Daruji fenku Jacka Russela

Daruji fenku Jacka Russela. Je zvyklá být venku na zahradě v boudě. Nevhodn...
Ahoj, prosím o radu. Mám 2 letou fenku Jacka, je trosku temperamentnější, ale vychovaná a hodná. U nás doma v bytě muže kamkoli, když ji to dovolím. Tudíš gauč ani postel ji cizí není, je to člen rodiny. Když máme jet k příteli ihned předem oznamují, že beru i Conni . Přítel hodí oči v sloup a hned mi hlásí pokud to tam po odchodu v neděli dam do pořádku a vyluxuji celý barák, tak klidně. S tím , že Coniie se nesmí pomalu hnout z místa aby neroznesla chlupy po baráku kde má vše svoje místo - jak já říkám hrášek nesmí útočit na mrkvičku 🙄. Když přítel děla na zahradě Connie rada při všem asistuje, přistihla jsem přítele jak jednou udělal náznak , ze ji nakopne, protože se mu vpletla pod nohy 😡. Vyrobil ji venkovní boudu s tím , ze bude jenom venku. Pokud tam chceme být. V létě mi to je jedno, ale ted když je zima to nejde . Je malička a není zvyklá. Přítele dcera 15 let zase neustále říká , ze furt smrdí , když přijde z venku a jsou všude chlupy a k ni do pokoje vůbec nesmí . V jednu chvíli by ji umazlila k smrti a v zápětí začne řvát jak smrdí a hned ji vyhodí ven a dostanu kázání , ze bych ji měla každý den koupat a utirat tlapky při každém pouštění do baráku. Přítel si s ni i hraje, pomazlí, ale u nej v baráku proste pes není výtaný. Prý mu poškrábe plovoucí podlahu a všechno zničí . Tvrdí , že pes do baráku nepatří . Trošku s tím bojuji... když tam jsme musím min.2x denně vyluxovat barák 🙄. Jsem neustále ve střehu aby něco neudělala nebo aby se moc nepohla z místa atd atd.
Máme každý jiný názor .
Uživatel s deaktivovaným účtem
No, takový člověk by prostě nemohl být nadále mým přítelem.
Už prostě proto, že logicky z přítele se časem má stát manžel a otec dětí a představa, že strávím zbytek života s člověkem, který nesnáší chlupy a tím pádem já celý život, kvůli němu, nebudu mít doma žádné zvíře, to by prostě nefungovalo.
Hrozně s tím bojuji. Mě psí chlupy vůbec nevadí , miluji všechny zvířata , ale u nej to je tak jako na oko. Když přijde keme do bytu tak se zeptá zda muže jít v botech k vůli chlupum a když si má sednout tak si to místo nejdřív rukou očisti 😡. Já chápu , ze můj pes trosku víc poušti chlupy , ale tohle je moc . Taky ji furt tahá za ocas a hrozné se tomu směje . Mě to nepřijde k smíchu . Na zahradě je plot a vrátka kde Conni podleze a jde se projít , vrátí se ale nikdy nevíte . Několikrát jsem ho prosila zda by to mohl nevím zadělal ... aby neutikala pod vraty a vrátky . Prý jsem se zblaznila, ze si nebude ničit vrátka vrata prý jak by to vypadalo ?
No, a tak si to vemte tak, že ten člověk se nezmění. Jste opravdu připravená na to strávit zbytek života s člověkem, se kterým bude obrovský problém pořídit si dalšího psa nebo cokoliv chlupatého, až Conni nebude?
Ahoj, prosím o radu
jako o jakou?
ten popis je popis dvou zcela nekompatibilních životů
tak o čem to je......
On nechtěl psa a když už , tak prý pouze venkovního a velkého, ne takovou uřvanou malou potvoru. 3 roky sliboval, ze až spolu budeme bydlet, že si pořídíme psa. Nedočkala jsem, tak jsem se zařídila po svém a mám to furt na talíři . A v pátek se mi tam vůbec nechce , už ted se mi nechce cely víkend desinfikovat jeho dokonalý barák, kde nesmíte nechat ani bundu na věšaku a skládat slipy a ponožky podle barev a hlavně ne do ruličky ... já už mám alergii asi na vše .
Pro zadavatelku:
Tak s ním hlavně račte neotěhotnět.
Měla jste 3 roky na rozmyšlenou, kompromis ohledně psa jste nedokázali uzavřít, zařídila jste se bez domluvy s ním po svém, on z toho není nadšený a vy jste ještě dotčená?
To je příbeh z bravíčka?
Zkuste se zeptat sama sebe: Je to poslední chlap ve vesmíru?
na psy alergii určitě nemáte a zbytku se zbavíte
život je krátký
Já měla zvířata od malička, psa jsem vozila v kočárku místo panenky.Vím, že zde není poradna o lidech, ale snad nejste tak zoufalá, na světě je určitě dost chlapů, kteří budou mít rádi vás i vašeho psa.
Můj manžel vyženil kromě mně psa a kočku, ten měl strach jen abych ho necvičila. Radím určitě nebrat, měla by jste peklo.
Já měla zvířata od malička, psa jsem vozila v kočárku místo panenky.Vím, že zde není poradna o lidech, ale snad nejste tak zoufalá, na světě je určitě dost chlapů, kteří budou mít rádi vás i vašeho psa.
Můj manžel vyženil kromě mně psa a kočku, ten měl strach jen abych ho necvičila. Radím určitě nebrat, měla by jste peklo.
Ne všechny životní styly jsou kompatibilní a kompromis možný.
Zvířátkomilec vs alergik na chlupy či člověk s odporem k chlupům a špíně fungovat nemůže. Leda by jeden z nich zcela změnil svou podstatu, ale to časem vyhřezne jako důvod ošklivého rozvodu.
alergik nechá psa kočku spát v jiném pokoji a vezme si tabletku a to celé navrhne sám
ten zbytek.. je zbytek
Takovému člověku říkáte přítel? Vždyť je to spíš nepřítel...
Lucie1234
napsal(a):
No comment o těhotenství. Děkuji za odpověď . Mate samozřejmě ve všem pravdu .
Ono no comment ohledně těhotenství zní samozřejmě hrdě, ale stát se to může poměrně hned a vzhledem k tomu, že jste se nebyli schopni po tři roky rozumně dohodnout ohledně psa, silně pochybuji, že rozumná dohoda o výživném na dobu 18 - 26 let věku budoucího dítěte bude alespoň trochu úspěšnější.
Lucie1234
napsal(a):
On nechtěl psa a když už , tak prý pouze venkovního a velkého, ne takovou uřvanou malou potvoru. 3 roky sliboval, ze až spolu budeme bydlet, že si pořídíme psa. Nedočkala jsem, tak jsem se zařídila po svém a mám to furt na talíři . A v pátek se mi tam vůbec nechce , už ted se mi nechce cely víkend desinfikovat jeho dokonalý barák, kde nesmíte nechat ani bundu na věšaku a skládat slipy a ponožky podle barev a hlavně ne do ruličky ... já už mám alergii asi na vše .
Nevím, jestli je to jen můj pocit, třeba blbý vzorek, ale tak nějak mám pocit, že páni, kteří neuznávají jiného psa než venkovního a pořádně velkého, zatímco všechno ostatní je pro ně chcípák nebo uřvaná krysa, mají většinou problém sami se svým egem. Vedle toho všichni tací, kteří mají rádi a v klidu venčí přítelčinu čivavu nebo sami mají nějakou menší mršku, jsou se sebou vcelku vyrovnaní. Nedá se to paušalizovat, ale když má někdo rád psy, tak je má prostě rád (nehledě na preferované plemeno, to samozřejmě každý mít může, ale když takovému člověku přinesete pod nos psa, bude ho mít rád i s představou o tom svém vysněném), když nemá, tak nikdy mít nebude a nějaká velká zahradní obluda to nikdy nezmění.
...moje maminka bývalá zdravotní dětská sestra je na pořádek pedant až patologický, nikdy doma zvíře nechtěla....v mém dětství prošli tak maximálně rybičky, žáby, strašilky a jiná havěť a to jich dílem bála a dílem zase štítila.........tatínek a já jsme zvířata milovali, ale nic nám to nebylo platné.............prvního psa jsem měla až ve vlastní domácnosti........dnes mám doma kočky, psa, morčata, králíka a i něco té exotiky v teráriu......ano ze zvířat jsou chlupy , prach, ťápoty, občas pozvracený nebo poslintaný koberec a tak všelijak podobně, ale plně svoji maminku dnes chápu, proč zvířata nechtěla, pokud bychom jí domu nacpali chlupáče přes její vůli, tak bychom jí udělali nešťastnou a prouklízející se k vlastnímu zmaru.......přitom by zvířatům neublížila, když jim něco je pomůže jim, a na chalupě je toleruje a pomazlí se s nimi, i když by je tam nejraději neviděla......i já doma denně luxuju a vytírám a tak všelijak podobně......naštěstí bývalý manžel i nynější přítel neměli se zvířaty v domácnosti nikdy problém......ale vím, že kdybych měla partnera který zvířata doma nechce - chápala bych to, ale ten vztah by skončil, protože bych nebyla šťastná já bez zvířete a on se zvířetem doma.......jděte z toho vztahu pryč........
Atheira
napsal(a):
Nevím, jestli je to jen můj pocit, třeba blbý vzorek, ale tak nějak mám pocit, že páni, kteří neuznávají jiného psa než venkovního a pořádně velkého, zatímco všechno ostatní je pro ně chcípák nebo uřvaná krysa, mají většinou problém sami se svým egem. Vedle toho všichni tací, kteří mají rádi a v klidu venčí přítelčinu čivavu nebo sami mají nějakou menší mršku, jsou se sebou vcelku vyrovnaní. Nedá se to paušalizovat, ale když má někdo rád psy, tak je má prostě rád (nehledě na preferované plemeno, to samozřejmě každý mít může, ale když takovému člověku přinesete pod nos psa, bude ho mít rád i s představou o tom svém vysněném), když nemá, tak nikdy mít nebude a nějaká velká zahradní obluda to nikdy nezmění.
Naškrábaly jste toho fůru, nečetla jsem všechno, ale tady namítnu k té první větě: můj muž je také trochu cimprlich, pochází z takové rodiny, tcháni by si snad ani nesedli na gauč, kde byl pes. Také jsme pořizovali psy velké chlupaté do boudy - ale to hlavně kvůli mě. Jeho bylo: do baráku nepáchnou. Po roce už chodili i do baráku a můj muž je miluje Tím nechci říct, že se zadavatelčin přítel může změnit. Ne, ten se nezmění, to by se poznalo mnohem dřív, v podstatě...pokud už si nezamiluje štěndo, není co řešit Fakt celkem nechápu, jak můžete vydržet s takovým chlapem. Proč? Nebylo by vám líp samotné? Tedy s Conie?
lesnížínka
napsal(a):
Naškrábaly jste toho fůru, nečetla jsem všechno, ale tady namítnu k té první větě: můj muž je také trochu cimprlich, pochází z takové rodiny, tcháni by si snad ani nesedli na gauč, kde byl pes. Také jsme pořizovali psy velké chlupaté do boudy - ale to hlavně kvůli mě. Jeho bylo: do baráku nepáchnou. Po roce už chodili i do baráku a můj muž je miluje Tím nechci říct, že se zadavatelčin přítel může změnit. Ne, ten se nezmění, to by se poznalo mnohem dřív, v podstatě...pokud už si nezamiluje štěndo, není co řešit Fakt celkem nechápu, jak můžete vydržet s takovým chlapem. Proč? Nebylo by vám líp samotné? Tedy s Conie?
