Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2018 11:38
lluuccaa

XXX.XXX.144.114

Zdravím všechny a prosím o radu. Mám 2.měs. štěně Yorka a rozhoduji se mezi Orijen a Yoggies. Orijen je cenově někde jinde, ale má štěněcí granule a velmi výborné hodnocení. Yoggies nemá granule v období štěněte zvlášť, ale současně štěně a dosp. pes. Kvalita je také dobrá a i cenově jsou přijatelné.
Orijen: https://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/champion-petfoods/recenze/orijen-puppy/
Yoggies: https://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/yoggies/recenze/yoggies-minigranule-kureci-hovezi-maso/

Máte někdo zkušenosti s těmito granulemi? Děkuju

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.10.2018 15:12

z jedněch bude mít průjem a hlad a z druhých hlad + dávku to chce dvojnásobnou
možná N&D mini

york, malý pes, štěně, starý pes = vydatné jídlo často
kuře s bramborovou kaší a mrkvovým kompotem

25.10.2018 21:02
lluuccaa

XXX.XXX.145.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
z jedněch bude mít průjem a hlad a z druhých hlad + dávku to chce dvojnásobnou
možná N&D mini

york, malý pes, štěně, starý pes = vydatné jídlo často
kuře s bramborovou kaší a mrkvovým kompotem

a můžete mi prosím vysvětlit proč by měl mít hlad a průjem, když oba výrobci uvádějí vysoké % masa až 85%? Jsem laik, tak prosím o radu. Děkuju

25.10.2018 21:30
Blackketty

XXX.XXX.150.106

Ony tyto nabušené granule způsobují průjem, pokud neni pes zvyklý a hlad proto, ze je na pytli psaná nízká krmna dávka. Ono teoreticky ta mala dávka stačí, aby pes prospival, ale granuli je tak málo, ze má pes hlad. Vzdy se ridte vlastním rozumem a psa sledujde. Nekomu stačí min. doporučená dávka a někdo potřebuje i dvojnásobek

25.10.2018 21:34
lluuccaa

XXX.XXX.145.116

ok, chápu. tak jinak...chci, aby můj pes měl to nejlepší....poraďte mi tedy čím-značku krmit....přes týden nedávam, abych mohla vařit. Je toho tolik Fakt budu moc ráda, za rady

26.10.2018 00:25

orijen, acana - hodně vlákniny, proto.. je to tak 50/50, jestli to pes snese, aj třeba tolik tuku nemusí dopadnout ok
není tam 85% masa - je to 85% bílkovin z celkových bílkovin pochází z živočišných zdrojů
granule z 85% masa by nedržela pohromadě.. já teda dělám karbanátek čistě z hovězího bez strouhanky atd., ale nezkouším z toho vyrobit granuli..
nejvíc masa mají asi Simpsons, Akela, Eden, Aatu.. a jsou i kvalitní.. ale tolik masa nerozhoduje, třeba ty N&D jsou poskládané celkově ok, mají asi třetinu masovou a sedí tak nějak skoro všem a to i obilné.. obilné jsou lepší pro větší psy
nebo Barking heads, Carneeval, Canagan.. ND jsou trochu jiné a ty ostatní stejné

Yoggies jsou lisované za studena, mají pro štěně málo tuku (zas trabl technologie výroby) a moc vlákniny...a lidé říkají, že fakt potřebují o dost více krmiva oproti tabulce

vařit nemusím, mleté maso štěňátkovi dám tak, jak se koupí, skelety a tak se pomlátí paličkou + příloha to, co jím já, pokud to není guláš.. a ten já nejím a používám málo soli .. prostě shrábnu do misky rýži od večeře
dobré ohlasy jsou na přílohy od Dromy
https://www.dromy.cz/instatntni-prilohy-a-vlakniny-pro-barf/
když si zalévám kafe, a to je furt, tak vedle hrnku postavím misku a je to
vše se dá rozdělit do krabiček a do mrazáku na týden
ty Yoggies a např. Lukullus a Markus Mühle a Trainer vegetal se dají použít jako příloha
pro dospělého psa ráno vytáhnu jeden balíček na linku / do lednice, tam do večera rozmrzne, a druhý balíček shodím do misky
a někdy má ráno maso a večer granule
naučte štěkanátko na maso.. aj na granule, chleba s máslem..bude se to hodit
víte jak toho yorkširského TERIÉRA budou všici v parku obdivovat, že schramstne k snídani úplně sám kuřecí křídlo ?
bude to strašně pěkný pes, takový psovitý

