Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.244
Ahojte,
stáří je neúprosné a mojí Attile se začali dělat otoky pod pažama a směřují směrem k předhrudí. Poslední dobou se strašně zhoršila na nohy, než vstane a rozejde se mám někdy strach že spadne, ale neupadla ještě ani jednou, nejvíc pajdá na přední nohy. Je možné že ty otoky jsou spojené s ramenem či lokty, ve čtvrtek s ní jedu na lačno na kompletní vyšetření, jezdí cca půl roku na krev a utz dutiny břišní, protože v létě měla trochu větší játra a trochu špatně jí vyšli jaterní testy, měla ostropestřec tak se uvidí jestli se něco zpravilo. Vím že pod pažama jsou uzliny a lymfatický systém, samozřejmě se bojím... Ale zajímá mě zda máte někdo psa s problémy s klouby a má otoky a jak to přesně řešíte, jak mu ulehčujete? Kloubní výživu má a střídám ji, má matraci na spaní, je doma a v teple, v zimě ven chodí v oblečku aby měla klouby, záda v teple. Attila má 11,5 roku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tohle nebude mit nic spolecneho s pohybovym aparátem :-(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.244
No taky se toho bojím. Jestli mi během půl roku odpadne druhý pes na raka tak si hodím mašli... Děti moje nebohé

kdyby to byly nohy -nebude pajdat na dve soucasne.
nechci strasit -ale urcite vysetreni srdce bych nechala udelat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.244
No pajdá na jednu přední a zadní než rozejde tak se jí trochu motají a kolébá se. Jj jak bude dělat ten utz tak mu řeknu ať se podívá i na srdce, má dopllera tak by snad něco odhalil. Možná je to zánět, já doufám a uklidňuji se, že to bude nějaká malá věc, léčitelná...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.244
Nejsou to boule v podpaží jako když má pes mízní uzliny tak jsou to takové hrče, ale Attila to má jakoby zalité celé, jakoby tam měla větší vrstvu tuku stejnoměrně z jednoho podpaží přes hrudník k druhému podpaží a do předhrudí, jde spíš cítit pohmatem, že to má oteklé, proto v tom podpaží bych musela prstem dost zmáčknout abych cítila hrudní kosti. Nakonec mi třeba veta řekne že by měla zhubnout a je to tuk... Je fakt že vyloženě štíhlá není, ale pas má viditelný, může se jí ovšem tuk ukládat různě, tak jako nám lidem, někdo má zadek, někdo břicho.. Ale bojím se, zas kvůli tomu druhou noc nespím.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No pajdá na jednu přední a zadní než rozejde tak se jí trochu motají a kolébá se. Jj jak bude dělat ten utz tak mu řeknu ať se podívá i na srdce, má dopllera tak by snad něco odhalil. Možná je to zánět, já doufám a uklidňuji se, že to bude nějaká malá věc, léčitelná...
Moc bych přála, aby to nebylo nic vážného. Ale jak to čtu, doporučuji nechat udělat hlavně rtg končetin. Hodně mi to, bohužel, připomíná osteosarkom, kdy dochází později právě i k otoku přilehlých tkání. Moc ráda bych se mýlila...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.200
napsal(a):
Moc bych přála, aby to nebylo nic vážného. Ale jak to čtu, doporučuji nechat udělat hlavně rtg končetin. Hodně mi to, bohužel, připomíná osteosarkom, kdy dochází později právě i k otoku přilehlých tkání. Moc ráda bych se mýlila...
Na rakovinu kosti zemřela boxerka od mamky, bylo to hrozný a dlouhý... Moje Chiquitka umřela na rakovinu jater. Tam to byla šupovka, na veterinu jedu ve čtvrtek, mám kvůli tomu volno a jedu hned ráno kvůli odběrům, protože musí být Aťa na lačno skrz ty jaterní testy ať to nic nezkresluje. Já bych si moc přála aby byla jen "dobře živená" a měla artrozu či něco podobného no a nejlépe aby byla nesmrtelná... Ona je já a já jsem ona. Pak dám vědět. Držte jí palce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.24
Nejlépe hmatatelné to je když sedí, tak přímo na předhrudí má hluboko pod kůži bouli připadá mi že je to pohyblivé, ale ne moc na omak je to měkké, je to jako balonek naplněný moukou, takové ty antistresové mačkátka...ale je to velké, vleze se to do dlaně. Nikde na internetu jsem nenašla žádné informace co by to mohlo být.
