Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.66.71
Krásné sobotní ráno.
A jedeme na novo, vzpomínáte na tu "kauzu" se sousedovým uštěkaným NO na pidi dvorku, který pak začal trpět epilepsií? Jak jsme za sousedem chodili v noci kvůli štěkotu a byl na nás sprostý, začal na nás posílat stavební úřady kvůli šopě atd? A jak mu pes umřel na záchvat tak všude rozhlásil, že jsem mu otrávila psa? Tak si tento rok na jaře koupil opět NO a historie se opakuje. Opět je na pidi dvorku a opět řve jak šílená (tentokrát je to fena) a opět s ní nic nedělají, když se psem vyjdou ven před barák na vodítku, vyjíždí po všem, po lidech, autech, cyklistech, cokoliv se kolem ní mihne a řve a řve a řve. Neřešíte teď někdo něco podobného? Nezměnili se nějak zákony? Když si představím že mi posledně nepomohla policie ani starosta, tak už mám opravdu chuť náš pěkný nový malý domeček prodat cikánům a nad touto vesnicí provždy zavřít dveře.... Jenže chybí finance pojďte mi prosím poradit, pomoct, když se sousedem není žádná domluva a ještě se chová hulvátsky.... Jen nechápu že dokáže zkazit každého psa...
Uživatel s deaktivovaným účtem

v okolí jsme měli kausu ne psa,ale kohouta který ráno budil měšťáky co si postavili vedle.Pokud vím hlásili to na hygienu,neustále volali policii kvůli rušení nočního klidu.Podrobnosti nevím,ale zkončilo to pokutou a kohouta museli zavírat a pouštět až po 6.hodině.Nebo TV Nova.

hluk řeší hygienická stanice
tam jste celou dobu nešli, že jo
to zvíře je vlastně "týrané", tak víte co, policisté .. :D :D
SVS KVS co máte poblíž a měření hluku
https://frankbold.org/poradna/kategorie/hluk/rada/kompletni-manual-obcana-obtezovaneho-hlukem
ale mě to s úřady neba, domluvila bych mu asi už trochu jinak
třeba vezmu vlčáka s sebou ven
počkejte až začne říkat, že máte tři obludy, tak musí mít obranný val :D
příhoda s kohoutem vtipná :-) chápu, že hluk v 5 ráno je pro někoho jak sekerou po hlavě, ale vesnice.. plastová okna (nebo nalepovací folie), různé antizvukové věci na zeď včetně plat od vajec.. mám jen ta okna a dveře, žádné zateplení nebo tak, a neslyším nic, často ani nevím, že je venku vichřice :-)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Krásné sobotní ráno.
A jedeme na novo, vzpomínáte na tu "kauzu" se sousedovým uštěkaným NO na pidi dvorku, který pak začal trpět epilepsií? Jak jsme za sousedem chodili v noci kvůli štěkotu a byl na nás sprostý, začal na nás posílat stavební úřady kvůli šopě atd? A jak mu pes umřel na záchvat tak všude rozhlásil, že jsem mu otrávila psa? Tak si tento rok na jaře koupil opět NO a historie se opakuje. Opět je na pidi dvorku a opět řve jak šílená (tentokrát je to fena) a opět s ní nic nedělají, když se psem vyjdou ven před barák na vodítku, vyjíždí po všem, po lidech, autech, cyklistech, cokoliv se kolem ní mihne a řve a řve a řve. Neřešíte teď někdo něco podobného? Nezměnili se nějak zákony? Když si představím že mi posledně nepomohla policie ani starosta, tak už mám opravdu chuť náš pěkný nový malý domeček prodat cikánům a nad touto vesnicí provždy zavřít dveře.... Jenže chybí finance pojďte mi prosím poradit, pomoct, když se sousedem není žádná domluva a ještě se chová hulvátsky.... Jen nechápu že dokáže zkazit každého psa...
Co jste čekala?
Že soused půjde po smrti prvního psa do sebe a hluboce se nad sebou zamyslí, naučí se tiše meditovat a bude vás zdravit uctivou úklonou a sepjatýma rukama?
Pokud máte technické možnosti, umístěte na okno směrem k sousedovi mikrofon (nezapomeňte ho na to před svědky upozornit) a nahrávejte pár dní a nocí hluk. V případě potřeby volejte městské strážníky, ať máte zdokumentováno, že jste se snažila. Pak vemte vše včetně nahrávek a vyražte na obecní úřad. Trvejte na tom, že soused musí psa od 22. do 6. hodiny zavírat, aby vás hlukem neobtěžoval.
