Dobry den jsme tri dny po kastraci limec nosime ale prvni noc mel limec mensi a strhl si tlakovy obvaz a samozrejme si ranu lizal.nyni jizva vypada takto. Co myslite? K veterinari nebo je to jeste ok?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vůbec to nevypadá hezky. Místo čistého šití divně zadrátované. To šil veterinář? Třeba se vám ozve bodlinka s odborným hodnocením.

je to opravdu hodně rozlízané a nateklé, původní šítí mohlo vypadat úplně jinak. ale veterinář s tím nic nenadělá, stehy drží, není potřeba přešívat.
tohle chce hlavně držet mimo dosah psího jazyka.
assil
napsal(a):
To měl takhle od začátku? Já teda nevím, nejsem veterinář, ale můj pes měl asi dva úhledné stehy, tohle mě připadá jako vyhřezlé a v podstatě nesešité, tak možná si to ten pes takhle rozlízal? Každopádně bych hned asi jela k veterináři na přešití.
Stehy takto mel jen to mel trosku mene otekle

to je jako SAW .. jednička
Takhle má vypadat sešitá rána po kastraci a takhle to měl můj pes.
http://www.veterina-seman.cz/sites/default/files/gallerix/albums/1/28/original/kastrace-psu-brno-veterina-foto-po-chirurgickem-veterinarnim-zakroku.jpg
napsal(a):
je to opravdu hodně rozlízané a nateklé, původní šítí mohlo vypadat úplně jinak. ale veterinář s tím nic nenadělá, stehy drží, není potřeba přešívat.
Jakože fakt takhle se to nechává, když ani ta kůže není u sebe, aby nějak v pohodě srostla? Fakt nevím, tohle jsem nikdy neviděla, můj pes si sice taky lízal ránu po kastraci, rozlámal límec, ale měl akorát zánět kůže, stehy držely pořád stejně.

napsal(a):
Fakt se teď takhle šije? Takovou černou "dratví" a sem tam křížem? Měla jsem psy šité několikrát a bylo to steh - uzlík a další steh. Když si psice jeden steh vylízala, ty ostatní zůstaly. Šití takhle křížem krážem jsem ještě neviděla. A není ta rána zbytečně veliká? Mému kryptorchickému psu lovili varlata v břiše a řez měl snad menší.

no, alternativa je toho psa uspat, stehy vytahat a ránu oživit a přešít.
a zároveň zvířata mají obrovskou výhodu v tom, že se zahojí skoro úplně všechno. když si hnusně zašijete díru v tričku, tak na to pak musíte koukat už pořád, no.