Dobrý den, já včera nahmatala něco podobného své fence na zádech - nad lopatkami. Má tam v té oblasti ty "kopečky" dokonce tři. Na pohmat mi to přijde, jako když má pes lokální reakci na očkování. Psina má bohužel nejspíš mnohočetný myelom a k tomu CRF, tak nevím, jestli jí to nesouvisí s tím. Každopádně ji to nijak nebolí. Moje předchozí psina měla něco podobného - ale to se pořád zvětšovalo - nakonec jsme to nechali vyříznout (byl to nějaký lipom nebo tak). Jestli zjistíte, co to je, dejte vědět.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejsou to boule v podpaží jako když má pes mízní uzliny tak jsou to takové hrče, ale Attila to má jakoby zalité celé, jakoby tam měla větší vrstvu tuku stejnoměrně z jednoho podpaží přes hrudník k druhému podpaží a do předhrudí, jde spíš cítit pohmatem, že to má oteklé, proto v tom podpaží bych musela prstem dost zmáčknout abych cítila hrudní kosti. Nakonec mi třeba veta řekne že by měla zhubnout a je to tuk... Je fakt že vyloženě štíhlá není, ale pas má viditelný, může se jí ovšem tuk ukládat různě, tak jako nám lidem, někdo má zadek, někdo břicho.. Ale bojím se, zas kvůli tomu druhou noc nespím.
Jako každý starý člověk i psi mají na stáří neduhy, které nejsou zhoubné jen věkem opotřebované.
Psina může mít "jen" věkem dilatované srdce, větší tlak....lze zčásti upravit medikamenty ...tak ať je to jen to
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.24
Attila je po vyšetření. Jaterní testy jsou ok. Hodnoty má v normě a lepší jak minule. Boule na předhrudí je nejspíš nějaký starý úraz který se změnil v nějaký nejspíš tukový vak. Je to "rozplizné" nemá to vyloženě identifikovatelný tvar. Ovšem problém bude srdíčko. Má na něm šelest. Protože jí brali krev z krku a prostě podle Attily už ji vyloženě mučily... Dohodly jsme se na rtg srdce jindy, než budou svátky tak se mám objednat aby se zjistilo zda je to taková ta stařecká šelest, nebo něco jiného. Aritmie to snad nebude.
Kulhání, po prohmatání a zkoušky flexibility nohou jsme se nakonec shodli že jí komplet rentgenovat nebudeme, že je to opotřebování, že by ji vyloženě něco bolelo se říct nedá a popravdě jsem netušila kam až je pes schopný si nohu "vykroutit"...
A víte, co to bylo za starý úraz? Je to poměrně zvláštní, když se otok v místě starého úrazu objeví po letech jen tak z ničeho nic.Nechci vás v žádném případě strašit, ale někde něco může být špatně. Asi bych chtěla podrobnější info než jen že je to nespecifický tukový val. Dělali sono té oblasti?
Konzultovala jste, jestli by to nešlo odmasírovat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.24
Staré zranění to být může protože několikrát v životě napálila v běhu do stromu, do druhého psa, do mě... Má to takový zvláštní prostě tvar a náplň, je to takové až želatinové. Říkal že se to může na té prsní kosti udělat pokud pes měl někdy nějaký úraz... Když byla mladá měla furt něco, neustále byla někde vlezená, skákala na stromy, na pešky (je to x amstaff) dohodli jsme se že pokud to nezačne tvrdnout a zvětšovat se nebudeme do toho rýpat. A řekl mi, což jsem nevěděla, skrz kloubní výživu, že je dobré podávat dlouhodobě a nestřídat to. Že výživa zabere až tak cca po dvou měsících užívání a pak v ní pokračovat a já to trubka furt střídám a pak se divím že nic nezabírá, už ani nevím kde jsem tu informaci o střídání kloubní výživy vyhrabala

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Staré zranění to být může protože několikrát v životě napálila v běhu do stromu, do druhého psa, do mě... Má to takový zvláštní prostě tvar a náplň, je to takové až želatinové. Říkal že se to může na té prsní kosti udělat pokud pes měl někdy nějaký úraz... Když byla mladá měla furt něco, neustále byla někde vlezená, skákala na stromy, na pešky (je to x amstaff) dohodli jsme se že pokud to nezačne tvrdnout a zvětšovat se nebudeme do toho rýpat. A řekl mi, což jsem nevěděla, skrz kloubní výživu, že je dobré podávat dlouhodobě a nestřídat to. Že výživa zabere až tak cca po dvou měsících užívání a pak v ní pokračovat a já to trubka furt střídám a pak se divím že nic nezabírá, už ani nevím kde jsem tu informaci o střídání kloubní výživy vyhrabala
...moje mamča si jako mladá zlomila ruku a na místě té zlomeniny se jí udělala taková boule měla jí tam léta, tuším, že to odsávali, ale už přesně nevím, bylo to takové tvarem jakoby buřtík na pohmat takové rosolovité - ona to také tak nazývala, že tam má rosol........
saola
napsal(a):
A víte, co to bylo za starý úraz? Je to poměrně zvláštní, když se otok v místě starého úrazu objeví po letech jen tak z ničeho nic.Nechci vás v žádném případě strašit, ale někde něco může být špatně. Asi bych chtěla podrobnější info než jen že je to nespecifický tukový val. Dělali sono té oblasti?
Konzultovala jste, jestli by to nešlo odmasírovat?
Noo, nevím, jak už jsem vícekrát psala, zda se dá vše z humánní medicíny převést na veterinární (respektive určitě ne). Ale já třeba sama na sobě mám stejný problém. Cca 20 let zpět chybně řešený a léčený úraz. Otoky začaly až řádově o roky později a trvají dodnes. Jednoduše - rozvinula se mi poúrazová artróza. Bohužel.