Dobrý den, škoda že nemůžu vložit foto. Hodně by mohlo. Chci jen na úvod napsat že veterinu jsme navštívili a chystáme se ještě na kontrolu. Zajímal by mě jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Pejsek 3 roky, krmili jsme Premium Brit teď jsem koupila Adult Care. No každopádně pejsek má jakoby u zadečku zbarvený chlupy, je to něco mezi tvé hnědou a červenou. Kůže pod chlupama je normální, nijak zbarvená ani strupy. Stolici má pejsek pevnou a nepřijde mi že by si to nějak lízál či kousal. Doktorka sama kutila hlavou a říkala že to může být od infikovaneho hmyzu. Odcerven pejsek je, dostali jsme patak na parazity i šampon. Ale barva se srsti se ne a ne vymyt. Na kontrolu půjdeme v týdnu, předtím říkala že když to nepomůže nasadí antibiotika. Myslíte si někdo ze by to mohla být třeba pigmentové skvrna? Jo a anální žlázky vymackla, jen malinko a nezdálo se jí že by to bylo od toho protože stolici má pevnou, po zadečku nejezdí ani nijak neoblizuje. Nevíte někdo? Foto kdyztak zašlu, budu ráda za komentáře. Diky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak zkuste změnit granule, může to být alergie.

Melissaa
napsal(a):
Jojo dnes jsem koupila jiné bez obilovin, hypoalergenni. Ale předtím mi sama veterinarka řekla že alergie se projevuje jinak, každopádně krmivo ode dneška změněno. :)
Není pravda, já mám právě zkušenost, že na světlých psech se alergie projevuje přesně takto. A jaké jste pořídila?

Alergie? Cervena na srsti a ne na kuzi?
To jde?
...mozna uplne mimo, ale nemate nahodou zanovni cervenou sedaci soupravu? Cervenou vymalbu, koberecek, rucnik...?
Divne, ze to ma zrovna tam kde to ma a pritom je "zdravy".
Urcite sem hodte info, oc slo.

Líže si to. Proč? může ho svědit kůže, kvůli alergii včetně alergie kontaktní, třeba sedá na něco, co ho dráždí, může to být od žlázek, může to být od... čehokoliv, co způsobuje dráždění, kvůli kterému si chce lízat zrovna tohle místo.

napsal(a):
Není pravda, já mám právě zkušenost, že na světlých psech se alergie projevuje přesně takto. A jaké jste pořídila?
Vazne se Vam stalo, ze se psum po granulych zmenila barva srsti? Jako alergicka reakce?
O jake granule slo? Resp. co za latku to zpusobilo?
Diky za odpoved
Celou dobu jsem používala Brit premium a měl stolici i tak tuhou. I tak jsem teprve dneska sama od sebe koupila Brit adult care hypoalergenni. Takže uvidím za tři dny. Každopádně na sedačku nesmí a doma máme nábytek světlý, plovoucku a hnědý koberec. Pelech má taky hnědý. Doktorka říkala že je možný že ho stipla infikovana blecha třeba?.. Akorát je zajímavý to že prostě kůže není červená ani strupy a stolici má pěknou. Je to prostě Divny. Jinak pejsek je australský dalmatin, tudíž má hnědý Flíčky ne černý. Je to zajímavý no.. Je fakt že moje babička má plno koček tak je dost možný že některá na něho skočila když jsme byli na návštěvě(myslím tím blechu). Ale... Nechápu že se to nechce vymyt a to nám dala šampon za 400,- paní doktorka, necháváme ještě deset minut působit a po oplachnuti nic. Jakobych nic nedávala..... Babo rad a děkuji za odpovědi cením každé rady, nazoru
Ne psala jsem že ho hlídám a nelze si to, neskrabe ani nejezdí po zadečku. Doktorka mu anální žlázky mackala a říkala že ty jsou v pořádku. Snad nějaký infikovany hmyz možná, sama mi neřekla co to je... Na kontrolu půjdeme v týdnu, skvrna je furt stejná jak před 14dni. A je dost možný že dostane antibiotika které dřív zmiňovala.... 💁
Spíš me napadlo nemůže to být prostě nějaká pigmentové skvrna od narození? Abych pravdu řekla má už to delsi dobu ale jelikož si to nijak nelize tak jsem to neřešila, spíš mi přišlo že s přibývajícím věkem to má silnější. Já nevím prostě... Šel. Na svet jako první z osmi štěňat, B, l nejslabší. Možná ne, možná to byl hmyz...

