Ahojky, je tu někdo kdo si vzal z útulku týraného psa nebo z mnozirny? Od neděle máme doma roční kříženku, která cely svůj zivot byla zavřená v domě s dalšími 90 psy (kauza Mladějov). Nemá tedy higienicke návyky, nikdy nebyla venku ale na vodítku už cupitá celkem pěkně. Zajímalo by mě jak ste zvládli učení higyeny a aby vydržel sám doma, když je to pejsek treba bojacnejsi co vůči člověku nemá ještě úplnou důvěru? Dekuji
Mám 2. Fenku jezevčíka, před 3mi lety se našla na Slovensku na hnojišti asi 1,5 letá, olysalá kostřička. Doma jsem měla už 3 jezevčice. Nová se bála úplně všeho, pohladit se nechala až tak po měsíci, pochovat po dalších třech měsících. Bála se projít dveřmi do baráku, když už jsem jí chytila a do baráku donesla, byla v pohodě. Jen ty dveře. Doma čurala tak půl roku,než se naučila že jenom venku. Jinak opravdu hodně pomohly ostatní fenky. Neví se kde byla, ani co se jí stalo, ale i po třech letech se leká nenadálých pohybů a zvuků a nikdo jiný na ní nesáhne, nenechá se. Letos na jaře se ke mě dostal další jezevčík, pes, 6ti letý už nechtěný původním majitelem. Přijel podvyživený , zacuchaný, hrbatý tvoreček, který při zvýšení hlasu na druhé psice okamžitě ležel na zádech a klepal se. Předchozí život trávil v kotci, takže taky asi tak půl roku doma značkoval skoro každý roh.L když mám dům se zahradou a od jara do podzimu nepřetržitě otevřeno na zahradu. Psa jsem vykrmila, nechala srovnat na dornovce posuny, vyosení a rotace, do léta jsem ho uchovnila a na podzim dostal na mezinárodce výbornou :-D
Mel28

XXX.XXX.142.3
Dobry den, reaguji na prispevek zadavajici, mam taky doma pejska z kauzy Mladejov ted mesic a pul, je uzasna, sice je to divocak, ale s duverou nemame nejmensi problem, coz je super, je to moja sikulka:) ale ta hygiena..to je teda des bes,mam ji v byte, chodim caszo vencit ale bez louzicky jsme nedali jeste ani den, chci se zeptat, zda u vas neco zabralo? Moc dekuju
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás zabral hlavně druhý pes, na kterého se čuba okamžitě velmi navázala a vše dělala (a dělá) po něm, včetně venčení.