Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2018 13:11
katerina04

XXX.XXX.68.16

Dobry den,nedaruje nebo nepridava tady nekdo pejska?Brouzdam denodenne po internetu a hledam štěnátko a nemužu sehnat nemužete mi něco doporučit?všechny bazary uz jsem snad prošla a neznadejne.Chci pro dcerku nejlepe štěně jack russel terier nebo mini jorksir.

5.11.2018 13:28
LájošM

XXX.XXX.14.251

Když zvířata se většinou prodávají, ne darují. A na prodej je psů těchto plemen habakuk.
Co si tak najít web klubů těchto plemen a projít chovky?

5.11.2018 13:33
katerina04

XXX.XXX.68.16

Ano mate pravdu je jich hafo,ale podle mě je to předražene.

5.11.2018 13:40
michaela_89

XXX.XXX.23.198

Copak - na základkách jsou teď polední pauzy před odpoledním vyučováním, venku už ošklivo, tak děti tráví volný čas v počítačové učebně?

Já jen doufám, že příspěvek nesplní zamýšlený účel a neobjeví se tu desítka káravých a pobouřených reakcí.

5.11.2018 13:43
katerina04

XXX.XXX.68.16

Co prosím?Já zde pouze žádám o radu nic víc.

5.11.2018 13:45
katerina04

XXX.XXX.68.16

Nikdy jsem takhle psa nekupovala takže si stím moc nevím rady.Nechtěla sem timto příspěvkem nic vyvolat.Asi se budu muset pro pomoc obratit na nekoho jineho.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2018 14:10

No, drahá paní, pes se kupuje. A pokud vám přijde předražený to, co vidíte, tzn. inzeráty na bezpapíráky, protože ti mají uvedenou cenu rovnou v inzerátu, tak prostě na vybraného psa NEMÁTE. Co slevit z požadavků a podívat se po útulcích?

Nebo psa nepořizovat? On toho ten pes překvapivě hodně potřebuje, to je pořád žrádlo, chovatelský potřeby, občas i veterina, kde to může šplhat do velkých sum, a pokud je problém těch pár tisíc pořizovací cena, tak bude problém všechno.

Ne každý má na to mít psa.

5.11.2018 15:08
katerina04

XXX.XXX.68.16

Ja chtela radu kde koupit psa ne resit mou financni situaci po te vam muze byt prd..Newmusite mi tady vykladat co obnasi mit psa ja to moc dobre vim.

5.11.2018 15:20

njn, ale to jsou kříženci nebo starší psí. holt když chce někdo jack russela nebo mini jorka, tak to není za korunu.

hele, nechtěl by mi někdo darovat novější porsche?

5.11.2018 15:21

macomb napsal(a):
tady toho máte https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/daruji/stene

Ale ani jeden inzerát určitěnebude na štěně jrt nebo "mini jorka" zadarmo.

5.11.2018 15:22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
njn, ale to jsou kříženci nebo starší psí. holt když chce někdo jack russela nebo mini jorka, tak to není za korunu.

hele, nechtěl by mi někdo darovat novější porsche?

No jasně

5.11.2018 15:34
macomb

XXX.XXX.219.4

Ale ani jeden inzerát určitěnebude na štěně jrt nebo "mini jorka" zadarmo.

Štěňata tam jsou, ale samo se nejedná o zmiňované plemena.

5.11.2018 15:36

macomb napsal(a):
Štěňata tam jsou, ale samo se nejedná o zmiňované plemena.

To je jasné, neboli "bez peněz do hospody nelez".

5.11.2018 15:37
katerina04

XXX.XXX.68.16

ja ho taky nechtela zadarmo,byl to pouze dotaz.

5.11.2018 15:38

katerina04 napsal(a):
ja ho taky nechtela zadarmo,byl to pouze dotaz.

Jako první jste napsala či někdo nedaruje, tzn zadarmo. Holt budete muset ušetřit a pak pořídit.

5.11.2018 15:39
katerina04

XXX.XXX.68.16

děkuji za rady.