Počítejte s tím, že nebudete oblíbení ani u souseda, ani na úřadě, ani u měšťáků. A že vám soused udělá cokoliv zlého, co jen bude moct.
Štěkání psa na dvoře přes den, zvlášť na vsi, je irelevantní a nikdo se tím zabývat nebude. Pokud jde soused se psem na vodítku ven, pes startuje na vše okolo a štěká u toho, platí totéž - dokud nikoho nenapadne, není o co se opřít.
Myslím, že už jste to tady jednou řešila, ne? Znovu vám radím nikoliv stěhování, ale změnu vnitřního uspořádání domu, tj. přesunout ložnici do jiné místnosti. Nebo se naučit spát se špunty v uších.
napsal(a):
hluk řeší hygienická stanice
tam jste celou dobu nešli, že jo
to zvíře je vlastně "týrané", tak víte co, policisté .. :D :D
SVS KVS co máte poblíž a měření hluku
https://frankbold.org/poradna/kategorie/hluk/rada/kompletni-manual-obcana-obtezovaneho-hlukem
ale mě to s úřady neba, domluvila bych mu asi už trochu jinak
třeba vezmu vlčáka s sebou ven
počkejte až začne říkat, že máte tři obludy, tak musí mít obranný val :D
příhoda s kohoutem vtipná :-) chápu, že hluk v 5 ráno je pro někoho jak sekerou po hlavě, ale vesnice.. plastová okna (nebo nalepovací folie), různé antizvukové věci na zeď včetně plat od vajec.. mám jen ta okna a dveře, žádné zateplení nebo tak, a neslyším nic, často ani nevím, že je venku vichřice :-)
no megi, ten "manuál" jí opravdu nepomůže, dělal ho nějakej jouda, co si plete pojmy s dojmy -navíc kdyby jste si ho přečetla, tak byste se dočetla, že
hlasový projev zvířete není HLUK
navíc na něj NEJSOU stanoveny limity, takže není co překračovat
za další hygiena nic neměří, jen to zadá akreditované firmě a pak vyhodnotí, což je v tomto a podobných případech (třeba řev papoušků) naprosto zbytečný počin
takže jediné řešení je neustále po 22hod. prudit (několikrát za noc) policajty (máte-li, tak měšťáky ) ti dostatečně zpruzení vámi, pak zprudí dotyčného ...
PS. majitelovi psa štěkot nevadí a klidně spí ? záhada

...hlasový projev zvířete není HLUK ......
Tak to mě fakt pobavilo. To by chtělo vyvěsit do každého sídliště, kde vyjí psi celé dni v prázdných bytech, štěkají v noci, když se majitel zapomene v kině......., uvázaní u sámošky...... Fakt dobrý.
( Nic proti lupus4 )
napsal(a):
...hlasový projev zvířete není HLUK ......
Tak to mě fakt pobavilo. To by chtělo vyvěsit do každého sídliště, kde vyjí psi celé dni v prázdných bytech, štěkají v noci, když se majitel zapomene v kině......., uvázaní u sámošky...... Fakt dobrý.
( Nic proti lupus4 )
Co není hluk
Za hluk se nepovažuje hlasový projev fyzické osoby (nejde-li o součást veřejné produkce hudby v budově), hlasový projev zvířete, zvuk z produkce provozované ve venkovním prostoru, zvuk způsobený v přímé souvislosti s činností související se záchranou lidského života, zdraví nebo majetku, zvuk z akustického výstražného nebo varovného signálu souvisejícího s bezpečnostním opatřením či zvuk působený přelivem povrchové vody přes vodní dílo. (9)
čili řev lidí, psa, papoušků mohou být nyní pouze klasifikovány jako přestupek porušení nočního klidu.
jasné ?

hlasový projev zvířete není HLUK
je to hluk, je to tzv. imise a je to o přiměřeností či nepřiměřenosti místní a věcné.
to s kohoutem výše, pokud to bylo na vesnici jako vesnici, je divné a patrně to nešlo přes soud, ne? To vypadá, jakoby příslušný úřad ustoupil tomu více hulákajícímu (a možná finance....) a kohoutovic to prostě nechali tak.....
majitelovi psa štěkot nevadí a klidně spí ? záhada
mě budilo, že sousedovic feňule NEštěkala.....