A babi nic cerveneho "sedaciho" v dome taky nema?
Porad mi nejde do hlavy, ze to ma z niceho nic jen na chlupech na zadi a jinde klid...
...jste rychlejsi - nemazu, ale cetla Vas prispevek, takze blbost...

je to třeba od kvasinek
což jako následek krmiva je, je to jedna z možností - překrmení cukry, množí se, z něčeho se přemnožily
a má to na divném místě, protože, ano, líže si to a roznáší tlamou
ještě koukněte mezi prsty a na tlamě, v uších
je to typická barva "alergie"
je na srsti jen, protože to tam naslintal :-)

třeba se chodí drbat o mahagonový nábytek :-)
ve spánku nehlídám teda..
No mezi tkapkami to nemá, uši má docela čistý, ty mu i proplachovala veterinarka před nějakou dobou. S tím krmivem možná máte pravdu ale pamlskama jinak moc neodmenuji, dostává vzácne něco. No jo a když mu dá paní doktorka ty antibiotika tak zaberete to? Granule má ode dneška pozmeneny. A má rád strašně hrušky a v létě ozraval že stromů i ty špendlíky. Myslíte že to nějak může souviset? moc dekuju za vaše názory

na co má ATB ?
kvasinky se rozjedou ještě víc pak, protože ATB udělají nerovnováhu - zabijí vše ostatní
jestli ale nikde jinde nic nemá, ani trošičku na tlamě.. bývá vidět na těch nejkratších chlupech a na tlapkách.. tak to bude něco jiného třeba

Stery te srsti udelat vet muze?
Dohledat z ceho to ma, muze byt vazne orisek.
Mohli jste zmenit praci prasek, avivaz, cistici prostredky na podlahu... Nebo mate v okoli nejakou jedovatou rostlinu...
No nezavidim, ale pokud ta cervena prdka psa nijak neobtezuje, tak co :)
Trebas zrovna v tomto pripade bude cas lekarem.
Nevím no, jako pejska často nekoupu a jelikož nám doma líná hodně takže spíš často zametam než vytiram. A na prochajdy chodíme pokaždy jinam. Někdy do parku, jindy na polnacku, do lesa... To nevím jestli mu může udělat nějaký ster. Hlavně jde to těžko dolů, ty chlupy nejxpu umýt. Jestli to má z toho zadečku tak... To by snad na to přišla ne? Když mu mackala ty zlazk,Y anální..... 💁 Ch ju.. No uvidíme.. Snad to bude brzo ok

Melissaa
napsal(a):
Jo a kdyby to měl z toho zadečku tak antibiotika může pomoci ne? Ona ho prohlížela prý to alergie není určitě.
Nasazovat antibotika a nevedet proti cemu, my prijde trosku zvrhle, ale veterinarka urcite vi, co dela.

tak než začne dávat nějaké "léčivé" tabletky a šampóny, musí zjisti třeba tím stěrem, na co že to co dává :-)
něco by to chtělo, ať teda se vyřadí některé příčiny
alergie to být může, netolerance něčeho, má něčeho dost prostě, a to pohledem fakt nezjistí.. tohle je takový jako jeden z projevů, že je něco špatně
ale proč na jiných místech nemá nic.. protože mu to umyli v uších :-) ne, nevím
když nejde umýt, tak za to může něco uvnitř psa (ředidlo jste zkoušeli ? :-) )
ocet zkuste, ale ředěný a bacha kam to lijete
já když megí nacpu hodně příloh - sacharidů - tak má červené nohy
a také to bývalo z kontaktu s postřiky na polích a lukách - ale v tomto případě to schytá kůže
no a to mohou psovi smrdět nohy a uši :-) ale fakt, jako zpocené
takže moukové přílohy vyřadím a za dva dny je barvička pryč
týjo a pak se zjistí, že někde natírali lavičky
Píšu ze už to má delší dobu.lavecka asi těžko, červený ani v okolí nejsou, nevysedavame. Nemyslím si že to. Má i v uších. Buď ho stipl nějaký hmyz a nebo to ma z toho zadečku prostě. No uvidíme. Redidlo nemáme a ani ho kupovat nebudu, ocet.. No nevím, zkoušela jsem mu to pucovat pěkně detailně tamponkem a moc se toho nepustilo. Každopádně mě přijde že dnes to měl zas. Víc Hnedy než jsem mu dala ten šampon. Možná to má z toho zadečku.

a s tím má co ?

