Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2018 16:22

Dobrý den!
"Klasická" věta .. Štěně kulhá. Mám 3 měsíční holčičku obřího plemene. V sobotu mi začala ani ne kulhat,ale jakoby měla chůdy a nevěděla jak s nimi :D Mám za to ,že to budou jen růstové problémy ,které občas obří plemena mívají.
Máme zkušenosti,ve stravě bych problém nehledala,je to naše 6.štěně leonbergera.
Z doplňků používáme Giom kalcium+Giom intenzivní kloubní výživu,Caniviton + mořské řasy a skořápky.
Za minulý týden vyrazila rychle,je jak žirafa.
K Vet jdeme dnes večer,kdyby nic zkusíme ortopeda.
Tak co nějaké tipy ? :)
Děkuji za odpovědi!

19.11.2018 16:30

bych brala rovnou ortopeda a kdyby to byl i neurolog, o to líp

19.11.2018 18:49

proč má tolik různých doplňků ? jak to měříte ? mořské řasy další převlečený vápník, skořápky,...ještě k tomu je teda krmená granulemi nebo syrovým ?

foto by nebylo ? stoj na rovném povrchu

19.11.2018 19:12

IKV dostává každý den,řasy přidávám opravdu málo(ne každý den,a je to max čajová lžička ani to ne) vajíčko dáváme každý den, a je právě krmena syrovým masem,tudíž to kalcium dávkujeme tak(snažím se),aby měla vyrovnaný příjem Ca (a max denní dávku). Vím ,že s vápníkem se musí opatrně.
Moc nepostojí,ale máme jednu ze včera.
Každopádně nemá nic oteklého,nic nebolí,při strečinku též vše ok,chování pořád stejné. Žádné změny.
K ortopedovi jsme objednaní na příští týden.
Vet si myslí,že je to zkrátka tím rychlým růstem..

19.11.2018 19:30

překrmovaná asi není ? zdá se Vám, že neunese svou váhu ?
růstem to asi je, teď jde o to, jestli má dost podpory

spoléhám na krmení hlavně třeba skelety, hřbety, křídla
+ jeden doplněk v podobě kolagenu + C + chondroprotektiva, ale z jedné lahve, protože prostě nevěřím, že to vychytám

19.11.2018 19:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
překrmovaná asi není ? zdá se Vám, že neunese svou váhu ?
růstem to asi je, teď jde o to, jestli má dost podpory

spoléhám na krmení hlavně třeba skelety, hřbety, křídla
+ jeden doplněk v podobě kolagenu + C + chondroprotektiva, ale z jedné lahve, protože prostě nevěřím, že to vychytám

Podlě mě určitě není, (55cm a 20kg) a nemyslím že by svou váhu neunesla-tam bych problém neviděla.
Fakt nabrala za ten týden,určitě bych se nebála říct že 10-15 cm to do dneška dá.
Ano ty dáváme.
Dobře,máte něco na doporučení? Na ceně mi nezáleží. Ja koukala na Canhydrox gag od Caniny,že bychom to úplně vyměnili.
Giom nás tehdy zachránil ,ale každému vyhovuje něco jiného .

19.11.2018 19:54

je to divné, když dostává denně msm a boswelii, což tlumí zánět a bolest, a přesto kulhá
dosypávat tak různě vápník se mi nezdá
on s tím má hodně co dělat hořčík + železo + parathormon + fosfor + D...každý pes funguje jinak, myslím, že nelze všechny krmit a pohybovat stejně..
nadmíra dietního vápníku v krvi je jedna z ověřených příčin DKK, OCD,..
doporučení mám jak psáno od kolegyně výše - ortoped a krev
a opravdu bych se tolika doplňků bála (matika mi šla, ale je to jiné než solit míchaná vajíčka.. no vlastně podobné.. méně je někdy více)

