Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2018 11:42
vlenkav

XXX.XXX.176.110

Ahojte, chcela by som sa opýtať ci mate niekto skúsenosti s držiakom na psa ku bicyklu. Je to bezpečné? Udrží to aj veľkého psa aj v prípade ze trhne alebo vyboci do strany?

Ďakujem vopred za skúsenosti 😀

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2018 12:44

Tak což o to, určitě udrží, ale vy se neudržíte s bicyklem na silnici. osobně považuju za bezpečnější, když se pes utrhne či uteče, když teda u kola běhat neumí, než když vás strhne do pangejtu nebo pod náklaďák.

1.11.2018 18:26

Se psy u kola běhám a léta jsem tak s nimi jezdila na cvičák.Ale nikdy bych si psa neuvázala ke kolu napevno.Všichni byli a jsou na vodítku,které držím v ruce tak,abych ho mohla pustit kdyby to bylo potřeba.Základem je ale naučit psa vedle kola nejdříve chodit a pak i běhat a samozřejmě poslušnost a ovladatelnost.Běhám s velkými psy.Čuvači,berńáci a nyní i tibetská doga.

1.11.2018 18:45
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Mně se osvědčilo mít psa uvázaného na sedáku. I při cuknutí se totiž nemění tak snadno směr jízdy :))
Ale základem by měl být již naučený pes, například z canicrossu. Jinak si myslím, že to je o ústa.

1.11.2018 19:48
L(phi)

XXX.XXX.114.133

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak což o to, určitě udrží, ale vy se neudržíte s bicyklem na silnici. osobně považuju za bezpečnější, když se pes utrhne či uteče, když teda u kola běhat neumí, než když vás strhne do pangejtu nebo pod náklaďák.

Tak ist na kole so psom po ceste kade chodia nakladaky je nebezpecne bez ohladu na sposob akym je (ne)priviazany k bicyklu.

A na lesne cesty kde je zakaz vjazdu sa mi u pubertaka celkom osvedcil podobny drziak od trixie. Voditko drzat v ruke je strasne nepohodlne, toto bolo celkom v pohode a ked pes potiahol len trosku tak sa to dalo normalne ustat.
Na drziaku sa mi najviac ratalo prave, ze "v pripade nudze" ostane na psovi zavesene to kolo ako kotva a nezdrhne len tak niekoho zozrat
(teraz uz par rokov chodi navolno a nikoho nezerie)

Přidejte reakci

Přidat smajlík