Asi si úplně nerozumíme. Já neříkám, že každý nutně musí milovat psa doma. Nemusí. A pak se samozřejmě nabízí jako jediná rozumná možnost pořádná obludka, která v zimě nepřimrzne k boudě. Ale o tomhle nemluvím.
Mluvím o takových těch řečích, jak pes jo, ale jedině takový a makový, nejlíp ještě s přídavkem, že malou krysu určitě ne, protože je trapná a není to pes, zvlášť když už přítelkyně takového má. (je rozdíl mezi rozumným výběrem a arogancí z nesmyslných důvodů) Zbytečný urážky prostě. To má fenu sníst, aby byla dost dobrá? Takovýhle řeči vede člověk, co si přes všechno "hustý a pořádný" dokazuje, jakýho má pinďu ne člověk, který vás má rád, protože už vás přece poznal s tím psem a musel počítat s tím, že ho máte...
A plně chápu, když někdo chová sympatie k větším psům, ale když mu přítelkyně přijde s JRT a on jí věčně uráží, jaká je to krysa. Pardon, ale normální chlap tohle nemá zapotřebí.
Představte si, že byste před pořízením chlupáčů už měla nějakou tu krysičku. Pochybuju, že by váš manžel reagoval urážkami a výsměchem. A to jednoduše proto, že když člověk má zvířata rád, tak tohle fakt nedělá.
Přítel má rád psy, vydržel se mnou, i když se ho první 3/4 roku snažili dva vytrvale zabít :D , zbytek byli jezevčíci trpaslíci.Měla jsem kdysi i čivavu, byla skvělá, začala jsem mluvit i o tom, že bych zase chtěla čivavu, přítel byl jednoznoznačně proti.Dostala jsem ji dárkem od kamarádky-doopravdy, to nebyla výmluva pro něj.Zamiloval si ji během jednoho týdne a dnes nedají bez sebe ránu, miluje jí, když jí náhodou řeknu, že je krysa, tak narazím na tuhý přítelům odpor :D
Atheira
napsal(a):
Asi si úplně nerozumíme. Já neříkám, že každý nutně musí milovat psa doma. Nemusí. A pak se samozřejmě nabízí jako jediná rozumná možnost pořádná obludka, která v zimě nepřimrzne k boudě. Ale o tomhle nemluvím.
Mluvím o takových těch řečích, jak pes jo, ale jedině takový a makový, nejlíp ještě s přídavkem, že malou krysu určitě ne, protože je trapná a není to pes, zvlášť když už přítelkyně takového má. (je rozdíl mezi rozumným výběrem a arogancí z nesmyslných důvodů) Zbytečný urážky prostě. To má fenu sníst, aby byla dost dobrá? Takovýhle řeči vede člověk, co si přes všechno "hustý a pořádný" dokazuje, jakýho má pinďu ne člověk, který vás má rád, protože už vás přece poznal s tím psem a musel počítat s tím, že ho máte...
A plně chápu, když někdo chová sympatie k větším psům, ale když mu přítelkyně přijde s JRT a on jí věčně uráží, jaká je to krysa. Pardon, ale normální chlap tohle nemá zapotřebí.
Představte si, že byste před pořízením chlupáčů už měla nějakou tu krysičku. Pochybuju, že by váš manžel reagoval urážkami a výsměchem. A to jednoduše proto, že když člověk má zvířata rád, tak tohle fakt nedělá.
Ne, ne, rozumíme, souhlasím se vším, co jste písla, to bylo jen k té první větě o egu. Sama také nemusím malé psy, někdy je z legrace taky nazývám ,,malýma krysama" ale máme plno takových mini kamarádů a já i oni mne milují. Sama bych si takového pejska nepořídila, možná až na stáří, kdy na velké nebudu stačit. A stejně to bude muset být chlupáč
To ostatní bylo všeobecně a k zadavatelce
GAELLE
napsal(a):
brzy nebude mít rád ve svém bytě vás. pryč od něj. kdo nemá rád zvířata ....................
..s tím nesouhlasím.....znám spoustu lidí, kteří zvířata nemusí, ale v životě by jim neublížili a pracují třeba léta s postiženými nebo seniory.......jen to prostě nebude klapat nikdy mezi člověkem kočkopsím a tím, kdo zvířata doma prostě mít nechce ať již z jakéhokoli důvodu.......
napsal(a):
..s tím nesouhlasím.....znám spoustu lidí, kteří zvířata nemusí, ale v životě by jim neublížili a pracují třeba léta s postiženými nebo seniory.......jen to prostě nebude klapat nikdy mezi člověkem kočkopsím a tím, kdo zvířata doma prostě mít nechce ať již z jakéhokoli důvodu.......
Přesně, jedna věc je mít rád zvířata a druhá věc je těm zvířatům umět porozumět, což ne každý majitel umí a nebo chce umět...
lesnížínka
napsal(a):
Ne, ne, rozumíme, souhlasím se vším, co jste písla, to bylo jen k té první větě o egu. Sama také nemusím malé psy, někdy je z legrace taky nazývám ,,malýma krysama" ale máme plno takových mini kamarádů a já i oni mne milují. Sama bych si takového pejska nepořídila, možná až na stáří, kdy na velké nebudu stačit. A stejně to bude muset být chlupáč
To ostatní bylo všeobecně a k zadavatelce
Takhle, aha, tak to jo. Já bych si taky sama od sebe nepořídila třeba maltézáčka nebo bílého mini pudla. Nejsou to úplně favoriti, celkově bych se sama od sebe třeba nerozhodla pro jorkšíra ani nic podobně vlasatého malého. Já je zase ze srandy nazývám záchodové štětky. Jenže to jsou takové láskyplné vtípky. Dost takových záchodových štětek znám, jsou skvělé a mám je moc ráda já i moje fena.
Mně se z malých pár plemen i líbí, ale spíš jsem zase zatížená na takový ty trochu větší, ale ne moc velký a pokud možno nevlasatý. Kdyby mi pod okno ale teď někdo hodil čivavu, tak si klidně přiberu i tu čivavu, i když bych jí asi ze srandy občas trochu urážela, že je červ a tak, běda tomu, kdyby jí to říkal někdo jiný.
Není to třeba provokace od zadavatelky? Pokud ne, tak nevím, co řeší. Přítel má 15-letou dceru, takže není žádné zamilované mláďátko. Když se tak chlap chová, když jí ještě nemá doma, jak se bude chovat, až se sestěhují, A 15-letá dcera, co si na zadavatelku otvírá hubu? Co chce řešit? Chlap je pedant a sobec, nejšílenější kombinace. Až se se psem přistěhuje, budou na ní řvát oba, pes bude v zimě v létě u boudy na dvoře aby neobtěžoval a paní nebude moct ani ceknout.
Život je krátký na to, aby si huntovala nervy a zdraví se sobcem, slušných lidí (i chlapů ) je dost, on se nějaký časem objeví, ale od toho, pokud mohu radit, rychle pryč.
Docela mě zaráží, jak se tu píše že je to spíše nepřítel než přítel, a že nemá rád zvířata. Myslím že o kompromis se snažil když udělal boudu, že bude uklizeno, atd. Přijde mi podle úklidu a že "hrášek nesmí bojovat s mrkví", že přítel trpí OCD a prostě potřebuje mít svoji čistotu a rituály a věci jak je má. S tím se opravdu špatně žije jak pro jednu či druhou stranu. Vždycky musí někdo ustoupit. A většinou je to ten bez OCD.
Lucie1234
napsal(a):
A ted si představte, že s ním budete žít, a budete muset nejen všechno skládat podle barev, o žehlení nemluvě, jistě vám bude mluvit i do vaření, většinou takoví "pintlich" lidé všechno nejí, stolovat se bude zřejmě také trochu jinak, než jste zvyklá...o tom že dvakrát denně luxujete celý barák už jste psala....
vy tam budete asi tak trochu i za služku ne?
o pejskovi ani nemluvím, to už tady napsali jiní....
kdyby vám nějaká známá popisovala že se k ní tak její přítel chová, co byste jí poradila?
Já myslím, že slečna je tak trochu rozhodnutá se rozejít a sem si přišla jen to své rozhodnutí potvrdit.
Přijde mi to spíš teď jak manželská poradna než diskuze o psech. Jasně, všichni zde se asi shodneme, že bychom s takovým chlapem žít nechtěly (já ani za milión). Ale zas mi přijde zvláštní tady na tomto místě radit, s kým má žít a s kým ne. Možná chce naše argumenty pak použít proti příteli, kdoví...
fikovnice
napsal(a):
Já myslím, že slečna je tak trochu rozhodnutá se rozejít a sem si přišla jen to své rozhodnutí potvrdit.
Přijde mi to spíš teď jak manželská poradna než diskuze o psech. Jasně, všichni zde se asi shodneme, že bychom s takovým chlapem žít nechtěly (já ani za milión). Ale zas mi přijde zvláštní tady na tomto místě radit, s kým má žít a s kým ne. Možná chce naše argumenty pak použít proti příteli, kdoví...
Mozna mate pravdu.
Lucie 1234 prosi o radu. Ale o jakou neni psano... :)
...jen pro poradek. V tuto rocni dobu po kazde prochajde psum utiram tlapky (stejne tak kockam, kdyz vpadnou do bytu). Pokud je treba, tak je i osprchnu.
Vysavam taky jednou az dvakrat denne a zhruba jednou denne - resp. dle potreby vytiram podlahu.
Pro mne normalni podzimni rutina. Ale chapu, ze i tu muze mit kazdy jinak...
napsal(a):
Mozna mate pravdu.
Lucie 1234 prosi o radu. Ale o jakou neni psano... :)
...jen pro poradek. V tuto rocni dobu po kazde prochajde psum utiram tlapky (stejne tak kockam, kdyz vpadnou do bytu). Pokud je treba, tak je i osprchnu.
Vysavam taky jednou az dvakrat denne a zhruba jednou denne - resp. dle potreby vytiram podlahu.
Pro mne normalni podzimni rutina. Ale chapu, ze i tu muze mit kazdy jinak...
To máte tolik času? 2 x denně luxovat, vytírat a tak. Očistit psa, to jo, Bůh ví, do čeho venku šlápl. Ale strávit hodinu denně šůrováním?
sisi58
napsal(a):
To máte tolik času? 2 x denně luxovat, vytírat a tak. Očistit psa, to jo, Bůh ví, do čeho venku šlápl. Ale strávit hodinu denně šůrováním?
.....no já luxuju i vytírám jednou denně, ale občas se zadaří a musím i dvakrát......v bytě to asi ani jinak nejde aby byl člověk v čistu........
saola
napsal(a):
Jde to i jinak
...co a jak?
saola
napsal(a):
Neluxuji a nevytírám každodenně, přesto to u nás ještě hygienik nezavřel.
....ale jo, rozumím, prostě to tak mám pro vlastní pocit nastavené - navíc pocházím z rodiny, kde mamča dětská zdravotní sestra nadstandardně uklízela a uklízí dodnes......navíc mám tři kočky a i když pravidelně vyčesávám, tak stejně se tua tam chuchvalec povaluje.......
sisi58
napsal(a):
Já na to mám jeden fígl. Sundám brýle.
...to kdysi říkala jedna česká herečka, že má na jednom oku šedý zákal a tak o Vánocích koukne napřed tím šedým zákalem a pak koukne tím zdravým okem a vidí, jak má doma čisto.....a pak ještě že stačí do každého rohu v místnosti kápnou čistící prostředek, a že pak celý byt voní krásně čistotou....
Znáte to, jak sousedka vypráví druhé : "U nás se dá jíst i z podlahy. Máte to jedno, na podlaze se válí pes, na stole kocour."
napsal(a):
Znáte to, jak sousedka vypráví druhé : "U nás se dá jíst i z podlahy. Máte to jedno, na podlaze se válí pes, na stole kocour."
sisi58
napsal(a):
Taky luxuju každý den, ale nedělám to já, dělá to za mě robot, kterého pustím když jdu se psema ven. Vytiram párkrát do týdne podle potřeby.
Ale jinak psy můžou všude, na gauc, spaní v posteli je samozřejmost. Podle toho to tady taky vypadá a chlupy máme všude. Na gauči máme hozene deky, které sundavam když přijde návštěva, ale stejně tam ty chlupy jsou. Ale pokud to někomu tak moc vadi, tak sem nemusí chodit, nam to nevadí.
Když snidam a přítele není doma tak starší pes sedí naproti mě na židli u stolu, což by asi taky někdo nedal. Mě to nevadí. A nedokážu si představit, že bych žila a někým, kdo by řešil chlupy, psa na gauči nebo na židli atd...
Lucie1234
napsal(a):
No vidíte, proč s takovým člověkem být? já osobně psy miluju, je to prostě součást mě a vím, že bych nebyla šťastná, kdyby mi partner psa upíral, natož ho ještě tahal za ocas. Ono na to každý prostě není, to se dá pochopit, ale pokud je to pro vás důležité, proč s takovým člověkem být? To mi nedává smysl. Navíc pokud cítíte "alergii". Zdá se, že zkrátka máte neslučitelný životní styl... :) budu vám držet palce, ať najdete někoho, kdo bude vaši lásku k pejskům sdílet :)
Luxuju tak 1 - 2x týdně, podle toho, jak mám čas a chuť. Hrubě uklizeno je většinu času, jinak to nejde, pes a 2 kočky, byt tak cca 35 m2. Žádná z návštěv mnohých si nestěžuje. Vytírám výjimečně, jsou zábavnější věci na světě. :-) Pes smí na "gauč" (= postel, když je na ní přehoz, ten pak vyklepu), do postele ne, jsem alergik. Kočky smí všude.
Bývalý přítel zvířata toleroval, nemiloval, sám by žádné neměl, ale nebyl to problém. Jen ho třeba štvalo, když kočka, která normálně žádný nábytek nikdy neničila, vyhodnotila naši novou pohovku jako nejlepší věc na světě a rozcupovala jeden bok na cáry asi během týdne. Současný přítel je v tomto směru ještě vyklidněnější, sám by si asi taky zvíře nepořídil, ale ty moje má dokonce rád. Neupřednostňuju svoje zvířecí drahoušky před těmi lidskými, nikomu je nenutím, nicméně pokud se mnou ten člověk chce žít, tak musí akceptovat to, že já je prostě budu mít vždycky. Protože bez nich to nejsem já. Rozumím tomu, že někteří lidé chtějí mít naleštěno, že někomu vadí kočka na stole nebo pes v bytě. Ale to se tak zásadně rozchází s mým pojetím vadí / nevadí, že si obtížně dovedu představit s takovým člověkem shodu do té míry, že bych vůbec stála o soužití... Pak by ještě mohl časem třeba chtít, abych mu prala, žehlila, vařila, a o víkendu místo výletů myla okna, ne? :-))
manitschka
napsal(a):
Luxuju tak 1 - 2x týdně, podle toho, jak mám čas a chuť. Hrubě uklizeno je většinu času, jinak to nejde, pes a 2 kočky, byt tak cca 35 m2. Žádná z návštěv mnohých si nestěžuje. Vytírám výjimečně, jsou zábavnější věci na světě. :-) Pes smí na "gauč" (= postel, když je na ní přehoz, ten pak vyklepu), do postele ne, jsem alergik. Kočky smí všude.
Bývalý přítel zvířata toleroval, nemiloval, sám by žádné neměl, ale nebyl to problém. Jen ho třeba štvalo, když kočka, která normálně žádný nábytek nikdy neničila, vyhodnotila naši novou pohovku jako nejlepší věc na světě a rozcupovala jeden bok na cáry asi během týdne. Současný přítel je v tomto směru ještě vyklidněnější, sám by si asi taky zvíře nepořídil, ale ty moje má dokonce rád. Neupřednostňuju svoje zvířecí drahoušky před těmi lidskými, nikomu je nenutím, nicméně pokud se mnou ten člověk chce žít, tak musí akceptovat to, že já je prostě budu mít vždycky. Protože bez nich to nejsem já. Rozumím tomu, že někteří lidé chtějí mít naleštěno, že někomu vadí kočka na stole nebo pes v bytě. Ale to se tak zásadně rozchází s mým pojetím vadí / nevadí, že si obtížně dovedu představit s takovým člověkem shodu do té míry, že bych vůbec stála o soužití... Pak by ještě mohl časem třeba chtít, abych mu prala, žehlila, vařila, a o víkendu místo výletů myla okna, ne? :-))
To jste řekla naprosto přesně! :)
lupus4
napsal(a):
no dámy, to je zase téma a "počtení"
jinak na soužití "sterila" x "normál" ,
celý svůj dlouhý a pestrý život se držím jednoduchého pravidla - kde není vítán můj pes, tam nechci být ani já (platí i o postelích )
...já chodím všude se psy, takže se tak nějak rozumí, ž když zvou mně, je samozřejmě zván i pes, občas to obměním nebo doplním kočkou či králíkem....jen s hadem mám striktní zákaz všude......
marcelaamax
napsal(a):
Taky luxuju každý den, ale nedělám to já, dělá to za mě robot, kterého pustím když jdu se psema ven. Vytiram párkrát do týdne podle potřeby.
Ale jinak psy můžou všude, na gauc, spaní v posteli je samozřejmost. Podle toho to tady taky vypadá a chlupy máme všude. Na gauči máme hozene deky, které sundavam když přijde návštěva, ale stejně tam ty chlupy jsou. Ale pokud to někomu tak moc vadi, tak sem nemusí chodit, nam to nevadí.
Když snidam a přítele není doma tak starší pes sedí naproti mě na židli u stolu, což by asi taky někdo nedal. Mě to nevadí. A nedokážu si představit, že bych žila a někým, kdo by řešil chlupy, psa na gauči nebo na židli atd...
..zrovna jsem pořídila na Vánoce takovou pěknou světlešedivou deku na křesla.......to se bude našim chlupáčům povalovat.....navíc na téhle barvě laděné do barev našich chlupáčů nebude chlup vidět......v posteli spíme s přítelem každý na boku na jedné straně postele, prostředek patří psovi a kočkám......
napsal(a):
.....no já luxuju i vytírám jednou denně, ale občas se zadaří a musím i dvakrát......v bytě to asi ani jinak nejde aby byl člověk v čistu........
Musíte mít fůru volnýho času nebo jste extrémně výkonná.
Já si gratuluju, jak jsem dobrá, když to zvládnu jednou týdně
Terven
napsal(a):
Musíte mít fůru volnýho času nebo jste extrémně výkonná.
Já si gratuluju, jak jsem dobrá, když to zvládnu jednou týdně
...nemám a nejsem, jen za ty léta v tom mám už systém a jde to svižně, navíc mám malý byt cca 50 m, takže to jde.........
napsal(a):
..zrovna jsem pořídila na Vánoce takovou pěknou světlešedivou deku na křesla.......to se bude našim chlupáčům povalovat.....navíc na téhle barvě laděné do barev našich chlupáčů nebude chlup vidět......v posteli spíme s přítelem každý na boku na jedné straně postele, prostředek patří psovi a kočkám......
Mám na jazyku otázku. No, radši se nezeptám.
napsal(a):
Mám na jazyku otázku. No, radši se nezeptám.
...ale oni ví, že jsou jisté situace, kdy jsou odkázáni pobýt na křesle či pohovce v druhé místnosti a akceptují to, pokud máte na mysli tohle
Zakladatelko, měla jsem před lety přítele který se tvému hodně podobal, sice jsme neměli společné zvíře, zato jsme spolu bydleli.
A věř že to nejhorší by přišlo až byste se k sobě nastěhovali, a to i kdyby jsi k němu šla bez psa!
Takový člověk si totiž prostě najde něco jiného...
Dokud k němu jezdíš jen na návštěvy, byť několikadenní, není to nikdy takové jako když spolu bydlíte. Jakmile bys u něj bydlela, vztáhl by na tebe povinnost pečovat o jeho zámek a udržovat ho bez poskvrnky... už ted to že musíš jako návštěva několikrát denně uklízet je dost varující, to ani není o psovi, to je jen záminka.
U nás to bylo - podívej támhle leží z tebe vlas... a tamhle taky leží vlas...!!! Trenky a ponožky se musely nejn skládat pdle barvy ale i žehlit atd..
A pozor, pedantství se časem jen zhoršuje!!
Umíš si představit co by tě čekalo mít společné dítě? S ničím by ti nikdy nepomohl, hovínka a blitky přece smrdí a špiní fuj...
Byla bys služka ve zlaté kleci se psem i bez něj.
Takoví lidi taky bývají skvělí manipulátoři a většinou dokážou protějšek přesvědčit že oni jsou vlastně ti chudáci co to myslí en dobře pro všechny... až potom co jsem od něj utekla jsem s údivem začala zjišťovat že vlastně můžu být i normálním vztahu kde se k tobě partner chová jako k člověku... uteč dokud je čas. A to bych ti radila i kdyby nešlo o psa, fakt.
Jo, jo a ještě by dělala služku 15ti letému frackovi. A nikdy by to nebyl její domov - bič a pryč!
napsal(a):
Jo, jo a ještě by dělala služku 15ti letému frackovi. A nikdy by to nebyl její domov - bič a pryč!
..také to tak vidím, stejně se pánovi ani slečně v máločem zavděčí - neřku-li v ničem a ta 15 letá ji bude dávat spoustu věcí sež.rat, bude žárlit na tatíka, ten jí bude chránit.....bude to ro ní cesta do pekla, proč se na ní dávat dobrovolně a řešení to nemá.....
napsal(a):
Zakladatelko, měla jsem před lety přítele který se tvému hodně podobal, sice jsme neměli společné zvíře, zato jsme spolu bydleli.
A věř že to nejhorší by přišlo až byste se k sobě nastěhovali, a to i kdyby jsi k němu šla bez psa!
Dokud k němu jezdíš jen na návštěvy, byť několikadenní, není to nikdy takové jako když spolu bydlíte. Jakmile bys u něj bydlela, vztáhl by na tebe povinnost pečovat o jeho zámek a udržovat ho bez poskvrnky... už ted to že musíš jako návštěva několikrát denně uklízet je dost varující, to ani není o psovi, to je jen záminka.
U nás to bylo - podívej támhle leží z tebe vlas... a tamhle taky leží vlas...!!! Trenky a ponožky se musely nejn skládat pdle barvy ale i žehlit atd..
Umíš si představit co by tě čekalo mít společné dítě? S ničím by ti nikdy nepomohl, hovínka a blitky přece smrdí a špiní fuj...
Takoví lidi taky bývají skvělí manipulátoři a většinou dokážou protějšek přesvědčit že oni jsou vlastně ti chudáci co to myslí en dobře pro všechny... až potom co jsem od něj utekla jsem s údivem začala zjišťovat že vlastně můžu být i normálním vztahu kde se k tobě partner chová jako k člověku... uteč dokud je čas. A to bych ti radila i kdyby nešlo o psa, fakt.
...moc hezky napsané......snad to zadavatelce trochu otevře oči........
napsal(a):
Ježiš, ono jde žehlit ponožky?
