Moje fenka se bojí našeho kocoura, moc prosím o pomoc!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.11.2018 07:26
zh4nette

XXX.XXX.156.2

Dobrý den všem,
mám fenečku 4 roky starou a nyní jsem zachránila ročního kocoura ( v prosinci jde na kastraci ) a máme ho doma už měsíc. Neutočí na ní, naopak v prvém týdnu ji cucal cecky ( teď má chudák falešku, takže jde v lednu na kastraci ) a teď by se o ní rád otíral a hrál si s ní, ale vůbec nechce. Od jeho příchodu je celá nesvá. Já jsem z toho taky špatná, protože nechcii, aby se trápila, ale nemůžu O´dýho vyhodit ven ( chodí tak na 1,5 - 3 hod./den ). Jde o to, že po něm Gina neutočí z agrese, ale ze strachu. Když po něm vystartuje zubama, tak jí plácnu, ale jinak jim dávám prostor na vyříkání si to. Je pravda, že máme malý byt (1+1) a Gina byla vždy cíťa, ale nechci to vyloženě ignorovat.
Prosím, nemáte někdo radu? Jak ji zbavit strachu? Na zahradě si spolu hrajou a běhají, ale jakmile jdeme domu, tak se to zlomí.
Děkuji moc za jakoukoli odpověď!
Žaneta Č.

22.11.2018 09:22
rennie111

XXX.XXX.43.146

Skôr mi to príde, že na neho žiarli. Prestala by som ju za to trestať, hlavne ak mu nič nerobí iba ho odoženie. Možno si len chráni svoje miesto a vy ju za to plácnete a jej to príde že je to kvôli kocúrovi a má ho o to menej rada. Skúste kocúrovi vyčleniť nejaké miesto, búdu, alebo také mačacie ležodlo kam by vedel vyskočiť, alebo sa mohol schovať a keď mu vyslovene nerobí zle nechajte ich a netrestajte ju. Treba tomu dať čas.

22.11.2018 09:29
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Gina neutočí z agrese, ale ze strachu.
- jim dávám prostor na vyříkání si to.
Jaké vyříkání ?
Fena je jork nebo výmar ?

Je pravda, že máme malý byt (1+1)

22.11.2018 10:50
zh4nette

XXX.XXX.156.2

Gina je oříšek neznámého původu.
Asi jsme se špatně pochopili. Nechávám Ginu, aby si hlídala svoje místo, svoje žrádlo ALE POUZE VRČENÍM,nikoli zubama, za to dostane plácnutí. Jinak co je její je její. Kocour svoje místo má, může si zalést hned na 5 míst, kam Gina nemůže ( a v tom je možná ten problém ) že ona někam nemůže, ale on může všude ? Jde o to, že se jdu s ní třeba pomazlit a ta v tu ránu začne valit oči na kocoura, kde je, jak se pohybuje, jestli se neblíží a když jo, začně preventivně vrčet ( v tuto chvíli se usměju, zeptáím se jí, co je špatně a když vrčí dál odcházím ) Za tohle nikdy nedostala bitanou.
Spíš mi přijde, že jsem jí způsobila stres a chtěla bych jí ho nějak zbavit a nečekat, až si zvykne ( na hrozného manžela či manželku si také zvyknete, ale jste šťastní? ) Proto se obracím na Vás o pomoc. Jak jí ukázat, že je ona ta paní domu a nemá se čeho bát? Že ona je pořád ta moje láska chlupatá jenom se tedˇnavíc mazlím i s kočkou? Nikdy jsem ji neučila, aby byla zlá na kočky.

22.11.2018 10:51
zh4nette

XXX.XXX.156.2

rapotacka11 napsal(a):
Gina neutočí z agrese, ale ze strachu.
- jim dávám prostor na vyříkání si to.
Jaké vyříkání ?
Fena je jork nebo výmar ?

Je pravda, že máme malý byt (1+1)

Promińte, ale Váš komentář nechápu..