lupus4
napsal(a):
Co není hluk
Za hluk se nepovažuje hlasový projev fyzické osoby (nejde-li o součást veřejné produkce hudby v budově), hlasový projev zvířete, zvuk z produkce provozované ve venkovním prostoru, zvuk způsobený v přímé souvislosti s činností související se záchranou lidského života, zdraví nebo majetku, zvuk z akustického výstražného nebo varovného signálu souvisejícího s bezpečnostním opatřením či zvuk působený přelivem povrchové vody přes vodní dílo. (9)
čili řev lidí, psa, papoušků mohou být nyní pouze klasifikovány jako přestupek porušení nočního klidu.
jasné ?
A co když ten pes štěká od 7,00 - 16,00 ( Odejdou do práce - vrátí se ) ? Cosi jako rušení denního klidu neexistuje ?

to je zcela jedno, jak to klasifikováno bude, ale bude
tedy pokud se naměří moc
atila půjde na hyg. stanici a ti ..
http://www.khsstc.cz/dokumenty/kdo-muze-merit-hluk_1463_160_1.html
jasně že rušení denního klidu existuje, od toho jsou protihlukové ty.. věci.. tamty.. ale ne že seřvu souseda za to, že si jednou za rok přivrtá poličku..
jestli ale pes štěká 10 hodin vkuse..
hlavně bych ale řešila, že pes je na prostoru 2x2 metry .. ale já ho venčit nejdu, už venčím jednoho retrívra (a přestal utíkat tábořit nám před vrata)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.66.71
Jako já věděla že si psa určitě zase pořídí. Ikdyž nevím k čemu, jen jsem ve skrytu duše doufala že to bude něčí jiného než uřvaný NO. Přitom jsem je minulý rok slyšela jak se baví s dcerou na dvoře a ona mu říká "tati, stejně na psa nemáš čas, kup si něco menšího než je vlčák"... Oni totiž mají betonový dvůr obehnaný zdí, takže když se tam baví nebo cokoliv jiného. Letí z tama ten zvuk nahoru, ozývá se to a jde hodně slyšet. Možná kdyby ten pes štěkal na otevřeným prostoru nebylo by to tak slyšet. Nu, opět má NO, takže mu zkusím napsat dopis. Samozřejmě slušný, vždycky jsem s ním jednala slušně. Ikdyž nám nahlásil komoru a na SÚ pak zjistili že on sám má půlku baráku na černo.... Nejsem ten typ co na někoho bude řvát. Dokonce jsem mu už i opustila ty pomluvy a špinění mého jména. Naštěstí dost lidí pochopilo nakonec že pes jim opravdu umřel na epilepsii a ne na otravu. A to mě dokonce i druzí sousedi říkali že ho mám udat za veřejnou pomluvu, neudělala jsem to, nebaví mě, pytvat se v blbostech, jenže ten štěkot mě hold prudí no a prudí mě dost.... Co se týče uspořádání domu, určitě by to nešlo jinak, protože máme pidi domek a představa že budu muset celý barák rozkopat kvůli vodě a odpadům, no to fakt ne ee....všichni máme psy, všem občas pes štěkne. Ale nikomu neštěká x hodin a pokud někomu štěká pes delší dobu jde a okřikne ho. A jim to nevadí. Posledně už dřív jsem se jich na to ptala a řekl mi, že díky tomu že pes celou noc řval on má klidný spaní protože ví že hlídá. Nevím co na to říct
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.66.71
A co se týče nějakého venčení cizího psa... Za prvé já osobně bych žádného svého psa nikomu nesvěřila. Za druhé na mě na ulici křičel že mě nenávidí a přeje mi jen to nejhorší, protože byl k smrti vzteklej, že když nám napráskal tu komoru při shlédnutí mapky čúzk si ze SÚ všimli nesrovnalosti u něj a šli i po něm a jeho baráku. A další, já nemám čas se někomu starat o psa, mám svých starostí dost.

Ach jo....takže se historie opakuje....chudák pes, chudáci vy...
To asi jen já jsem takovej debilíček, že když pesani štěkaj v kuse 2-3 minutky, tak je okřiknu, že když je náhodou před barákem šrumec....minule tam přivezli dodávkou sousedům nějaký věci a vynášeli to asi hodinu....pesani poštěkávali opakovaně, tak jsem je raději zavřela do domu.....na noc psy zavírám v baráku, aby náhodou nočním štěkotem nerušili sousedy........a ono je to vlastně jedno, i kdyby moji pesani řvali nonstop, tak si sousedi můžou stěžovat kde chtějí a stejně se mnou nikdo nic neudělá....a pokud budu typ člověka, kterému jsou dobré sousedské vztahy u zadele, tak bude radost vedle mě bydlet............
