Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2018 14:42
Kijal

XXX.XXX.67.124

Dobrý den, máme pejska po operaci močových kamenů (struvitů). Veterinář nám doporučil "Hill's u/d", jenže po měsíci se pejsek neustále drbe a vykazuje známky alergie. Nemluvím o tom, že po přečtení složení jsme se dozvěděli že obsahují například - celulózu, ochucovadla, sůl, kukuřičný škrob a dále. Po nekonečném brouzdání na internetu, jsem našla značku "Vet Life Natural". Složení bylo příjemnější, jediná chybka je asi zase ta sůl, jenže ta je u všech granulí pro psy s močovými kameny. Jsem teď ale v koncích, nevím jestli objednat "Vet Life Natural DOG Struvite Management" nebo "Vet Life Natural DOG Struvite". Takže můj dotaz zní, které budou lepší aby se pejskovi kameny už nevrátily (Spíše jako prevence)?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.11.2018 15:06

je přidaný chlorid sodný, ale když se podíváte na množství sodíku, je ho úplně normálně - 0,3
některé běžné i nedietní granule mají víc než vet life

Management se liší jedním obrázkem - je tam místo rozbourání kamínku jen takový štít, podle toho si myslím, že jde víc o prevenci, navíc má méně síranu vápenatého, a ten název..

https://www.farmina.com/cz/krmivo-pro-va%C5%A1eho-psa/farmina-vet-life-canine/67-struvite-management-canine.html

https://www.farmina.com/cz/krmivo-pro-va%C5%A1eho-psa/farmina-vet-life-canine/66-struvite-canine.html

11.11.2018 15:23
Kijal

XXX.XXX.67.124

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je přidaný chlorid sodný, ale když se podíváte na množství sodíku, je ho úplně normálně - 0,3
některé běžné i nedietní granule mají víc než vet life

Management se liší jedním obrázkem - je tam místo rozbourání kamínku jen takový štít, podle toho si myslím, že jde víc o prevenci, navíc má méně síranu vápenatého, a ten název..

https://www.farmina.com/cz/krmivo-pro-va%C5%A1eho-psa/farmina-vet-life-canine/67-struvite-management-canine.html

https://www.farmina.com/cz/krmivo-pro-va%C5%A1eho-psa/farmina-vet-life-canine/66-struvite-canine.html

Děkuju moc, takže určitě ten Management

11.11.2018 15:28

Kijal napsal(a):
Děkuju moc, takže určitě ten Management

na 90% si to myslím, ale můžete napsat na webu Farminy dotaz, oni odpoví rychle
abyste měli jistotu

11.11.2018 15:50
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já bych jenom upozornila, že se vám může stát, že pejskovi vůbec nebudou chutnat. Oni už u takhle ochuzených granulí všechno dohání ochucovadly. Tak snad pejsek bude rozumný a nedá na mlsný jazýček.

11.11.2018 16:46
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Struvit je kámen, který vzniká kvůli dlouhodobě vysokému pH, čili ze zásadité moči. (Pominu fakt, že ta může být následkem činnosti bakterií.) Připadá mi poněkud nesmyslné cpát do psa „dietní“ granule s příšerným složením, když k zabránění vzniku zásaditých kamenů stačí zcela jednoduše snížit pH moči. Ale chápu, že je snadnější koupit granule než zapojit mozek.

11.11.2018 17:45

normální jídlo je nejlepší, to je jasné, ale při přílišném okyselení zas mohou vznikat jiné kameny - oxaláty... a jestli to veterinář lidem poví, tak se pak ti lidé bojí krmit normálně
myslím, že bych dala nějakou tu pastu Uropet, něco s DL-methioninem
vitamin C se moc nedoporučuje podávat, protože zase možný vznik oxalátů
+ nenáročné jídlo, které nebude produkovat moc odpadu - lehce stravitelné, v žádném případě rohlíky a hovězí nebo vnitřnosti

Vetlife to poskládali ještě celkem z těch nejméně hrozných ingrediencí, ale furt je to dieta, no.. úžasné to nebude nikdy.. také se nemá požívat dlouho (vet má kontrolovat stav) kvůli těm jiným kamenům

poskládat večeře se dá z kuřete (žádná játra ale, je tam moc fosforu jako ve všech vnitřnostech a samotné svalovině), rozvařených brambor, mrkve, červené řepy
vlastně normální jídlo :-)
+ ta pasta

11.11.2018 18:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Chtěla jsem sem hned na začátku napsat, vys...t se na granule a krmte psa masem. Jen jsem si nebyla jistá, co přesně na tyhle kameny funguje, zkušenosti nemám. Kuřecí maso: můj pes ho absolutně odmítá. Míval rád krky, už nechce ani ty. Dva dny jsem mu nosila (tedy muž) misku s rozsekaným ovařeným kuřetem s mrkví a rýží a dnes už jsem ho zanesla mámině fence. Už ho nekoupím, ani pes to nežere

11.11.2018 18:40
Kijal

XXX.XXX.67.124

Pejsek má ráno vařené jídlo a večer granule. Tak nám to poradil veterinář.

11.11.2018 18:40

tak ono někdy stačí k okyselení pH moči jediné. krmit stravou, která obsahuje živočišné produkty. protože trávením bílkovin se okyseluje moč. když je na prvním místě složení granulí obilovina, tak bývá moč zásaditá. prostě masožravec = kyselá moč, býložravec = zásaditá moč.

nefunguje to vždycky, jsou psi, co mají vlastně poruchu metabolismu a i na mase mají moč zásaditou, ale...

11.11.2018 19:16
Kijal

XXX.XXX.67.124

tak ono někdy stačí k okyselení pH moči jediné. krmit stravou, která obsahuje živočišné produkty. protože trávením bílkovin se okyseluje moč. když je na prvním místě složení granulí obilovina, tak bývá moč zásaditá. prostě masožravec = kyselá moč, býložravec = zásaditá moč.

nefunguje to vždycky, jsou psi, co mají vlastně poruchu metabolismu a i na mase mají moč zásaditou, ale...

Dobrý večer, pes byl zvyklý od mala na ne moc kvalitní granule. Pak má starší sestra přišla na nápad, že bych ho měla začít krmit s Taste of The Wild, což jsem se dočetla že jsou nadprůměrné kvality, zarazilo mě že obsahují hrachový protein a síran meďnatý, na což má sestra odpověděla že to ničemu vadit nebude. Jenže rychle přišly problémy a pes musel jít na 2 operace po sobě (kastrace a močové kameny). Za všechno prý mohly granule. Od té doby se mu snažím vařit každý den. Ale veterinář nadiktoval minimálně 3 měsíce přikrmovat granulemi co zastaví další tvorbu struvitů. Momentálně ho krmíme - vařeným jídlem a Hill's u/d. Jenže vidět psa který se celý den jen drbe a má hodně dalších příznaků alergie už nejde. Proto hledám lepší granule které bude ještě necelé dva měsíce jíst.

PS: Víme jistě že pes má alergii na lepek. (Je to kříženec (něčeho jako jezevčík) z útulku)

11.11.2018 19:26

když ono v každých granulích je na prvním místě vždy obilovina/příloha.....a to bude beztak příčina toho, že v posledních letech tolik psů tolik problémů...
tak oni tam nasypou ty okyselující věci a naštěstí teda aj kuře a vejce, jako že opravdové :-)
rýže asi proto, že extrudací se vlastně vše užitečné zničí a je to jen takové lepidlo.. jsem někde četla
a u téhle diety zrovna dobře, protože hořčík + fosfor + prostě ty věci, z čeho jsou kameny složené, jsou hodně nízko
tedy bílá rýže
vše to, co má slupku (celozrnné věci a luštěniny) nebo zní moc vznešeně (pohanka), má minerálů moc
no jo no, furt to jsou granule..

kromě jídla se tomu jinak předcházet nedá ?

11.11.2018 19:36
Kijal

XXX.XXX.67.124

když ono v každých granulích je na prvním místě vždy obilovina/příloha.....a to bude beztak příčina toho, že v posledních letech tolik psů tolik problémů...
tak oni tam nasypou ty okyselující věci a naštěstí teda aj kuře a vejce, jako že opravdové :-)
rýže asi proto, že extrudací se vlastně vše užitečné zničí a je to jen takové lepidlo.. jsem někde četla
a u téhle diety zrovna dobře, protože hořčík + fosfor + prostě ty věci, z čeho jsou kameny složené, jsou hodně nízko
tedy bílá rýže
vše to, co má slupku (celozrnné věci a luštěniny) nebo zní moc vznešeně (pohanka), má minerálů moc
no jo no, furt to jsou granule..

kromě jídla se tomu jinak předcházet nedá ?

Nic jiného vet neříkal.

12.11.2018 11:58
Dasvo

XXX.XXX.101.12

„...normální jídlo je nejlepší, to je jasné, ale při přílišném okyselení zas mohou vznikat jiné kameny - oxaláty... “

Nepopírám! Není ale zase tak složité koupit za pár korun lakmus a jednou za týden to pH zkontrolovat.
Já se většinou snažím hledat co nejpřirozenější řešení. A to je v tomto případě - podle mého názoru - přidání obyčejného celaskonu do běžného krmiva a během pár týdnů „vychytání“ jeho správného dávkování.
Pokud se něco zásadního nezměnilo, jsou podstatnou složkou antikamenových diet detergenty, což mně osobně připadá doslova zrůdné.

12.11.2018 12:32

ano, hlídat papírkem

našla jsem u Farminy e460 - celulóza
a dihydrát síranu vápenatého, což by měl být sádrovec

ale Royal, to je jiná .. umyje psa dočista :-)
nějaké fosfáty tam jsou
ony jsou ale v hodně krmivech, různé hrůznosti, třeba s výmluvou na zdravé zuby
no nevím, jak mi granule pomůže, když se to akorát na ty zuby lepí a je to plné cukrů

13.11.2018 08:54

ještě poslední poznámka - krmit napůl dietní granule a vařené např. mi přijde prapodivné, složité, zbytečné
ty granule jsou nějak propočítané, tak jak se pak trefím nakombinovat večeři ?
to nedává smysl

Přidejte reakci

Přidat smajlík