27.10.2018 16:36
lluuccaa

XXX.XXX.20.98

Moc dekuju za Vas cas . Tak se priklanim k vareni,ale vrta mi hlavou,jestli bych mu nemela do toho michat nejake vytaminy,mineraly?

27.10.2018 16:49

lluuccaa napsal(a):
Moc dekuju za Vas cas . Tak se priklanim k vareni,ale vrta mi hlavou,jestli bych mu nemela do toho michat nejake vytaminy,mineraly?

Tak to stoprocentně, třeba ty od Giomu nebo 8v1.
https://www.spokojenypes.cz/8in1-multi-vitamin-puppy-100-tablet/

https://www.spokojenypes.cz/giom-multivitamin-prasek-200-g-1/

27.10.2018 23:20

Já teď pokukuju po Magnusson, líbí se mi na nich, že nemají tolik ingrediencí (ve stopových množstvích k čemu je půl procenta borůvek? )

29.10.2018 14:53
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já teď pokukuju po Magnusson, líbí se mi na nich, že nemají tolik ingrediencí (ve stopových množstvích k čemu je půl procenta borůvek? )

Krmíme jako udržovací či lehce hubnoucí, případně letní granule. Jsme spokojeni, také nám vyhovuje jednodušší složení.
Bezprůkazový téměřlabrador, 12 let.

29.10.2018 19:27

půl procenta je hodně :-) tak půl procenta toho a tamtoho a dá to kopu Céčka a ještě to dobře vypadá :-)
ještě máme Bubeck, pamlsky jsou tvrdé jak sviňa, ale chutnají
jenže omylem mám krabici, kde je namalovaná bordelkolie a my je neradi, a chtěla jsem tu, co jsou Fidové - černobílí ušatí z večerníčku

Varaxi, do mléka si vyberte jiné, tyto jsou hranoly velké

30.10.2018 01:04

Ještě napište, že je to ovocíčko mrazem sušené a jdu pod stůl dobrovolně...
Hm, koukala jsem i na ten bubeck- granule ne pamlsky, nemají procentuelní zastoupení, pro mě, jako pro lajka by to hned vypadalo lépe....koukala jsem na "topkrmiva"

30.10.2018 09:37
Varaxi

XXX.XXX.1.226

půl procenta je hodně :-) tak půl procenta toho a tamtoho a dá to kopu Céčka a ještě to dobře vypadá :-)
ještě máme Bubeck, pamlsky jsou tvrdé jak sviňa, ale chutnají
jenže omylem mám krabici, kde je namalovaná bordelkolie a my je neradi, a chtěla jsem tu, co jsou Fidové - černobílí ušatí z večerníčku

Varaxi, do mléka si vyberte jiné, tyto jsou hranoly velké

Jak které, ty úplně nejzákladnější jsou malé. Ale je pravda, že k těm psovi o něco víc přidávám něčeho dobrého.
Teď otevřeli ve vesnici vzdálené cca 8 km mlékárenskou prodejnu a řeknu Vám, s opravdu pořádným tvarohem chutnají mně i psovi asi nejvíc. :)

30.10.2018 12:34

Ještě napište, že je to ovocíčko mrazem sušené a jdu pod stůl dobrovolně...
Hm, koukala jsem i na ten bubeck- granule ne pamlsky, nemají procentuelní zastoupení, pro mě, jako pro lajka by to hned vypadalo lépe....koukala jsem na "topkrmiva"

https://www.bubeck-petfood.de/trockenfutter-gebackenes-hundefutter/getreidefrei/327/bubeck-meine-mahlzeit-mit-rind-getreidefrei-trockenfutter

https://www.bubeck-petfood.de/trockenfutter-gebackenes-hundefutter/adult/?p=1

Přidejte reakci

Přidat smajlík