Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme další problém se psem.
Nikdo neví proč, spíš tušíme, že to byla seperační uzkost, ale nechci mu křivdit, si vylízal/vykousal poštářek u zadní tlapky.
Už se to řeší několik týdnu a je to neřešitelné, veterinář už taky neví a tlapka se stále nehojí.
Nejdříve jsme zkusili obyčejnou ponožku, po té měl límec, teď má botičku, vše bez efektu. Přes límec se chvatem k noze dostal a botičky v nestřeženém okamžiku rozerve, navíc rána pod botičkou mokvá.
Mazali jsme Tenazymem - z něho dostával amok a vypadalo to ,že si nohu ukousne už pod břichem.
Teď dáváme na ránu Alaptid - přijde mi, že bez efektu.
Zkusila jsem vymývat řepíkem, taky bez efektu.
Občas se zdá, že se rána začíná hojit, ale z ničeho nic psa chytne amok a opět si ránu rozlíže.
Nesetkal se s tím někdo. Děkuji

nehojící se rána....to už je na odběr vzorků. kultivace bakterií, histologie, může to být zánět, tumor. prostě i takové věci se na tlapkách stávají, zvláště když pes má až takové nutkání si to sežrat.

Asi teda zkusíme jiného veta. Uvidíme, co ten na to.
Ono se to občas i začíná hojit, rána přestane mokvat, potáhne se novou vrstvou kůže, na pohmat přestane být bolestivá, ale pak psa chytne amok a znovu si ji rozlíže.
Jinak je mu teprve sedum měsíců, jdete do háje s tomurem.

Ještě mě napadá, co alergie?
Hodně se drbe, zkoušíme vynechat kučecí maso, ale zatím bez efektu.

nebo jiný celkovější problém
co vše má ? jaké nepohodlí ? jediný trabl je packa ?

napsal(a):
nebo jiný celkovější problém
co vše má ? jaké nepohodlí ? jediný trabl je packa ?
Jak píšu, provděpodoně nějakou alergii.
A celkově to je magor, psychicky labilní pes.

napsal(a):
Asi teda zkusíme jiného veta. Uvidíme, co ten na to.
Ono se to občas i začíná hojit, rána přestane mokvat, potáhne se novou vrstvou kůže, na pohmat přestane být bolestivá, ale pak psa chytne amok a znovu si ji rozlíže.
Jinak je mu teprve sedum měsíců, jdete do háje s tomurem.
tak zánět. nebo prostě třeba hypergranulace z trvalého dráždění a nehojení. jde o to, že nehojící se rány potřebují někdy jiné zacházení než rány čerstvé.
vzniklá jizva může třeba tahat, tlačit, svědit... navíc.
jo, pokud se dostal k noze přes límec, měl límec malý. na zadní nohy to musí být trychtýř jak hrom. u magora klidně zpevněný kobercovkou.

napsal(a):
tak zánět. nebo prostě třeba hypergranulace z trvalého dráždění a nehojení. jde o to, že nehojící se rány potřebují někdy jiné zacházení než rány čerstvé.
vzniklá jizva může třeba tahat, tlačit, svědit... navíc.
jo, pokud se dostal k noze přes límec, měl límec malý. na zadní nohy to musí být trychtýř jak hrom. u magora klidně zpevněný kobercovkou.
Dík.
Takže opět dostane trychtýř, máme ho dva měsíce a snad celé ty dva měsíce strávil v trychtýři (obaleném kobercovkou, bez toho by to nešlo).
Pod botičkou rána mokvá, to taky asi není řešení, že?
Nohu si začal zuřivě kousat a lízat jeden večer, fakt záchvat, nikdy jsem nic takového neviděla. Mysleli jsme, že v ní má něco píchnutého (před tím proskočil sklem - nechali jsme ho půl hodinky samotného), ale nic jsme nenašli. Nakonec se nám povedlo od packy odpoutat pozornost, druhý den zůstal sám asi hodinku a po příjezdu už skákal po třech a zustávala za ním krvavá stopa. Veterinář ránu pečlivě prohlídl, ani on nic nenašel.

napsal(a):
Jak píšu, provděpodoně nějakou alergii.
A celkově to je magor, psychicky labilní pes.
Tak monodietu.

celkově nespokojený pes, ne kvůli Vám
ale asi bych zkusila vyšetřit něco jiného než tlapu
vnitřek psa, ne venek
od hlavy.. co přesně já nevím, ale ten problém není v noze určitě.. svědit umí spousta věcí, štítná žláza a tak, navíc pes je v tom věku, kdy se vše poblázní

Jako klidně tam může být cizí těleso, kus skla. I dlouhou dobu a tyhle věci i často tvrdošíjně nechtějí být k nalezení. A to by taky vysvětlovalo maniakální kousání.
Jen málo psů je opravdu magor, aby si ubližovali.