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.66.71
Sardullah
To si myslím, že právě dělá každý normální člověk že své psy po chvilce okřikne, popřípadě zavře. Tři baráky nad námi bydlí psovod, co má plné kotce služebních psů a je ticho jak v hrobě. Už posledně u toho předchozího psa mu nabízel pomoc s výchovou a ten soused řekl, že psa vychovat umí a nepotřebuje rady... Už se zase dívám na prodej luk a polí, zase mám zaječí úmysli. Jenže peníze netisknem, takže nehrozí koupě pozemku a další stavba domu. Když jsme zatížení hypo

....Už se zase dívám na prodej luk a polí, zase mám zaječí úmysl.....
Na to bacha, to není řešení. Sedlák, od kterého jsem brávala seno, koupil statek v podhůří za městem. Pronajal si pozemky.....Časem, se z polí a luk staly stavební parcely, takže má statek v Bevrly - neprodejný. Nevím, jak skončil, seno už neberu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sardullah
To si myslím, že právě dělá každý normální člověk že své psy po chvilce okřikne, popřípadě zavře. Tři baráky nad námi bydlí psovod, co má plné kotce služebních psů a je ticho jak v hrobě. Už posledně u toho předchozího psa mu nabízel pomoc s výchovou a ten soused řekl, že psa vychovat umí a nepotřebuje rady... Už se zase dívám na prodej luk a polí, zase mám zaječí úmysli. Jenže peníze netisknem, takže nehrozí koupě pozemku a další stavba domu. Když jsme zatížení hypo
Utíkat nemá smysl, za chvíli vám dojdou volná místa....
Štěkání psa ve dne nikdo řešit nebude, ale mezi 22. večerní a 6. ranní jste hájena nočním klidem a máte šanci to celé za asistence měšťáků a obecního úřadu posunout k lepšímu, tedy alespoň k tomu, že soused bude psa na noc zavírat domů.
Upřímně - nedokážu si představit psa, který štěká 24 hod denně - kdy spí?
A vůbec - nespí málo? Sedalin v buřtu přes plot pro hezké sny?
To je samozřejmě vtip,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.7
Saola.
Já vím že útěk není řešení, jen vždycky chvíli sním o tom bydlet bez sousedů....
Samozřejmě že neštěká 24 hodin, ale když jsme na zahradě štěká dokud tam jsme. Což je i x hodin a když začne třeba večer, tak to není pár krát blafnutí ale třeba 15-20 minut koncert, pak je třeba hodinu ticho a pak zase. Pak třeba usnu kolem 11 večer a okolo 4 mě vzbudí znova. Není to samozřejmě nonstop, ale mám to spaní trhané, kolikrát se sbalím a jedu do práce třeba na pět nebo na půl pátou, protože stejně třeba od čtyř kvůli psovi ležím v posteli a čumím do stropu, pak se samozřejmě ještě nasseru protože zjistím že jsem v kuse naspala cca 4,5 hodiny a odpoledne jsem tak ko, že mi dělá problém dojet autem dom z práce, pak musím ke slipkam, králíkům, doma něco uklidit, a nějakým psem na cvičák, procházku no a je večer a zase spím třeba 4,5 hodiny, jsem z toto vyčerpaná, mám hnusnou pleť, vlasy, pytle pod očima a pak mi někdo řekne, tak mladá a tak strhaná.... Je to peklo když vám někdo ničí život a vy s tím nic neuděláte protože zákony jsou u nás k ničemu.
https://www.google.com/search?q=%C5%A1punty+do+u%C5%A1%C3%AD&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjW8PL27rjeAhVQtYsKHf2zDwUQ_AUIDigB&biw=1680&bih=946
Pokud by odkaz nefungoval, zadejte si do strejdy gůgla špunty do uší.