no jo, jenže to právě souvisí s kvasinkami, zadní část, víte :-)
jinak se to dělá tak, že se udělá stěr, vezme krev, změní jídlo, místa spaní a vycházek
a hotovo
může vylézt skvrna, stejně jako štěníkům, asi
ale jistě to nevím, protože australského dalmatina neznám :-)
napsal(a):
Líže si to. Proč? může ho svědit kůže, kvůli alergii včetně alergie kontaktní, třeba sedá na něco, co ho dráždí, může to být od žlázek, může to být od... čehokoliv, co způsobuje dráždění, kvůli kterému si chce lízat zrovna tohle místo.
Souhlasím s bodlinkou. Fleky na srsti svým typickým odstínem odpovídají srsti, dlouhodobě znečištěné psími slinami nebo výtokem z očí. To, že nevidíte, že by si to aktivně lízal, neznamená, že to nedělá, pokud je sám.
Neměl úraz? Netrefil ho nějaký kolista nebo motorkář či auto? Nespadl na ten zadek z větší výšky? Ta oblast ho může bolet uvnitř, na kůži nic být nemusí.
Nekulhá? Není ztuhlý po dlouhém ležení, že by se obtížně rozhýbával?
Páteř, klouby, natažené vazy?
Nebo nález uvnitř konečníku - vyšetřovala ho doktorka detailněji nebo jen kontrolovala žlázky? Nález na prostatě?

napsal(a):
Vazne se Vam stalo, ze se psum po granulych zmenila barva srsti? Jako alergicka reakce?
O jake granule slo? Resp. co za latku to zpusobilo?
Diky za odpoved
Stalo, šlo o granule Trainer, příchuť králík.

Melissaa
napsal(a):
Píšu ze už to má delší dobu.lavecka asi těžko, červený ani v okolí nejsou, nevysedavame. Nemyslím si že to. Má i v uších. Buď ho stipl nějaký hmyz a nebo to ma z toho zadečku prostě. No uvidíme. Redidlo nemáme a ani ho kupovat nebudu, ocet.. No nevím, zkoušela jsem mu to pucovat pěkně detailně tamponkem a moc se toho nepustilo. Každopádně mě přijde že dnes to měl zas. Víc Hnedy než jsem mu dala ten šampon. Možná to má z toho zadečku.
Ze "zadečku" to pravděpodobně nemá, pokud nezabere změna těchto granulí, vyzkoušejte granule bud granule Wolfsblut-příchut burská koza nebo granule Petkult.

napsal(a):
jaký pes, která složka krmiva ?
Melissaa
napsal(a):
Dobrý den, škoda že nemůžu vložit foto. Hodně by mohlo. Chci jen na úvod napsat že veterinu jsme navštívili a chystáme se ještě na kontrolu. Zajímal by mě jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Pejsek 3 roky, krmili jsme Premium Brit teď jsem koupila Adult Care. No každopádně pejsek má jakoby u zadečku zbarvený chlupy, je to něco mezi tvé hnědou a červenou. Kůže pod chlupama je normální, nijak zbarvená ani strupy. Stolici má pejsek pevnou a nepřijde mi že by si to nějak lízál či kousal. Doktorka sama kutila hlavou a říkala že to může být od infikovaneho hmyzu. Odcerven pejsek je, dostali jsme patak na parazity i šampon. Ale barva se srsti se ne a ne vymyt. Na kontrolu půjdeme v týdnu, předtím říkala že když to nepomůže nasadí antibiotika. Myslíte si někdo ze by to mohla být třeba pigmentové skvrna? Jo a anální žlázky vymackla, jen malinko a nezdálo se jí že by to bylo od toho protože stolici má pevnou, po zadečku nejezdí ani nijak neoblizuje. Nevíte někdo? Foto kdyztak zašlu, budu ráda za komentáře. Diky
Pokud jsou změny pouze na sedacích hrbolech (viz. obrázek) a naopak nejsou v meziprstí, koutcích pysků, případně vnitřní strana boltců (či chronický, opakující se stav zánětů zvukovodu) , nebude se jednat o celkovou alergii (pak změny krmiva moc úspěchu mít nebudou). Vysoký obsah karotenu, biotinu v krmivu by zase způsobil změny zbarvení na celém těle. Vyloučit by se tedy nedala asi kontaktní alergie, ta by ale svědila a pes by se lízal (což vy negujete). Na fotce se zdá, že ani bezprostřední okolí anál. otvoru není výrazně zbarvené. Opět pokud se pes nelíže a žlázky byly kontrolovány, taky to nebudou. Kůže může být čistá, zbarvení chlupů pochází z mazu chlupových folikulů a zbavíte se ho až vypadáním a nárůstem nových (pokud nechcete použít odbarvování peroxidem, apod. , ale to zase bude dráždit kůži). Pokud tam opravdu nejsou jiné změny, není to svědivé a pes to neolizuje, tak bych se pokusil vyloučit či přeléčit "demodex canis", který se ve folikulech může vyskytovat i normálně, ale lokální přemnožení (?)
Pokud šampon ,tak typu "Peroxyderm", celkově ATB asi zbytečné.

