dělat z lidí blbce i ze starých důchodců když to tak řeknu. Spousta lidí naivních třeba s dobrým srdce a tyhle individua toho zneužívají. Je to hrozný. Hned bych takové věci mazala nebo aspoň zčásti to hlídala, protože je toho čím dál víc. Samozřejmě, že si spojíme hodně věcí dohromady cena, neposílám jentak prachy někomu na účet. To si nejdřív ověřím strašně moc věcí. Ale spíš mě to zajímalo celkově jestli existuje takhle někdo od koho to fakt vyšlo. A byl čestný. :)

tohle ani vyjít nemůže - víte, jaké jsou náklady na odchov psa s PP, leteckou přepravu apod.? Proč by to někdo dělal?
to je stejná chujovina, jak kdyby Vám někdo tvrdil, že Vám prodá funglovýho bavoráka v plné palbě a s dokladama za 80 tisíc …

25.10.2018 10:05
davidka

XXX.XXX.14.251

Samozřejmě že je to podvod. Ale on stačí jeden mail k tomu,aby se odhalil. Stačí si vyžádat PP, a pokud by přece jen nějaký poslali, kontaktovat přímo tu chovatelskou stanici. V dnešní době už má každá web.

Na letišti se přece nic neplatí, co by s tím měli společného? A účet vám určitě neposlali, ale spíše chtěli platbu přes Western Union, aby nebyli dohledatelní.

Naletět by mohla jen osoba nesvéprávná, na odhalení nejasností stačí 5 tříd ZŠ.

Guest, předpokládám, že jste už inzerát nahlásila (pod inzerátem je tlačítko). Provozovatel ifauny nemůže vědět, že je inzerát podvodný jen kvůli nízké cenně.

25.10.2018 10:07

Guest napsal(a):

a tak zrovna u psa přece chcete vidět štěně, sourozence i matku v prostředí, ve kterém vyrůstají, ne? a ne vybrat si kamaráda podle obrázku...

25.10.2018 10:12
davidka

XXX.XXX.14.251

Někdy si říkám, že to těm lidem patří. Že se třeba konečně poučí, v tomto případě přijdou "jen" o peníze. A příště nebudou podporovat množírny a týrání zvířat, a budou vybírat zvířecího kamaráda se zapojením toho, co mají uvnitř hlavy.

(Tu hrubku nahoře už bohužel neopravím, tak se za ni omlouvám :-) )

25.10.2018 10:32
Guest

XXX.XXX.232.94

Tak zas nebudu odsuzovat lidí , kteří vybírají podle fotek samozřejmě , že je lepší si zajet a podívat se. Na druhou stranu víte kolik je lidí, kteří vybrali psa podle obrázku a hned si pro něj jeli a mají dobré zkušenosti. Samozřejmě , že je potřeba si vše ověřit , obvolat ostatní a důkladně prověřit jestli pes vůbec existuje. Spíš sem to sem dala do diskuze kvůli lidem , kteří na to třeba už reagovali a naletěli nebo prostě , aby si i od vás vzali příklad samozřejmě já v tom zběhlá nejsem z ciziny sem nikdy psa neměla a taky je pro mě x věci nových a učím se od ostatních. Ale tak základní věci mi přece jen dojdou a neposílám peníze jentak někomu někam. :))

25.10.2018 11:58
assil

XXX.XXX.84.76

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a tak zrovna u psa přece chcete vidět štěně, sourozence i matku v prostředí, ve kterém vyrůstají, ne? a ne vybrat si kamaráda podle obrázku...

Tak i já mám psa vybraného podle obrázku neb bylo nutno si štěně zamluvit pár dní po narození, takže to jaksi jinak než podle fotky nešlo. Takže to bych zrovna neodsuzovala. Ale nic proti, že tyhle inzeráty jsou profláklý už x let, takže je s podivem, že se pořád někdo chytá.

25.10.2018 15:53
davidka

XXX.XXX.14.251

Guest napsal(a):
Tak zas nebudu odsuzovat lidí , kteří vybírají podle fotek samozřejmě , že je lepší si zajet a podívat se. Na druhou stranu víte kolik je lidí, kteří vybrali psa podle obrázku a hned si pro něj jeli a mají dobré zkušenosti. Samozřejmě , že je potřeba si vše ověřit , obvolat ostatní a důkladně prověřit jestli pes vůbec existuje. Spíš sem to sem dala do diskuze kvůli lidem , kteří na to třeba už reagovali a naletěli nebo prostě , aby si i od vás vzali příklad samozřejmě já v tom zběhlá nejsem z ciziny sem nikdy psa neměla a taky je pro mě x věci nových a učím se od ostatních. Ale tak základní věci mi přece jen dojdou a neposílám peníze jentak někomu někam. :))

Podle fotek si vybírá zvíře hodně lidí, o to nejde. Ale přece by mělo být samozřejmé se zkontaktovat z chovatelskou stanicí, zjistit si, jestli vůbec existuje, najít si informace o rodičích vrhu, o zdravotních testech apod. A pro psa si dojet, když nevím, s kým si píšu. Jsme malá zemička, dojedu kamkoli za pár hodin.

Něco jiného je import hodně zdaleka, kam je obtížné a nákladné dojet nebo doletět. Pokud bych ale chtěla takový import, musela by to být chovka ověřená z více stran. A určitě nejde vyřídit dovoz ze dne na den, jako podvodníci z inzerátů slibují. A samozřejmě se neplatí přes WU.

Ale o tom se tady píše pořád, a stejně lidi raději pošlou svoje tvrdě vydělané peníze jen tak na dobré slovo, než by sedli k počítači a během pár minut si našli, co dovoz ze zahraničí obnáší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík