Zdravim,
U naseho 6ti mesicniho pejska krizence se objevil zanet, po vysetreni moci byly nalezeny struvity. Vet nam dal urocit pastu a granule Royal canin urinary s/o s tim, ze pokud se to nezlepsi nasadi atb. Problem je v tom, ze pejsek odmita ty granule. Jinak je cily, curat cura, vodu pije..Vcera vecer jich hrst snedl ale dnes uz je teda nechce.
Nesmi krome tohodle nic. Nechci ho nechat hladovet, nemate neco osvedceneho na tento problem? A za jak dlouho by se to mohlo zlepsit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

no... jestli měl v moči opravdu zánět, tak struvity hodně často bývají prostě ze zánětu a po vyléčení zmizí.
ale dieta neléčí zánět, takže....
ani urocit neléčí zánět, jen snižuje pH moči, ale to pH moči zvyšují bakterie, pokud tam jsou.
tenhle způsob léčby se mně osobně nelíbí, čistě proto, že občas zánět močáků mám a teda nic moc. někdy, když to chytím hodně včas, mi pomůžou brusinky, ale antibiotika to prostě jistí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já vám nevím, no.
Pokud má to zvíře opravdu zánět, pak bude pravděpodobně bakteriální a struvity jsou jen vedlejší důsledek jejich aktivity.
Pokud teda antibiotika ne, pak brusinky a urologický čaj a nějaká dieta na struvity je vám k prdu. Ta se dává, když má pes struvity a nemá zánět.