Dámy, viděly jste film s Julií Roberts Noci s nepřítelem? Kdo ano, tak zadavatelčin partner mi toho psychopata z filmu silně připomíná.
fikovnice
napsal(a):
Ježiš, ono jde žehlit ponožky?
Dámy, viděly jste film s Julií Roberts Noci s nepřítelem? Kdo ano, tak zadavatelčin partner mi toho psychopata z filmu silně připomíná.
No jde, protože MÁMA to tak přece dělala
Taky vás můžu zadavatelko z vlastní zkušenosti ujistit, že s vaším přítelem to nebude dlouhodobě fungovat.
Jednoho podobného jsem si vzala. Na začátku nebyl pedant resp. to uměl velmi dobře skrývat. Jak se ale postupně dostavovala jistá vztahová rutina, začal pomalu a opatrně přidávat "šťávu". Nikdy nebylo dobře uklizeno, nikdy nebylo dobře navařeno, po bytě chodil s bílou rukavicí a když byl někde prach, tak mi tam psal vzkazy typu "byl jsem tu dne...". Dokonce kontroloval i moji vlastní šatní skříň, jestli tam mám uklizeno a když ne, tak byla scéna. Přitom on nikdy neuklízel, ani když jsem nebyla delší dobu doma skrz práci, i kdyby se válel doma doslova v hnoji, tak je to přece moje práce. Moje vlastní matka byla vždycky u vytržení, jak je u nás doma čisto a stejně tak byla v šoku, když jsem jí po čase svěřila, co se u nás opravdu děje.
Psi mu ze začátku taky nevadili, ale už tehdy to byli jen "psi-zvířata" zatímco pro mě to byli "psi, koně - rodina, kamarádi", nesměli tam, nesměli onam, krmila a starala jsem se jen já, on občas vyvenčil a to ještě pak vynadal, že smrdí a musela jsem je umýt (i když venčil on).
Mám i koně a k těm ze začátku chodil zdá se rád se mnou a pomáhal mi, ale taky ho to postupně přešlo. Nějak nepochopil, že péče o zvíře je denní chleba. Pak už nahazoval jen kyselé ksichty, že jsem šla ke koním a po návratu tvrdil že smrdím, pokud mě rovnou neobviňoval z nevěry se stájníkem, když jsem u těch koní tak často, protože "toto vdaná žena prostě nedělá", často jsem byla i "k*rva", "l*sba", "špatná žena", "špatná manželka".
Do toho zápřahu v péči o domácnost a zvířata jsem měla samozřejmě práci/podnikání. Jak asi každá žena pochopí, den měl jen 24h a já jsem byla totálně vyčerpaná, spávala jsem kolikrát jen 4-5h na den a to se navíc vyžadovalo i plnění manželských povinností... O víkendu byl zázrak, když jsem si mohla na hodinu přes den lehnout a zavřít oči. To jsem byla hned lemra líná, co nic nedělá.
Situace se neustále s jeho věkem zhoršovala. Rodiče i lékař, kterému jsem se svěřila mi říkali okamžitě pryč a já furt doufala, že to přejde, že se to změní.
Pak mi jednou dal vybrat, koně nebo on a to byla poslední kapka.
Od května tohoto roku žijeme v trvalém odloučení a žádám o rozvod. Chlapy díky němu nemůžu ani vidět a myslím se to hned tak nezmění, psychický teror je drsná záležitost. I teď po víc než půl roce jsou rány ještě mimořádně živé.
Utečte dokud můžete, prosím vás o to. Je-li váš přítel takový jak píšete už teď, můžu vás z vlastní zkušenosti ujistit, že se to bude s věkem pouze a jenom zhoršovat. Čím déle v jeho vlivu budete, tím hůř se z toho pak budete dostávat.
Pouto, které máte vy a váš psík je v tomto ohledu určitě hodnotnější, než to které máte s přítelem.
alfi pav
napsal(a):
Taky vás můžu zadavatelko z vlastní zkušenosti ujistit, že s vaším přítelem to nebude dlouhodobě fungovat.
Jednoho podobného jsem si vzala. Na začátku nebyl pedant resp. to uměl velmi dobře skrývat. Jak se ale postupně dostavovala jistá vztahová rutina, začal pomalu a opatrně přidávat "šťávu". Nikdy nebylo dobře uklizeno, nikdy nebylo dobře navařeno, po bytě chodil s bílou rukavicí a když byl někde prach, tak mi tam psal vzkazy typu "byl jsem tu dne...". Dokonce kontroloval i moji vlastní šatní skříň, jestli tam mám uklizeno a když ne, tak byla scéna. Přitom on nikdy neuklízel, ani když jsem nebyla delší dobu doma skrz práci, i kdyby se válel doma doslova v hnoji, tak je to přece moje práce. Moje vlastní matka byla vždycky u vytržení, jak je u nás doma čisto a stejně tak byla v šoku, když jsem jí po čase svěřila, co se u nás opravdu děje.
Psi mu ze začátku taky nevadili, ale už tehdy to byli jen "psi-zvířata" zatímco pro mě to byli "psi, koně - rodina, kamarádi", nesměli tam, nesměli onam, krmila a starala jsem se jen já, on občas vyvenčil a to ještě pak vynadal, že smrdí a musela jsem je umýt (i když venčil on).
Mám i koně a k těm ze začátku chodil zdá se rád se mnou a pomáhal mi, ale taky ho to postupně přešlo. Nějak nepochopil, že péče o zvíře je denní chleba. Pak už nahazoval jen kyselé ksichty, že jsem šla ke koním a po návratu tvrdil že smrdím, pokud mě rovnou neobviňoval z nevěry se stájníkem, když jsem u těch koní tak často, protože "toto vdaná žena prostě nedělá", často jsem byla i "k*rva", "l*sba", "špatná žena", "špatná manželka".
Do toho zápřahu v péči o domácnost a zvířata jsem měla samozřejmě práci/podnikání. Jak asi každá žena pochopí, den měl jen 24h a já jsem byla totálně vyčerpaná, spávala jsem kolikrát jen 4-5h na den a to se navíc vyžadovalo i plnění manželských povinností... O víkendu byl zázrak, když jsem si mohla na hodinu přes den lehnout a zavřít oči. To jsem byla hned lemra líná, co nic nedělá.
Situace se neustále s jeho věkem zhoršovala. Rodiče i lékař, kterému jsem se svěřila mi říkali okamžitě pryč a já furt doufala, že to přejde, že se to změní.
Pak mi jednou dal vybrat, koně nebo on a to byla poslední kapka.
Od května tohoto roku žijeme v trvalém odloučení a žádám o rozvod. Chlapy díky němu nemůžu ani vidět a myslím se to hned tak nezmění, psychický teror je drsná záležitost. I teď po víc než půl roce jsou rány ještě mimořádně živé.
Utečte dokud můžete, prosím vás o to. Je-li váš přítel takový jak píšete už teď, můžu vás z vlastní zkušenosti ujistit, že se to bude s věkem pouze a jenom zhoršovat. Čím déle v jeho vlivu budete, tím hůř se z toho pak budete dostávat.
Pouto, které máte vy a váš psík je v tomto ohledu určitě hodnotnější, než to které máte s přítelem.
Uff, uplně mi běhá mráz po zádech když to čtu. A smekám, že jste dokázala odejít. Jak dlouho jste ten teror vydržela?
nadja
napsal(a):
Uff, uplně mi běhá mráz po zádech když to čtu. A smekám, že jste dokázala odejít. Jak dlouho jste ten teror vydržela?
Byli jsme spolu 13 let, z toho 8let jako manželé. Situace začala gradovat asi dva roky po svatbě, takže 6 náročných let nadějí, že se to změní a opravdu nezměnilo, jen se to každý rok horšilo, na konci k tomu přibyl i alkohol na jeho straně. A zůstala zatraceně hluboká stopa
alfi pav
napsal(a):
Byli jsme spolu 13 let, z toho 8let jako manželé. Situace začala gradovat asi dva roky po svatbě, takže 6 náročných let nadějí, že se to změní a opravdu nezměnilo, jen se to každý rok horšilo, na konci k tomu přibyl i alkohol na jeho straně. A zůstala zatraceně hluboká stopa
..hluboce Vás obdivuji, že jste to vydržela.......ono psychické týrání je někdy horší než to fyzické a někdy jde jedno s druhým ruku v ruce.....a jako bonus alkoholismus........to si nikdo z nás nedokáže představit čím jste musela denodenně procházet....klobouk dolů před Vámi.........moc Vám přeji aby se ta stopa začala pomalu a jistě ztrácet.....jste silná, ale budete to mít v dalších partnerských vztazích až jednou přijdou opravdu hodně těžké a potencionální partner s Vámi......
napsal(a):
..hluboce Vás obdivuji, že jste to vydržela.......ono psychické týrání je někdy horší než to fyzické a někdy jde jedno s druhým ruku v ruce.....a jako bonus alkoholismus........to si nikdo z nás nedokáže představit čím jste musela denodenně procházet....klobouk dolů před Vámi.........moc Vám přeji aby se ta stopa začala pomalu a jistě ztrácet.....jste silná, ale budete to mít v dalších partnerských vztazích až jednou přijdou opravdu hodně těžké a potencionální partner s Vámi......
No beru to jako zkušenost, kterou už nikdy v životě nechci zopakovat. Necítím k budoucímu exmanželovi hněv nebo nenávist, cítím k němu totální nic a jsem fakt ráda, že je to za mnou. On samozřejmě po celé rodině z mé i jeho strany vykládá, že jsem ho opustila, protože jsem si našla jiného chlapa a jsem k*rva. Jsou i tací z mé rodiny, co se na mě díky tomu dívají skrz prsty, protože "on byl přece tak fajn"... Ne, to opravdu nebyl
Když jsem si to pak přehrávala všechno v hlavě, byly tam náznaky i dřív, že vše není úplně ok, ale stejně jako zadavatelka jsem to připisovala vlastnímu pochybení a snažila se být ťip-ťop, protože on "pan úžasný" by mě mohl přestat mít rád a co já bych bez něho... Dokázal moje sebevědomí dostat na nulu a to přitom nejsem ani škaredá, ani úplně blbá (Ing. techniky s červ.diplomem).
V tom frustrovaném prvním příspěvku zadavatelky jsem se úplně poznala - to bych napsala před 6-i lety, ale dnes už ne. Proto jsem se rozhodla přispět se svojí troškou do mlýna, snad to té paní pomůže. Takový vztah fakt nestojí za to, ne pokud kvůli němu musíte pošlapat to, co máte rádi a bez čeho se necítíte úplně celí. Pokud vás má rád, bude vás respektovat trvale se vším, co máte a takovou jaká jste a tak by to mělo být z obou stran. Jinak to nemá smysl
....to oni velmi dobře dokáží....před světem - respektive rodinami, přáteli, známými, spolupracovníky hvězdy, které doma za zavřenými dveřmi dokáží dovést šikovného, inteligentního a po všech stránkách normálního partnera až na dno......děkujte obrazně Bohu, že v tom nebyly děti a že jste dokázala odrazit ode dna, odejít a začít si budovat znovu vlastní život........teď už jen to dobré pro Vás........
napsal(a):
....to oni velmi dobře dokáží....před světem - respektive rodinami, přáteli, známými, spolupracovníky hvězdy, které doma za zavřenými dveřmi dokáží dovést šikovného, inteligentního a po všech stránkách normálního partnera až na dno......děkujte obrazně Bohu, že v tom nebyly děti a že jste dokázala odrazit ode dna, odejít a začít si budovat znovu vlastní život........teď už jen to dobré pro Vás........
Neděkuji bohu, ale vlastní intuici. Před vztahem se mnou se rozváděl v předchozím manželství (3 děti, poznali jsme se až rok po jeho rozvodu) a když jsem viděla jakým způsobem děti vychovává, tak mi něco vevnitř šeptalo, že s ním děti určitě ne, že bychom se rvali skrz výchovu jak kočka a pes, já přísnější, on mimořádně benevolentní.
Párkrát jsem si dovolila říct na výchovu jeho dětí svůj názor (co si budeme vykládat výchova jakéhokoli tvora je v zásadě podobná, ať už je to zvíře nebo člověk), tak byl požár na střeše, já přece děti nemám tak do toho nemám co kecat. Nutno podotknout, že se splnilo po puntíku vše,co jsem mu předpověděla skrz to, jak jeho přístup na rozvoj dětí bude působit a jak se budou chovat - a to vlastní děti nemám
S tím sebevědomím máte pravdu, velmi rychle dokáže spadnout dolů a sak*a pomalu ho dostáváte zase nahoru
Bylo to těžké, ale zvládla jsem to díky zvířatům, protože jsem věděla, že mě potřebují a díky rodičům, kteří mi byli velikou oporou
sisi58
napsal(a):
Muj den ma 24 hodin - Vas min?
Vyluxovat "rynecky" a nite z hracek k cupovani = max. 15 minut.
Vytrit - 15 min.
Nijak se s tim nesmrdal. Zejtra se jede stejne od znova.
+ nechodi za mnou zadnej magor s bilou rukavici, kterej by prudil - takze to delam rada (joo a mit v kuchyni bile linoleum - je taky dobra motivace...).
No a i tak mi zbude cas lozit i sem.
Asi mam doma dobreho muze a zlata zviratka.
Na luxování je nejprotivnější tahat vysavač z komory. Známá má tyčový bateriový postavený v koutě za křeslem a luxuje několikrát denně. Dáme kafe a buchtu, odnese ze stolku, přejede pod stolem luxíkem.
Také vysávám minimálně jednou denně, ale máme centrální vysavač. Pro mě, spolu se sušičkou, nějvětší objev tisíciletí 😎
Mám dva velké psy a ráda čisto. Psi obývají asi 50 m2 dlažby, takže tu vysávám cca jednou, někdy dvakrát denně. V obýváku mám v komodě hadici, tu zapojím do zdi a jedu. Max 10 minut.
V pokojích máme koberce a tam vysávám max. jednou týdně, psi tam nechodí.
Pokud to jen trochu jde, centralní vsavač vřele doporučuji.
Alfi Pav, moc Ti fandím že jsi dokázala utéct od manipulárora a despoty.
Člověk se pak v podstatě učí znovu žít, a s údivem zjišťuje že existuje i normální život že? Držím palce :-)
A při čtení Tvého příspěvku jsem si vzpomněla na další a další věci které už jsem skoro vytěsnila z paměti :D je to asi prostě takovej psychopatickej druh člověka.
S tím názorem okolí na despotu - přesně, nikdo ho takhle nezná, všichni si myslí jak je skvělej úžasnej, a když náhodou někomu řeknete že tak úúplně ne, tak druhá strana řekne "to není možný, vždyt je to takovej hodnej kluk!", a divná jsem já že jsem toho muže snů opustila...
A uklízet je potřeba i když je člověku blbě, je nemocnej, má chřipku, zlomenou ruku nohu... klidně ať u uklízení chcípne, hlavně že na podlaze nebude ani vlas :D
Zakadatelka se odmlčela, tak jen doufám že to nebyl troll co si tu z nás vystřelil, a že to čte a pomůže jí to urovnat si ty opravdové hodnoty
Koukám je to tady samá psycholožka a odbornice na partnerské vztahy ...
Já zkusím přidat něco objektivně (ke psu ve vlastním domě, i bytovém domě):
Pes v domě, i když si to dotyčný neuvědomuje (je na to zvyklý), znamená zápach v domě a velké snížení hygienického standardu. A to nemluvím o posteli, kuchyňské lince apod. To je někdy až na zvracení.
Máme odjakživa psy (mám i chovku), ale neumíme si představit (ani já ani manželka) mít je v domě. Vlastně ani nechápu proč by tam měli být. Nechápu ani, když si někdo pořídí psa do bytu v bytovém domě, když je denně v práci (neumím si představit, že bych svého psa zavřel někam do místnosti na 10 hodin). Navíc tím často obtěžuje sousedy, často i poškozuje byt majiteli (vlastní zkušenost, už nájemníka se psem do bytu nevezmu). Venčení mezi paneláky (vídám lidi třeba i se sluchátky na uších) je také na zamyšlení. Zcela objektivně mají lidé alergie a fobie, a potkávat se na těsno se psem na schodišti je určitě netěší. A bylo by toho hodně.
Já to nikomu nevymlouvám, ale chápejte, že tohle pro hodně lidí není akceptovatelné, a i při vší ohleduplnosti prostě pes obtěžuje a vadí (v rodině, v domě, v sousedství ...).
Každopádně výběr partnera komentovat nebudu, to je naprosto vaše věc, ale jestli jste si "uřvanou potvoru na gauči" pořídila přesto, že ji partner nechtěl, není opravdu chyba na jeho straně.
pan Brouček
napsal(a):
Koukám je to tady samá psycholožka a odbornice na partnerské vztahy ...
Já zkusím přidat něco objektivně (ke psu ve vlastním domě, i bytovém domě):
Pes v domě, i když si to dotyčný neuvědomuje (je na to zvyklý), znamená zápach v domě a velké snížení hygienického standardu. A to nemluvím o posteli, kuchyňské lince apod. To je někdy až na zvracení.
Máme odjakživa psy (mám i chovku), ale neumíme si představit (ani já ani manželka) mít je v domě. Vlastně ani nechápu proč by tam měli být. Nechápu ani, když si někdo pořídí psa do bytu v bytovém domě, když je denně v práci (neumím si představit, že bych svého psa zavřel někam do místnosti na 10 hodin). Navíc tím často obtěžuje sousedy, často i poškozuje byt majiteli (vlastní zkušenost, už nájemníka se psem do bytu nevezmu). Venčení mezi paneláky (vídám lidi třeba i se sluchátky na uších) je také na zamyšlení. Zcela objektivně mají lidé alergie a fobie, a potkávat se na těsno se psem na schodišti je určitě netěší. A bylo by toho hodně.
Já to nikomu nevymlouvám, ale chápejte, že tohle pro hodně lidí není akceptovatelné, a i při vší ohleduplnosti prostě pes obtěžuje a vadí (v rodině, v domě, v sousedství ...).
Každopádně výběr partnera komentovat nebudu, to je naprosto vaše věc, ale jestli jste si "uřvanou potvoru na gauči" pořídila přesto, že ji partner nechtěl, není opravdu chyba na jeho straně.
Asi vše je otázka priorit....já si neumím představit, že máme psy venku....zkraje jsem sice prohlašovala, že další pes už do baráku ne, ale za tu "nehygienu"-snížení hygienického standardu stojí, za to že sice máme "jakž takž" uklizeno (chlupy prostě jsou i když se je pravidelně, takřka denně snažíme odstraňovat, na sedačkách přehozený deky, který se neustále perou, minimálně jednou týdně) a ne sterilně načančáno, nám za to soužití se psy stojí....prostě to, že si večer lehnu k telce na gauč a jsem okamžitě obklopena těmi úžasnými tvory je pro mě max relax.
Pokud si oba partneři neumí představit mít psa v domácnosti, tak je to v pořádku, ale pokud po tom jeden z nich touží a druhý to nechce????.....promiňte žiju jen jednou, takže já bych takového partnera vyměnila, protože je pro mě schůdnější najít chlapa, který to bude mít stejně nebo podobně jako já, než být bez psa...jo klidně v tý posteli, když se tam všichni vejdeme........
To, že si někdo pořídí psa, nemá na něj čas a venčí ho stylem v jedný ruce vodítko v druhý telefon je věc jiná......
Pro pana Broučka:
Obvykle s vašimi příspěvky souhlasím a často mi mluvíte z duše. Teď to ale vypadá, z vašeho podání - že každý pejskař, který má psy v bytě, je odporný špindíra. To se musím tedy ohradit - dotklo se mě to.
Připadám si jako potrefená husa - ale hygiena mne dvacet živila včetně chození po kontrolách (hlavně tedy kuchyních), takže i špínoměr-laicky řečeno, luminometr odborně, jsem doma měla a výsledky z některých ploch - pravda - nebyly valné. Ale to se jednalo o dřevěné střenky starých nožů, kuchyňské prkénko z plastu, nebo kliky. Tedy nic, k čemu má pes standardně přístup. Nedělám si iluze, že u vás by to bylo jinak, i když máte psy venku.
Viděl jste Dannyho parťáky 3? Co roztoči v lůžkovinách?
Budeme-li se bavit o úklidu, tak jsem osobně z různých návštěv zaznamenala, že bývají spíš uklizenější domácnosti, kde jsou psi než ty, kde mají psa/psy venku. Nenechávala jsem si sice dělat žádné testy, ale myslím, že na tom nejsem v domácnosti špatně.
U mě doma psi nesmí na postele, křesla, židle, kde sedávají nebo leží lidé, to mi vadí a nemá to nic společného s mojí minulostí, vadilo mi to vždy. Mají ale svoje křesla, vystlané péřovou peřinou s pravidelně měněným povlečením, pelechy s tím samým téměř v každé místnosti v domě (mám je pořad za zadkem) + bonus pelechy u krbových kamen. Myslím, že si nežijí špatně. V příštím životě bych chtěla být svým vlastním psem
Tohle je na člověku, někdo si nedokáže představit mít psa doma a já si zase nedokážu představit mít psa venku. A to i přesto, že jsem vyrůstala v rodině, kde všichni zastávají názor, že velký pes patří ven. Jo ty chlupy všude jsou děs, ale stojí mi to za to, když se večer psi k nám prituli na gauči. Když vařím, mám u sebe psy, možná jsem blázen, ale povídám si s nima a je pro mě prostě příjemné, že tam semnou pořád někdo je, i když je přítel v práci. Nehledě na to, že ten vztah se psem kterého máte doma se oproti vztahu se psem, který je venku, dle mě nedá srovnat.
Ale nemám nic proti lidem, kteří to mají jinak a chtějí psa jen venku. Pokud si pořídí vhodne plemeno k pobytu venku a věnují se mu, tak proč ne.
citace z článku
A co výzkumníci zjistili? Zatímco kočky a lidští partneři působí na ženy „rušivé", psi narušují spánek méně a poskytují silnější pocity pohodlí a bezpečí.
Zdroj: https://globe24.cz/revue/64390-spi-s-vami-v-posteli-pes-nebo-kocka-vedci-zjistovali-co-to-s-lidmi-dela
No takže u mě je vše jak má být .....se psem venkovním by to nešlo...
No tak ohledně postele asi záleží na velikosti psa. Norinku podezřívám z toho, že 50 kg už bylo překonáno, venku se umí pohodlně natáhnout na staré (lidské) matraci, kterou tak téměř vyplní a kdyby měla být v posteli, tak nevím, kde bych byla já, natož aby mě to nerušilo.
No tak ohledně postele asi záleží na velikosti psa.
nebo/a na velikosti postele
ale je fakt, že když si pastevec lehne po uhlopříčce, tak to je dost prekérní.....
napsal(a):
No tak ohledně postele asi záleží na velikosti psa.
nebo/a na velikosti postele
ale je fakt, že když si pastevec lehne po uhlopříčce, tak to je dost prekérní.....