Vždyť to stojí pár korun
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jako já věděla že si psa určitě zase pořídí. Ikdyž nevím k čemu, jen jsem ve skrytu duše doufala že to bude něčí jiného než uřvaný NO. Přitom jsem je minulý rok slyšela jak se baví s dcerou na dvoře a ona mu říká "tati, stejně na psa nemáš čas, kup si něco menšího než je vlčák"... Oni totiž mají betonový dvůr obehnaný zdí, takže když se tam baví nebo cokoliv jiného. Letí z tama ten zvuk nahoru, ozývá se to a jde hodně slyšet. Možná kdyby ten pes štěkal na otevřeným prostoru nebylo by to tak slyšet. Nu, opět má NO, takže mu zkusím napsat dopis. Samozřejmě slušný, vždycky jsem s ním jednala slušně. Ikdyž nám nahlásil komoru a na SÚ pak zjistili že on sám má půlku baráku na černo.... Nejsem ten typ co na někoho bude řvát. Dokonce jsem mu už i opustila ty pomluvy a špinění mého jména. Naštěstí dost lidí pochopilo nakonec že pes jim opravdu umřel na epilepsii a ne na otravu. A to mě dokonce i druzí sousedi říkali že ho mám udat za veřejnou pomluvu, neudělala jsem to, nebaví mě, pytvat se v blbostech, jenže ten štěkot mě hold prudí no a prudí mě dost.... Co se týče uspořádání domu, určitě by to nešlo jinak, protože máme pidi domek a představa že budu muset celý barák rozkopat kvůli vodě a odpadům, no to fakt ne ee....všichni máme psy, všem občas pes štěkne. Ale nikomu neštěká x hodin a pokud někomu štěká pes delší dobu jde a okřikne ho. A jim to nevadí. Posledně už dřív jsem se jich na to ptala a řekl mi, že díky tomu že pes celou noc řval on má klidný spaní protože ví že hlídá. Nevím co na to říct
Když nespíte vy nemusí ani sousedi. Já bych na ně chodila zvonit a aby to jako nebyla zlomyslnost, chodila bych si něco půjčovat. Je nějaký předpis, že nesmíte v noci na souseda zvonit?
Když nic jiného, nebudete spát oba.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.7
Saola, špunty do uší mám doma několikatery, hrozně mě z toho bolí zvukovod a hlavně jak se v noci otáčím, tak mi stejně vypadnou
Já už to mám psychicky, prostě každý večer už jsem na nervy a ulehám s tím že se nevyspím.... Prostě kdo nezažil nepochopí. Každý není flegma a nechrápe jak medvěd....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.7
vetřelec
napsal(a):
Takové hemžení a švitoření unaveného člověka jen potěší. Opravdu už nechte toho souseda na pokoji a neotravujte.
Vám bych přála přesně takového souseda jako mám já. Abyste se třeba tak rok nevyspal, v létě nemohl spát při otevřeném okně aby se to aspoň trochu ztlumilo a budil se umořený teplem v baráku, zvlášť tento rok kdy byly fakt vedra. Abyste si na zahradě po práci nemohl ani v klidu vypít ten blbbej čaj aniž by pes neřval. Přesně lidem jako jste vy, co absolutně tuto situaci nezažili bych to přála. Pokud ovšem nepatříte zrovna mezi ty lidi jako je náš soused
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.7
Po neděli vyhledám právníka co se vyloženě zabývá těmito občansko právními spory a zeptám se jaká je šance nějakého řešení.... Stejně mi nic jiného nezbyde, když mi tenkrát starosta řekl ať seženu na stížnost víc podpisů a bude se tím zabývat, jo lidem okolo to taky vadí, jenže mají strach dát podpis,...

Attila8
Ja tomu moc nerozumím. Píšete, že pes je na dvorku obehnaném zdí. Když jste na zahradě, tak štěká. To vadí i přes tu zeď, když jste na zahradě? Že vyštěkává nějak v noci a nese se zvuk, to je nepříjemné a zrovna NO jsou opravdu uječení. Nám tu vyl nějaký "skorolabrador", kterého páníčkové vykopli přes pracovní dobu a občas i na noc ven a nějak se na ně sesypali lidé s připomínkami, začali ho zavírat asi do garáže a je klid.
Nevim, nakolik už máte alergii na sousedovic nového psa, podvědomí je potvora, čekám, že bude štěkat... Ale špunty do uší jsou dobrá volba. Vaši psi neštěkají? Na jednu stranu buďte ráda, že to tu zatím není jak nějaký teror od sousedů, kteří si usmyslí, že něco vadí - známá v Anglii je dost nešťastná. Tam jim opravdu chodili z úřadu měřit délku a intenzitu štěkání psů na zahradě, protože někdo prudil.
