Rotvajler štěňata s PP, Rottweiler štěňata s PP

Prodám Rotvajlera - !!! ŠTĚŃATA NAROZENA !!! Chovatelská stanice VOM BENETY...
25000 Kč
Dobrý večer,
ráda bych si pořídila štěně rotvajlera. Nemusí to být výstavní kus, krytí také nemám v plánu a ceny za štěňata s PP jsou poměrně vysoké. Uvažuji tedy o koupi štěňátka bez PP.
Zajímalo by mě, jaký důvod má to, že mohou být štěňata bez PP po rodičích s PP, jak spousta lidí inzeruje. Velmi nerada bych totiž podpořila množírnu nebo měla pejska se zdravotními či psychickými problémy.
Nemohu se rozhodnout, zda dát vyšší částku za štěně, jehož předpoklady pro perfektní vzhled a ukázkový rodokmen s nejvyšší pravděpodobností nevyužiji, nebo zda ''risknout'' štěně bez PP. Proto budu velmi vděčná za všechny názory, rady a zkušenosti.
Všem děkuji :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem
je to vcelku jednoduchý. aby měl pes s pp potomstvo s pp, nestačí jen ten průkaz původu, ale to zvíře musí být uznané do chovu, uchovněné, a zapsané v plemenné knize jako chovné. a k té chovnosti je potřeba, aby splňovalo určité požadavky co se vzhledu, povahy a zdraví týče. to prostě proto, aby se vlastnosti plemene udržely i do dalších generací.
pes bez pp po rodičích s pp je potomek psů, kteří chovní nejsou. z různých důvodů. buď byli jejich majitelé líní uchovnit, nebo pes požadavky co se vzhledu, povahy či zdraví nesplňují.
no, takže takové štěně může mít zdravotní problémy, pokud je po rodičích se špatnými klouby, kteří by do chovu neprošli, nebo může být povahově magor, pokud je po rodičích, co by neprošli povahovým testem, nebo podpoříte množírnu, protože rozmnožit psa bez uchovnění je samozřejmě mnohem jednodušší.
Pokud chcete určité plemeno, tedy rotvíka, pak ho získáte jedině se štěnětem s PP. Jinak jde vždy o křížence původu nejistého, ať vám jeho "rádobychovatel" tvrdí cokoliv. A jestli chcete křížence, proč za něj platit neodpovídající částky, možná je lepší rozhlédnout se po útulcích. Štěňata bez PP po údajných rodičích s PP můžou být z různých důvodů: rodiče nebyli uchovněni pro vady exteriéru či povah, majitelé rodičů byli líní je uchovnit (ale proč? tolik práce to zase nedá) nebo prostě údajní rodiče nejsou rodiče nabízeného štěněte (může to tedy být klidně kříženec různých plemen, který jako štěně vypadá podobně jako rotvík)a pak z něj může vyrůst cokoliv - od většího takyjezevčíka po křížence velikosti telete a povahy krvelačné šelmy . Volby je na každém člověku, jen to chce dobře popřemýšlet.
michaela331
napsal(a):
Dobrý večer,
ráda bych si pořídila štěně rotvajlera. Nemusí to být výstavní kus, krytí také nemám v plánu a ceny za štěňata s PP jsou poměrně vysoké. Uvažuji tedy o koupi štěňátka bez PP.
Zajímalo by mě, jaký důvod má to, že mohou být štěňata bez PP po rodičích s PP, jak spousta lidí inzeruje. Velmi nerada bych totiž podpořila množírnu nebo měla pejska se zdravotními či psychickými problémy.
Nemohu se rozhodnout, zda dát vyšší částku za štěně, jehož předpoklady pro perfektní vzhled a ukázkový rodokmen s nejvyšší pravděpodobností nevyužiji, nebo zda ''risknout'' štěně bez PP. Proto budu velmi vděčná za všechny názory, rady a zkušenosti.
Všem děkuji :-)
Zrovna rtw je plemeno, kde bych se obávala vzít si něco bezPP. Mohutný a sportovní pes, je ho kousek. Když se něco nepovede v křížení bez PP, je průšvih. Rotvajler s PP má predispozičně tak nějak povahu, vzhled dané, ustálené a je hezké si přečíst, že rodiče a předci rodičů mají rentgeny kyčlí i loktů nulové (nebo max 2/2 a co je dvojka se může chovat jen na nulových). Plus nově, že budu vědět o tom, jak jsou na tom matka a otec s JLPP, zda frei nebo max přenašeči, zatím není povinné, ale spousta chovatelů už toto vyšetření dělá.
Důvod, že štěňata bez pp jsou po rodičích s pp? K rtw to může mít hodně daleko, případně neprošli rodiče sítem chovnosti kvůli zdraví (rtg, zuby či povaha), nesplnili bonitaci či majitelé nebyli schopni udělat se psem zkoušku do chovnosti, třeba to nekousalo nebo se to bálo střelby.