My máme naučeno....večerní pomazlení před spinkáním, pak povel "dobrou, spinkáme" a pesani si zalehnou na svoje místečka-na posteli, takže já mám menší polovinu postele pro sebe, bohužel k mojí lítosti tam nevydrží dlouho, jak mi přibývají roky, tak už opravdu nedržím v ložnici 15 stupňů a tak si pesani do hodinky jdou lehnout dolu do chodby, kde je chladněji......někdy si v noci na střídačku přijdou poležet.....ale ráno už je tam mám zase nakýblikovaný oba.....co kdyby prošvihli paniččino probuzení
Já mám psa 30 kg, ten je nacpany téměř celou noc u mě pod peřinou, občas přejde k příteli, když je mu teplo tak jde na peřinu k nohám, ale to je málo kdy. A štěně cca 5 kg a to je mezi námi 😁. Když se pes moc roztahuje a třeba už třikrát do něho drknu at se posune, tak si naštvaně odfoukne a jde si lehnout jinam, to samé když se moc prevaluji.
saola
napsal(a):
Pro pana Broučka:
Obvykle s vašimi příspěvky souhlasím a často mi mluvíte z duše. Teď to ale vypadá, z vašeho podání - že každý pejskař, který má psy v bytě, je odporný špindíra. To se musím tedy ohradit - dotklo se mě to.
Připadám si jako potrefená husa - ale hygiena mne dvacet živila včetně chození po kontrolách (hlavně tedy kuchyních), takže i špínoměr-laicky řečeno, luminometr odborně, jsem doma měla a výsledky z některých ploch - pravda - nebyly valné. Ale to se jednalo o dřevěné střenky starých nožů, kuchyňské prkénko z plastu, nebo kliky. Tedy nic, k čemu má pes standardně přístup. Nedělám si iluze, že u vás by to bylo jinak, i když máte psy venku.
Viděl jste Dannyho parťáky 3? Co roztoči v lůžkovinách?
Já se budu pořád držet objektivního pohledu.
Pes sežere kdejaké hovno, nečistí si pravidelně zuby, nepřezouvá se, nesprchuje se, neutírá si zadek, hygiena genitálu nulová, v srsti má občas nějaké parazity, parazity mívá i ve střevech, slintá, má specifický zápach, může trpět inkontinencí, občas průjem ...
Tak to prostě je. Zkuste s tím nesouhlasit.
pan Brouček
napsal(a):
Pes sežere kdejaké hovno, nečistí si pravidelně zuby, nepřezouvá se, nesprchuje se, neutírá si zadek, hygiena genitálu nulová, v srsti má občas nějaké parazity, parazity mívá i ve střevech, slintá, má specifický zápach, může trpět inkontinencí, občas průjem ...
.....no tak nějak mi více vadí člověk, který vejde do bytu v botách a doma se pohybuje v šatech ve kterých například dřepěl v MHD, neumyje si ruce, neumí kultivovaně používat koupelnu ani toaletu........psovi otírám tlapky, jednou týdně koupu, jednou týdně převlíkám ložní prádlo, denně luxuju a vytírám, kuchyňské linky a sporáku se nedotkne pes ani kočky, na sedačce mám deky, které pravidelně peru......kdysi po návštěvě psa byly dělány hygieničkou na pokoji jednoho z pacientů JIPu stěry (pes tam chodil v rámci canisterapie) hodnoty byly 0.....
napsal(a):
.....no tak nějak mi více vadí člověk, který vejde do bytu v botách a doma se pohybuje v šatech ve kterých například dřepěl v MHD, neumyje si ruce, neumí kultivovaně používat koupelnu ani toaletu........psovi otírám tlapky, jednou týdně koupu, jednou týdně převlíkám ložní prádlo, denně luxuju a vytírám, kuchyňské linky a sporáku se nedotkne pes ani kočky, na sedačce mám deky, které pravidelně peru......kdysi po návštěvě psa byly dělány hygieničkou na pokoji jednoho z pacientů JIPu stěry (pes tam chodil v rámci canisterapie) hodnoty byly 0.....
Ano dělat s tím něco můžete, ale co jsem napsal platí.
no tak nějak mi více vadí člověk, který vejde do bytu v botách a doma se pohybuje v šatech ve kterých například dřepěl v MHD, neumyje si ruce, neumí kultivovaně používat koupelnu ani toaletu
Takové lidi si také do postele neberu, vy ano? Nebo proč to píšete?
Pro pana Broučka:
Dobrá, zkusím s tím nesouhlasit. A začnu u vás - tedy ne u vás konkrétně, ale u vás jako člověka, přicházejícího do svého domu.
Na svém, oblečení, vlasech, botách, zavazadlech, kůži a sliznicích přinášíte do svého domova veškerou kontaminaci, ať už živou či neživou, které jste byl v průběhu dne vystaven. A nemám na mysli jen mikrorganismy, ale taky rezidua veškerých látek, se kterými jste s epotkal. Pokud nemáte na vstupu do domu hygienickou smyčku na úrovni BSL 3 či. 4, tak i když se převléknete a předtím osprchujete včetně zubů, uší a dalších tělesných zákoutí, to vše s vámi stejně bydlí.
Pes se nepřezouvá, ale většina pejskařů psy po venčení sprchuje či alespoň utírá packy. Psí zadek netřeba utírat, díky anatomicky zdařilejšímu plochému modelu oproti člověku na něm nemají tendece hovínka ulpívat - pokud to považujete za nutné, lze jej v rámci mytí opláchnout též nebo ejn otřít vlhkým ubrouskem, to samé se týká i vyústění močové trubice. O tyto své konce pes často pečuje sám, takže drobečky hovínek není třeba očekávat. Co se týče mikrobiologického osídlení ústní dutiny zdravého psa, nedělala bych z toho kovbojku.
Dle mých zkušeností mají specifický pach výrazně častěji venku chovaní psi oproti bytovým gaučákům. Je to proto, že jejich srst je permanentně vystavena jednak vlhkému prostředí (to nemusí nutně znamenat, že je pes pořád mokrý, ale jsou místa na těle, kde je srst více zatížena, hůře prosychá a nabalují se na ni ochotněji nečistoty) a jednak díky tomu, že kotec či výběh má obvykle nižší hygienické standardy než lidské obydlí. I když výjimky jistě jsou.
Ještě ten průjem na podlaze - no, to se občas může stát i člověku, malému dítěti jistě. Pro zvracení platí totéž. Pokud jste měl nebo máte děti, jistě víte, že malá batolata dokážou slintat více než bernardýn, okusovat rohy nábytku též a co se týče ublinkávání či průjmu a následném matlání okolo, leckterá v tom mají téměř postgraduál.
pan Brouček
napsal(a):
Ve vší úctě, vás bych do života nechtěla ani kdybych měla být celý život bez partnera.
Ano dovolím si nesouhlasit. Můj pes si totiž pravidelně čistí zuby, hovna nejí, přezouvat se nepotřebuje protože po každé procházce a venčení mu umývám tlapky. Stejně tak mu po každém venčení utírám zadek. Ano, přijde mi to naprosto přirozené a automatické. Srst má ukázkovou, lesklou, čistou a voní. Ano voní. Neslintá téměř vůbec. Inkotinencí netrpí a kdyby ano tak jaký je rozdíl jestli inkontinencí trpí člověk nebo pes? To by mě opravdu zajímalo. Pokud má průjem vždy to stihne ven. A pokud by se stalo že by to nestihl tak jako co? Vytřu, použiju desinfekční prostředky a je to stejně čisté jako předtím. Ve střevech žádné parazity nemá - 3x do roka nechávám dělat koprologii a vždy negativní. Už několik let.
A troufnu si trvrdit že můj pes (a myslím že většina psů) je čistotnějších než někteří lidé. A těch lidí prasátek není zrovna málo. Navíc mně se třeba příčí kuřáci - smradu je z nich že to je pro nekuřáka na zvracení. Line se to chodbou po celém paneláku. O tom když kouří na balkoně ani nemluvě. Totéž ti co mají v oblibě alkohol ve větší míře - z žaludku to jde citít ještě další 2 dny. Někoho může obtěžovat uječené dítě co celý den dupe, křičí, vzteká se, bouchá hračkami atd. Vyhazuje je někdo z domu nebo z paneláku? Ne a pes nemá o nic menší právo "obtěžovat" než ostatní.
Nechtěla jsem reagovat, ale už mně to nedalo. Nedá se to číst tyto řeči.
pan Brouček
napsal(a):
Ano dělat s tím něco můžete, ale co jsem napsal platí.
no tak nějak mi více vadí člověk, který vejde do bytu v botách a doma se pohybuje v šatech ve kterých například dřepěl v MHD, neumyje si ruce, neumí kultivovaně používat koupelnu ani toaletu
Takové lidi si také do postele neberu, vy ano? Nebo proč to píšete?
....že to s tím psem doma ještě není tak nejhorší, že může být i hůře..........
napsal(a):
Ve vší úctě, vás bych do života nechtěla ani kdybych měla být celý život bez partnera.
Ano dovolím si nesouhlasit. Můj pes si totiž pravidelně čistí zuby, hovna nejí, přezouvat se nepotřebuje protože po každé procházce a venčení mu umývám tlapky. Stejně tak mu po každém venčení utírám zadek. Ano, přijde mi to naprosto přirozené a automatické. Srst má ukázkovou, lesklou, čistou a voní. Ano voní. Neslintá téměř vůbec. Inkotinencí netrpí a kdyby ano tak jaký je rozdíl jestli inkontinencí trpí člověk nebo pes? To by mě opravdu zajímalo. Pokud má průjem vždy to stihne ven. A pokud by se stalo že by to nestihl tak jako co? Vytřu, použiju desinfekční prostředky a je to stejně čisté jako předtím. Ve střevech žádné parazity nemá - 3x do roka nechávám dělat koprologii a vždy negativní. Už několik let.
A troufnu si trvrdit že můj pes (a myslím že většina psů) je čistotnějších než někteří lidé. A těch lidí prasátek není zrovna málo. Navíc mně se třeba příčí kuřáci - smradu je z nich že to je pro nekuřáka na zvracení. Line se to chodbou po celém paneláku. O tom když kouří na balkoně ani nemluvě. Totéž ti co mají v oblibě alkohol ve větší míře - z žaludku to jde citít ještě další 2 dny. Někoho může obtěžovat uječené dítě co celý den dupe, křičí, vzteká se, bouchá hračkami atd. Vyhazuje je někdo z domu nebo z paneláku? Ne a pes nemá o nic menší právo "obtěžovat" než ostatní.
Moje řeč.
Se svým psem(koněm, kocourem) se o svačinku podělím. Ovšem s některými lidmi bych nesdílela ani popelnici.
saola
napsal(a):
Pro pana Broučka:
Dobrá, zkusím s tím nesouhlasit. A začnu u vás - tedy ne u vás konkrétně, ale u vás jako člověka, přicházejícího do svého domu.
Na svém, oblečení, vlasech, botách, zavazadlech, kůži a sliznicích přinášíte do svého domova veškerou kontaminaci, ať už živou či neživou, které jste byl v průběhu dne vystaven. A nemám na mysli jen mikrorganismy, ale taky rezidua veškerých látek, se kterými jste s epotkal. Pokud nemáte na vstupu do domu hygienickou smyčku na úrovni BSL 3 či. 4, tak i když se převléknete a předtím osprchujete včetně zubů, uší a dalších tělesných zákoutí, to vše s vámi stejně bydlí.
Pes se nepřezouvá, ale většina pejskařů psy po venčení sprchuje či alespoň utírá packy. Psí zadek netřeba utírat, díky anatomicky zdařilejšímu plochému modelu oproti člověku na něm nemají tendece hovínka ulpívat - pokud to považujete za nutné, lze jej v rámci mytí opláchnout též nebo ejn otřít vlhkým ubrouskem, to samé se týká i vyústění močové trubice. O tyto své konce pes často pečuje sám, takže drobečky hovínek není třeba očekávat. Co se týče mikrobiologického osídlení ústní dutiny zdravého psa, nedělala bych z toho kovbojku.
