Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.12.2018 13:12

Dobry den,
mam 9 tydenni stene labradora krizeneho s bavorskym barvarem. Se psikem chodim na zahradu vnitrobloku,kde nejsou cizy psi,neni jeste naockovany. Dva tydny mi vykonaval potrebu venku. Jak malou tak velkou. Obcas doma louzicka,kterou ale vykonal na podlozce a bobek. Zacatkem tydne jsem psovi dala voditko a od te doby veskerou potrebu vykonava doma. Venku nic a jakmile prijdem domu tak hned bezi na podlozku.Je mozne,ze je zvykly na podlozku?? Jelikoz jsem se psikem doma,hodne se mu venuji,casto jsme venku. Jak tedy odnaucit? Sebrat podlozku? Je to muj prvni psik. Budu rada za rady. Dekuji.

7.12.2018 13:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Hlavně není zvyklý na vodítko a to ho irituje. Takhle malé štěně ještě není nutné tahat na vodítku.

7.12.2018 13:29
rennie111

XXX.XXX.43.146

Zrejme bude problém v tom vodítku keď bol naučený sa venčiť na voľno je mu to teraz čudné že za ním stále beháte keď sa chce venovať svojej činnosti :)
Doma by som mu určite tú podložku zrušila a snažte sa vystihnúť ten moment kedy vstane a isto viete že pôjde cikať, alebo keď si už hľadá miesto a vtedy ho rýchlo zoberte von. Buďte trpezlivý, nechoďte domov skôr ako urobí to čo má a učte ho na nejaké slovo keď začne cikať tak mu ho hovorte, napríklad cikaaaaj a keď sa vyciká tak ho pochváľte. Šteňa sa na to slovo rýchlo naučí a potom už prídete von, poviete cikaj a ono sa vyciká. Neskôr to možno vôbec nebudete potrebovať ale na začiatku je to super.

7.12.2018 13:37
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

rennie111 napsal(a):
Zrejme bude problém v tom vodítku keď bol naučený sa venčiť na voľno je mu to teraz čudné že za ním stále beháte keď sa chce venovať svojej činnosti :)
Doma by som mu určite tú podložku zrušila a snažte sa vystihnúť ten moment kedy vstane a isto viete že pôjde cikať, alebo keď si už hľadá miesto a vtedy ho rýchlo zoberte von. Buďte trpezlivý, nechoďte domov skôr ako urobí to čo má a učte ho na nejaké slovo keď začne cikať tak mu ho hovorte, napríklad cikaaaaj a keď sa vyciká tak ho pochváľte. Šteňa sa na to slovo rýchlo naučí a potom už prídete von, poviete cikaj a ono sa vyciká. Neskôr to možno vôbec nebudete potrebovať ale na začiatku je to super.

Neskôr to možno vôbec nebudete potrebovať ale na začiatku je to super.

Tenhle povel je dobrej .... ba vynikající. Nikdy ho z repertoáru nevyřazuji.

Hodí se:

- výstavy
- předpoklad dlouhého cestování
- navštívení místa, kde nebudete moci se psem rychle odejít ven
- před výcvikem
- při odebírání moči pro veterinární účely
- při nemoci zvířete, kdy nemůže jít dělat potřebu ven (problémy s manipulací) .... pes si takto může bez problémů a pocitu nevhodného chování ulevit na tu podložku např.

a určitě i hafo jiných příležitosti, kdy potřebujete mít jistotu vyvenčeného psa.

7.12.2018 13:44
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já si taky myslím, že problém bude ve vodítku. Štěně je opravdu malé. Naučte se chodit venčit štěně na jedno místo, menší prostor a nejlépe nějak ohraničený. A spojujte s vyvenčením povel a odměnu. Když vám štěně bude reagovat na odměnu ..... nebojte se ho mít na volno .... poběží po vyvenčení za vámi. Dělá to i můj dvouletý pes .... po každém bobku radostně za paničkou pro žůžo.

Podložku mu neberte, odměňte i za vykonání potřeby na ní když už nestihnete dojít ven .... ale snažte se odměny rozlišit. Venku velká jásavá odměna s pomazlením a doma jenom malá tichá klidná odměna s maximálně pohlazením. Sice je štěně malé, ale není blbé.

7.12.2018 13:53

Dekuji moooc🙌

7.12.2018 14:16
marcelaamax

XXX.XXX.131.212

lesnížínka napsal(a):
Hlavně není zvyklý na vodítko a to ho irituje. Takhle malé štěně ještě není nutné tahat na vodítku.

A to si nemyslím. Čím dřív ho na vodítko naučíte, tím líp. Ale chce to učit hrou, tahat před ním hračku, nabízet pamlsky, aby ani nevnímal, že vodítko má. Naučí se rychle. Mám doma štěně 14 dní a s vodítkem už problém nemá. Chodíme hodně navolno, ale pokud ji dám na vodítko tak ho neřeší.

A že udělá loužicku doma, a tím se počítá, je to mimino. Snažím. Se jí brát ven po pití, po hraní, po probuzení, po jídle ji nechám chvíli v klidu a pak jdeme. Ale stejně se to stane. Doma netrestam, jen pronesu něco ve stylu, že je čuně, uklidím to a víc neřeším. Venku hodně chválím. Když prší tak vůbec nechce ven, pokud se tam nevycura, tak jdeme zpátky domů, tam ji pozoruji a když vidím, že už cucha a chystá se čůrat tak ji capnu a jdeme znovu ven.

7.12.2018 15:34
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

S tím vodítkem jsme to asi všichni mysleli tak, že je to teď prvek navíc, který nemá štěně zvládnuté .... takže ještě k tomu nedoučenému venčení přibyl rušivý element.

7.12.2018 15:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ruzena_Ruzova napsal(a):
S tím vodítkem jsme to asi všichni mysleli tak, že je to teď prvek navíc, který nemá štěně zvládnuté .... takže ještě k tomu nedoučenému venčení přibyl rušivý element.

Jo to je fakt. Ale já reagovala na lesni zinku, která psala, že takhle malé štěně není nutné tahat na vodítku.

S čímž nesouhlasím. Ono to není nutné z toho hlediska, že se štěně bude držet panička a neuteče. Ale podle mě je to dobré učit hned od mala, aby si štěně zvyklo. Pokud ho teď začnou venčit jen bez vodítka a vůbec ho nebude znát, budou to mít o to těžší, až to vodítko budou potřebovat.

7.12.2018 20:01

však vodítko připne, až se štěkanátko vyčůrá

7.12.2018 20:25

učit na vodítko může, ale chodit co nejvíc na volno, ať se štěně naučí sledovat člověka, i bez té šňůry

8.12.2018 16:27

Dekuji za rady. On totiz s voditkem beha uplne v pohode. Tak zkusime venku stridat volno a voditko. A premyslim,ze odeberu podlozku....dekuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík