Dobrý den, jdu si k Vám pro radu... Mám ročního psa, jako 5 měsíční byl napaden 2 jezevčíky a v jeho 8 měsíci byl napaden x yorkem a psem většího plemene než je můj pes. Od napadení toho většího psa, ten můj si k sobě nepustí cizího psa. Vrčí na něj, štěká ( nevím zda by kousnul) podotýkám, že všechny ty kousnutí se staly ve městě a ten můj byl na vodítku ti útočníci byli na volno. Vyrůstal s mám druhým psem .Psí kámoše má, ale ty zná od mala. Ale jakmile ho chci seznámit s jiným psem ( byť štěně, fena, či pes) tak ze začátku vrčí, pak se uklidní a je ok hrají si spolu. Dám příklad, seznámila jsem ho s 3 měs. štěnětem u nás v bytě a dobré, pak se viděli na louce a dobré, a nedávno se viděli, ale u nás ve městě a ten můj na něj začal zle vrčet, pak se uklidnil a zjistil, že toho psa vlastně zná. Podotýkám, že tohle dělá jen ve městě, jakmile sním odjedu jinam, mám jiného psa. Protože ve městě, když jdeme tak bystří jaký pes k němu poběží a co mu zas udělá. Ale je to trochu problém, protože u nás se nějaká vyhláška neřeší a x psů tu běhá po městě na volno. Se psy byl socializovaný od mala. Ale ty útoky ho změnili. Jak by jste to řešili vy ? Snažím se ho naučit ignorovat cizí psi. Někdy to je dobré a někdy ne.
Pokud sám vyloženě ze strachu neútočí, tak si prostě na obranu a zastrašení případného nepřítele vrkne a hotovo. To bych nějak ani neřešila, můj to taky občas udělá, jen v klidu řeknu takovým tím káravým: co blbneš, však pejsek je v pohodě...Jinak bych ho nijak zvlášť neseznamovala, do kontaktů nenutila. Pokud chce, ať se druží, když ne tak nic, no. Jinak počítejte s tím, že pes si vždycky najde minimálně jednoho nepřítele, kterého fakt nemusí a nemá a nebude mít rád. Třeba u našeho starého malého vořecha to byl rotvík ze sousedství, který kolem chodil na prochajdy. Pes mu nic nedělal, ale náš byl na něj vyloženě vysazený. Přišlo mi, že to dělá spíš ze sportu Jak ho uslyšel na ulici, přesunul se dozadu k plotu a číhal, až půjde kolem a lítal a řval jak pominutý. Na jiné psy to nedělal. A psy se postupně naučil ignorovat sám - než by riskoval, že přijde ke konfliktu, radši za nima neleze. Ale už je starý pes, mladý prostě psy vyhledává.
Všichni psi, které jsem kdy měla, byli k dalším psím kamarádům vybíráví. Vždycky mě to mrzelo, že zrovna já nemám psa kterého můžu bezstarostně vzít ke každému psovi a budou se kamarádit. Pak jsem to u čtvrtého psa přestala řešit. Jsou jako mi ne každý mu sedne. Moji psi mají kamarády, ale zároveň vím, že ne s každým si padnou do oka a raději se druži se psy co znají ze štěněčího období. Prostě to tak je.
My zdědili v 9 letech velkého křížence. Už se nikdy nenaučil útočit na psy, dokonce i na feny i hárající feny i na štěňata. Byl prostě takový, nevíme co měl za sebou nebo se možná jen bál.S žádnými psy si nikdy nepohrál. Naštěstí miloval lidi a děti. Někdy ho udržet na vodítku byla fakt síla měl 35 kg :( Už jsme věděli co přijde a když byl na volno tak okamžitě uvazovali, zastavili a drželi........................zvykli jsme si :) už není ..........
Uživatel s deaktivovaným účtem

..."Jenže jak u nás lidi vodí psi na volno a neposlechnou je".....
Ještě aby je snad vodili na vodítku !
Nechci být hnidopich, ale přečtěte si sem tam, co píšete. Dnes je to tu zvlášť "hustý" ! Nebo hnusný ?