Jestli je soused opravdu člověk, se kterým se nedá vyjít po dobrém, můžete si zkusit naklonit i přes zeď tu novou fenku. Naučit si ji povel štěkej a ticho? Za pamlsky? Vymyslet by se to jistě nějak dalo. A ne mít rovnou averzi a nenávidět to ubohé stvoření za zdí, to si takový život nevybralo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.7
Plaka, tak ta zeď je cca 2 metry a u zdi mají naskládané dřevo do cca 4 m výšky. Nemám jak se nahnout přes zeď...a ona jak slyší jak jdeme přes zahradu tak řve. Když mluvíme tak taky. Já mám tři psy a na noc je mám v baráku, a přes den když jsou venku a štěkají delší dobu okřiknu je. Když jsem mimo dům. Jsou opět doma. U toho psa předtím jsme za nim byli my a ještě dva sousedi a všem nám řekl že nikam psa na noc zavírat nebude, že stačí že mu sssere po dvoře a ještě aby mu tak tentil v průjezdu atd. Že nemá psa naučeného na hygienu

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Plaka, tak ta zeď je cca 2 metry a u zdi mají naskládané dřevo do cca 4 m výšky. Nemám jak se nahnout přes zeď...a ona jak slyší jak jdeme přes zahradu tak řve. Když mluvíme tak taky. Já mám tři psy a na noc je mám v baráku, a přes den když jsou venku a štěkají delší dobu okřiknu je. Když jsem mimo dům. Jsou opět doma. U toho psa předtím jsme za nim byli my a ještě dva sousedi a všem nám řekl že nikam psa na noc zavírat nebude, že stačí že mu sssere po dvoře a ještě aby mu tak tentil v průjezdu atd. Že nemá psa naučeného na hygienu
Netřeba se pres zeď nahýbat. Stačí vylézt třeba sama na zahradu a když nový štěně spustí, tak jí něco povídat přes zeď. Když zmlkne, no vidíš, takhle je šikovná a něco jí hodit (což vzhledem k předchozím problémům může být problém, to by chtělo se domluvit s tím problematickým sousedem předem, že je nepříjemné ječení psa i přes zeď, nechat si schválit pamlsky nebo se na ničem nedomlouvat a dělat si to po svém). Že pes štěká, ječí, je jeho přirozenost, u NO povýšená na maximum.
Opravdu nevím, snažím se vidět vaši situaci z obou stran, jestli není domluva s člověkem, měla by být se psem. A když pes v noci štěká 15-20 min v kuse a pak někdy k ránu, to mi nepřijde nic divného, u nás na vesnici to hlučí mnohdy více. Když začnou čimčarat vrabci a kosáci naráz k ránu, kolikrát nás to taky vzbudí a je problém znovu usnout.
Abych to své blábolení shrnula - jestli má soused nové štěně, fenku, zkuste s ní vycházet přes zeď bez jeho vědomí přes den a když by v noci to chůdě nějak štěkalo, navážete na práci s ní udělanou přes den. Vím, zní to úplně pitomně, ale v předchozím bydlišti jsem takhle naučila sousedovic psa NO neječet. Přes den kamarádi na tajňačku a v noci, když ječel, vyjít a "neblbni, nic tu není" - když byli páníčkové zalezlí a pes sklapnul a bylo ticho.
Zkuste se zbavit té averze z jejich předchozího psa a řešit to nejen přes úřady, měšťáky, cajty, ale tak nějak jen sama se sebou a tím novým štěnětem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.54
Huskyjanina
napsal(a):
smysluplná rada tu zazněla od lupus4......už jste volala ty policajty aspoň 3x za noc?
Teď ještě ne, u předchozího psa ano a odmítli na ně zvonit, protože prý psí štěkot není rušení nočního klidu....pak jsem to řešila s tím starostou a ten po mě chtěl nasbírat podpisy dalších lidí a jak jsem psala, vadilo jim to, ale podepsat nechtěli...takže starosta od toho dal taky ruce pryč a než jsem se dostala k právníkovi pes jim umřel na epilepsii.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teď ještě ne, u předchozího psa ano a odmítli na ně zvonit, protože prý psí štěkot není rušení nočního klidu....pak jsem to řešila s tím starostou a ten po mě chtěl nasbírat podpisy dalších lidí a jak jsem psala, vadilo jim to, ale podepsat nechtěli...takže starosta od toho dal taky ruce pryč a než jsem se dostala k právníkovi pes jim umřel na epilepsii.
v tom případě bych otravovala policajty dál