19.11.2018 20:11

je to divné, když dostává denně msm a boswelii, což tlumí zánět a bolest, a přesto kulhá
dosypávat tak různě vápník se mi nezdá
on s tím má hodně co dělat hořčík + železo + parathormon + fosfor + D...každý pes funguje jinak, myslím, že nelze všechny krmit a pohybovat stejně..
nadmíra dietního vápníku v krvi je jedna z ověřených příčin DKK, OCD,..
doporučení mám jak psáno od kolegyně výše - ortoped a krev
a opravdu bych se tolika doplňků bála (matika mi šla, ale je to jiné než solit míchaná vajíčka.. no vlastně podobné.. méně je někdy více)

Jasně,že na všechny nemůžu stejným metrem.
Jsem zvědavá,co paní ortopedka vykoumá-je skvělá ve svém oboru .Stavbu těch přípravků určitě probereme.
Každopádně vám moc děkuji za tyto názory a rady :)

19.11.2018 20:15

Jasně,že na všechny nemůžu stejným metrem.
Jsem zvědavá,co paní ortopedka vykoumá-je skvělá ve svém oboru .Stavbu těch přípravků určitě probereme.
Každopádně vám moc děkuji za tyto názory a rady :)

není zač, on je to fakt jen můj názor :-) ne, vyčetla jsem to samozřejmě, ale já raději spoléhám na tu celou kořist + komplexní doplněk, je to pro mě jistější
zvlášť u slona :-)
hlavně pak dojděte napsat, co se dělo a tak :)

19.11.2018 20:41
rennie111

XXX.XXX.91.43

Dobrý den!
"Klasická" věta .. Štěně kulhá. Mám 3 měsíční holčičku obřího plemene. V sobotu mi začala ani ne kulhat,ale jakoby měla chůdy a nevěděla jak s nimi :D Mám za to ,že to budou jen růstové problémy ,které občas obří plemena mívají.
Máme zkušenosti,ve stravě bych problém nehledala,je to naše 6.štěně leonbergera.
Z doplňků používáme Giom kalcium+Giom intenzivní kloubní výživu,Caniviton + mořské řasy a skořápky.
Za minulý týden vyrazila rychle,je jak žirafa.
K Vet jdeme dnes večer,kdyby nic zkusíme ortopeda.
Tak co nějaké tipy ? :)
Děkuji za odpovědi!

Nezačala náhodou už prezubovať? Vtedy spolu s rýchlym rastom zvykne byť nedostatok Ca. Dajte spraviť rozbor krvi na Ca:P kľudne tam môže byť iba nepomer. Ja moc nemám rada umelo pridávané kalcium lebo prebytkom sa dá narobiť problémy. Určite by som vybrala iba jeden doplnok na kĺby, chondroprotektíva sú OK ale MSM ani nič čo potláča bolesť by som nedávala, mladé zviera to nepotrebuje.

6.12.2018 16:00

Dobrý den,tak mám novinky . Bohužel ne dobré..
Musíme na operaci - ostektonomii ulny :(

http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/828/distrakce-radia-a-ulny-nestejnomerny-rust-kosti-loketni-a-kosti-vreteni-

6.12.2018 18:46
rennie111

XXX.XXX.91.43

Dobrý den,tak mám novinky . Bohužel ne dobré..
Musíme na operaci - ostektonomii ulny :(

http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/828/distrakce-radia-a-ulny-nestejnomerny-rust-kosti-loketni-a-kosti-vreteni-

Tak toto žiaľ nie je vôbec dobrá diagnóza :( Určite by som si to však pred tou operáciou overila aj u iného veterinára, predsa viac hláv viac vie.. minimálne nech to potvrdí, lebo aj tak sa mi to zdá strašne skoro v 4 mesiacoch operovať. Držím palce.

7.12.2018 16:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Držím palce ať to dopadne co nejlépe!

A jen se chci zeptat na tu spoustu doplňků - co je u velkých plemen normální takhle dopovat štěně? Neberte to jako rýpání, opravdu mě to zajímá.

Já mám psa 30 kg a nikdy jsem mu jako štěněti žádný doplněk nedávala, nyní štěně, které bude mít v dospělosti cca 12 kg a tam mi chovatelka vyloženě doporučila, ať ji žádný doplněk nedávám, že je to spíš na škodu. Jasně, oproti vám mám malé psy, ale to štěně obřího nebo velkého plemene není schopné vyrůst v pohodě bez doplňků?