U štěňat s PP dostane po uchovněných rodičích průkaz původu i štěně s podkusem, předkusem, bílým flekem, delší srstí - a bývají zlevněná, jen nestandard či nevhodná pro chov. To znamená, že si můžete pořídit štěně s PP s předpokladem jakési povahy za levnější cenu, nemusíte mít výstavní ani jakékoliv další ambice.
Kupovat si v dnešní době rtw bez PP, ideál s useklým ocasem a doufat, co vyroste? Je na každém, jak se rozhodne. Já hlasuji pro ocasatého rtw s nějakou povahou než pro křižovatku připomínající rtw z dálky, se zdravotními problémy a hlavně podivnou povahou.
Conie
majitelé rodičů byli líní je uchovnit (ale proč? tolik práce to zase nedá)
Zrovna u rtw to dost práce dá. Svod mladých, bonitace. Rtg dlk+dkk, zkouška z výkonu 3oddílová (u psů, samců dvě, u feny stačí třeba ZM), ocenění z výstavy.
Jen dobře, že to tak mají nastavené.
Už čtu ten titulek asi po desáté a pořád hloubám nad tím nesmyslem. ( V textu už je to správně ). Nebo nejsem schopná pochopit napsané ?
LájošM
napsal(a):
Asi jste schopná psané pochopit, ale autor nedával ve škole na hodinách češtiny pozor :-)
Nebyl bych tak vostrej. Zadavatelka to prostě jenom popletla, a nemýlím-li se, název tématu nelze po odeslání opravit ani upravit. Důležité je, že v textu je to správně a je vcelku snadné zadání porozumět. :-)
michaela331
napsal(a):
Všem mockrát děkuji za reakce a cenné rady :-) pomohlo mi to se rozhodnout, že bude opravdu lepší vsadit na jistotu a pořídit štěně s PP, případně i štěně nehodící se pro chov (o této možnosti jsem vůbec nevěděla). Děkuji
Nedávno bylo na bazoši štěně s PP, podle výpisu údajů v inzerátu žádná šepleť a pro drobnou vadu skusu cena snad 6000. Musíte hold hledat, případně obepisovat chovky. Občas se nestandard nebo štěně v pet kvalitě normálně vyskytne.
A že rodokmen nevyužijete je nesmysl. Využijete ho právě proto, že budete vědět, co máte doma. A o tom to je.
michaela331
napsal(a):
Všem mockrát děkuji za reakce a cenné rady :-) pomohlo mi to se rozhodnout, že bude opravdu lepší vsadit na jistotu a pořídit štěně s PP, případně i štěně nehodící se pro chov (o této možnosti jsem vůbec nevěděla). Děkuji
Zase buďte nohama na zemi. Je to živé zvíře, a kupujete si jen předpoklad, a u štěňat "nehodících se pro chov" může být ten důvod mimo jiné také zdravotní. Navíc má na zdraví vliv krmení, zátěž atd.
Takže "sázka na jistotu" to určitě není.
Přesně tak, nikde není psáno, že pes s PP bude bezproblémový, jak zdravotně, tak povahově. Když si pořizujete štěně, je to vždy sázka do loterie, až z toho bude hotový pes,nemusíte si vůbec sednout. Pokud nejste nevratně zamilovaná do exteriéru rotvajlera, můžete se poohlédnout po nějakém psékovi z útulku, jsou jich mraky a třeba jiskra přeskočí....
Vyloženě do útulkového rotvajlera bych tedy nešla, přece jen je to plemeno, u kterého je vhodné zvlášť u začínajících pejskařů vědět, co má ten který pes konkrétně za sebou.
tak teď jako laik teda nevím, mám si vsadit do loterie nebo rovnou bezpapíráka ? :-)
když kouknu na tři "generace" (žádný problém, fláká se to 3 vrhy za dva roky nebo tak nějak), starší nevlastní sourozence a tety a tak, prošli všichni nějakou zkouškou, jsou zdraví ještě v 6 letech (rakovina se pp nevyhýbá, jasně), tak mám o 90% větší šanci, že pořídím tu chtěnou povahu, vzhled a zdraví
jistě, v půl roce bude mít prošlapy kvůli mně (ale to jakýkoli pes) - špatné krmení a pohyb, ale na dědičnou vadu srdce mi pejsek z prověřeného chovu asi neumře, když jsou rodiče a pra a pra a .. čistí
a to nejsem pp fanatik ;-)
napsal(a):
tak teď jako laik teda nevím, mám si vsadit do loterie nebo rovnou bezpapíráka ? :-)
když kouknu na tři "generace" (žádný problém, fláká se to 3 vrhy za dva roky nebo tak nějak), starší nevlastní sourozence a tety a tak, prošli všichni nějakou zkouškou, jsou zdraví ještě v 6 letech (rakovina se pp nevyhýbá, jasně), tak mám o 90% větší šanci, že pořídím tu chtěnou povahu, vzhled a zdraví
jistě, v půl roce bude mít prošlapy kvůli mně (ale to jakýkoli pes) - špatné krmení a pohyb, ale na dědičnou vadu srdce mi pejsek z prověřeného chovu asi neumře, když jsou rodiče a pra a pra a .. čistí
a to nejsem pp fanatik ;-)
...s PP už jen proto, že nebudu podporovat množení bezpapíráků a že to prostě bude právě to plemeno, které jsem si vybrala............zdraví a krásu Vám nezaručí nikdy, nikdo a nic na světě.........
Zadavatelka tu řeší jen PP a nonPP.
Nerozepsala se, proč zrovna rotvajlera. Je ale na místě říct, že se jedná o poměrně specifické plemeno, které je velké, těžké, mohutné, a díky svým anatomickým dispozicím špatně snáší horko. Není to pes vhodný na dlouhé výlety a turistiku, nedejbože běh s člověkem nebo běhání u kola. Stejně tak pro něj není vhodné agility zaměření. Pokud byť jen o části z toho zadavatelka uvažuje jako o společné aktivitě s budoucím psem, tak by měla vybírat jiné plemeno. Dále je poměrně těsně navázán na svou smečku a volný pohyb mezi cizími lidmi v městském provozu, na hřišti, posezení na zahrádce hospody apod bych tedy bez vodítka, případně koše rozhodně nedoporučovala. To platí i pro návštěvy cizích lidí u nich v domě/bytě. Pokud ho ale primárně chce na hlídání objektu, proč ne.
Rotvajler není plemeno pro začátečníky. Kombinace tohoto plemene a poměrně nezkušené zadavatelky může být v případě v dospělosti samostatného a dominantního jedince problém, ať má PP nebo nemá.
saola
napsal(a):
Zadavatelka tu řeší jen PP a nonPP.
Nerozepsala se, proč zrovna rotvajlera. Je ale na místě říct, že se jedná o poměrně specifické plemeno, které je velké, těžké, mohutné, a díky svým anatomickým dispozicím špatně snáší horko. Není to pes vhodný na dlouhé výlety a turistiku, nedejbože běh s člověkem nebo běhání u kola. Stejně tak pro něj není vhodné agility zaměření. Pokud byť jen o části z toho zadavatelka uvažuje jako o společné aktivitě s budoucím psem, tak by měla vybírat jiné plemeno. Dále je poměrně těsně navázán na svou smečku a volný pohyb mezi cizími lidmi v městském provozu, na hřišti, posezení na zahrádce hospody apod bych tedy bez vodítka, případně koše rozhodně nedoporučovala. To platí i pro návštěvy cizích lidí u nich v domě/bytě. Pokud ho ale primárně chce na hlídání objektu, proč ne.
Rotvajler není plemeno pro začátečníky. Kombinace tohoto plemene a poměrně nezkušené zadavatelky může být v případě v dospělosti samostatného a dominantního jedince problém, ať má PP nebo nemá.
Proč odpovídáte na něco, na co se nikdo neptal? Zadavatelka má vybrané plemeno, už s ohledem na to, že řeší problematiku s PP a bez PP, je vidět, že nad pořízením psa přemýšlí. Pokládáte snad každého za natolik nesvéprávného, že si nedovede najít informace o plemeni? Vaše reakce je přesně to, proč se pak lidem nechce zde na nic ptát. Dotaz byl naprosto jasný a nevidím důvod, proč by se zadavatelka musela rozepisovat o tom, proč zrovna rotvajlera!
rotvajler je honácké plemeno, skotácké na skot přece
běhá velmi rád
nemá být soudek, ale hora svalů
jedna paní mi řekla, že můj pes je tlustý, a přitom megínka samý sval, ale asi nezapadá do tabulky "německý český ovčák"... kdybyste viděli, jak zdrhá za srnou, než dořvete jméno psa, je 2 kilometry daleko
ale asi ztloustne, protože prší
jak prší, tak se mezi dveřmi otočí a jde zase spinkat
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
napsal(a):
...s PP už jen proto, že nebudu podporovat množení bezpapíráků a že to prostě bude právě to plemeno, které jsem si vybrala............zdraví a krásu Vám nezaručí nikdy, nikdo a nic na světě.........
Ale pozor - můžete podporovat množení "papíráků"! Některé chovy s PP jsou větší humus, než některé chovy bez PP. A kříženec s PP? Také je to možné, mám osobní zkušenost.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.97
Je fakt, že možná většina chovatelů "papíráků" odvádí alespoň nějaké daně, narozdíl od té druhé skupiny. Což je chválihodné, ale myslím, že většinu zájemců o štěně to nezajímá.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale pozor - můžete podporovat množení "papíráků"! Některé chovy s PP jsou větší humus, než některé chovy bez PP. A kříženec s PP? Také je to možné, mám osobní zkušenost.
..ale to je samozřejmé, že pokud bude byt nebo dvůr přetékat štěňaty různých plemen byť s PP, tak do toho nepůjdu.........zatím jsem měla štěstí jak u koček, tak u psů.....