22.11.2018 10:54
fikovnice

XXX.XXX.30.49

zh4nette napsal(a):
Promińte, ale Váš komentář nechápu..

Já ten komentář chápu. Pořádek mezi svými zvířaty musíte udělat Vy. A jedna velikánská prosba: Psi se prostě nebijí, jsem proti jakýmkoli trestům. Psi se vedou a ukazuje se jim žádoucí činnost. U koček to jde samozřejmě hůře, pomaleji, ale jde to.

22.11.2018 10:57
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Mimo jiné, fenka jje u Vás déle, je více Vaše domácí, kocour je zatím vetřelec. Fenka se bojí, že ztratí Váš zájem. Přesměrujte svoji pozornost na ni a mazlete se s ní více než dříve. A více se jí věnujte. Ostatně psi obecně vyžadují více pozornosti než kočky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.11.2018 10:57

zh4nette napsal(a):
Gina je oříšek neznámého původu.
Asi jsme se špatně pochopili. Nechávám Ginu, aby si hlídala svoje místo, svoje žrádlo ALE POUZE VRČENÍM,nikoli zubama, za to dostane plácnutí. Jinak co je její je její. Kocour svoje místo má, může si zalést hned na 5 míst, kam Gina nemůže ( a v tom je možná ten problém ) že ona někam nemůže, ale on může všude ? Jde o to, že se jdu s ní třeba pomazlit a ta v tu ránu začne valit oči na kocoura, kde je, jak se pohybuje, jestli se neblíží a když jo, začně preventivně vrčet ( v tuto chvíli se usměju, zeptáím se jí, co je špatně a když vrčí dál odcházím ) Za tohle nikdy nedostala bitanou.
Spíš mi přijde, že jsem jí způsobila stres a chtěla bych jí ho nějak zbavit a nečekat, až si zvykne ( na hrozného manžela či manželku si také zvyknete, ale jste šťastní? ) Proto se obracím na Vás o pomoc. Jak jí ukázat, že je ona ta paní domu a nemá se čeho bát? Že ona je pořád ta moje láska chlupatá jenom se tedˇnavíc mazlím i s kočkou? Nikdy jsem ji neučila, aby byla zlá na kočky.

Neplácejte ji vůbec, jen to zhoršujete, proč musí vrčet? Zařiďte to tak, aby neměla potřebu vrčet. Musíte ji upřednostňovat, u mazlení, u žrádla, prostě u všeho aby věděla, že ona je "ta Vaše holčička".

22.11.2018 11:59
zh4nette

XXX.XXX.156.2

Dobře, tak až mi pokouše kočku, tak uznáte za vhodné ji potrestat? Bože, vždyť jsem zde četla i diskuze o tom, že by měli potrestat fenku za to, že šu*á polštář?! V tomto problém nebude. Myslím, že tento problém bude hlubší a bude mít velký význam a já na něj musím přijít. Proč jsou venku v pohodě, ale doma ne? Proč bud kočky prohání, nebo se jich bojí. Přistupuji k tomu špatně, když se nezastávám ani jedné strany? V případě hrubého násilí se zastanu slabšího, to jo. Jídla mají oba stejně a oba ve stejnou dobu dostávají konzervu. Na procházky chodím jenom se psem, ale kočka chodí ven sama. Mazlit se chodím s oběma, ale kocour chodí častěji a Ginda jen čučí na pelíšku, a i když jí zavolám, tak nechce ( v tuto chvíli jsem několikrát odešla od kocoura a šla jsem za ní, ale ne pokaždé, zase at si zvyká dělit se ) . Rozdělit je do místností nemůžu, mám jen dvě malinké. Myslím, že to je zhruba shrnuto. A teď co s tím? Potřebuji poradit s konkrétním řešením, ne dostat radu, že mám ignorovat hrubé ataky na kočku. Proto se na vás všechny obracím s prosbou o pomoc.
Neexistuje třeba česká verse Ceasra Milana? =D