Dle mých zkušeností mají specifický pach výrazně častěji venku chovaní psi oproti bytovým gaučákům. Je to proto, že jejich srst je permanentně vystavena jednak vlhkému prostředí (to nemusí nutně znamenat, že je pes pořád mokrý, ale jsou místa na těle, kde je srst více zatížena, hůře prosychá a nabalují se na ni ochotněji nečistoty) a jednak díky tomu, že kotec či výběh má obvykle nižší hygienické standardy než lidské obydlí. I když výjimky jistě jsou.
Ještě ten průjem na podlaze - no, to se občas může stát i člověku, malému dítěti jistě. Pro zvracení platí totéž. Pokud jste měl nebo máte děti, jistě víte, že malá batolata dokážou slintat více než bernardýn, okusovat rohy nábytku též a co se týče ublinkávání či průjmu a následném matlání okolo, leckterá v tom mají téměř postgraduál.
Sorry, ale tohle nedám, přečetl jsem 2 odstavce, a o psu ani slovo. Nepatří to jinam?
ále dyť když se po.. člověk, dá se do domova důchodců
tohle ve svém domě nestrpím !
napsal(a):
Můj pes, můj pes, můj pes, můj pes ...
Asi vám uniklo, že není řeč o vašem psu. Jestli nechápete obecnou rovinu, přečtěte si to znovu a překlopte do množného čísla. Teda jestli máte psy dva, tak jste asi ztracená ...
Tím popisem vašich činností jen potvrzujete, že mám pravdu, a vy se pouze snažíte všechny ty příznaky minimalizovat. Proč byste to jinak dělala že?
Ten další odstavec nekomentuji, MHD nejezdím, v paneláku nebydlím. Ale myšlenka, že pes má právo obtěžovat ostatní mě tedy zaujala, proto to tak v těch panelácích vypadá. Máte to zajímavě nastaveno.
A hlavně pozor na to utírání zadku. To je jako s cirkulárkou - stačí přitlačit, a máte prsty v prdeIi.
P.S. Když někdo napíše, že "pes voní", tak si vždycky představím česnek ...
pan Brouček
napsal(a):
Můj pes, můj pes, můj pes, můj pes ...
Asi vám uniklo, že není řeč o vašem psu. Jestli nechápete obecnou rovinu, přečtěte si to znovu a překlopte do množného čísla. Teda jestli máte psy dva, tak jste asi ztracená ...
Tím popisem vašich činností jen potvrzujete, že mám pravdu, a vy se pouze snažíte všechny ty příznaky minimalizovat. Proč byste to jinak dělala že?
Ten další odstavec nekomentuji, MHD nejezdím, v paneláku nebydlím. Ale myšlenka, že pes má právo obtěžovat ostatní mě tedy zaujala, proto to tak v těch panelácích vypadá. Máte to zajímavě nastaveno.
A hlavně pozor na to utírání zadku. To je jako s cirkulárkou - stačí přitlačit, a máte prsty v prdeIi.
P.S. Když někdo napíše, že "pes voní", tak si vždycky představím česnek ...
Můj pes, můj pes,... samozřejmě, můžu mluvit jen za sebe. To je logické, ne?
Vám asi uniká že nemůžete obecně nic takového posuzovat, takže lidi jsou obecně čuňata nebo čistotní? Znám obojí. V obecné rovině?
Popisem mých činností jen potvrzuji že se starám o to aby bylo doma čisto, aby byl pes zdravý atd. Pro mě je to samozřejmé. Takže když se lidi sprchují, utírají po navštívení toalety tak jen minimalizují rizika? Myslím že ano, je to totiž stejné. Zamyslete se.
Já také nebydlím v paneláku, ale žila jsem tam a vím jak to tam funguje. Čtěte pořádně, bylo to v uvozovkách. Pes má stejné právo "obtěžovat" jako nesnesitelný kuřák, uječené dítě, hádající se sousedé atd.
Vás mi líto není, ale těch vašich venkovních psů je mi líto velmi. Protože člověk co má takový náhled na psa OBECNĚ by žádného mít neměl.
Ať si to má každý jak chce....já budu ta, která bydlí s naprosto nehygienickým tvorem, kdo nechce, komu to vadí, tak ať k nám nechodí......a to dokonce ani neutírám psům tlapajzny (pokud teda nejsme zasviněný bahnem a podobně), u nás je to průchoďák, pesani neustále lítaj na zahradu a zpátky, klidně i několikrát za hodinu, když se jim chce a to bych celý den nedělala nic jiného a zadek jim teda taky utírat nebudu.............nicméně i když sdílím domácnost s tvorem, který je semeništěm bakterií a to již pěknou řádku let, neřku-li desetiletí, tak jsme celá rodina zdrává, nemáme alergie, ani astma, nikdy jsme od psů žádnou nemoc nechytili a ani parazity nám nepředali....moje malé děti lezly se psy po zemi, daly psovi piškot a druhý si vzápětí stejnou ručkou strčili do svojí vlastní papulky...no hygienické to asi není, ale kupodivu i ony ve zdraví přežily......
No a co se toho odéru týče, teď zrovna vedle mě na gauči leží pes a když k němu čmuchnu, tak cítím máchadlo, voňánkuje, jak kdyby byl právě vypraný v lenoru, protože neustále a dokola pereme deky a pesani prostě načichnou (což asi u venkovního psa nehrozí)
Nemám nic proti lidem, kteří domácnost se psem sdílet nechtějí, kteří mají psy ve "venkovním režimu", ale odmítám se považovat za nějakou špindíru nečistou.......a nebo je mi to jedno, ať si každý myslí co chce.
Jo a jinak....někteří venkovní psi opravdu smrdí....když si třeba pohladím kamarádčina venkovního ovčouna a pak si čuchnu k ruce tak nejen, že cítím klasický odér, ale nějaká ta viditelná špína by se taky našla....to se mi u mých psů fakty nestane......
sisi58
napsal(a):
Moje řeč.
Se svým psem(koněm, kocourem) se o svačinku podělím. Ovšem s některými lidmi bych nesdílela ani popelnici.
...kdyby jste viděla jaký čubinec dokáží někteří vytvořit okolo popelnic, každou chvilku okolo sbírám podělané plínky a podobně neb nechci aby se nám na dvorku pomnožili potkani........
napsal(a):
Ať si to má každý jak chce....já budu ta, která bydlí s naprosto nehygienickým tvorem, kdo nechce, komu to vadí, tak ať k nám nechodí......a to dokonce ani neutírám psům tlapajzny (pokud teda nejsme zasviněný bahnem a podobně), u nás je to průchoďák, pesani neustále lítaj na zahradu a zpátky, klidně i několikrát za hodinu, když se jim chce a to bych celý den nedělala nic jiného a zadek jim teda taky utírat nebudu.............nicméně i když sdílím domácnost s tvorem, který je semeništěm bakterií a to již pěknou řádku let, neřku-li desetiletí, tak jsme celá rodina zdrává, nemáme alergie, ani astma, nikdy jsme od psů žádnou nemoc nechytili a ani parazity nám nepředali....moje malé děti lezly se psy po zemi, daly psovi piškot a druhý si vzápětí stejnou ručkou strčili do svojí vlastní papulky...no hygienické to asi není, ale kupodivu i ony ve zdraví přežily......
No a co se toho odéru týče, teď zrovna vedle mě na gauči leží pes a když k němu čmuchnu, tak cítím máchadlo, voňánkuje, jak kdyby byl právě vypraný v lenoru, protože neustále a dokola pereme deky a pesani prostě načichnou (což asi u venkovního psa nehrozí)
Nemám nic proti lidem, kteří domácnost se psem sdílet nechtějí, kteří mají psy ve "venkovním režimu", ale odmítám se považovat za nějakou špindíru nečistou.......a nebo je mi to jedno, ať si každý myslí co chce.
Jo a jinak....někteří venkovní psi opravdu smrdí....když si třeba pohladím kamarádčina venkovního ovčouna a pak si čuchnu k ruce tak nejen, že cítím klasický odér, ale nějaká ta viditelná špína by se taky našla....to se mi u mých psů fakty nestane......
saola
napsal(a):
Pro pana Broučka:
A to je hezké!
napsal(a):
A s tímto také souhlasím. Možná přílišná hygiena stojí za nárustem rozličných alergií.
napsal(a):
A s tímto také souhlasím. Možná přílišná hygiena stojí za nárustem rozličných alergií.
Žádné možná, to už je dokázáno. Proto byla vždy nejzdravější cikáňata a malé africké děti hrabající se na skládkach. I Herriot psal že kupodivu nejzdravější byli děti místního rasa, které ujidali z kotle kde vařil krmeni pro psi z uhynulých zvířat fuj tajbl.
Moyda
napsal(a):
Žádné možná, to už je dokázáno. Proto byla vždy nejzdravější cikáňata a malé africké děti hrabající se na skládkach. I Herriot psal že kupodivu nejzdravější byli děti místního rasa, které ujidali z kotle kde vařil krmeni pro psi z uhynulých zvířat fuj tajbl.
...jo z toho se mi také udělalo mírně šoufl.........jinak jedna paní dětská doktorka kdysi pronesla, že naše babičky měly přísloví, že malé dítě musí sníst jako malé kyblíček špíny aby bylo zdravé.......
Tak všeho by mělo být s mírou. Známe jen jeden pohled na věc. Vždycky by se všichni měli držet zásady, že psa si pořídím po zralé úvaze a pouze, když souhlasí celá rodina. Nátlakové akce typu, vím že jsme se dohodli, ale podívej, jak je roztomilý si ve finále odnese především zvíře. Jestli se dohodli na velkém psovi, s bydlením psa na zahradě, je mi líto, ale chyba je na straně majitelky psa. Její partner si ji namluvil v době, kdy žádné zvíře doma neměla a možná se k němu měla napřed nastěhovat a zkusit, jak jim to společně bude klapat a pak do toho teprve zatahovat zvíře. Kolikrát se líp lidé poznají po měsíci společného bydlení, než po několika letech vzájemných návštěv.
napsal(a):
Můj pes, můj pes,... samozřejmě, můžu mluvit jen za sebe. To je logické, ne?
Vám asi uniká že nemůžete obecně nic takového posuzovat, takže lidi jsou obecně čuňata nebo čistotní? Znám obojí. V obecné rovině?
Popisem mých činností jen potvrzuji že se starám o to aby bylo doma čisto, aby byl pes zdravý atd. Pro mě je to samozřejmé. Takže když se lidi sprchují, utírají po navštívení toalety tak jen minimalizují rizika? Myslím že ano, je to totiž stejné. Zamyslete se.
Já také nebydlím v paneláku, ale žila jsem tam a vím jak to tam funguje. Čtěte pořádně, bylo to v uvozovkách. Pes má stejné právo "obtěžovat" jako nesnesitelný kuřák, uječené dítě, hádající se sousedé atd.
Vás mi líto není, ale těch vašich venkovních psů je mi líto velmi. Protože člověk co má takový náhled na psa OBECNĚ by žádného mít neměl.
Protože člověk co má takový náhled na psa OBECNĚ by žádného mít neměl.
Vy budete asi taková ta nána, co když pes nesmí na gauč, tak je to týrání. To je vaše věc.