5.11.2018 15:55

Zkuste obepsat, obvolat pár chovek, obyčejných, kde není 300 pohárů z výstav, jestli se neobjeví nestandard - štěně, které má trošku jinak barvičky, než předepisuje standard, nebude úplně na výstavy třeba.
Takové jedince pak prodávají za sníženou cenu, a u těchto plemen to bude skoro za to, za co prodávají na bazoši nějaké nemocné křížence.
Sice koupíte psa, který má o jeden flek na kožíšku více, ale bude vyšetřený na dědičné nemoci a rozhodně z toho vyroste ten russel nebo york a ne nějaká obluda 20 kilová uřvaná,
která ve 4 letech zemře na ataxii ... zkráceně - tolik umřou svaly, že nebude moc chodit a jíst a musí se utratit..
Klidně se do tří let jeví jako naprosto zdravý.. tak vážně, na papírech nešetřete a zkuste hledat zatím.
Ono štěně na zimu není žádná legrace, musí se každou hodinku běžet ven čůrat.. To správné štěně se objeví, nebojte, ale ne takhle hned jako jít pro rohlík se salámem.

a za c) oba jsou to teriéři, tedy že jsou malí, neznamená, že jsou to plyšáčci, koukněte také po jiných menších plemenech

5.11.2018 16:22

A což místo brouzdání po internetu ( denodenně ) vzít kyblík a hadr ( třeba) a jít si vydělat ?

5.11.2018 16:30
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ono je to u psů jednoduché:
Pakliže zohledníme kvalitu, čas, kdy psa dostanu, a cenu, za jakou psa dostanu, mohu splnit jen dvě podmínky ze tří.
Mohu mít psa kvalitního a hned, ale bude drahý.
Mohu mít psa kvalitního a levného, ale nebude to hned (a budu muset hledat, pátrat, studovat, jak tu kvalitu poznám, zkrátka vyvíjet nějakou aktivitu).
A mohu mít psa hned a levného, ale nebude kvalitní (tj. nebude to to, co chci, bude to něco jako jork nebo něco jako rusel).

Taky můžete mít velké štěstí a na levného, zdravého a čistokrevného psa narazit hned zítra, ale běžně to takto nefunguje.

5.11.2018 16:43
katerina04

XXX.XXX.68.16

Děkuji ze jsem se zde dockala normalnich odpovedi..Nekdo se tady vyjadruje a soudi a ani cloveka nezna.To ma hodne lidi v povaze,ale tak kazdy jsme nejaci..
Jinak děkuji pravě že jak koukam po internetu tak někteří stoji 14-16 tisic a nekteří prodavaji pejsky za 3-4 tisice tak nevim naco se obratit.Jestli drahy se da rict kvalitni nebo ne.

5.11.2018 16:45

katerina04 napsal(a):
Děkuji ze jsem se zde dockala normalnich odpovedi..Nekdo se tady vyjadruje a soudi a ani cloveka nezna.To ma hodne lidi v povaze,ale tak kazdy jsme nejaci..
Jinak děkuji pravě že jak koukam po internetu tak někteří stoji 14-16 tisic a nekteří prodavaji pejsky za 3-4 tisice tak nevim naco se obratit.Jestli drahy se da rict kvalitni nebo ne.

Přečtěte si problematiku chovů bez pp.

5.11.2018 16:49
katerina04

XXX.XXX.68.16

Clovek se narodi zdravy a pak taky onemocni..Pes je to same.I kdyz ma papiry nikdo vam nezaruci ze bude dozivoste zdravy pes.Nikdy nevite co chytne venku.

5.11.2018 16:51

Je to marný, je to marný, je to marný.....

5.11.2018 16:53

Ještě se zeptám : Musí mít dcerka určitě štěňátko ? Kotě seženete zadarmo a mazlíkovat se s ním může taky. Navíc se s ním nemusí chodit ven, stačí kočkolit. Bude zima, bude mráz, budou plískanice.

