ahojky, chci si adoptovat fenečku... má cca 2 měsíce a váží 2,5 kg... maminka je kříženka, asi 10 kg... jako odhadujete velikost? díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

to první je kavkazák :-)
12kg max

napsal(a):
to první je kavkazák :-)
12kg max
A ten druhý moskevák :-))

valacek
napsal(a):
Někdo mi tvrdil, že podle tlapky až 30kg
To by tu fenečku musel nakrýt opravdu kavkazák :-))

Tak mamina ma na 10 kg tlapy taky jak medvedice... :)
Spis bych se ptala, jaka je mamka povahou... a jaka je "Vase fenecka"?
U klidnyho a vyrovnanyho psa clovek zvladne s beznou vychovou korigovat napr. i v puberte 30 kg jako nic, ale blaznivej neurotik i s 10 kg bude prusvih vzdycky...
valacek
napsal(a):
Někdo mi tvrdil, že podle tlapky až 30kg
Prdlačky. Štěňata mají tlapky vždycky trošku větší. Některá víc, některá míň, ale neindikuje to vůbec nic. 12kg,klidne míň...
Řešte, co vám tu radí. A to ne velikost, ale povahu. Brala jsem si z útulku štěně s tím, že bude citlivka, už to na ní i bylo vidět a matka dost magor. A ona je skvělá, nedala bych ji za nic, ale dovede se leknout i vlastního prdu, když to tak řeknu. Někdy to není lehký a je to závazek a starost na dlouhý roky. Všichni hledí na velikost a barvičky, ale to nejdůležitější se často přehlíží.
Pokud hodně stojíte o velkého psa, neberte si štěně po desetikilové fence. :)
valacek
napsal(a):
O povaze už toho vím dost... A právě o tak velkého psa nestojím, kolem 10kg je ideální
Pak není co řešit, obra z toho mít nebudete. Štěňata navíc vypadají fakt dobře živená, takže žádný podvyživený ubožáček, který má co dohánět a může teda ještě překvapit, vás nečeká. Jak píše LájošM, vypadají fakt krásně, je vidět, že jsou opečovaná. Ovšem hádala bych, že tu desetikilovou hranici vám v dospělosti nepřekročí. Tím spíš, že si berete fenku, pejsek by mohl být třeba o něco urostlejší.