22.11.2018 13:21

Škoda, že jste to nepochopila. Chováte se k oběma neprůhledně.
Vy nemáte čekat, až někdo někoho pokouše, Vy tomu musíte předcházet. Venku jsou v pohodě, protože to je venku a doma je její teritorium. Ano, přistupujete k tomu špatně, celkově, ne že se žádného z nich nezastáváte. To, že jste odešla od kocoura je špatně, proč byste si ho nemohla hladit tehdy, když Vy chcete? Proč byste je oddělovala? To je blbost. Čemu konkrétně nerozumíte?

22.11.2018 13:38
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Nechávám Ginu, aby si hlídala svoje místo, svoje žrádlo ALE
POUZE VRČENÍM

To jde ?
Dbejte ať tam žrádlo není a nemá co hlídat.
Je to pro ně prostě malý prostor, zvykání bude trvat déle,
všude "na sebe naráží".

22.11.2018 13:46

rájka má pravdu a nic než pravdu , neděláš dobře

psice se kocoura bojí a tvůj úkol je ji přesvědčit, že kocour je DOBRO, kamarád, neškodný, patří do smečky

fena musí mít své jistoty, přítomnost kocoura pro ni musí být plus, a třeba zcela primitivně - kocour v náručí, pohladím kocoura "kocour" - fence letí pamlsek (pokud je v klidu).....jako prostý cvik
a tak podobně - ne tresty, ne "nechat si vyříkat", ne odcházet když vrčí ( ), neuvažovat o zastávání se, ale o učení "kocour je kamarád, máme ho rádi"

a pak že jsou ty knížky na nic.....

edit: fakt, že venku je to OK a doma ne je zcela normální a klasika.....

22.11.2018 15:03
Atheira

XXX.XXX.50.119

Být vámi, tak to plácání taky úplně zruším. K ničemu to nepovede a jestli, tak si to pes může spojit tímhle způsobem:
Mám tady paničku, přišel vetřelec, leze mi do mého, panička mi majzla → kocour za to může. Příště se to může stočit tak, že : Hm, kocour je tady, to mě panička plácne, sežeru kocoura...
V první řadě bych to řešila tak, aby fena pochopila, že z přítomnosti kocoura pro ni kouká něco příjemného. Posadit se k ní s kocourem na vzdálenost, kde ještě nevrčí, odměnit psa. Hladit je oba zároveň, mazlit, odměnit psa, že je hodný. Prostě aby z přítomnosti té kočky měla nějaké bonusy. Proč by ji tam jinak měla chtít, když kvůli ní zatím dostala jen přes čumák?

22.11.2018 18:03
zh4nette

XXX.XXX.76.8

Nedostává jen přes čumák, pro upřesnění. Je chválená za to, že nevrčí, mazlím se s nimi najednou a snažím se zahajovat hry společně. Ale prostě místo toho, aby se to zlepšovalo, začala vyjíždět i zubama. Prosím, už mi nemusíte odepisovat, stejně to nemá cenu, protože se nechápeme. Když píši, že jsem zkušená pejskařka, myslím to vážně, ne jako většina ,, paniček ´´ zde. Jen mě napadlo, že navrhnete něco nového, či se na něco zeptáte, ale zatím jen reagujete na jednu jedinou věc a ještě jste si jí špatně vyložili.
Děkuji vám všem za váš čas.

22.11.2018 18:35

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

22.11.2018 18:48
Atheira

XXX.XXX.50.119

zh4nette napsal(a):
Nedostává jen přes čumák, pro upřesnění. Je chválená za to, že nevrčí, mazlím se s nimi najednou a snažím se zahajovat hry společně. Ale prostě místo toho, aby se to zlepšovalo, začala vyjíždět i zubama. Prosím, už mi nemusíte odepisovat, stejně to nemá cenu, protože se nechápeme. Když píši, že jsem zkušená pejskařka, myslím to vážně, ne jako většina ,, paniček ´´ zde. Jen mě napadlo, že navrhnete něco nového, či se na něco zeptáte, ale zatím jen reagujete na jednu jedinou věc a ještě jste si jí špatně vyložili.