Ale jestli chcete soudit, kdo by měl nebo neměl mít psa, tak jste ještě k tomu blbá. A ne málo.
napsal(a):
...kdyby jste viděla jaký čubinec dokáží někteří vytvořit okolo popelnic, každou chvilku okolo sbírám podělané plínky a podobně neb nechci aby se nám na dvorku pomnožili potkani........
Přirovnání. Zrovna jsem si vzpomněla na popelnici.
Prostě s některými lidmi nechci mít nic společného. Zatímco zvířata mi nevadí. Ta pokud mají možnost, jsou čistá či čistotná.
pan Brouček
napsal(a):
Protože člověk co má takový náhled na psa OBECNĚ by žádného mít neměl.
Vy budete asi taková ta nána, co když pes nesmí na gauč, tak je to týrání. To je vaše věc.
Ale jestli chcete soudit, kdo by měl nebo neměl mít psa, tak jste ještě k tomu blbá. A ne málo.
Vy se bavíte o psu jako o nějaké havěti, připadá mně že nemáte daleko do toho abyste se ho štítil - proto nemáte žádného mít. Ne kvůli tomu že máte psy venkovní.
Já jsem ta nána pro kterou je pes plnohodnotný člen rodiny a podle toho se k němu chová. To někdo jako vy nemůže pochopit.
A přestaňte mě urážet. Jen jste předvedl co jste zač. Jakmile s vámi někdo nesouhlasí a řekne vám co si o vás myslí tak ho začnete urážet. Ubohé. A už na mé zprávy nereagujte, nepřeji si to.
napsal(a):
Vy se bavíte o psu jako o nějaké havěti, připadá mně že nemáte daleko do toho abyste se ho štítil - proto nemáte žádného mít. Ne kvůli tomu že máte psy venkovní.
Já jsem ta nána pro kterou je pes plnohodnotný člen rodiny a podle toho se k němu chová. To někdo jako vy nemůže pochopit.
A přestaňte mě urážet. Jen jste předvedl co jste zač. Jakmile s vámi někdo nesouhlasí a řekne vám co si o vás myslí tak ho začnete urážet. Ubohé. A už na mé zprávy nereagujte, nepřeji si to.
když mu přestanete odmlouvat, tak to bude dobré
napsal(a):
Pes není plnohodnotný člen rodiny.
Ani podle práva, ani geneticky, ani sociálně, ani jinak. Už jenom to, že pes není člověk by mělo napovědět. V rámci rodiny, jsou totiž určitá zákonná práva a povinnosti, jsou tam určité sociální role, a jsou tam genetické vazby. Ani do jednoho pes nepatří, tak jak může být plnohodnotný člen?
To, že z některých lidí dělá šišlající idioty, na tom nic nemění. Jenom se tak hloupě chováte, a přestala jste vnímat realitu. Ostatně to, že vám přijde přirozené psovi po každém venčení utírat zadek, hovoří samo o sobě dost.
Dokud si budete usurpovat právo rozhodovat co bych měl a co ne, budu mít na vás prostě žalovatelný názor. Tady na diskusi se ale mírním, proto jsem vám také jen řekl "co si o vás myslím". Proč to najednou vadí u mně, a před tím u vás to nevadilo?
Když se do toho vmísím :
Když je pes v bytě, dá udržení čistoty tam nesrovnatelně víc práce, než v domácnosti bez psa. Ale to platí o chlapech a nakonec i dětech úplně stejně.
pan Brouček
napsal(a):
Ani podle práva, ani geneticky, ani sociálně, ani jinak. Už jenom to, že pes není člověk by mělo napovědět. V rámci rodiny, jsou totiž určitá zákonná práva a povinnosti, jsou tam určité sociální role, a jsou tam genetické vazby. Ani do jednoho pes nepatří, tak jak může být plnohodnotný člen?
To, že z některých lidí dělá šišlající idioty, na tom nic nemění. Jenom se tak hloupě chováte, a přestala jste vnímat realitu. Ostatně to, že vám přijde přirozené psovi po každém venčení utírat zadek, hovoří samo o sobě dost.
Dokud si budete usurpovat právo rozhodovat co bych měl a co ne, budu mít na vás prostě žalovatelný názor. Tady na diskusi se ale mírním, proto jsem vám také jen řekl "co si o vás myslím". Proč to najednou vadí u mně, a před tím u vás to nevadilo?
Ale no tak, pane Broučku, vždyť přece sám víte, že to není pravda.
Klidně Vám odsouhlasím legislativní rámec i genetiku, ale sociální vazby a hlavně to všeobjímající "jinak" opravdu ne.Pro spoustu lidí je pes často nejbližší bytost - a teď nemyslím zpovykané "holšišky" s vytuněnou chihuahuou, ale spíš ty, kteří zestárli v osamění a prostě se to tak přihodilo - pro ně je pes nejbližší přítel a plnohodnotný protihráč. Výše uvedené !sociální" i "jinak" splňuje klidně i fíkus, se kterým si povídáte, či fotoalbum z mládí.
Vemte si asistenční či vodící psy - ty byste dal taky do kotce?
Dokud západní civilizace nepokročila ve stavebnictví a hospodaření s teplem, psi byli vítanými spolunocležníky, protože skvěle hřejou. A tehdy jim fakt nikdo zadky neutíral. A přesto takovou - z vašeho dnešního pohledu - eklhaft minulost vaši předci prožili a přežili, protože jinak byste do diskuze asi jaksi nepsal.
Jen poslední otázka: zkusil jste se zeptat svých psů, kde by byli raději? Zda s vámi doma nebo venku?
Nebudu se dál rozepisovat a riskovat, že čtení po dvou odstavcích zase vzdáte - nebo vás tehdy odradila nějaká nová slova, která jste zatím nepotkal?
saola
napsal(a):
Klidně Vám odsouhlasím legislativní rámec i genetiku, ale sociální vazby a hlavně to všeobjímající "jinak" opravdu ne.Pro spoustu lidí je pes často nejbližší bytost - a teď nemyslím zpovykané "holšišky" s vytuněnou chihuahuou, ale spíš ty, kteří zestárli v osamění a prostě se to tak přihodilo - pro ně je pes nejbližší přítel a plnohodnotný protihráč. Výše uvedené !sociální" i "jinak" splňuje klidně i fíkus, se kterým si povídáte, či fotoalbum z mládí.
Dokud západní civilizace nepokročila ve stavebnictví a hospodaření s teplem, psi byli vítanými spolunocležníky, protože skvěle hřejou. A tehdy jim fakt nikdo zadky neutíral. A přesto takovou - z vašeho dnešního pohledu - eklhaft minulost vaši předci prožili a přežili, protože jinak byste do diskuze asi jaksi nepsal.
Jen poslední otázka: zkusil jste se zeptat svých psů, kde by byli raději? Zda s vámi doma nebo venku?
Nebudu se dál rozepisovat a riskovat, že čtení po dvou odstavcích zase vzdáte - nebo vás tehdy odradila nějaká nová slova, která jste zatím nepotkal?
Myslíte 2 odstavce úplně mimo téma?
Psů se fakt neptám. Jejich názor většinou znám, a většinou není podstatný. Takovou demokracii doma nemáme.
Ano, také jsme si dřív třeba my lidé vzájemně vybírali blechy. Ale doba pokročila, a už to doma neděláme. U vás to asi tisíce let nestálo, myslím.
Nechápu. V kotci psy nechovám, nikdy jsem nikde nepsal, že pes musí být venku, natož v kotci - uniká mi souvislost.
Já píšu o sociálních rolích v rodině!
Pes samozřejmě má sociální vazby, i lidé mají sociální vazby na psa, nejsem idiot.
Já to pro vás napíšu obráceně:
Aby pes byl plnohodnotný člen rodiny, musel by mít to co píšu. Je houby platné 100 věcí kolem které má, když mu chybí ten elementární základ.
Zamyslete se, co je rodina - parta lidí co chodí spolu 3x týdně na volejbal má také sociální vazby a kdoví co ještě, ale rodina to není.
Saolo, jste na internetu, pan Brouček třeba žádné psy nemá a je to ženská !
pan Brouček
napsal(a):
Kde jste se zase schovával? Já myslela,že už od vás bude pokoj. Ale to ne, vy zase vylezete a začnete se navážet do lidí, co si tu hezky diskutují.
Jste zlý člověk. Nemám vás ráda. Už jsem vám to psala, že kvůli takovým, jako jste vy, je mezi lidmi peklo!
Nic konstruktivního, žádná diskuze, jen urážky, poučování a výsměch. Chytání za slovíčka, dehonestace.
Vlezte si zpět tam, kde jste byl a nechte slušné lidi na pokoji.
sisi, neberte tu diskuzi tak vážně. Vždyť už je úplně ulítlá. Brouček - takový milý nick ( co se skrývá pod ním je momentálně vedlejší) a vy jste na něj taková......
sisi58
napsal(a):
Kde jste se zase schovával? Já myslela,že už od vás bude pokoj. Ale to ne, vy zase vylezete a začnete se navážet do lidí, co si tu hezky diskutují.
Jste zlý člověk. Nemám vás ráda. Už jsem vám to psala, že kvůli takovým, jako jste vy, je mezi lidmi peklo!
Nic konstruktivního, žádná diskuze, jen urážky, poučování a výsměch. Chytání za slovíčka, dehonestace.
Vlezte si zpět tam, kde jste byl a nechte slušné lidi na pokoji.
a teď se zase navážíte do pana Broučka !
samozřejmě, že psy má, vím to, vždyť nedávno jim tu sháněl výstroj
jsou to ti správní psi - venku a hlídat
však takto žili psi od dávno, na tom nic není.. ale říkat druhým debulle kvůli tomu, že pes je jejich kamarád ? fuj
četla jsem dnes: "na psy stačí dva povely - ke mně a fuj
na lidi stačí jeden - fuj"
autorovi se omlouvám, jméno jsem zapomněla
Ani podle práva, ani geneticky, ani sociálně, ani jinak. Už jenom to, že pes není člověk by mělo napovědět.{/b
vypíchla bych "už jenom to, že pes není člověk"....zaplať pánbůh, dalšího člověka bych si do domácnosti nenastěhovala, to radši ještě další dva psy. Pes má tak obrovskou přidanou hodnotu pro můj život, kterou mi žádný člověk dát nemůže...
Pane Broučku, nikdo vám přece nebere to, že máte psy venkovní (sama mám spoustu známých, kteří mají venkovní psy a rozhodně si nemyslím, že pes, který nesmí na gauč nebo obecně do domu by byl ausgerechnet týraný). Já třeba psy doma chci, ale třeba s takovou tarantulí bych měla velký problém, přes to by vlak nejel. Tady přeci nešlo o ubytování psa a kde. Vaše rodina doma psy nechce...fajn...berete psy "jen" jako psy...fajn...pro někoho je pes jen pes, pro někoho člen rodiny, třeba pro osamělého člověka přítel nejvěrnější, jediný atd atd.....ale co když jeden z partnerů chce mít psa doma a druhý ne??....má tedy ten, který po přítomnosti psa touží ustoupit a strávit život bez svého "snu" a nebo si raději najít partnera, který to má stejně???....rozhodnutí je na každém z nás....já jsem ráda, že mám manžela, který sice není dokonalost sama, ale co se týká držení psů v domě, tak to má stejně jako já.....kdyby neměl, tak bych s ním nebyla.
Takže otázka není mít psa doma nebo ne....otázka zní...Když chci sdílet byt, gauč, postel, život se psem jako členem rodiny....vzdám se toho navždycky kvůli partnerovi???
Mám pocit, že podobnou diskuzi ve které jste byl taky zapojen, už jsme tady svého času vedli........a vyzněla velmi podobně...
nechť si každý kecá do své vlastní rodiny a jenom do vlastní....
do cizích mu je míň než prd