napsal(a):
jaký pes, která složka krmiva ?
Bocka a kříženka bocky, typuju hydrolizovanou bílkovinu živočišného původu, snad i nechelátové minerály.

rate
napsal(a):
Pokud jsou změny pouze na sedacích hrbolech (viz. obrázek) a naopak nejsou v meziprstí, koutcích pysků, případně vnitřní strana boltců (či chronický, opakující se stav zánětů zvukovodu) , nebude se jednat o celkovou alergii (pak změny krmiva moc úspěchu mít nebudou). Vysoký obsah karotenu, biotinu v krmivu by zase způsobil změny zbarvení na celém těle. Vyloučit by se tedy nedala asi kontaktní alergie, ta by ale svědila a pes by se lízal (což vy negujete). Na fotce se zdá, že ani bezprostřední okolí anál. otvoru není výrazně zbarvené. Opět pokud se pes nelíže a žlázky byly kontrolovány, taky to nebudou. Kůže může být čistá, zbarvení chlupů pochází z mazu chlupových folikulů a zbavíte se ho až vypadáním a nárůstem nových (pokud nechcete použít odbarvování peroxidem, apod. , ale to zase bude dráždit kůži). Pokud tam opravdu nejsou jiné změny, není to svědivé a pes to neolizuje, tak bych se pokusil vyloučit či přeléčit "demodex canis", který se ve folikulech může vyskytovat i normálně, ale lokální přemnožení (?)
Pokud šampon ,tak typu "Peroxyderm", celkově ATB asi zbytečné.
Vaše první věta není pravdivá, jednalo by se v tomto případě o kvasinky, alergie se krásně projevuje jen lokálním zčervenáním na kterémkoliv místě, i bez svědění.

Přemýšlím, jak dlouho by musel sedět, aby se jako zpotil a přemnožily se kvasinky. Alergie a jako následek kvasinky, jasně, ale zbytek psa čistý.. Tuhle barvu dělají kvasinky a sliny se slzami. Na kůži pak alergie na cokoli, bleší a další kousnutí a tak podobně. Ale ne na samotných chlupech.
Spíše si myslím, že se stalo něco, co majitel nepostřehl.
Škoda, že něco takového už nikdo pak nepřijde říct :-)
Rájko, hydr. živočišná bílkovina s nízkou molekulární hmotností - ta nízká mol. hmotnost zajišťuje, že imunitní systém tuto ingredienci nevyhodnotí jako útok.
Záleží na té hmotnosti, říká se, že by měla být pod 10 tisíc daltonů, ještě lépe 5.
Klasický hydrolyzát na ochucení nevím. Ale tento je hypoalergenní.
Jiné granule pak sedly ? Jestli nějaká přídatná látka, musím vyzkoumat, jestli někdo zkoumal. Jedovatá žluť v Pedygrý a Beneful je jasná.. ale zbytek nevím. Leda porovnat s krmivem, které klaplo.

napsal(a):
Přemýšlím, jak dlouho by musel sedět, aby se jako zpotil a přemnožily se kvasinky. Alergie a jako následek kvasinky, jasně, ale zbytek psa čistý.. Tuhle barvu dělají kvasinky a sliny se slzami. Na kůži pak alergie na cokoli, bleší a další kousnutí a tak podobně. Ale ne na samotných chlupech.
Spíše si myslím, že se stalo něco, co majitel nepostřehl.
Škoda, že něco takového už nikdo pak nepřijde říct :-)
Rájko, hydr. živočišná bílkovina s nízkou molekulární hmotností - ta nízká mol. hmotnost zajišťuje, že imunitní systém tuto ingredienci nevyhodnotí jako útok.
Záleží na té hmotnosti, říká se, že by měla být pod 10 tisíc daltonů, ještě lépe 5.
Klasický hydrolyzát na ochucení nevím. Ale tento je hypoalergenní.
Jiné granule pak sedly ? Jestli nějaká přídatná látka, musím vyzkoumat, jestli někdo zkoumal. Jedovatá žluť v Pedygrý a Beneful je jasná.. ale zbytek nevím. Leda porovnat s krmivem, které klaplo.
Tahle alergie nemá s kvasinkami nic společného.
Ano, na mojí žádost se pak začalo krmit BH kachna a později WB koza a v pohodě. Takže něco v tom jim vadit muselo, před tím žraly i maso, i králičí.
napsal(a):
Vaše první věta není pravdivá, jednalo by se v tomto případě o kvasinky, alergie se krásně projevuje jen lokálním zčervenáním na kterémkoliv místě, i bez svědění.
Kvasinky pouze na tomto místě a nikde jinde? Bez svědění a změn? (" Kůže pod chlupama je normální, nijak zbarvená ani strupy.")

