Dobrman štěňata s PP

Prodám Dobrmana - Chovatelská stanice Fallen Diamond přijímá rezervace na š...
45000 Kč
Zdravím,
už dlouhou dobu mám zájem o štěně z chovatelské stanice Pride of Russia, bohužel o importu psa z Ruska do ČR moc nevím, proto se ptám zde.
Jak je to vlastně z importem z Ruska a pasem?
Pokud by se pes z Ruska do ČR převážel letadlem, jak tuto cestu zvládá?
V poslední řadě, je mi jasné, že si za import připlatím, bez započítané ceny psa, na kolik zhruba import vyjde?
Předem moc děkuji za odpovědi.
teka
napsal(a):
Zdravím,
už dlouhou dobu mám zájem o štěně z chovatelské stanice Pride of Russia, bohužel o importu psa z Ruska do ČR moc nevím, proto se ptám zde.
Jak je to vlastně z importem z Ruska a pasem?
Pokud by se pes z Ruska do ČR převážel letadlem, jak tuto cestu zvládá?
V poslední řadě, je mi jasné, že si za import připlatím, bez započítané ceny psa, na kolik zhruba import vyjde?
Předem moc děkuji za odpovědi.
Předpokládám, že jde o dobrmana, a po pravdě řečeno vzhledem k hodně krátké životnosti plemene a zatížení dědičnými nemocemi, mi to příjde jako hodně drahá sranda … .
Jink k dotazu:
Z Ruska můžete dovézt štěně pouze v plné imunitě na vzteklinu, a nevím jak teď, a byl požadovaný i titr na protilátky proti vzteklině, to ale myslím nemuselo být, pokud byl pes přepraven letecky (aktuální informace Vám pod SVS).
Očkovák s vet. osvědčením a povolením k vývozu i export pedigree musí mít pes vyřízený od původního majitele.
Letenka pro psa jako cargo výjde do 20 000 Kč, a cena dobrmana ze zahraničních lepších stanic je cca 1200 Euro.
Cestu letadlem zvládá každý pes jinak, ale obecně je to pro štěně docela velký stres, protože nejde jen o samotný let, ale i o manipulaci před a po, velký teplotní skoky při nakládce/letzú vykládce … , prostě nic moc, ale povahově pevné štěně to zvládne.
Pokiaľ viem tak pes do 10kg môže ísť na palubu a často vyjde letenka kde si ho sami prinesiete ako príručnú batožinu lacnejšie než ho posielať ako náklad. A pre psa určite neporovnateľne lepšie. Ak ide naozaj o dobermana alebo iné väčšie plemeno tam je však už otázne či v tých 15 týždňoch túto váhu nepresiahne. Potom už jedine do podpalubia.
Ja by som teda psa ako balík poslať nedokázala, viem o pár prípadoch kedy to nedopadlo dobre a skončilo to aj úhynom, alebo doživotnou traumou. Posiela sa to však tak bežne..
Čo sa týka veteriny zavolajte si na Regionálnu veterinárnu správu nech Vám presne povedia čo potrebujú.
rennie111
napsal(a):
Pokiaľ viem tak pes do 10kg môže ísť na palubu a často vyjde letenka kde si ho sami prinesiete ako príručnú batožinu lacnejšie než ho posielať ako náklad. A pre psa určite neporovnateľne lepšie. Ak ide naozaj o dobermana alebo iné väčšie plemeno tam je však už otázne či v tých 15 týždňoch túto váhu nepresiahne. Potom už jedine do podpalubia.
Ja by som teda psa ako balík poslať nedokázala, viem o pár prípadoch kedy to nedopadlo dobre a skončilo to aj úhynom, alebo doživotnou traumou. Posiela sa to však tak bežne..
Čo sa týka veteriny zavolajte si na Regionálnu veterinárnu správu nech Vám presne povedia čo potrebujú.
těch 10 kg je ale včetně kenelky - do toho se nevejde už 2 měsíční dobrman, takže tady to asi nepřipadá v úvahu vzhledem k tomu, že štěně bude mít skoro 4 měsíce.
... teda pokud jde o dobrmana - nevím, jestli Pride of russia nechová ještě i jiné plemeno