Mě by docela zajímalo, podle čeho soudíte, že většina "paniček" zde je méně zkušená než vy. Všechny tu s vámi jednají slušně, tak proč si nutně potřebujete něco dokazovat na úkor ostatních tímhle sdělením?

22.11.2018 19:00

Nechápu, proč musí mít někdo v bytě 1+1 ke psu i kocoura. Už jen to, že je byt plný kocouřího pachu, musí tu fenu vytáčet.
Možná se o přízeň paničky bojí docela oprávněně.
Navíc majitelka houby pozná, jak vážně to psice myslí, když "jde po kocourovi zubama". Roční kocour přece není takové trdlo, aby čekal, až ho psice zakousne. Prostě jí zdrhne. Na stůl, za gauč, pod postel.......Nebo se jí postaví a sekne ji po čumáku.

22.11.2018 20:35

třeba to kocoura baví
venku jsou všici v pohodě, to je jasné, mají kam utéct

pes se bojí kocoura ? to bude něco jiného

co vrčí, proč vrčí ? se bojí o jídlo ? a o paničku
o střechu nad hlavou :-) brání večeři, zájem paničky, byt
chudák hlídá a ještě mu za to jednu plesknou :-)

no tak psovi rozkážu, ne ? zkouším rozkazovat i kocourům, nějak to jít musí
prostě tady jez a nelez nikam nebo jdeš k adopci a ty kocoure se netlem nebo jdeš taky
ne, kecám, nedala bych je nikomu, nevděčníky, ale když se chtěli všici sežrat, v patře začlo pískat morče a potomek mi poslal sms "asi se perou nak te neposlouchaj", tak jsem je všecky vyhostila na zahradu
byli z těch dvou minut úplně mimo, protože pak papali hezky asi 5,62m od sebe

to moc odborné není, no, pardon, tak řekněte - tady, čekej, zůstaň nebo nějaké takové podobné kouzelné slovo, na které by měl pes poslouchat
začít s miskami 10m od sebe

22.11.2018 22:44

zh4nette napsal(a):

....a můžu se zeptat v čem jste zkušenější pejskařka než většina zdejších paniček.....opravdu by mně to zajímalo........

22.11.2018 23:25

Tak trebas ja "zkusena pejskarka" nejsem. Preci jen kocek bylo daleko vic nez psu....

Ale u nas doma maji kocky stejna pravidla jako psi.
Maji mista kam smi a kam ne.
Maji sve misky, pelechy... Taky znaji "ne/fuj/cekej/ke mne".
Taky si nechavaji cistit usi, zuby, tlapky...
Vedi co jsou psi hracky, co kocici a ze do psiho se hrabat nema... Stejne tak opacne.

Taky vsichni vi, ze kdyz jsou ve hre moc zakerni, tak je chytim za kozich a necham je se uklidnit, protoze doma si na "smrt nehrajem", bo nekoho by takova hra mohla bolet. Kdyby takova "kocici" hra bolela trebas psa, mohla by nasledne hodne bolet i kocky. Prip. obracene.....

No a zijem bez trablu.

Vsichni ty pravidla znaji. Naucili se je velmi rychle - ackoli zviratka prichazela postupne.
Kdyz to prezenu - jsem jen strazce, ktery dohlizi nad dodrzovanim zakonu... Takovej mestak.

Muj nazor - pokud je pani/slecna zkusena pejskarka, at na kocoura rozjede stejnou vychovu, jako by slo o rocniho psa a ucila ho souziti se stavajici feneckou. Stejne tak ucit fenu, ze to "neni kocour", ale jen novy spolubydlici...

Přidejte reakci

Přidat smajlík