Třes hlavou - Head bobbing syndrome?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2018 17:54
IvanaM

XXX.XXX.180.76

Zdravím Vás,

máme 8mi měsíční fenku kontinentálního buldoka a zřejmě se u ní objevil Head bobbing syndrom. Včera večer to měla poprvé a dnes opět, opravdu děsivá zkušenost. Jinak je vše v pořádku, hraje si, jí a zlobí :-) Protože je možnost gůglit našla jsem právě tento syndrom a že bohužel bývá právě u buldoků a dobrmanů nejčasteji. Ráda bych se zeptala, zda-li s tím tady někdo má přímou zkušenost a jaký to mělo dlouhodobý vliv zdraví na pejska a vůbec vývoj? Dočetla jsem se, že je to dědičné a " není to vážné" pokud se pejsek ve stavu třesu neponechá... tam že by progres mohl být horší. Naší fenku se při třasu snažíme rozptýlit a zkrátka odvést pozornost. Je tu prosím někdo kdo se s tím setkal? V pondělí jdeme samozřejmě na veterinu, ale do pondělí daleko a ráda bych znala zkušenosti majitelů pejsků. Děkuji mnohokrát :-)

8.12.2018 18:17
nadja

XXX.XXX.112.238

IvanaM napsal(a):
Zdravím Vás,

máme 8mi měsíční fenku kontinentálního buldoka a zřejmě se u ní objevil Head bobbing syndrom. Včera večer to měla poprvé a dnes opět, opravdu děsivá zkušenost. Jinak je vše v pořádku, hraje si, jí a zlobí :-) Protože je možnost gůglit našla jsem právě tento syndrom a že bohužel bývá právě u buldoků a dobrmanů nejčasteji. Ráda bych se zeptala, zda-li s tím tady někdo má přímou zkušenost a jaký to mělo dlouhodobý vliv zdraví na pejska a vůbec vývoj? Dočetla jsem se, že je to dědičné a " není to vážné" pokud se pejsek ve stavu třesu neponechá... tam že by progres mohl být horší. Naší fenku se při třasu snažíme rozptýlit a zkrátka odvést pozornost. Je tu prosím někdo kdo se s tím setkal? V pondělí jdeme samozřejmě na veterinu, ale do pondělí daleko a ráda bych znala zkušenosti majitelů pejsků. Děkuji mnohokrát :-)

Na veterině vám bohužel nic neporadí, žádná léčba na to není. Většinou stačí psovi hodit pamlsek nebo ho nějak rozptýlit a třes zmizí.

8.12.2018 18:35
IvanaM

XXX.XXX.180.76

nadja napsal(a):
Na veterině vám bohužel nic neporadí, žádná léčba na to není. Většinou stačí psovi hodit pamlsek nebo ho nějak rozptýlit a třes zmizí.

Děkuji za odpověď a netušíte proč a co se to děje?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.12.2018 18:40

To nikdo neví. Proto se tomu říká "idiopatický", to je jen dobře znějící slovo pro děje se to protože chce.

8.12.2018 18:48
IvanaM

XXX.XXX.28.145

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To nikdo neví. Proto se tomu říká "idiopatický", to je jen dobře znějící slovo pro děje se to protože chce.

Aha. Je to dědičné? Pokud ano, předpokládám, že takový pes pak není vhodný do chovu kvůli zatížení dalších generací?

8.12.2018 19:08

ale to si zatím jen myslíte, ne ? jak to vypadá ? děje se to, když je pes v klidu nebo při aktivitě ? mám pocit, že nedostatek nějakého minerálu (nebo vitaminu, nevím teď) dělá třes
hořčík ?
vápník ?
únava

8.12.2018 19:22
IvanaM

XXX.XXX.28.145

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ale to si zatím jen myslíte, ne ? jak to vypadá ? děje se to, když je pes v klidu nebo při aktivitě ? mám pocit, že nedostatek nějakého minerálu (nebo vitaminu, nevím teď) dělá třes
hořčík ?
vápník ?
únava

Co jsem dohledala videa a popisy je to uplne stejne jako u nasi fenky a jsem si jista. Vetsinou je v klidu sedi nebo lezi, cetla jsem zde ve starsi diskuzi, ze doporucovali vitamin B, zkusime ho nasadit, tim rozhodne nic nezkazime. Je to cerstve, ma to druhy den.

10.12.2018 10:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zrovna v noci jsem koukala na léčbu epilepsie marjánou. Britové na to dělali studii s velice dobrým výsledkem. Oni měli výtažek, aby to nebyl halucinogen, funguje tam jen jedna látka z mnoha, v marjáně obsažená. Možná by stálo za to to vyzkoušet, s nějakou mini pidi dávkou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík