Dobrý den.
Mám štěně lakeland terier s PP. Bylo jich ve vrh málo a již v 8 týdnech byl o dost větší než vícepočetné vrhy. Krmim barf a dávku jsem vypočítal váha psa a 6% krmné dávky. Teď bude mít 5 měsíců a vyletěl strašně do výšky. Na klouby měl od začátku geloren a 1x týdně lžičku roboran pro psy. Ovšem ve svých 5 měsících je na hranici své výšky v dospělosti. Vrstevníci kolem nás jsou o dost menší a zavalitějśî, kdežto ten můj pes je natáhlý. Mám strach aby ještě víc nerostl a že nebude jak má být, popřípadě bude mít špatné klouby. Kosti má silné, ale dlouhé.
Uživatel s deaktivovaným účtem

malý pes - tento má asi tak do 40cm a 7 kilo, se píše - doroste dříve než bernardýn, takže tu výšku teď mít už může
tak snad se jim tam nezamíchalo ještě něco jiného, do starobylého plemene :-)
Měl jsem dřív NO ten rostl samozřejmě déle. Vyděsilo mě že Prakticky za měsíc a půl vyletěl do výšky kterou má mít v dospělosti. Kamarádka má dalmatina, taky začala krmit masem od štěněte a je na tom podobně jako já. Má 5 měsíční fenku a včera mi psala, že ji měřila a v kohoutku měla 58 cm... Což je taky strašně moc. Dřív jsme krmili granulema a psi rostli o dost pomleji. Maso objednáváme spolu a pak si ho rozdělujeme. Krmime spařené vločky a všechny druhy masa, vnitřnosti, dršťky a 2x týdně mají jednu dávku skelety, křídla, krky...

kolik váží ? oba

to je ale přece správně
mají křivé nohy, nějaké jiné trable ?
jestli krmíte převážně masové kosti a ne jen čistou svalovinu a nesypete vápník horem dolem, není se čeho bát

napsal(a):
to je ale přece správně
mají křivé nohy, nějaké jiné trable ?
jestli krmíte převážně masové kosti a ne jen čistou svalovinu a nesypete vápník horem dolem, není se čeho bát
Asi se bojí, že přeroste?

napsal(a):
Asi se bojí, že přeroste?
ale to snad jídlem nejde, za to mohou rodiče :-)

napsal(a):
ale to snad jídlem nejde, za to mohou rodiče :-)
To já vim 😊
Martinzapl
napsal(a):
Kosti mají prakticky když vezmete kuře, vyříznete prsa a oddělíte stehna, tak ten hrudník, páteř, krk a křídla, obalené kuřecím masem a kůží. Větší kosti zatím nedáváme. Mění zuby... Na ohlodávání má tu velkou hovězí kost s kloubem ale tu jen ožužlává
A máte už naočkovanú besnotu - vzteklinu? U nás čo chováme veľké plemená sa traduje, že ju treba očkovať čo najneskôr lebo vakcína zastavuje rast. Nemám to ničím podložené, ale ak ste ju ešte neočkovali nečakajte a dajte ju naočkovať, možno to pomôže ?
S krmivom si nemyslím že sa to spraví ak má geneticky dané že prerastie tak prerastie aj keby ste mu dávali menej.

rennie111
napsal(a):
A máte už naočkovanú besnotu - vzteklinu? U nás čo chováme veľké plemená sa traduje, že ju treba očkovať čo najneskôr lebo vakcína zastavuje rast. Nemám to ničím podložené, ale ak ste ju ešte neočkovali nečakajte a dajte ju naočkovať, možno to pomôže ?
S krmivom si nemyslím že sa to spraví ak má geneticky dané že prerastie tak prerastie aj keby ste mu dávali menej.
lol. tak to je opravdu jen pověra

očkování na vzteklinu a pak se teprve může ven, že
a jak se začne chodit ven, tak jako pes cvičí a tím už nevyroste
že jo ?
je tohle možné ?
to jsou témata jak na objednávku
ano, pes už nikomu nikdy nevyrostl, jak dostal vzteklinu

napsal(a):
očkování na vzteklinu a pak se teprve může ven, že
a jak se začne chodit ven, tak jako pes cvičí a tím už nevyroste
že jo ?
je tohle možné ?
to jsou témata jak na objednávku
ano, pes už nikomu nikdy nevyrostl, jak dostal vzteklinu
Náhodou, to je otázka k zamyšlení, co lišky, které, když v mládí dostanou vzteklinu, tak již nedorostou dospělácké velikosti? Zkoumal to někdo? Spíš nedožijí, já vim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.118
Všechny naše psy jsme vždy očkovali proti vzteklině okolo 3 měsíců, kdy měli uzavřené kombi vakciny a vyrostli všichni tak jak měli...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Všechny naše psy jsme vždy očkovali proti vzteklině okolo 3 měsíců, kdy měli uzavřené kombi vakciny a vyrostli všichni tak jak měli...
To nevíte, třeba by vyrostli víc

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Takže když nezabere očkování, zbývá už jen soudek piva!
ten nepomohl