Uživatel s deaktivovaným účtem

tero
napsal(a):
Je kromě uší nějaký rozdíl? Třeba v povaze. Jsou uštěkaní, co záněty uší, případně jiné nemoci.?
...mám motýla, s můrou zkušenosti nemám, jen ji vidím venčit na sídlišti, ale pán je od pohledu přísný, tak jsem ho nikdy neoslovila.......myslím si že povaha totožná, z estetického hlediska ty uši dolu nedělají tak hezkou hlavu......napište přímo chovatelům ať Vám řeknou..........

tero
napsal(a):
Díky. Ještě by mě zajímalo, jestli jsou uštěkaní. Pořád mám tendenci porovnávat s čivavou.
...není to uštěkaný pes, samozřejmě, že když někdo zazvoní na dveře nebo u pozemku s domkem, tak se ozvou.....já si svého motýla beru do práce a tam každou chvíli někdo zazvoní nebo projde a pes si nevšímá...........jinak v těch ouškách nahoru je právě to jejich kouzlo......

..ještě pořizovací cena je krapet vyšší, ale dá se sehnat nestandard, ale určitě bych nešla do bez PP - to neušetříte ve finále vůbec nic a naopak se můžete dočkat nehezkého voříška bez jejich prima povahy.......je to stále ještě zdravé plemeno a moc toho nespotřebuje, takže na štěněti bych opravdu nešetřila..........
Jsem úplně alergická na "uštěkanou čivavu".
Vyrovnaná čivava nemá důvod proč plýtvat energií na štěkání .... když je venku tolik věcí k pročuchání, očůrání a k zkontrolování. Štěká akorát, když je fakt něco podezřelé, nebo se jí vtírají lidi o které nestojí (a ani to většinou nebývá důvod ke štěkání, ale buď k naparování nebo k otočení se zády). A doma ..... než okouše tu dentální tyčinku .... páníčci se vrátí. A jak jí někdo neleze přímo do bytu, tak jí nějaký "cizolidi" na chodbě nezajímaj - nemá čas je řešit - když odpočívá po namáhavé práci. Je ostražitá, to jo. Hlídá. Ale neřve bez přestávky. Většinou výhružně dvakrát zaštěká, to musí stačit vetřelci na to, aby poznal, že za dveřmi je maxičivavapes s nabubřelým egem do velikosti vlkodava.
Nejuječenější jsou u nás v okolí různí jorkmuti a jackhnuslové. Z těch cca 6-7 čivav štěká akorát čivaví babička (cca 15 let), která už moc neslyší a nevidí.
Čivava je velmi příjemný pes .... se psí povahou .... když jí majitel dá dost psího prostoru. Lze úplně stejně vycvičit jako jakékoliv malé plemeno. I při provozním minimu jde o dobře ovladatelného psa. A k tomu všemu je potřeba dobrý výběr a majitel, který není jelito .... jako ostatně u jakéhokoliv plemene. Ohledně výběru se nebavím o jakočivavách bez PP.
Můj osmiletý čivák se teď učí různé triky a i běžnou poslušnost (sedni, lehni, zůstaň) .... protože už ukončil výstavní kariéru .... kde se musel chovat jinak. A jak ho to baví! Sice asi na zkoušky to nebude ..... ale už toho zvládnul dost.
..... třeba obranu!