5.11.2018 16:56

katerina04 napsal(a):
Clovek se narodi zdravy a pak taky onemocni..Pes je to same.I kdyz ma papiry nikdo vam nezaruci ze bude dozivoste zdravy pes.Nikdy nevite co chytne venku.

no, právě že pes ani člověk se NEMUSÍ NARODIT ZDRAVÍ.

a o to jde u pejsků bez PP. není to o tom, že něco chytne venku, ale že se narodí s vrozenou vadou nebo vrozenou genetickou predispozicí k nemoci, která se u něj v životě pak projeví.

5.11.2018 17:30

katerina04 napsal(a):

Tady je ale řeč o geneticky přenosných nemocech.

5.11.2018 18:19
Catparrot

XXX.XXX.49.252

Já bych se šla podívat třeba nejdříve do útulku, protože oba pesani mají úplně jinou povahu.
Kolik má vaše dcerka let? Budete jí se staráním se o pejska pomáhat? Nechcete jí raději pořídit křečka nebo morče?

5.11.2018 18:25
Catparrot

XXX.XXX.49.252

Catparrot napsal(a):
Já bych se šla podívat třeba nejdříve do útulku, protože oba pesani mají úplně jinou povahu.
Kolik má vaše dcerka let? Budete jí se staráním se o pejska pomáhat? Nechcete jí raději pořídit křečka nebo morče?

Nebo ještě co dcerce namítnout, že když bude doma pomáhat, tak dostane nějaké penízky a postupně bude mít i na pejska. Vysvětlete jí, že všechno nemůže mít hned. Podle mě je to spravedlivé "NĚCO ZA NĚCO".

5.11.2018 18:33

tak to rozhodně
chceš snídani ?
zorej pole

5.11.2018 18:54

katerina04 napsal(a):

..minijork neexistuje - jsou to předražení bezpapíráci, kteří Vám, ale nakonec mohou vyrůst v 6kilového maxijorka,,,,,,,,

6.11.2018 21:04
MiNiChaKo

XXX.XXX.181.227

MINI jorkšír neexistuje! a pořídit si pejska bez PP přes inzerát rozhodně nedoporučuju.
Pejsci s PP jsou sice o něco dražší, ale za 1) nepodpoříte množírnu a za 2) máte několika procentní jistotu, že pejsek nezačne mít nějaké zdr. problémy a nebudete už během prvních pár dnů lítat na veterinu Nemyslím si, že na psovi by měl člověk šetřit.. ale pokud dáte nakonec přece jenom přednost psovi bez PP, doporučila bych obejít pár útulků, tam si každej vybere.

7.11.2018 07:57

katerina04 napsal(a):
Dobry den,nedaruje nebo nepridava tady nekdo pejska?Brouzdam denodenne po internetu a hledam štěnátko a nemužu sehnat nemužete mi něco doporučit?všechny bazary uz jsem snad prošla a neznadejne.Chci pro dcerku nejlepe štěně jack russel terier nebo mini jorksir.

Milá paní, mini jorkšír neexistuje, není to žádné plemeno. Pokud někdo něco takového inzeruje, tak je to produkt množení bez průkazu původu a klidně to nemusí být ani jork.

7.11.2018 08:44

Milá paní, mini jorkšír neexistuje, není to žádné plemeno. Pokud někdo něco takového inzeruje, tak je to produkt množení bez průkazu původu a klidně to nemusí být ani jork.

..když oni anoncují i miničivavy prostě ono to ta hezky zní vypadá v té kabelčičce v šatičkách a mašličkách, ale nikdo už neřeší, že jednak je to bez PP a jednak to musí mít hafo zdravotních problémů + jako bonus celková křehkost kilo a půl vážícího psíka ale je to marný, je to marný, je to marný a ztracený......

7.11.2018 10:20

..když oni anoncují i miničivavy prostě ono to ta hezky zní vypadá v té kabelčičce v šatičkách a mašličkách, ale nikdo už neřeší, že jednak je to bez PP a jednak to musí mít hafo zdravotních problémů + jako bonus celková křehkost kilo a půl vážícího psíka ale je to marný, je to marný, je to marný a ztracený......

