Kanadský retrívr, AUO případně Dalmatin

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2018 16:02
Havrdaaa

XXX.XXX.247.142

Který pes je jednodušší na výchovu? Jsem sportovec a měl jsem 14 let Labradora, který byl výborný: rád běhal vedle kola, lyží, samozřejmě miloval aport a vodu. Hodlám s ním dělat podobný program. Mám dvě děti 7 a 10 let, které samozřejmě dávají přednost AUO - mnohostrané využití a hlavně ho viděli v přiblblých tv soutěžích. Já samozřejmě vím, že to není jen o tom a realita vypadá jinak o pasení a hlídacím instinktu vím. Pejsek by byl v bytě. Sám by byl cca 6-8 hodin. Na dovolené s námi, případné hlídání zařízeno. Předem moc děkuji za názory a postřehy. Pejska bych pořizoval až v létě. Chci si dát čas na uvážlivý výběr.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.12.2018 21:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

O kanadských retrívrech vím hlavně to, že mají děsně dlouhé jméno :-) a to, co jsem si o nich přečetla. O AUO vím, že jsou hluční, štěkají rádi, z radosti, v odpověď na každé slovo.....prostě ukecaní. Když řeknete psovi : Jdem ven? Tak se většina rozeběhne ke dveřím, radostně mává ocasem. Moje psice vyskočí všema 4 do vzduchu a řekne Haf, haf, haf. A za chvíli Haf, haf, haf - já už jsem připravená a ty se hrabeš. ( Ale to už se opakuju, asi už jsem to psala ).
A v bytě celoročně líná, někdy víc - to pak je síla, teď momentálně obrůstá, tak je to lepší.
A to nemám toho pravého medvěda, ale blacktri s polodlouhou srstí.

11.12.2018 19:02
Havrdaaa

XXX.XXX.246.245

Díky, zajímá mě i jak reaguje ausík, když jsem třeba nemocný a nemůžu se mu věnovat, jak bych chtěl? Díky

11.12.2018 19:28
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Proběhne ho brácha nebo matka ...žena s dětmi.
V bytě to bude náročné ( i když budete zdravý)

Děti, pes musí se ven, prší sníh ...volila bych do bytu
něco menšího.

12.12.2018 08:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

rapotacka11 napsal(a):
Proběhne ho brácha nebo matka ...žena s dětmi.
V bytě to bude náročné ( i když budete zdravý)

Děti, pes musí se ven, prší sníh ...volila bych do bytu
něco menšího.

To jako že se s menším psem ven nemusí?

Ja teda nevím, máme sice barák se zahradou, ale plot budeme dělat novy až na jaře, takže nyní je to jako byt. Psy venku samotné nenechám. Když jsem nemocná, tak se psi klidně celý den valí semnou v posteli. Vymyslím jim nějaké blbosti doma a ven se vyběhne jen na vyvenceni. Přítel je maximálně vyvenci, na procházku s nimi nepůjde. A psi to přežijou a ani se nekoná žádné drama, že by bourali barák. A to je starší pes fakt hyperaktiv a zvyklý celkem na zátěž. Ale myslím, že i tak nějak pozná, když mi není dobře. A co si budeme povidat, někdy mám prostě i já fakt den, že nestíhám a pak už se mi na procházku nechce. Takže zase vymyslím něco na blbnutí doma a je to v pohodě.

12.12.2018 10:50
tralalák

XXX.XXX.14.251

AUO vůbec nemusí být doma hlučný. Mám dva, a doma jsou potichu, jen jeden reaguje na zvonek a na návštěvy. Když si je naučíte, aby nekomentovali každou blbost, není s nimi v bytě problém. Jen počítejte s chlupy, ty byste měli opravdu všude. Na běhání jsou super, mají výdrž a dobře se naučí dodržovat polohu u běžce/kola.
A co se týká období klidu/nemoci, jsou naprosto bezproblémoví, vydrží se s vámi válet celé dny, neotravují o práci.
Výchova musí být samozřejmě důsledná, jak se naučí nějakou hovadinku, z které by měli oni prospěch, s radostí ji dělají :-)
Dalmatin je na běhání taky dobrý, do bytu zdánlivě kvůli kratší srsti lepší, ale ty chlupy jsou jak jehličky, obírají se z oblečení hůř než dlouhé ausíkovské. Na výchovu se mi zdá dalmatin těžší. Mám zkušenost se psem a fenou, pes byl hodně tvrdohlavý, navíc si vybral jednoho z rodiny, kterého bezmezně miloval, a další členy pouze toleroval. Ausíci nás milují všechny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík