Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.11.2018 07:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.86

Dobré ráno.

Potřebovala bych se zeptat na zkoušky IPO. Chodím na dva cvičáky. Ani jeden není ZKO. V nejbližším městě kde ZKO je, nedělají obrany, takže na IPO by stejně musel člověk jet jinam. Na cvičák kam chodím se dělají jen ZOP. Na druhým cvičáku sice dělají obrany, ovšem ne zkoušky... Ale ty dva cvičáky mi maximálně vyhovují, jak prostor, tak výcvikáři a prostě nechci jezdit ještě úplně někam jinam mimo. Můžu si tedy trénovat kde chci a potom jet kamkoliv na zkoušky? Třeba na ZKO Hranice, což je ode mě taky kousek musím být ale členem a udělat u nich výcvik který se skládá z cca 12 hodin a potom můžu jít na zkoušky, což se mi ale moc nelíbí.Ovšem nechci jezdit na tři cvičáky... Jak to děláte vy? Klidně do zpráv.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2018 07:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na zkoušky lze jet kamkoliv, kde vas na ne vezmou - mají místo.
Není podmínka byt tam clenem.
Jen -pro psa i psovoda je jednodussi, delat aspoň ty první zkoušky nekde, kde to zna, nez jezdit na cizi plac mezi cizi lidi.

Další věc uplne mimo je pak trenink obran - to, ze nekde na cvicaku delaji i obrany neznamena, ze to je fig vhodny pro každého psa.
Za dobrým figurantem se vyplaci si dojet i dal - a zase je to bez ohledu na nejake clenstvi.

8.11.2018 11:12
LájošM

XXX.XXX.14.251

Podmínka pro složení IPO je, aby psovod byl členem nějaké kynologické organizace pod ČMKU (ČKS, MSKS, chovatelský klub plemene apod.). Ale složit zkoušku můžete kdekoli. Hodně organizací to má tak, že přednost mají jejich členové, a pokud zbude místo, doplní cizími lidmi. Většinou ti cizí platí o trochu vyšší poplatek.
A vždy jsem se setkal se vstřícností a před zkouškami mi dovolili dojít se psem na pár tréninků, aby si pes zvykl na cizí prostředí.
Za figurantem lze dojet kamkoli, je výhoda, když pes neřeší, který to je a kouše na všechny. Ale super je si zkusit dojet aspoň jednou za tím, co vám na zkouškách bude figurovat. Ne vždy si figurant se psem sedne.

Neregistrovaný uživatel

8.11.2018 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.86

LájošM napsal(a):
Podmínka pro složení IPO je, aby psovod byl členem nějaké kynologické organizace pod ČMKU (ČKS, MSKS, chovatelský klub plemene apod.). Ale složit zkoušku můžete kdekoli. Hodně organizací to má tak, že přednost mají jejich členové, a pokud zbude místo, doplní cizími lidmi. Většinou ti cizí platí o trochu vyšší poplatek.
A vždy jsem se setkal se vstřícností a před zkouškami mi dovolili dojít se psem na pár tréninků, aby si pes zvykl na cizí prostředí.
Za figurantem lze dojet kamkoli, je výhoda, když pes neřeší, který to je a kouše na všechny. Ale super je si zkusit dojet aspoň jednou za tím, co vám na zkouškách bude figurovat. Ne vždy si figurant se psem sedne.

Tak od nového roku budu členem chovatelského klubu. Co se týče figuranta a psa, máte naprostou pravdu s tím aby si sedli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík