Border kolie s PP (s rodokmenem)

Prodám Border kolii - Štěňátka s vyšetřením zraku a sluchu. Socializovaná,...
1 Kč
Zdravím. Náš pejsek BOC (2,5 roku) má týden diagnostikovanou špatnou funkci slinivky. Byl velice snadno unavitelný a klidový... Upozorňuji ale, že jiné velké problémy neměl. Snad jen větší výdaj trusu, trošku zapáchájící, ale pevný, nehlenitý, barevně normální, srst nádherná, každý ji obdivuje. Nezvracel (jen párkrát, když byl štěndo). Akorát ani rok po kastraci vůbec nepřibíral (je hubený) a neměl žádnou velkou energii a drive. Týden dáváme do granulí Pancreolan a ode dneška krmíme veterinárními granulemi. Jeho aktivita se začíná zvyšovat na první pohled. Je spokojenější a energičtější. Zítra jdeme po 14-ti dnech zase na agility, tak jsem zvědavá. Ale teď mé dotazy:
- je možno krmit některý den 2x denně a některý 3x denně? (já chodím do práce a manžel dělá na šichty, takže jsou dny, kdy 3x denně dostat nemůže...bohužel...)
- jaké pamlsky můžeme dávat nebo čím odměňovat a "přilepšovat" - vím, že by neměl cukr, tučné a málo vlákniny...takže, moc mu chutnají granule, máme mu tedy denní dávku částečně zkrmovat i jako odměny? Zeleninu, ovoce ...
Zatím mě další otázky nenapadají, ale třeba ještě dojdou...děkuji za rady...
-
Uživatel s deaktivovaným účtem
lesnížínka
napsal(a):
Losos je jedna z nejtučnějších ryb, ale jestli vadí i tučné ryby netuším..
...to ano, myslím, že bych nasušila hovězí a kuřecí pokud to jde..........do lososa bych se nepouštěla......
Uživatel s deaktivovaným účtem
má být méně tuku (a méně vlákniny kvůli stravitelnosti a konfliktu s enzymy), ale přesto pes ten tuk potřebuje a nejlépe omega 3 + povídá se o kokosovém oleji
losos má kopu omega 3 EPA a DHA , teda já doufám :)
a tyhlety věci pomáhají další spoustě věcí
ať je to cokoli, musí to být hodně dobře stravitelné, samozřejmě pro psa nejpřirozenější maso
tak zeleninu, ovoce, obilí, ..sacharidy.. cukry prostě nepřehánět, na to pes není moc stavěný
slýchám, že lidé krmí libovější maso s rýží a věčně shání vepřovou slinivku
ze začátku se doporučuje krmit určitě 3x denně
ale to vše by měl řídit veterinář
Zdravím po delší době. Prosím, je tady někdo, kdo má opravdu zkušenosti s nefunkční slinivkou? Já v tom docela tápu. Po dvou měsících na Pankreolanu a veterinárních granulích pejsek nepřibral, ba stále hubnul. Když jsem šla na veterinu, tak mi bylo vždy akorát sděleno...přidat další Pankrolan. Už jsme byli na 18 tabletách denně. Tak jsem začala shánět další informace...byly mi doporučeny jiné prášky "Almazme Astoral" a začít barfovat. Tak jsem začala psíkovi předkládat masíčko, rýži, mrkvičku, a další... Nic co slinivkář nemůže. Baští s obrovskou chutí, málem sežere i misku. Na doporučení dávám ráno a v poledne "studený barf" - holistické, za studena lisované granule se sníženým množstvím tuku a večer větší dávku masa a spol. Do každého krmení přidávám 2 tablety Almazyme a do večerního krmení 4 tablety. Kadí dobře, menší množství 2x - 3x denně. Přibral 5 gr., pak 10 gr. a po včerejším vážení zase tech 10 gr. shodil. Takže jsme opět na 16 kg (výška 49-50 cm). Je opravdu hubený, alespoň mě to přijde... Vitální je celkem v pohodě, ale stále snadno unavitelný. Dále mi byl doporučen KREON 25000. to jsem zatím nezkoušela. Prosím, po jaké době bych měla očekávat zvyšování hmotnosti a energie. Mám něco změnit? Hodí sem někdo nějaké zkušenosti. Děkuji.