A až ho potká můj, skoro šestikilový, kocour (žádný mývalí a pod. - normální venkovský zrzek), splete si ho s myší.

7.11.2018 11:09

A až ho potká můj, skoro šestikilový, kocour (žádný mývalí a pod. - normální venkovský zrzek), splete si ho s myší.

.....anebo křečkem

7.11.2018 14:55
impact

XXX.XXX.195.92

katerina04 napsal(a):

Jenze tohle vam "venku" chytne jak papirak, tak bezpapirak. Ale rozdil mezi nimi je v tom, co maj v genech. Jack russellove se dnes vysetruji na radu genetickych onemocneni. Obe formy ataxie (u prvni pes mrtvy do roka, u druhe do par let), vysetruji se oci na luxaci ocni cocky a dedicne ocni vady, chovatele ve svem chovu kontroluji luxace patell, cim dal casteji kontroluji i dysplazie loketnich a kycelnich kloubu. Maji prehled, zda se v jejich chovu neobjevuji nekrozy kycelnich kloubu. Casto, i kdy to spise u parsonu, se delaji BAER testy - na hluchotu..

Tady si muzete precist pribeh naseho Quida. Jak pak takovi bezpapiracci mohou dopadnout.

http://russell-rescue.cz/2014/04/pribeh-pejska-quida/

Pokud budete chtit kvalitniho JRT, pripravte si do kapsy od 15ti tisic vyse. Daji se sehnat levneji, jsou i nestandardi nebo psi v pet kvalite, vyskytuji se i spolumajitelstvi za super podminek. Ale to byste si musela napred ujasnit, co chcete. Pokud k chovateli natahnete ruku jakoze dej levneji, nejspis se s Vami ani nebude bavit.

7.11.2018 17:12
conie

XXX.XXX.206.202

Jo, kilo a půl je ještě prima, ale šíří se čivavy do 1 kg, známí známé takto koupili miničivavu za velký peníz bez PP, dokonce čokoládově modrou , v dospělosti 800 g, fontanela, dvojitě zuby, nožky jak sirčičky, které neunesou ani těch 800 g, potravní alergie snad úplně na vše, na veterině víc než doma. Ale mají něco extra.

7.11.2018 18:11
bilusik

XXX.XXX.168.130

katerina04 napsal(a):
Ano mate pravdu je jich hafo,ale podle mě je to předražene.

Tak jasně, že když chceš zadarmo, že pro tebe bude vše předražené za co chtějí za tu práci a dřinu s odchovem, krmení, odčervení očkování peníze za štěně, nedej bože za štěně s PP ... Vychcánky jako je zadavatel co by chtěli vše zdarma nebo za půl darma ty mají chovatelé nejradši.

7.11.2018 18:12

conie napsal(a):
Jo, kilo a půl je ještě prima, ale šíří se čivavy do 1 kg, známí známé takto koupili miničivavu za velký peníz bez PP, dokonce čokoládově modrou , v dospělosti 800 g, fontanela, dvojitě zuby, nožky jak sirčičky, které neunesou ani těch 800 g, potravní alergie snad úplně na vše, na veterině víc než doma. Ale mají něco extra.

Chce se mi z toho plakat....nebo spíš zvracet. No takhle holt vypadá honba za tím, mít co nejmenšího psa, ale to pak už to ubohé stvořeníčko není funkční, to už je týrání...
Jo věřím tomu, že jsou ještě schopní se pochlubit, jak MÁLO jejich čivava váží.

7.11.2018 19:22

conie napsal(a):

...Kriste pane, vždyť s tím se snad ani nedá manipulovat..........tohle j už snad i týrání psů což jsou lidi úplně bez mozku a citu?.........a nakonec když chtějí cosi onačejšího, tak ať si za to také platí.........

Přidejte reakci

Přidat smajlík