napsal(a):
Jako klidně tam může být cizí těleso, kus skla. I dlouhou dobu a tyhle věci i často tvrdošíjně nechtějí být k nalezení. A to by taky vysvětlovalo maniakální kousání.
Jen málo psů je opravdu magor, aby si ubližovali.
Taky jsme mysleli, ale veterinář opravdu pečlivě prohlédl, ale nic.
Při poslední návštěvě jsem sklo nadnesla znova, ale prý by cizí těleso v ráně, navíc tak dlouhou dobu dělalo neplechu. Už by tam byl zánět, hnisalo by to, ale rána je čistá, bez známek zánětu.
Navíc si to vylízal celkem hluboko, z malé ranky se stala rána přes celý poštářek, defakto si ho svlékl z kůže, asi by střep už davno dostal ven.
Když tak nad tím přemýšlím, nemůžu říct, že by se rána úplně nehojila, po stranách už je vyhojená pěkně, i střed by se hojil, kdyby tomu pes dovolil.
Krom léčení nohy(nedávala bych nic speciálního, jen omývání hypermanganem či betadinou) kupte si řepíkovou mast bio - tedy na sádelném základě, kdyby to pes náhodou slízal, na rány fakt pomáhá dobře. A zkusila bych dle rad tu monodietu a pak také, nějaké ty bachovky na zklidnění? Zkušenosti s tím nemám, ale třeba s homeopatikama ty nejlepší.

lesnížínka
napsal(a):
Krom léčení nohy(nedávala bych nic speciálního, jen omývání hypermanganem či betadinou) kupte si řepíkovou mast bio - tedy na sádelném základě, kdyby to pes náhodou slízal, na rány fakt pomáhá dobře. A zkusila bych dle rad tu monodietu a pak také, nějaké ty bachovky na zklidnění? Zkušenosti s tím nemám, ale třeba s homeopatikama ty nejlepší.
Plus hoodně zabavit a vyšťavit fyzicky.
Můj pes není ani nějaký labil, ale když přijdem z venku, umývá si packy(olizuje) snad půl hodiny. Tihle psi to prostě tak dělají, že se umývají jak kočka. Stačilo ovšem, aby mu brali krev a jakmile to našel, byl schopný si tam vylízat ránu jako prase. Proto se snažím tomu vyhýbat a krev radši z krku.To jen tak pro info.

napsal(a):
Plus hoodně zabavit a vyšťavit fyzicky.
Tož to zabavujeme, ale pes je nějak proti. Vyšťavený je neustále.
Jeden čas jsme měli strach, že je nemocný, protože po pár popoběhnutí za míčkem byl vyřízený, ležel na boku a těžce dýchal.
Jsem zvyklá chodit denně asi 5 km, kvuli psovi jsem to musela zkrátit na polovinu, v půlce procházky mi padnul na bok a odmitnul se hnout. Podotýkám, že to velké pracovní plemeno, žádný pokoják. Naš předešlý pes by v tomto věku neřízená střela, tenhle se chová jak starý pes, nejspokojenější je, když mi leží pod nohama.
Teď se nasvalil a už je lepší, ale stále bych od sedminěsíčního štěněte čekala více aktivity. Stále není schopný dotáhnout celé cvičení na cvičáku, ke konci už polehává a odmítá se zvedat a to je školka, žádná velká aktivita, jen chůze u nohy,sedni a lehni.
Veterinář prohlédl, poslechl a dle všeho je zdraví, akorát mu přišel podvyživený, nenasvalený a na svůj věk hodně drobný.
Zkusíme teda monodietu a nakoupíme ještě mastičky a určitě aj jiného veterináře.

Prestige
napsal(a):
A čím krmíte?, Zkusila bych na nohu Bajazin a asi bych nechala pro jistotu vyšetřit krev, možná RTG nohy? Je odčervený, co anální žlázky?
Odčervený je, anální žlázky nevím, asi v pohodě.
Momentálně krmíme TASTE OF THE WILD High Prairie Puppy + porce masa s vločkama a mlíko.
Mám pocit, že jsme nechali vyšetřit snad vše, několikrát bral na jiný broblém a po operaci kýly ATB (aj ty by měli noze pomoci), poslední dva měsíce jsme u veterináře neustále, RTG nemáme, ale noha byla prohlídnuta, prohmatána.

únava je další příznak přece a ten problém nemusí být v noze
pes si kouše nohu kvůli mnoha věcem, které jsou od hlavy po játra, pankreas, štítná žláza.. a společné to má - soustava žláz s vnitřní sekrecí

malý vzrůst, snadná unavitelnost.......určitě vyšetřit srdíčko

napsal(a):
malý vzrůst, snadná unavitelnost.......určitě vyšetřit srdíčko
Srdíčko nás napadlo jako první, ale dle veterináře si nemáme dělat starosti, na poslech je vše v pořádku.

tak ten je boží ten vet :D

napsal(a):
Srdíčko nás napadlo jako první, ale dle veterináře si nemáme dělat starosti, na poslech je vše v pořádku.
to je sice pěkné, že nemá šelest, ale to ještě neznamená, že srdce je ok.
unavený sedmiměsíční pes, to není normální. jako u Nory si pochvaluju, jak je to línej pes a že super stačí jen málo, ale pět kilometrů je i u ní krátká procházka do deště.

další věc, kterou by mělo smysl vyloučit, je jaterní zkrat. udělá to jak psa drobného a podvyživeného, i psa bez energie, který je zároveň nadměrně vzrušivý. a umí to i svědění kůže.