rate
napsal(a):
Kvasinky pouze na tomto místě a nikde jinde? Bez svědění a změn? (" Kůže pod chlupama je normální, nijak zbarvená ani strupy.")
Čtěte pořádně, píšu, že to kvasinky nejsou.

jak vypadá sekret mazové žlázy ?
z pachové, je třeba nad ocasem, slepuje kůži..
ale že by byl červený.. leda z jiných žláz a to už by ten pes asi brečel..
zánět bude vidět nebo cítit na kůži
z apokrinních žláz je tekutina nažloutlá a pes bude jaksi srmdět...takový ten typický psí zápach...
ještě je "pot" modrý při otravě mědí, červený při pocení krve (ale to je furt o kůži a také se dá cítit), a ještě jsem se dočetla o alkaptonurii u dětí .. a zas je to cítit v uších atd.
to přece není možné, aby nikde nic vidět a cítit nebylo (byl půl roku na prázdninách u příbuzných a majitelka neví ? ) a na kožichu fleky
to vše se dá umýt ředěným octem (ty úžasné vet šampony to umyjí také)
jenže tady u toho australského dalmatina není absolutně nic kromě hnědočervených fleků
takže je to vylezlý pigment

Co to je za plemeno ten australský dalmatin? Jste si ji přivezli z Austrálie?

napsal(a):
Co to je za plemeno ten australský dalmatin? Jste si ji přivezli z Austrálie?
tj. dalmatin s hnědými skvrnami

napsal(a):
tj. dalmatin s hnědými skvrnami
A jaký je rozdíl mezi tím chorvatským s hnědými "puntíky" a tím australským?

napsal(a):
A jaký je rozdíl mezi tím chorvatským s hnědými "puntíky" a tím australským?
ale to já nevím :-) znám jen jednoho - chorvatského :-)
tento australský má asi jinak zbarvený maz, no :-)

napsal(a):
ale to já nevím :-) znám jen jednoho - chorvatského :-)
tento australský má asi jinak zbarvený maz, no :-)
Asi jo

myslíte, že to nikoho nenapadlo ?
no nenapadlo, protože tomu psovi absolutně nic není, na kůži nic není, v uších nic není, nikde nic, nula
ale může se mu vzít krev, seškrab, stěr, celý ten chlup obarvený od futer špajzu, a pak by nám mohla přijít říct výsledek
jo a stěr a podobně víckrát, demodex se ukáže třeba napotřetí, je to přeci jen brouček
promiňte, mám z toho trošku legraci, je to záhada :-)
rate
napsal(a):
Pro Melissu: Věřte své veterinářce, nebude hloupá , tady vám ti "mudrlanti" jen nafouknou hlavu. Pokud se nedoberete k diagnóze,můžete zkusit biopsii a následné histolog. vyšetření. To by vám mělo pomoci určit charakter problému.
Biopsii, histologické vyšetření a antibiotika na obarvený chlup na pr.eli. Bezva! Hlavně, že tady jsou všeci mudrlanti.

napsal(a):
nebyl to Trovet náhodou ?

napsal(a):
nebyl to Trovet náhodou ?
Ne, Trovet žrala před tím ta kříženka, alergie stejná. Proč?

napsal(a):
Ne, Trovet žrala před tím ta kříženka, alergie stejná. Proč?
nic, jsem si na to vzpomněla, že jsem někde četla, asi od Vás :-)

napsal(a):
nic, jsem si na to vzpomněla, že jsem někde četla, asi od Vás :-)
Aha.Bohužel, mám na starosti několik psů a ty alergie, co mají teď, to je hrozný, s každým rokem je toho víc a víc.

napsal(a):
Aha.Bohužel, mám na starosti několik psů a ty alergie, co mají teď, to je hrozný, s každým rokem je toho víc a víc.
Jó, kdyby si koupili dalmatina, max se mu obarví chlupy ;-)

napsal(a):
Jó, kdyby si koupili dalmatina, max se mu obarví chlupy ;-)
Taky pravda