Mám pár známých co mají obří plemena, ale nevím o tom, že by už do štěňat toho tolik cpali.

Diky za vysvětlení a nebere si to nějak špatně.

7.12.2018 17:32

....UŽ do štěňat.....

no pokud by to mělo mít smysl, tak dodávat výživu = stavební materiál v době stavby = růstu.... na tom přeci nic divného není.
A u velkých plemen to je zcela běžné.

Jiná věc je, zda to má smysl jako takové.....

7.12.2018 17:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Díky. Já měla za to, že nějaká kloubní výživa se podává až u psů, kde nastane problém. Ale nikdy jsem neměla obří plemeno, takže se v tom neorientuji.

7.12.2018 19:24

Akar, achjo, držím palce, ať je fenka v pořádku. Jak už někdo psal, zkuste konzultaci ještě u jiného ortopeda, je to štěně ve vývinu a co je pro jednoho veta na operaci, může být u druhého jinak. Podobná vada se u sourozenců či v předchozích vrzích nevyskytla?
Marcelaamax
A jen se chci zeptat na tu spoustu doplňků - co je u velkých plemen normální takhle dopovat štěně? Neberte to jako rýpání, opravdu mě to zajímá.
Je a není. Záleží, čím člověk krmí a jaké má zkušenosti. Jak moc je vyděšen, jak moc si nechá radit, jaké má zaběhlé postupy. U psa krmeného přírodní stravou stačí přidat skelety v době přezubování a překotného růstu, organismus se sám srovná. Pes granulář to má těžší, majitel často přidává v dobré víře věci, které pak mohou uškodit. Určitě není běžné přidávat komplet kloubní výživu s MSM, na to je vždy času dost.
ale to štěně obřího nebo velkého plemene není schopné vyrůst v pohodě bez doplňků?
Je schopné vyrůst v pohodě bez doplňků. Stačí pestrá strava.

14.1.2019 18:36

Tak podávám zprávu měsíc po operaci. Vše se zahojilo perfektně a nožka vypadá totožně v porovnání s druhou :) Teď už se jen čeká na srůst ulny. S doktorem jsme nadšení,ne vždy je při této operaci taková úspěšnost.
Jinak ohledně doplňků,už jsme přešli na čistá chondroprotektiva a samozřejmě jde vše bez doplňků,ale v momentální chvíli chondroprotektivy a vápníkem myslím nic nezkazíme😊Ona je to trošku rozmatlánek a ne vždy mi kosti nebo ostatní(převážně mléč.výrobky) jedla (teď už tedy všechno) ale předtím a tam by měla velký nepoměr Ca:P,i když si tělo lépe poradí s nedostatkem,nedělalo by to dobrotu,proto jsem přidávala i tu "směs" s vápníkem.A caniviton je spíš na vazy a šlachy než jako výživa kloubu.

14.1.2019 20:26
rennie111

XXX.XXX.91.43

Tak podávám zprávu měsíc po operaci. Vše se zahojilo perfektně a nožka vypadá totožně v porovnání s druhou :) Teď už se jen čeká na srůst ulny. S doktorem jsme nadšení,ne vždy je při této operaci taková úspěšnost.
Jinak ohledně doplňků,už jsme přešli na čistá chondroprotektiva a samozřejmě jde vše bez doplňků,ale v momentální chvíli chondroprotektivy a vápníkem myslím nic nezkazíme😊Ona je to trošku rozmatlánek a ne vždy mi kosti nebo ostatní(převážně mléč.výrobky) jedla (teď už tedy všechno) ale předtím a tam by měla velký nepoměr Ca:P,i když si tělo lépe poradí s nedostatkem,nedělalo by to dobrotu,proto jsem přidávala i tu "směs" s vápníkem.A caniviton je spíš na vazy a šlachy než jako výživa kloubu.

Tak to je dobrá správa držím malej palce nech sa vám darí :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík